Stalker 2: Heart of Chornobyl – recenze vymodleného návratu do Zóny
-
Buď mám zakleté PC, nebo jsem jediný, komu vadí, že "nedrží" invertovaná myš a nejdou libovolně nastavit funkční klávesy.... K problémům s NPC jsem se ani nedostal a prozatím odinstaloval.
-
Zdravím, může mi někdo prosím pomoci - poradit
jak se dostat na střechy do skrýší ve vyšších místech.
nemůžu se tam nijak dostat, nejde tam nijak vyskočit ani vylézt.
je na to nějaký chyták??
děkuji za radu
J.
-
Nová zpráva ze světa: rusové na soc.síti vKontakte nabízejí finanční odměny za negativní recenze Stalker 2 na Steamu. To potěší.
Rusům fakt ten Stalker 2 musí hodně ležet na srdci, co?
-
-
Problém je ten, že jako všechno u Rusů, tak jejich IQ je naprosto prochlastané, takže za negativní recenzi dostanete 1/4-1/6 nákupní ceny Stalkera v Rusku a v exSSSR zemích:) A to se vyplatí.
-
-
Kdyby ses nad tímhle zamyslel, tak ti dojde, že tvůj názor nedává moc smysl (jak jsi sám napsal,že by prochlastané IQ? ). Ti Rusové to udělali jakž takž rozumně.
Představ si, že by Rusové zaplatili větší část ceny hry a nebo nedejbože rovnou celou cenu hry. Jak by to pak dopadlo? Hráči by ve velkém nakupovali Stalkera 2, protože skoro celá hodnota hry se jim vrátí zpět do peněženky a to se vyplatí. Sice hodnocení hry by se postupně propadalo dolů, ale prodeje hry by šly velmi nahoru. A vysoké prodeje hry je přesný opak toho, o co Rusové usilují.
Navíc když by negativní názory narostly velmi hodně, tak by vývojáři Stalkera mohli Valve podat report o review bombingu. A automatický systém Valve by přestal počítat ty ruské recenze do hodnocení hry. Takže Rusové by vlastně zasponzorovali prodeje hry a nemělo by to žádný výsledek.
-
-
-
"...a nechá si vjet střenku nože do srdce." - střenka je ta část nože, za kterou se drží. Čili bych napsal "po střenku" nebo že zajela čepel.
Jinak parádní recenze. Díky za ni (i za tipy). 🙂
Co se týče optimalizace a nářků, tak mám asi kliku, ale na mém AMD dědkovi jede hra naprosto výtečně. Setting mám kompletně na Epic čili na nejvyšší možné detaily všeho. Samozřejmě ale ve fullHD. AMD Ryzen 5 3600, RTX 3060 Ti, 16 GB RAM, SSD a skálopevných 70 FPS (průměr). Občas to lagne na 50 FPS, ale to je mi buřt, když jinak hra 99 % času drží 70-75 snímků. S optimalizací nemám naprosto žádný problém. Ačkoliv každý patch, který hru stabilizuje bude samozřejmě vítaný. Jinak pád do widlí (Win 10/64) mě nepotkal (zatím) žádný. -
mně osobně se třeba líbí dost grafika původních her, Unreal Engine 5 produkuje strašně generické světy při extrémních nárocích. To, že vytvořili tak velkou hru v tomhle šíleném enginu, je úspěch. Větší studia mají problém i při lineární akci.
Nesnášel jsem a nesnáším Unreal 4, protože tam byl většinou šílený pop-in, tak pětka je ještě horší engine. Jsou to nepěkné vyhlídky, protože každý druhý vyvojář switchuje na UE5.
-
Dal sem tomu v game passu sanci, ale optimalizace je proste strasna. Na 4070S (s nejnovetsima ovladacema samozrejme) se to po urcite dobe z nejakeho duvodu zacne v blizkosti NPC a mestech neskutecne sekat a hra se musi restartovat. Zkousel sem snad kazdy nastaveni, nic nepomohlo. Zatim odinstalovano a za pul roku to mozna zkusim znova.
-
-
Vlasy (a mozna textury) na medium a pro me tenhle problem naprosto prestal. Zbytek mam na High/Epic. A to jsem se vzdycky dostal na 6 FPS a pak se horkotezko dostaval v menu na QUIT.
-
-
Takže po 17 hodinách hraní mi hra napsala, že mám poškozené savy. Ani nevím co víc k tomu říct.
-
-
Všechny?
-
-
JJ ve skutečnosti nejsou poškozené, ale smazané. 😂
-
-
Hmm to naštve, letité zkušenosti s poškozenými pozicemi tě naučí ukládat na více slotů a ideálně neukládat na pohyblivých objektech, ale když ti to smázne nebo poškodí celý profil, to nepomůže ani svěcená voda. :)
-
-
-
-
9/10 ani ve snu v soucasnym stavu. Hra je zabugovana neoptimalizovana s framegenem mouse input lag jak svine. A Life nefunguje.
Mam ultimate edici
7800x3d + 6900xtx + 32gb ram, nvme ssd.
Na 1440p bez frame genu 50-60 fps.
-
-
To je vážně zajímavý, na těch nejlepších sestavách to zlobí a přitom na opačným konci spektra, u lowendu sestav a low detailů s upscalingem to naopak patří mezi ty velmi dobře optimalizované hry. Možná ukrajinští vývojáři nemají na drahý testovací sestavy a cílej na nízkonákladový sestavy. 😁
Já to ze srandy rozjel na low v 1080p a světe div se, průměrný FPS kolem 55, ve vesnici 40 a asi to na tom i dohraju protože stabilní fps a zádnej Crash po 12 hodinách. S upscalingem to dává kolem 80FPS. A to se bavíme o sprostý integrovaný AMD grafice. Pro srovnání, takový Cyberpunk na tom jede v low naopak skoro 30FPS.
-
-
Ja teda nevim ale 6900 xtx je 3 roky stara karta ? Takze 60 fps na 1440p je naprosto ok
-
-
4 roky:)
-
-
To je nevýhoda PC. Strašně moc různých komponentů a z toho se odvíjející se tisícovky různých konfigurací PC.
Bohužel doba je taková, že dnešní vývojáři většinou kašlou na pořádný beta testing a otestování na různých sestavách nechají až na samotných hráčích.
-
-
-
Nejak nechápu proč autor recenze vědomě lže a vymýšlí si tady nějaké svoje fantazie o živoucím světě a nešťastnících kteří se nedostali před bouří zpátky do bezpečí, když je všem od začátku jasný že to tak vůbec není a npc a monstra se spawnuji náhodně, pak, že npc buď vůbec nebo špatně na svoje okolí nereagují a celkově že umělá inteligence je buď nefunkční nebo hodně rozbitá.
Místo toho se nechává oblbnout svoji nostalgii a opijí se nějakou fantazii o tom jak je to v zóně krásný úžasný ale objektivita nikde
-
-
Proč ty pro změnu lžeš? NPC reagují na to, co udělají. Vyzkoušej si to u makového pole, kde batoh s poznámkou a energy nápoji.
Otevře se ti 5 různých dialogů, co pak můžeš slyšet v táboře. na základě toho, co s tím uděláš:)1. Všechno vezmeš. 2. Vezmeš poznámku. 3. Vezmeš energeťák. 3. Zdvojnásobíš množství energeťáků, ale vezmeš poznámku. 4. Zdvojnásobíš a necháš poznámku. A to je jenom jeden z příkladů. Není to ideální, ale tvrdit, že NPC nereagují je taky špatně.
-
-
Kaď sa bavíme, ako to komu ide, mám Ryzen 5 7600X, RTX 4070, M2 disk, rozlišenie 2160p, DLSS quality, všetko EPIC, bez rozmazania pohybu, a ide to stabilne 60-70 fps. Po desiatich rokoch, som kúpil nové PC...maximalna spokojnosť. Stalker 2 by šiel aj na starom, ale potom by prišli tie reči, že vyšla rozbita hra, lebo neviem čo...
Recenzia je fajn, verím že toto bude opeť KULT...ale nie pre každého !Čo máte slabšie PC, je pravda, že celkovo vývojári, sa venujú prioritne novým, výkonnejším zostavám a potom, časom, príde na rad optimalizácia pre staršie. V každom prípade, hra sa dá poladiť, aj cez mody, ktoré už sú a budú, táto hra stojí za to !