Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jamar28
    Je to fakt dobrá hra, ale já bych ji dal tak 7,5/10. Za nevyužitý potenciál. Je to primárně multiplayerová hra. Jsou tam sice tři kampaně, ale každá má jen 5 misí. A taky jako recenzentovi mi chyběla nějaká komornější mise. Taky jsem si až do zahrání uchovával drobný plamínek naděje, že tam třeba bude i mise vylodění nebo výsadek. :-)
    Zároveň bych uvítal víc taktických možností. Naprostá většina map je placka rozdělená alejemi, lesíky a vesničkami bez jediného vyvýšeného místa. Přitom jednotky chápou výhody vyšší pozice, která odstraňuje překážky ve výhledu. Škoda, že to nevyužili.
    S tím souvisí i jednotky ženistů, které ve hře nejsou. A vůbec, jednotky nedokážou postavit vůbec nic. Nechci samozřejmě, aby si za 2 minuty postavily bunkr, ale zakopat by se umět mohly. Chápu, že třeba kladení min by byla spíš otravná funkce, ale co třeba jen pokácet stromy na lesní stezku v lese, aby tam nepřítel nemohl projet? A nebo pontonové mosty? Ale zase je dobré, že minomety mohou používat kouřové granáty a oslepit tak třeba nepohodlné kulometné hnízdo, ke kterému se tak může přiblížit vaše pěchota.
    Jinak hra se dá nazvat relativně realistickou, ale pochopitelně realistická není, takže historicky přesné atributy jednotek nečekejte a u osmaosmdesátky počítejte se srandovním dostřelem 2 kilometry, ale to se nedá hře vyčítat, když je hlavně MP - balanc musí být. celkem realistický je ale styl boje. Většinu bojů nevyhrajete tak, že nepřítele zničíte, ale že mu snížíte morálku natolik, že vezme Mg-42 na ramena a zdrhne.
    Výborný je počet jednotek. Je tam několik druhů od všeho krom námořnictva pochopitelně. Takže elitní paragáni, esesáci, normální pěchota, průzkumníci, někdo jede v obrněném transportéru, někdo v bezbranném náklaďáku. Tanky lehké, střední i těžké, průzkumná vozidla, samohybné dělostřelectvo i normální dělostřelectvo, stíhače tanků, minomety, raketomety, plamenometné tanky, protitankové kanóny, letadla stíhací i střemhlavé a taktické bombardéry, průzkumná letadla atd. atd.

Určitě můžu s naprosto čistým svědomím doporučit, pokud vás bavila Wargame a podobné hry, pokud se pak zajímáte o druhou světovou, no tak to pak berte všemi deseti.
  • jamar28
    Kampaň lze hrát za Američany, Brity (respektevi Skoty) a Němce. Při skirmishi nebo mulťáku si pak můžeš vybrat jako základní divizi i kanadskou, francouzskou nebo polskou. Všechno jsou to historické divize, takže pochopitelně Poláci, kteří tvořili obrněnou divizi v rámci britské armády, mají britské vybavení.
    AI je celkem výzva. Má zatraceně našláplé reflexy a taktizuje. Dodržuje taktiku blitzkriegu, takže tě překvapí velkým soustředěním jednotek na jednom místě, ale dokáže tě i přepadnout v lese. Při kampani na normal jsem se párkrát zapotil a nejednou musel restartovat hru. Obtížností tam je víc a můžeš hru zrychlovat i téměř zpomalit (a dál udílet rozkazy). Multiplayer to má a není problém se celkem rychle dostat do bitvy. Tam samozřejmě nemůžeš měnit rychlost hry.
  • To bude tim ze ses gay
  • Mas moznost, nalez si na stranky Matrix Games a tam si vyber wargame dle libosti a obdobi. Pripadne serie Combat Mission od Battlefront a podobne.
  • Trocha samostatnosti by neuškodila. Recenze je o dojmech z hraní, ne o popisu který lze dohledat třeba na... stránkách hry.
    Ale aby jsi nemusel googlit, dodám pár informací. Hratelné frakce jsou: Američané, Němci, Britové a Kanaďané.
    Na téma pauzování je odpovězeno v recenzi. Stačí pečlivěji číst, a jelikož hra je od tvůrců R.U.S.E. či Wargame, jsem si 100% jist, že obtížnosti či multiplayer tam budou. A znovu google jenže mi sekunduje. Hra obsahuje multiplayer.
  • Trochu škoda, že jsem se z té recenze skoro nic nedozvěděl... Zak jaké strany jde hrát, jaká je AI, je tam více obtížností, jde pauzovat, má to mulťák? A mohl bych pokračovat... Myslím, že ten pán, co to psal by si měl uvědomit, že většina lidí, co jsi to přečte, to ještě nehrála. A ani jsem z toho moc nepobral, za co dal tak vysoké hodnocení (tím rozhodně nenapadám kavilty hry).
  • XorxoxTalarius
    Je to velice solidni zalezitost, naposledy jsme hrali dva proti Medium AI a dostali jsme tezce na prdel, tu bitvu si budu pamatovat jeste dlouho :)
  • TheGGG
    radši bych si zahrál wargame zasazený do současnosti

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit