Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • panther7

Fandím AMD a FSR, díky kterým jsem mohl mít více FPS i na GTX 1070Ti.

Čím více se FSR bude používat, tím více to vyladí.

DLSS je bohužel jen nástrojem, jak nutit uživatele kupovat novější RTX grafiky.

• unicz

Absolutně nechápu případný přínos XeSS. To by mělo chybět komu proč?

• nVidia už stejně hráče hodila přes palubu a do budoucna se hodlá vést na AI hypu. Stačí si pustit nějaká videa s Jensenem Huangem na youtubu a mluví o samé generativní AI a dodávkách karet pro datacentra. Takže pokud AMD převezme štafetu, alespoň bude konkurence. AI akcie jsou předražené asi jako když byla dotcom bublina.

• Hidden

Vzhledem k tomu, ze jim gaming porad dela velkou cast obratu (a maji tam podle vseho i tucne marze), akcionari by asi nebyli radi, kdyby si tenhle segment uplne zarizli. Ono i do tech datacenter dodavaji GPU, takze jejich vycouvani z trhu bych v nejblizsi dobe rozhodne necekal. ;)

• unicz

No, pokud jsou pravda zvěsti o nástupci aktuální generace RTX až v roce 2025....

• Hidden

Otazka je kdy ve 2025, pokud to bude nejak zacatek roku, nebudou prilis daleko od jejich dosavadniho dvouleteho cyklu. Pozitivum je, ze to alespon AMD muze dat cas dohnat naskok treba ohledne vykonu v raytracing, kde jsou porad pozadu, takze ve vysledku to pro hrace muze byt prinosne. Tipl bych si, ze v tom hraji roli i dosavadni prodeje 40xx a/nebo budouci ceny vyroby cipu na lepsim vyrobnim procesu a tak proste nechteji prijit s novou radou prilis brzo, ale to je jen spekulace.

• unicz

Vzhledem k náročnosti RT a tomu, jaká výkonnostní třída karet patří mezi nejprodávanější je téma RT v podstatě irelevantní.

• MalyZeli

Presne, jestli na to prijde, tak to urcite nebude tak brzo. 

• MalyZeli

Tak to bude zase prů$er, jako Jedi Survivor. Tam jsem si stáhl DLSS mod, a hned se vizuál a plynulost hry posunula o 100%. Jinak hra je naprosto tragická pokud jde o optimalizaci, a AMD FSR nedělá naprosto nic kromě hnusného obrazu. Frame generation je luxusní technologie, díky které je hra plynulá, i na slabších strojích s nižší řadou 4000 karet jako 4060, bez nutnosti DlSS 2 a rozmazaného FSR. Já pořád doufám že AMD bude mít pořádnou odpověď ohledně téhle technologie, ale FSR je zatím jen malej otravnej škaredej bratránek DLSS se kterým si nikdo nechce hrát.

• No vidíš to. Já DLSS nezapl v žádné hře a žiju. I ty gamesy jedou krásně.

• MalyZeli

Tak pokud hrajes ve full hd tak neni co resit, nebo ti staci na PC 30 fps ve vyssim rozliseni. DLSS2 je jedna vec, ale FG je vyborna vec proste, zdvojnasobi snimky, ulevi to karte, a neztratis ani trochu kvality.

• unicz

FG nemá kartě jak ulevit. A stejně potřebuješ poměrně vysoký fps z HW, jinak to má tragickou odezvu.

• MalyZeli

Uleví pokud s FG překročíš frekvenci monitoru. Např v Diablu IV mám bez DLSS na ultra ve 4k v průměru 115 FPS, s FG to vyskočí ale zamknu to na 144, hra jede krásně, GPU sedí na 60-70%, v chládku. A i když máš 30 FPS normálně, a použiješ FG, je to v pohodě, o 100% lepší než hrát bez toho. S reflex low latency není poznat rozdíl v odezvě.

• QHD, 60+FPS, většinou high/ultra nastavení.

• MalyZeli

Tak tam není co řešit, tyhle capinky jsou spíš pro úchylky hrát ve 4k nad 60fps a bez znehodnocení obrazu pomocí FSR. Prostě já si nemůžu FG vynachválit, a pořád doufám že AMD dokáže tohle vychytat taky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit