Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak kde a jak v čem. Grafika už mi přijde na slušné úrovni pár let a AAA hry nebyly v poslední době tahouny pokroku v herních mechanikách, ale spíš v grafice, nicméně je tu vedle toho početná indie scéna, která naopak jede na originalitu. Sice člověk často hledá jehlu v kupce hnoje, ale i tak vzniká nebo se chystá velká spousta zajímavých her a už i ty AAA hry pochopily, že pokračování není jen hezčí grafika a osekanější herní mechaniky, ale není špatné se občas inspirovat i jinde.

  • Veskoslav

    Celá 2080 včetně Ti  jsou předražené křapky pro současné hraní. U 1440p je prakticky 1-5% rozdíl oproti 2070 S, která je ale o 4-5 tisíc levnější. U 4k možná už bude znatelnější rozdíl, ale 2080 je všeobecně karta na dvě věci a kupuje ji jenom v případě, že člověk neřeší finance a prostě koupí, protože chce mít to "nejlepší", co je na trhu:)

  • Jack1947

    Hmm, dobré bych to nenazval protože zase sae zastavil evoluční pokrok, a spíše jsme šli směrem do zadu co se Ai a hratelnosti týče. Lepší možná jo ale ne o moc.

  • To byly šílené časy. Člověk za 20-30K koupil lehce nadprůměrný stroj a do dvou let to byl šrot, na kterém už jsi nic nového nespustil ani na minimum. Alespoň v něčem jsou ty konzole dobré. Dneska je investice do PC daleko lepší, protože vydrží minimálně jeden cyklus konzolí a i potom je šance, když člověk oželí detaily, případně zabrouzdá na indie scénu, kde většinou HW nároky nejsou tak hrozné (pokud to nedělá jouda, který dokáže i neoptimalizovanou pixelartovou kravinkou utrápit i silný stroj)

  • Jack1947

    Jo zvukovka a co první grafika heh myslím 3D akcelerator, jo tohle už se nezažije ( já to teda nezažil ani :D) nicméně chápu. Ono i ten upgrade pc díky konzolím a neschipnosti přinést nějakou evoluční změnu se dost zastavil nebo aspon zpomalil. Takže upgrade +- na konci cyklu konzolí. Jsem asi dost pozoruhodnej člověk ale mě vlastní pc koupili až prarodiče v létě páně 2004

    Komp od táty z práce nerpočítám to byl rok 2000-02 a já tam pařil DOOM2 :D a 2002 jsem měl při launchi PS2. Až ted  +-7 let jsem PC "master race".

  • LadaVanBar

    Souhlas a obstojny by mel byt i za min nez 40k,  ja jsem svoji soucasnou (dnes uz postarsi, nicmene na fullhd/Ultra dostacujici) sestavu zvladl pod 35k s i5-8600k, 1070ti, a to jsem to stavel v dobe kryptotezebni manie, kdy slusne GPU nebylo k sehnani. Holt kazda doba ma nejakej excuse pro vyrobce nasadit cenovku prestrelenou. Ty 2080 karty za 20k+ mi pripomely ty sileny ceny PC a komponentu v 90kach 🙈 Pamatuju jak jsem za 13000 koupil prvni zvukovku do PC Soundblaster 32, byla prvni dodana vubec ve Zline, padly na ni ctyrlety uspory. To PS5 s ocekavanou cenovkou do 500€ bude za hubicku 😀

  • LadaVanBar

    Me taky, diky

  • Jack1947

    No n evím na podzim čekat na 3x řadu Nvidia aspon pro ty co stále mají starší grafiky. Vezmu tu 1660ti pochybuji že by 3060 nebo 3660 pokud bude byla v podobné cenové hladině. Jinak, se dá postavit obstojný kompl za 40k když se teda poštelují komponenty (harddisk) to před několika lety nebylo možné a lze asi vděčit konzolím za to.

  • cNNk

    Pisu koment je proto, aby tu byla odezva, ze me tenhle obsah zajima a dekuju za nej.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit