Přejít na výpis diskuzí
Steam ovládá 50-70% trhu s digitální distribucí PC her
14.2.2011 | Petr Poláček
57 příspěvků
-
jedinej zápor je: 1 Dolar = 1 Euro
-
-
Dalsim zaporem je provazanost hry s konkretnim uctem. *5*
-
-
lol'd
-
Zápor? Je to logika. Nedokážu si představit, jak by to mohlo být jinak. Víš, jak by se s tím šmelilo? Hra by musela stát tisíc dolarů, aby to vůbec povolili.
-
-
Jj pravda tohle je u novejch her dost znat.
-
Souhlasím, ale zároveň to je něco, o čem si nerozhoduje Steam (resp. Valve), ale jednotliví vydavatelé.
-
-
Hned Ti napálili minusko, protože se jim nelíbilo, že jim kazíš možnost nadávat na Steam/Valve :-D
-
-
-
nejde než jim dopřát další úspěchy
-
Steam chytil příležitost za pačesy a dobře se do toho opřel. Já sám jsem tam registrovaný v roce 2004 a za tu dobu už prošlo nespočet změn. Jen tak dál a hlavně co nejvíce víkendových slev *3*
-
Nepochybuji o tom, že se v budoucnu může ze Steamu díky monopolu stát zrůda na kterou budeme všichni nadávat, ale zatím jsem s ním až na malé detaily spokojený a svou pozici na trhu si zaslouží. Ostatní podobné systémy digitální distribuce se mu (bohužel) vůbec nemůžou rovnat.
Navíc stále ještě jde ze Steamu cítit snaha potěšit hráče a nelézt zákazníkům příliš na nervy. Narozdíl od např. GFWL, který vám s oblibou plivne do obličeje, načež se vám vysměje za to, že ho vůbec používáte. -
-
Steam mít monopol nikdy nebude. Jediný způsob jak by Steam mohl mít monopol by byl, kdyby ho znárodnila vláda, a vydala zákon, že nikdo nikde nesmí nikdy nijak Steamu konkurovat, jinak dotyčný konkurent půjde do vězení.
-
-
Zabíháš do zbytečných detailů a definic, které jsem nikdy na mysli neměl.
Velmi snadno si umím představit "monopol" v uvozovkách. Situaci, kdy Steam má takový vliv a podíl na trhu, že ho vydavatelé a vývojáři preferují jako primární platformu, bez které hru vůbec nenainstaluješ a nespustíš. To samo o sobě ještě není špatné (u Valve her tomu tak je už dlouho a nevadí mi to), ale tebe jako hráče to dostane do situace kdy musíš tak říkajíc "držet hubu a krok" ať už Steam/Valve po tobě chce cokoliv. Tolik k mojí definici monopolu. -
-
Sony má monopol na playstation. MS má monopol na xbox.Valve má monopol na Steam, Gamersgate má monopol na Gamersgate, a Impulse má monopol na Impulse.
Hrůza no *1* .
Jediné monopoly co na světě existují jsou ty vytvořené vládami (u nás to byl dlouho třeba Telecom).
-
-
a víš, že existuje cosi jako přirozený monopol? A tím Steam je. Ovládá většinu trhu, takže prakticky monopolem je. Ostatní se mohou jít klouzat se svými tržbami.
-
-
a víš co je to přirozený monopol? přirozený monopol je třeba rozvody elektřiny, stavba kolejí jsou to ty věci u kterých je neefektivní aby existovala konkurence
-
-
-
-
Hail to the Steam!
Mel jsem moznost zkusit si jine zpysoby jako EA store, Yuplay a muzu rict zlatej steam. -
-
Kamarád mi právě dnes vyprávěl, jak zakoupil a přes EA Downloader stahoval Fifa Soccer 2011 a několikrát za sebou se natáhlo skoro až do konce, pak to skočilo zpět na třicet procet a odznovu a znova a znova... A navíc po aplikaci patche uložené pozice v kýblu....
-
-
Dík za zajímavé info.Steam mám hodně rád.Mám tam už přes 20 her.Osobně mi vyhovuje,že nemusím do obchodu(jen pro limitky a hry na PS3)nemusím se starat o patche,bezprobémově funguje implementace DLC,slevy a výprodeje mnohdy výhodnější než v kamenném obchodě,nepoškodí se mi médium,steam cloud je super featura atd.A taky jsem měl tendenci hry po dohrání prodávat a pak mě to mrzelo,tady jednou koupím a mám nafurt.Přeji hodně spokojených pařanů:-)
-
Jen tak dál. Na Steamu, jsem od roku 2004 co vyšel HL2 a nikdy jsem neměl na co si stěžovat. Valve se stará o svou komunitu a stále přináší něco nového... a co je hlavní, funguje to! Myslím, že si svou pozici na trhu zaslouží a co se týče konkurenceschopnosti, tak mě monopol neděsí, protože zatím mi nikdy nepřišlo, že by tohoto postavení využívali proti hráčské komunitě. Udělali dobrou věc, která dobře funguje a dobře se o ni starají. Jak jsem říkal, jen tak dál hoši ;)
-
-
ja nechápu proč jsou hry na steamu mnohdy dražší než v kameném obchodě. Nevidím nejmenší důvod proč kupovat na steamu , raději si pořídím krabicovou verzi.
-
-
Tak logicky by měly být levnější, to ano. Co ale distributoři zjistili, lenost lidí je bezbřehá a tak zaplatí za digitální kopii totéž nebo i víc než za krabicovku, jen když nemusejí do krámu, nechat si to posílat poštou atd.
Kupuj v megaslevách, to se už oplatí.
A výhoda jasná neskutelčná: jednou máš účet, z něj můžeš stahovat na kterýkoliv počítač na světě. Žádné tahání disků na cestách, žádné jejich znehodnocení poškrábáním atd.
Všechno má něco. -
-
Slevy na Steamu jsou stejně návykové jako různé slevové servery typu Slevomat. Člověk si kolikrát koupí hru, kterou by si normálně nekoupil, když to stojí jen pár éček.
Digitální distribuce má navíc výhodu, že si člověk může velmi pohodlně budovat sbírku her. Je sice super mít doma originální krabičky, ale kam to má člověk dávat? Myslím, že podobný problém řešil nejeden z vás.
http://www.1up.cz -
-
Mluvis me z duse!!! *3*
-
-
Nebo pokud to neni dano vyrobcem tak se da vetsinou natahnout hra do steamu pres cd-key ktery uz vetsina her ma. sam sem timhle zpusobem poridil levne Dawn of War 2 a Chaos Rising o polovinu levneji a stejne to fungovalo protoze to zkratka fungovat musi. Naproti tomu mi prijde jako vetsi smelo treba EA, protoze kdyz sem si koupil zlevnenou edici BFBC2 a Vietnam (krabicovou) tak implementace nefungovala a jak sem tu jiz cetl EAdownloader je tezce (nebo byl) zabugovanej program kterej nebyl schopnej stahnout ani prd a vsechny patche sem postahoval s filefrontu a punkbuster taky. Oproti tomu kamos si to koupil pres Steam a ten to vsechno postahoval a zaridil takze nechapu co je na tom za problem. !GO STEAM GO!
-
S tvrzením, že ze svého účtu můžeš stahovat hry na kterém koliv PC na světě bych byl opatrnější.... Je to omezeno na kontinent :)
Takže mimo Evropu si stáhneš leda... demo. ;)
-
-
-
-
Ta Gabeova fotka je nahodou skvela *1*
-
http://images.wildammo.com/wp-content/uploads/2010/08/why-gabe-newell-invented-steam1.jpg
-
-
jj to sedi to je 100% cilovka, akorat tech 50% hracu *1*
-
-
Nic proti ale tato služba mi do PC nesmí. Nic se nevyrovná tomu když si objednáte hru z obchodu a potom celý nedočkavý čekáte až vám přijde domů. Otevřete balík a v něm je pěkná nová krabička se hrou no a ta vůně novoty to nějaký steam u mě nepřekoná. S hrůzou čekám na den až se kravaťáci rozhodnou že se už nebudou prodávat hry na discích.
-
-
Souhlas, az na to, ze tu krabicku rozbalis a zdesis se loga STEAMu, krabicka jde do skrine a ty jdes na warez stahovat tu samou verzi, ale bez teto sracky. Dosun mi nikno nebyl schopny vysvetlit, proc to proboha cpou i na fyzicka media...
-
-
No kvůli bazarům.
-
-
Máš pravdu.... Ale byla jsme celá šťastná, že mám originálku Mass Effectu, hups, blbě vylisovaný CD, ani reklamovat to nemužu. Takže si s tim mužu akorát házet.
-
-
A pokud se hra prodává přes Steam, tak jde použít klíč z krabičky a hra se nainstaluje i bez CD.
-
ale to víš že ho můžeš vyreklamovat... já dostal nové dvd za ztracené :)
-
-
Ale nemuzes! ja takhle koupil hru na Wii a muzu ji puzit jen jako tacek pod pivo, protoze jsem ztratil paragon, blahove jsem se domival ze mi to nekde treba i za poplatek vymeni, kdyz mam original, ale ne smula *11*
-
-
já originalitu prokazoval sériovým číslem, paragon jsem neměl...
-
-
-
-
Souhlas i nesouhlas. *1*
Krabičku opravdu nic nepřekoná, jenže ... těch her které za fyzickou kopii stojí je zoufale málo. Kdysi jsi ke krabičce dostal 200-stránkový manuál, plakát, možná i mapu světa. Krabička bývala velká, poměrně detailní, s všelijakými drobnostmi, které z ní dělaly sběratelský kousek. CDčka byly schované v krásných obalech.
Jenže ... co z toho dostaneš i dneska? Krabičky jsou většinou všechny stejná, (mnohdy i stejně barevná) drobná, umělohmotná verbež, která se liší jen "papírem s obrázkem hry" vloženým za obal krabičky. To si sakra můžu vyrobit i doma. Krabičku koupím za dvacku, k tomu lesklý papír a jeden průjezd tiskárnou. Manuály už ke hrám skoro nedostáváš a i když jo, tak mají 20 stránek s popisem ovládání a instalace hry. Žádný fluff, nic navíc.
Samozřejmě čest vyjímkám (třeba fyzická verze Dawn of Waru II, nebo Aion byly v pěkných lesklých kovových obalech), ale většinou už dneska krabička za nic nestojí. A tak vítám Steam, který mi nákup a hraní her zjednodušuje a zpřístupňuje kdekoliv a kdykoliv. -
-
Pravdu diz. Lepe bych to nenapsal.
-
-
a nebylo by levnější koupit si prázdnou krabičku a čichat k ní? :-D A hru koupit ve vánoční slevě na Steamu za desetinu? ;-)
Manuály stejně dneska jsou většinou tak do pěti stránek, takže ani tahle výhoda krabicovek už neplatí. -
-
Nic jsi nepochopil.
-
-
tak třeba nový Tomb Raider už se na discích neprodává... ale tak na steamu za 90,- si na něj nestěžuji :D
-