Přejít na výpis diskuzí
SteamOS začínají podporovat i velké hry, třeba Total War: Rome II
8.11.2013 | Adam Homola
79 příspěvků
-
smutne na tom je to, ze maju pravdu.. Rome 2 fakt patri(ako prva hra TW) do obyvaku..predchadzajuce patrili priamo na pc + ovladanie klavesnica + mys
-
Jen houšť, jen houšť!
-
Aktuálně vyšla na Linux snad první opravdu velká hra Metro Last Light a je tam vidět, jak to zatim Linux oproti Win verzi nedává. Chybí některé efekty jako teselace, stíny jsou rozpadlé, je to pomalejší, padá to. Pořád si myslím, že je tahle iniciativa uplně úžasná, a fandim tomu, ale nebude to ze dne na den, že velké hry poběží pod Linuxem a Steam OS tak dobře jako pod Windows.
-
-
To bude zalezet na vyvojarich, samozrejme ze se nikomu nebude chtit makat pro nejake procento (zatim). Jinak HL2 snad nepovazujes za velkou hru? Vim, ze prislo trochu pozde.
-
No a ještě bych dodal, že na vině je i AMD, které je v Linuxu co se ovladačů týká, stále jedna velká tragédie
-
-
V poslednej dobe sa to lepsi, ale NVIDIA je pre Linux/Mac rozhodne lepsia volba. Hlavne starsie AMD karty su dost problematicke, u tych novych sa to uz da risknut.
-
-
Sorry, ale to není vina linuxu ani OpenGl, ale vývojářů, kteří vybrali starší verzi OpenGL, takže asi tak. Jinak OpenGl je v poslední verzi plně konkurenceschopné, ne-li lepší než nejrozšířenější v herních PC - DX11
-
-
potřeboval bych radu, jak doinstalovat Opengl na svou noťasouvou kartu Hd 6400. Rád bych zapařil Doom 3 ale ten po mě chce Opengl.
-
-
No kdyby jsi mel nVidii, tak tohle resit nemusis a hra ti pojede normalne pres DirectX :)
-
-
to povídej mí mámě, která razí heslo dárek musí být překvapení.
-
-
hele ty jeden legacy *1* jsem ročník 81 a na střední jsme měli základy programování jako předmět. pár těch tvejch legacy jsem už zkoušel. opengl jsou součástí catalystů a to je ten problém. zkoušel jsem jich už asi 10, instalace vpohodě ale po restaru blue screen. no holt mám asi štěstí na vadný kusy hardwaru.příštu pujdu určo do Nvidie, je to moje značka...Rivu Tnt jsem si kupoval za 3 měsíční plat z brigády a to byla revoluční grafická karta'
-
Zkus se podivat po nejakych "Legacy" ovladacich pro OpenGL na ATI kartu, urcite nejake takove budou
-
-
-
-
Tak to ale nemáš pravdu, protože vývojáři vybrali takovou verzi, která je přístupná v linuxu a na macu. A problém opengl a her je, že právě v linuxu a na macu nikdy neni opengl aktuální verze.
-
-
Meles ho*na, ovladace sou verze od verze lepsi, ale vypatlanci jako ty musej furt delat QQ a plakat jak to vsecko nejde.
Kdyz se SoS a krabicky nasadi do prodejen vsecko pojde naprosto v pohode. -
Na to můžou pomoci nové ovladače grafiky (klidně i beta) a nebo novější verze Ubuntu(?). Teď je kolem obojího hroznej šrumec a verze od verze jde líp a líp.
-
port z DirectX do OpenGL ?
-
-
skor zle driveri pre grafiku na mac su bezne porty do opengl a idu v poho ako na win
-
-
No to teda právě že moc nejdou. S Mac verzemi velkých her jsou větší problémy než s Windows DirectX. Zvlášť když vydají nový OS, jako teď 10.9, tak spousta her klidně přestane fungovat, atd. Hrál jsem třeba Two Worlds 2 na Macu a musel jsem toho nechat, protože ta hra padala každých 10 minut a nedala se hrát.
Lidi nadávají na Windows a DirectX, ale vůbec si neuvědomují, že DirectX je právě na hry parádní i pro vývojáře, kdežto OpenGL neni knihovna dělaná na hry, to je jen standard pro 3D grafiku a všechno okolo se musí řešit nějak jinak. Když firmy začnou podporovat Steam OS a linux, tak se teprve budou muset učit, jak to dělat pořádně a i nástroje se budou muset zlepšovat a to nějaký čas potrvá. -
-
Nevím, co tady všichni pořád řeší DirectX vs OpenGL. Oboje umí vpodstatě to samé a pracuje se v tom stejně. Velké herní enginy běžně podporují oba layery včetně hromady dalších pseudo-layerů. Teď mluvím o Unreal Enginu, Unity3D tom Blizzardím enginu. Umí to i malé enginy jako Ogre3D nebo Irrlicht. Popravdě to jsou všechny enginy, které trochu znám a všechny podporují řadu zobrazovacích layerů.
Metro Last Light jsem nehrál, ale jestli je problém s portem na Linux, tak to prostě po***li ti, co to portovali. Grafický stack Linuxu umí přesně to samé jako DirectX. -
-
Kdyby sis pořádně přečetl ten původní příspěvek, tak bys zjistil, že jsem psal právě "o tom jiném". DirectX je kompletní knihovna pro tvorbu her optimalizovaná pro operační systém a ovladače, kdežto OpenGL je jen zobrazovadlo, jak jsem psal. A "to jiné" je právě problém a to bude problém ještě nějakou dobu...
-
Robotron3@tiscali.cz: Takže mi dáváš za pravdu, problém Windows vs Linux u her není v rozdílnosti DirectX a OpenGL, ale v něčem jiném.
-
To: Robotron3@tiscali.cz Casto je to problem driverov, DirectX aj OpenGL zvladaju viacmenej to iste. Vychadza vela oprav driverov aj na Windows, takze Linux/Mac na tom rozhodne nebude s kvalitou driverov lepsie vzhladom na velkost uzivatelskej zakladne. Samozrejme problem moze byt aj inde, napr. dany engine nemusi byt pre minoritne platformy dostatocne otestovany a moze mat rozne bugy, ale najvacsi podiel si myslim maju prave tie drivery.
-
Evidentně to stejný neni. Shadowrun Returns běží na enginu Unity, který podporuje Win, Mac i Linux (a to je na grafiku poměrně jednoduchá hra). Jelikož mám všechny OS a na Steamu fungují všechny verze, tak jsem si mohl vyzkoušet, jak to běží na každém počítači. Na Win bez problémů. Na Mac a Linuxu nejdřív byly problémy v grafice a po aktualizaci už hra nejde ani spustit. Takže to fakt asi nebude tak jednoduchý...
-
-
-
-
-
-
at si to strci do prd*le
-
-
Teď jsi jim to natřel.
-