Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Junglik

Buď mám zakleté PC, nebo jsem jediný, komu vadí, že "nedrží" invertovaná myš a nejdou libovolně nastavit funkční klávesy.... K problémům s NPC jsem se ani nedostal a prozatím odinstaloval. 

• Derp_1337

Kdyby ses nad tímhle zamyslel, tak ti dojde, že tvůj názor nedává moc smysl (jak jsi sám napsal,že by prochlastané IQ? ). Ti Rusové to udělali jakž takž rozumně.

Představ si, že by Rusové zaplatili větší část ceny hry a nebo nedejbože rovnou celou cenu hry. Jak by to pak dopadlo? Hráči by ve velkém nakupovali Stalkera 2, protože skoro celá hodnota hry se jim vrátí zpět do peněženky a to se vyplatí. Sice hodnocení hry by se postupně propadalo dolů, ale prodeje hry by šly velmi nahoru. A vysoké prodeje hry je přesný opak toho, o co Rusové usilují.

Navíc když by negativní názory narostly velmi hodně, tak by vývojáři Stalkera mohli Valve podat report o review bombingu. A automatický systém Valve by přestal počítat ty ruské recenze do hodnocení hry. Takže Rusové by vlastně zasponzorovali prodeje hry a nemělo by to žádný výsledek.
  • Zdravím, může mi někdo prosím pomoci - poradit

jak se dostat na střechy do skrýší ve vyšších místech.

nemůžu se tam nijak dostat, nejde tam nijak vyskočit ani vylézt. 

je na to nějaký chyták??

děkuji za radu

J.

• Ja tu uz galeriu ani nepozeram. Screenshoty si pozriem vzdy inde😎

• Veskoslav

4 roky:)

• Veskoslav

Problém je ten, že jako všechno u Rusů, tak jejich IQ je naprosto prochlastané, takže za negativní recenzi dostanete 1/4-1/6 nákupní ceny Stalkera v Rusku a v exSSSR zemích:) A to se vyplatí.

• Derp_1337

Nová zpráva ze světa: rusové na soc.síti vKontakte nabízejí finanční odměny za negativní recenze Stalker 2 na Steamu. To potěší.

Rusům fakt ten Stalker 2 musí hodně ležet na srdci, co?

• yeniczek

Vlasy (a mozna textury) na medium a pro me tenhle problem naprosto prestal. Zbytek mam na High/Epic. A to jsem se vzdycky dostal na 6 FPS a pak se horkotezko dostaval v menu na QUIT.

• Ja teda nevim ale 6900 xtx je 3 roky stara karta ? Takze 60 fps na 1440p je naprosto ok

• Derp_1337

To je nevýhoda PC. Strašně moc různých komponentů a z toho se odvíjející se tisícovky různých konfigurací PC. 

Bohužel doba je taková, že dnešní vývojáři většinou kašlou na pořádný beta testing a otestování na různých sestavách nechají až na samotných hráčích.

• Corvus

"...a nechá si vjet střenku nože do srdce." - střenka je ta část nože, za kterou se drží. Čili bych napsal "po střenku" nebo že zajela čepel.

Jinak parádní recenze. Díky za ni (i za tipy). 🙂

Co se týče optimalizace a nářků, tak mám asi kliku, ale na mém AMD dědkovi jede hra naprosto výtečně. Setting mám kompletně na Epic čili na nejvyšší možné detaily všeho. Samozřejmě ale ve fullHD. AMD Ryzen 5 3600, RTX 3060 Ti, 16 GB RAM, SSD a skálopevných 70 FPS (průměr). Občas to lagne na 50 FPS, ale to je mi buřt, když jinak hra 99 % času drží 70-75 snímků. S optimalizací nemám naprosto žádný problém. Ačkoliv každý patch, který hru stabilizuje bude samozřejmě vítaný. Jinak pád do widlí (Win 10/64) mě nepotkal (zatím) žádný.

• twicer

Ok, fér.

Jo, pěkné kulisy. Na sestavě za 80k by bylo i trošku smutné, kdyby nebyly. :)

• ALHAZRED

Ale ty brebto, zle si ma pochopil :D

Tvrdím, že staršie hry vyzerajú lepšie, na vysokých nastaveniach, ktoré nepochybne máš, ako nové hry, kde musíš uberať grafiku, aby to šlo plynule...

A Stalker 2 graficky skutočne vyniká, pozri si 4K gemplay, na ytb...napríklad.

https://www.youtube.com/watch?v=rwN1VlsQEI0

...a toto je prosím openworld...

• twicer

Hmm to naštve, letité zkušenosti s poškozenými pozicemi tě naučí ukládat na více slotů a ideálně neukládat na pohyblivých objektech, ale když ti to smázne nebo poškodí celý profil, to nepomůže ani svěcená voda. :)

• Radeji zkus respektovat to, ze nekdo neni takovej ultrafanboy jako ty. Ta hra je v zalostnym stavu a to ze "jsi dostal presne co jsi cekal" ti vazne zavidim .) Ale netreba tady hned urazet lidi co proste reknou jak to je. Hezky den.

• Ma pravdu. Fanboys...

• JJ ve skutečnosti nejsou poškozené, ale smazané. 😂

• twicer

Všechny?

• twicer

Ale ty brebto, veškerou starší produkci uhraju na high nastavení při 50-80fps v 1440p, v mém profilu můžeš najít stovky screenshotů které fakt nemají low nastavení a nízké textury. :)

Naposledy hrané Dead Space, Horizon:FW, God of War a CP77:PA prostě vypadali a běželi podstatně lépe. Jistě, jsou to starší hry, ale že by Stalker 2 vynikal v použití moderních technologiích a prací s Unreal enginem, to se úplně říct nedá.

• lito

mně osobně se třeba líbí dost grafika původních her, Unreal Engine 5 produkuje strašně generické světy při extrémních nárocích. To, že vytvořili tak velkou hru v tomhle šíleném enginu, je úspěch. Větší studia mají problém i při lineární akci.

Nesnášel jsem a nesnáším Unreal 4, protože tam byl většinou šílený pop-in, tak pětka je ještě horší engine. Jsou to nepěkné vyhlídky, protože každý druhý vyvojář switchuje na UE5.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit