Přejít na výpis diskuzí
Square Enix se brání - „Deus Ex: HR není rasistický“
2.9.2011 | Aleš Smutný
164 příspěvků
-
Kdybych se tu měla upřímně vyjádřit, tak dostanu BAN na internet :D
-
-
My víme, že jsi Hilsneriádnice *3*
-
-
jděte do piči, humanisti....
tohle je rasismus? ve hře, kde se nachází spousta černochů, hispánců, bělochů i asiatů na roztodivných pozicích? Ještě by mohla začít řvát nějaká asjská ublíženecká liga, že v šanghaji mluví číňani jen buď čínsky nebo anglicky se silným asijským přízvukem... nebo by mohla moudrá děvčata z gender debilities (pardon, studies) začít békat, že David Darif je muž a jako sekretářku má ženu - jde o stereotypní zobrazení podřízenosti ženy muži. FFFFFFUUUUUUU! šmarjá, panno! Quo vadis, světe? -
-
Humanismus != politická korektnost v nadhledu na rasy a podobně, trdlo, neopakuj všechno co slyšíš v televizi. Bez humanismu by byla společnost na uplně jiné úrovni, než je dnes, za rozvojem v medicíně, lidských svobod a právní a sociální ochraně stojí hlavně směr humanismu protože ten právě neříká, že budeme chránit jen černý boháče, ale že se bude pečovat o všechny lidi stejně.
Samozřejmě, dnes je in být tvrdej. Tak vyhodíme humanismus a pujdeme vystřílet nějaký hispánce. Fak da system, bitch! *5*
Pokud sis toho ještě nevšiml, tak na takových mini kauzách se živí malé "lidská práva chránící" organizace, které potřebuji nějak získat lidi pro chechtáčky, potom se z toho živí pochybné media jako Fox News a konec hada jsou různé magaziny, bulváry a podobně, které to nafukují. No a z ocásku vylezou lidi, co z toho dělají úžasný závěry! :D -
-
já se ale nebavím o původním významu humanismu. Ale je hezké jak na jednom zvolání umíš vystavět konstrukci vedoucí pomalu až k rozpoutání světového konfliktu. Dobrá, měl jsem spíše použít pojem pseudohumanisti, neboť jde o vypočítavé zmetky, kteří se za původně ušlechtilou myšlenku jen schovávají.
FYI - televizi jsem neviděl asi tak čtyři roky.
-
-
Asi tak, že je tam jedna černá somračka, tak je ta hra hned rasistická... že mimo jiné třeba černoška šéfuje detroitské továrně Sarifu, toho si samozřejmě nevšimnou...
-
No ono to má po pravdě spíš kořen v americké kultuře. Pokud to vezmeme po náboženské rovině, vyrostla evropa na umírněně katolicko(převážně)-osvíceneckých(včetně ateismu atp) základech, kdežto amerika je liberálně(ekonomika)-puritánská(politika). Je tedy jasné, že ve společnosti zvyklé na striktní pravidla, se přirozeně oběvují striktní protiopatření. Kdežto u nás jsme zvyklí na všeobecnou rozrůzněnost a tak to působí směšně. Puritánský anti-rasismus i gendrový-feminismus je tedy lékem pro američany, kteří bohužel nepochopily že evropa jejich koňskou dávku "korektnosti" nikdy nepotřebovala...
-
-
Nie tak kulture ako blbosti :D v USA su schopni spravit rasizmus z vsetkeho mozneho takze toto je len niekoho ubohy pokus dostat sa do telky ci na sud a pokusit sa vydrbat prachy z vyrobcov :D a po pravde najlepsie by bolo xD keby vsade boli biely to by ziadny blby aktivista neotvaral hubu ...
-
-
vsade boli biely - myslim v hre aby sa aj tu neobjavil nejaky aktivista co chyta za slovicka :D
-
-
-
-
Asi nějaká americká obdoba našeho zdomácnělého Romopitheca.
-
Robotron3: Ti co s nima nejsou "v kontaktu" si zase muzou udelat objektivnejsi nazor, nezaujaty konkretni zkusenosti. To taky neni na skodu...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jenom aby si ten názor nedělali podle toho jak se chovají před kamerou. Protože to jsou takový herecký výkony že by se nemuseli stydět ani v Národním divadle. Buhužel jim to lidi žerou. -
zase nějaký imbecil rozebírá všelijaké kraviny a snaží se na sebe upoutat pozornost
-
A hlavní hrdina kouří a pije. A jsou tam prostitutky. To by tu hru raději měli rovnou stáhnout z prodeje... :) Včera jsem to dohrál, opravdu pecka! Dobře utracený prachy! Akorát trošku lituju vývojářů, že nedostanou zpátky tolik peněz, kolik by si zasloužili... Spousta lidí si to hezky opirátí a o nic vlastně nepřijdou, protože hra nemá MP. A braky typu Black Ops (pozor, jsem velkej fanda CoD her, ale tahle mi fakt nesedla, ani SP, ani MP) vydělávaj stamiliony dolarů.. :/ *16*
-
-
Ono hry u kterých se musíš občas zastavit a zamyslet takový blockbustery nejsou, což nemyslím nijak zle samozřejmě, u toho BO se třeba víc lidí spálilo, ale je to zažitější serie tak to koupili prostě juhůů, další CoD a vyšel z toho takovej šmejd náročnej :D DE asi tak známá a zajímavá není
-
-
Fakt že v HR se s tabulizovanýma věcma moc nemažou. Všude se cenzůruje kouření jak to jde, ale v HR pálí skoro až nezdravě moc lidí. :) Sám sem kuřák tak klid. K Leticii (nebo jak se jmenuje). Boha jeho to snad ne. Jak už tu někdo psal, s tím rasizmem mě "správná společnost" už taky pěkně štve. Copak nikdo nevidí, že žačíná být čím dál tím víc naruby? Kdo je menšina a kdo většina? Kór v Americe s černošskym (myslím že je, neberte to offenzivně) prezidentem? "Bílejch" je čím dál tím míň. P.S.: Nejsem rasista i když jistou skupinu lidí nemám rád a všichni tušíte správně jakou mám na mysli.
-
-
a ze bude v USA min belochu nez cernochu (coz jeste hodne dlouho nebude, jestli vubec kdy) je problem presne proc? jeste ze jsi dodal, ze nejsi rasista, malem bych si to zacal myslet!
-
-
Jestli si viděl New Orleans po Katrině. Tak to je přesně ten problém. Za sebe můžu říct, zlatí cigáni - bylo mnoho případů u nás kdy skutečně po povodních pomáhali svým sousedům, ale nutno dodat že to jsou čeští cigáni, se kterýma jsou minimální problémy. Problémy dělají kofoly ze slovenska a ty odmítám nazvat jinak, nechci cigány urážet.
-
-
videl jsem o Katrine dokumentarni serii od Spikea Leeho a rozhodne to na me nepusobilo jenom jako radeni bandy cernochu, kteri akorat dostali prilezitost. cela ta udalost bylo o necem trochu jinym, ono vubec hodnotit neco podle par zaberu v televizi nema moc smysl. to ze neukazovali zabery, jak si sousedi pomahaji, jeste neznamena, ze se to nedelo. protoze delo.
-
-
Pravdou je že se tam dělo rabování ve velký míře (pochopil bych ještě jídlo, pití a nějaký pláštěnky, holinky, atd., ale televize, motokáry?), a bělocha sem tam viděl snad jednoho. Porovnej to s Japonskem, kde došlo k mnohem větší katastrofě - jako nebe a dudy. To o pomáhání pak máš vycucoaný z prstu, takže je to zcela irelevantní. Pomoc cigánu při povodních sem viděl na vlastní oči.
-
-
K tomu Japonsku, ale o tom to je, to neni žádnej rasismus. Prostě si Japonec a žiješ v Japonsku tak máš určité výhody. Tak je to správně. Ohledně té neinformovanosti veřejnosti Japonskou vládou maš samozřejmě pravdu, ale to už je klasika, jako když za WWII ve vesnicích do lidí hustili, že američani jsou démoni a sežerou jim děti. Valná část pomocníků v Japonsku byli a jsou Japonci. Ohledně pomoci po Katrině, právě tím se ukazuje mentalita černých. New Orleans tvoří (tvořili) ze 70% černoši a žádný z "afroameričanů" mimo New Orealns nepřispěchal na pomoc svým "příbuzným". Tím to pro mě hasne.
-
to pomahani mam z vyse zminovanyho dokumentu. zemetreseni v Japonsku byl ukazkovy priklad toho, jak ma vypadat humanitarni pomoc, jenomze se cela situace v mnoha ohledech lisi - v Tohoku vubec zije predevsim stredni trida, ktera nema zapotrebi krast. zaroven se postizenym oblastem dostalo pomoci od vlady, coz byl v pripade Katriny nejvic propirany problem (to, ze je japonska vlada neschopna jasne informovat o unikle radioace uz je jina zalezitost; souvisi to s jejich impotenci se k cemukoliv vyjadrovat obecne). dobrovolnici, kteri pomahaji odklizet, nejsou jenom Japonci, ale i cizinci. a dobrovolnici vubec patri na celem svete k lidem, kteri prisli predevsim pomahat, ne krast. do New Orleans dobrovolnici neprisli. mimochodem, mezi temi dobrovolniky byli mimo jine i Cinani, kteri jsou v Japonsku dost absurdne diskriminovani. ono je Japonsko vubec na jednu stranu velice lidske a ohleduplne, na druhou se tam skryva rasismus, ktery je daleko silnejsi nez u nas, jenom se o nem verejne malo mluvi.
-
-
-
-
-
-
Koupil si od ni nekdo nekdy ty informace? :D
-
-
já jo. sice mi to bylo celkem k ničemu, páč bych na všechno přišel sám. ale bylo mi jí líto a ty prachy mě ani nebolely.
-
Já jo, ale celkem zklamání, vyštrachal jsem většinu z nich díky své vrozené zvědavosti a procházení všeho...:)
-
-
To mi připomíná spor ohledně kocoura Mikše *1* ... Co se týče postavení černochů v USA/Kanadě stačí jedno slovo: Obama *1*
-
-
Obama je ale mulat*3* Na to sa čato z nejakého dôvodu zabúda
-
-
Je to směšné a je to nesmysl. Soud se tím zabývat nebude ne? Takový nesmysl totální. Nevidím na tom nic závadného. Nic.