Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sofonjas.chlubil

    clanky o SC byly vtipne mozna jeste pred dvema lety, ted uz ne. nyni je to jiz prilis recyklovany vtipek

  • Jack1947

    Star citizen ? cotoje :D

    Jinak jo zkusím a na jak dlouho a stihnu to ? lol samé otázky tak málo odpovědí rip!

  • reakce na PCRM (odpověď se propsala jako nový post)

    Videa jsem viděl. Bohužel jsme se za poslední post moc neposunuli. 😀 Hádat se nechci - jen využívám prostor, který nabízí tento web. Vzhledem k tomu, že zatím nejsi sprostý, ani extrémně arogantní, tak se této příležitosti snažím využít a obohatit se o cizí názory. 

    Demagogie není čistě politický termín a jeho směřování není nutně na dav jak píšeš.. -např. i dialog může být demagogický. Prosím, zeptej se někoho, kdo tomu rozumí a ty videa mu ukaž.. protože zjevně nevíš, o čem vůbec píšeš. 

    Jako hejter mi moc nepřijdeš - psal jsem o autorovi videa a jeho výtvoru. 

    A můj příklad smysl dává - Jen jsi to celé ani nepochopil. 😐- Scéna s Robertsem je totálně vytržená z kontextu a o dost starší, než video samotné. - tedy něco jako, kdybys popisoval Messiho daňové úniky v roce 2018 a u toho bys pustil záznam s ním, jak jásá po gólu před sedmi lety. Tedy jasnou formu emoční manipulace. Podobné věci se tam vyskytují dost často úplně zbytečně.

    S posledním odstavcem souhlasím. Opět zdůrazňuji, že mi to nebrání v tom se u PC dobře bavit. Pač jak dopadne celý SC mě bude štvát asi tak jako, jestli v roce 2024 bude pilotovaný let na Mars. - Byl bych moc rád, kdyby to vyšlo 😀 

    Nekritizuju tebe. S kritikou SC často souhlasím. Jen jsem kritizoval ty videa, co bereš jako definitivní odpověď na všechno okolo SC, protože to je opravdu špatný zdroj informací. Stačí si najít nějaký článek a nehledat pohyblivé obrázky.

  • Spades

    Dobre a maji nekde rozumne popsane jak si s tema lodema zalitat, nebo me zase hodi random na nejakou stanici, aniz by mi rekli jak a kam mam letet, abych si ty lode vyzkousel?

    Chapu myslenku sandboxu, ale kruci ja si tu hru chci zkusit a nemuzu, protoze nevim jak.

    A az ji budu zkouset priste, tak bude pulka veci uplne jinak a zase nebudu vedet co mam delat.

    • navody jsou, nejlip asi mrknout na nejaka videa, kde lidi vysvetlujou co a jak

      • Spades

        Jo, jenze to musim pokazde na to koukat znova a castokrat to ani neni to co chcu.

        Me zajima proste hej, chces si zkusit tu novinku co sme ted pridali? Tak vlez sem a sem a let tam a tam. Nebo at me proste portnou k te nove veci rovnou.

        • jenze ona se meni tuna veci, kdyz si to pustis jednou za rok tak je prekopanych milion veci

  • sankuri

    Snad si to mi vnuci zahrajou

    • Derp_1337

      Já si spíš myslím, že nám na kolenou jednou budou sedět naši vnuci a my jim budeme vykládat o tom, že až už bude konečně hotový StarCitizen, tak to určitě bude super hra 😂

  • TheGGG

    mě by úplně stačila dodělaná a vydaná hra ve stylu squadron 42 (i bez předražených herců). Kvalitní SP kde se dá lítat s vesmírnou lodí, chodit po planetách, má to slušný military scifi příběh, cutsceny a dialogy, nějaké hlavní a vedlejší mise a trochu toho prostoru pro létání. To vše v AAA kvalitě. Chci toho tak moc? Proč podobná hra nemůže existovat?????

    Toto star citizen je jen megalomanský projekt, který nikdy nevyjde...

    • aspon nekdo dela megalomanske projekty

      • Hidden

        Tak on neni problem zacit delat megalomanske projekty, problem je takove projekty dotahnout do uspesneho konce. ;)

        • zatim vsichni maji spoustu reci o next-gen hrach, ale nikdo ani nezacal a lidi jsou happy z assassinu a spidermanu...

          • TheGGG

            ty hry alspoň vyšly a jejich tvůrci jsou nohama na zemi. Nikdo normální nebude dělat hru, na kterou potřebuješ PC za 100 000, nebo kterou budou muset brutálně osekat i pro next gen konzole.

            A nacpat do hry naprosto zbytečně polovinu hollywoodu je jen plýtvání prachama, to ani nemá s next gen nic společného. Za mě stačil např. Gary Oldman a pak čistě dobří voice actors co mají zkušenosti s mo capem.

            • Zbytecne prehanis, navic tenhle hate vuci SC je naprosto irelevantni. Vyvoj SC nikoho neomezuje, porad vychazi tuny her od hernich spolecnosti. Misto toho, aby lidi byli radi, ze se nekdo pokousi narusit tu sedivou zaplavu her od Ubisoftu a dalsich velkych studii, ktere mimochodem cpou do tech her taky miliardy a miliardy na nich vydelavaji, ale nemaji nejmensi snahu posunout pokrok o znatelny kus dopredu, tak jeste kritizuji ty, kteri se o to snazi...

              • Hidden

                Reakce na příspěvek:

                No, ono to neni o kritizovani jejich snahy. Myslim, ze vetsina fandu podobneho zanru bude nadsena, kdyz se podobny projekt podari dotahnout do konce a preje si, aby se tak i stalo. Co se kritizuje je to, ze nejsou schopni ten vyvoj dobre ukocirovat. Mit megalomansky projekt, ktery plni spousta prani fanousku je sice fajn, ale k cemu je kdyz i po letech vyvoje je stav takovy, jaky je a vyhlidka na uplnou, celistvou a pokud mozno nezabugovanou hru je stale v nedohlednu. I ja bych se rad dockal skveleho Star Citizenu, fandim jim, ale to mi nebrani, abych nekritizoval veci, ktere si proste kritiku zaslouzi.

  • PCMR

    https://m.youtube.com/watch?v=76VwCNZvQ1g

    Doporučuji celou tuhle sérii o pohádkáři Robertsovi.

    • Jako nechci SC moc obhajovat - ale z té tvé "série" demagogie jen odkapává. Úplně učebnicový příklad - a jestli to nevidíš, tak jsi prostě cílová skupina 😀

      Na celém projektu je opravdu mnoho co kritizovat a Roberts je megalomanský maniak s hromadou peněz, které mu tečou mezi prsty.. To je bez debat samozřejmě. 

      Ale hrát SC, je už teď s tím "torzem" co mají, docela zážitek - a tím nemyslím jen bugy, ale i spoustu práce (byť často neefektivně vynaložené 😀) a projekt navíc dále žije.

      Létám simulátory (s hotas a trackir) a Star Citizen si čas od času náramně užiju a poskytne zážitek, jako žádná jiná hra (zatím 😉 - koukám na tebe, Elite Odyssey) 

      Nevidím důvod to zhoršovat zbytečným a často přehnaným hejtováním Robertse (tím nemyslím oprávněnou kritiku, která je často na místě samozřejmě) - ale té je schopen málokdo 😉

      • PCMR

        Jestli je tu někdo cílovka, tak bych spíš řekl, že to bude ten, kdo nemá problém s "torzem" po skoro dekádě vývoje.

        Jinak co konkrétně je tam demagogie? Předveď mi, že se sám řídíš tím, co mi tu kážes a zkus odkápnout něco konstruktivního a konkrétního. Nejdřív bych ale začal definicí demagogie, protože mám silný dojem, že to neznamená to, co si myslíš, že to znamená.

        Hejtování tam nikde nevidím (jen smutná fakta z jeho kariéry a vývoje SC). Možná proto, že nepatřím mezi křehké vločky nebo fanboye, kteří vidí hate za čímkoliv, co jim nevoní.

        • Nikde jsem nepsal, že s tím (ne)mám problém. Podsouváš mi svoje názory za moje. Např. Days Gone mě taky fakt bavilo a přitom to chvílema bylo už za hranicí hratelnosti (resp. nehratelnosti). Zkus se zbavit černobílého myšlení - viz, co jsem psal prve. 

          SC kritizuju dost, ale nevidím důvod, proč nenapsat, že gameplay je zábavný a zároveň tvrdit, že vývoj je problémový a nejistý v budoucnosti.. taky bugy a nedodělávky nejsou nutně překážka zábavnosti - viz např. celá serie Elder Scrolls, nebo svého času VTM Bloodlines tím byla vyhlášená.

          Rozbor jmenované série by vydal na docela poctivý článek, takže to tady určitě nemá prostor. (nejlepší na tom byla hudba z Outlaws 😀)

          Obecně téma demagogie a s tím související emoce a práce s nimi, je opravdu široké téma. (Nejen) Youtube je toho plný. V diskusi zde to rozhodně neprobereme, pač to prostě nejde popsat na pár řádek. To by bylo na řeč u piva a stejně by to nestačilo. 😀 Jednu z mnoha definic si určitě najdeš sám (ne, opravdu není jen jedna správná definice

          Samozřejmě, že v té "sérii" je spousta faktů. To je ta pointa. Akorát forma a podání faktů v tom videu je často (ne vždy) zavádějící. Jeden příklad za všechny: Roberts si tam v krátké scéně šťastně připíjí šáňo, s hromadou šťastných lidí kolem, na nějakém dost outdated videu - do toho zaznívají hlášky, ze kterých je přece "jasný", jak jde celý miliardový projekt SC do záhuby.. - za tím je jasný účel vzbudit emoce, ne jen předat informace. Nemluvě o tom, že celé video je už 2 roky outdated.. (to, že se za tu dobu změnilo méně, než se čekalo, je samozřejmě druhá věc 😀)

           Nechtěl jsem tě urazit (palec nahoru za "křehké vločky"😀), a děkuji za diskusi. Jen si připadám, jak kdybys učiteli matematiky tvrdil, že 1 a 1 nejsou 2 (v rámci racionálních čísel a desítkové soustavy)

           - ty videa, jsou úplná učebnice videodemagogie a pokud to nevidíš, tak jsi cílovka. Stejně jako já jsem zas cílovka jiných videí.. Nikdo není imunní 😀

          • PCMR

            Ale no tak. Obhajuješ tu nějaké torzo s tím, že to video je hejtování, že kvalitně kritizovat Robertse umí jen málokdo (lol) a pak sám budeš tvrdit, že s tím torzem po 10 letech máš vlastně taky problém. To jaksi nedává smysl, protože ty videa jsou prakticky podrobná analýza toho torza a hlavně toho, co si tu na Robertsovi sám kritizoval v prvním postu. Takže nám to tu suma sumárum celé působí, jako kdyby ses chtěl jen hádat o ničem a videa neviděl.

            Dále tu brbláš něco o černobílém myšlení - to přesto, že sem tu ani nestačil předložit svůj názor. Tomu řikám kvalitní sugesce.

            Co se týče demagogie, tak demagogie je čistě politický termín. Manipulace davem za účelem získání moci. Využívání emocí a klamů je jen prostředkem demagogů. Stejně jako je to prostředkem třeba diktátorů nebo sňatkových podvodníků. Znamená to, že když hraju na emoce a klamu, tak sem diktátor nebo sňatkový podvodník? Ne, neznamená. Můžeš to samozřejmě zkoušet zahrát do autu klasickým kličkováním ve stylu "nejde to korektně definovat" (takže si to vlastně můžu plusmínus nějak definovat sám - jo, tímhle by si určitě někde u zkoušek pobavil), ale to samozřejmě na významu toho termínu nic nemění.

            Nakonec tvůj příklad s údajným hraním na emoce. Je mimo. Dával by smysl, pokud by to video dělal někdy v době, kdy si připíjeli. Jenomže nedělal. Dělal ho po letech failů a nesplněných slibů, tudíž zbyla jen trefná pointa, žadné hraní na emoce. No, zkusil si to, ale moc to nevyšlo.

            Teď mi pověz ještě něco o tom, jaký sem hater, protože si dovoluju kritizovat člověka za to, že lže a hrabe skoro 10 let mikrotransakcema (jeho % příjmů z mikra jsou podobný jako u korporátů) prachy, za který ještě neudělal jedinou hru. Nakonec si ještě dovolí říkat po letech odkladů a dělání mrtvého brouka "when it's done". To z něho jaksi dělá největšího chucpeho ve městě, protože tohle si nedovolí pomalu ani EA a Activision a že si to dovolit můžou, protože mají za sebou hry. Jeho studio nemá ani jednu. A jako perlu na závěr si teď ještě rozjel nějakou mini movie sérii. Neskutečná drzost.

            Chris Roberts je dokonalým příkladem, proč jsou publisheři potřeba. Posílat mu teď peníze je stejné, asi jako posílat peníze drogově závislému a doufat, že se dá dohromady. On ovšem není zavislý na drogách, ale na nějaké svojí vizi, která má přednost před dokončením hry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit