Přejít na výpis diskuzí
Strategie Realpolitiks simuluje rozpad EU, Islámský stát i kolonizaci vesmíru
7.12.2016 | Václav Pecháček
95 příspěvků
-
Jasně že je. Psal články na RadicalBoys (nick Cernunnos) a jezdil do severních Čech na naše romské spoluobčany ve vlně těch velkejch riotů 2008-2010. Pak úplně otočil.
-
On je bývalý nácek? To by vysvětlovalo tu jeho současnou horlivost.
-
Však ex-náckovi Vrobelovi taky řádně přeje_ává s tím Ruskem všude. Holt moudrost předků - poturčenec horší Turka - pořád platí. Narcismus řízlej se spasitelskym syndromem a dogmatičností na druhou je blbej mix.
-
Jdi do háje Vrobi :D Seš trapnej na svojem FB, neplácej svoje rakovinné příspěvky i sem :D
-
Ale houby provokace, je to normální logická reakce na agresivní chování Ruska. Jak se chceš bránit bez výcviku?
-
No a jaký je rozdíl mezi Putinem a Havlem? Třeba v tom, že Havel nenechával vraždit a zavírat své politické oponenty, pro začátek,
-
Takze je podle vas normalni, ze Kennedy v 60 letech umistil pershingy s jadernejma hlavicema do Turecka a odstartoval tak Karibskou krizi? Kazdy clovek je zodpovedny za svuj vlastni osud. Americke jednotky pred Ruskymi hranicemi nejsou provokaci? Kdyby Rusko zatouzilo po Pobalti a Polsku, tak jejich moc zlomi. A americani tu nemaji tezkou techniku pro pozemni operace. Jenže takovy scenar je uplne mimo realitu. Z mnoha faktoru. Vcetne politickych i vojenskych. A ano, americka koalicni cviceni v teto oblasti jsou provokaci.
-
Tesat do kamene! *3*
-
To je jednoduchý. Nechápe základní poučku - nikdy nehledej zlý úmysl tam, kde se to dá vysvětlit prostou lidskou blbostí.
-
Ale když nás to baví *3*. Já osobně nevim, jak se toho zhostí, ale připadá mi, že se do toho nutně musí promítnout smýšlení vývojářů. Existuje spousta názorovejch proudů na to, co by se stalo, kdyby třeba EU padla. Někdo by to vnímal pozitivně, protože si myslí, že by to uvolnilo ekonomiku, někdo negativně, obávaje se, že Evropa zas spadne do kolotoče válek. Někdo si zas bude myslet, že se nic moc nezmění, protože je v zájmu všech zúčastněnejch zachovat dobrý věci jako volnej obchod a prostě bude věřit v lidskej pragmatismus. A když jsme u toho nevíme ani jak by padla. Jestli jako celek, nebo se postupně rozdrobila, nebo by odpadly státy přijatý pozdějc a zůstalo jenom jakýsi jádro a určitě je i řada dalších možností, třeba rozpad na dvě menší unie po ose sever-jih, nebo východ-západ.
A tohle bude podle mě hrozně těžký nasimulovat, aniž bys do toho projektoval vlastní názor. Asi by to šlo udělat nějak náhodně, ale zas je pravděpodobnější, že zůstane volnej obchod, než že Německo obsadí Polsko. A takovejch situací má ta hra řešit mraky. Aby to bylo aspoň trochu uvěřitelný, vyžádá si to spoustu analýz od lidí chytřejších než já, dokonce i chytřejších než pan Ph.D. v přírodovědném oboru (sorry, já prostě musel).
Krom toho, politika má to kouzlo, že rozhodnutí, který se zdá v daný chvíli výhodný se ti může taky šeredně vymstít. A to někdy i takovym způsobem, ve kterym se svym rozhodnutim nevidíš souvislost. Asi jako když Němci poslali Lenina do Ruska. Císař Vilém asi neměl tušení, že je kvůli tomu za pár let převálcuje sovětská válečná mašinérie. To by moh bejt problém, takže z realismu budou nejspíš muset ustoupit, protože v reálu se zkrátka čas od času dějou věci, který by člověk nevymyslel.
Každopádně se docela těšim na situaci, kdy budu mít na určitej problém několik řešení, a všechny budou více méně špatný. -
Mel bych pro Drizzta dotaz. Jestli je cele toto proti-EU, proti-liberalni, proti-elitarske hnuti jen falesnou hrou Ruska, proc se EU nejenze nebrani, ale jeste mu jde na ruku? Vzdyt lide jako Juncker, Merkelova a Schulz musi byt primo ruskymi agenty, kteri v te hre hraji nejvyssi roli!
Pokud ne, tak Rusko nemusi hrat konspiracni hry, aby EU vmanevrovalo do propasti. Staci aby dostatecne zretelne ukazovalo na lod EU a (dle pravdy) kricelo "EU se riti do propasti" a to je vse, s nicim dalsim nemusi hnout prstem.
https://grrrgraphics.files.wordpress.com/2016/07/brexit.jpg -
Tak Rumunsko, pobaltský státy i Polsko jsou členové NATO, takže bych to viděl na poměrně standardní dohodu mezi spojencema. A vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby tam Američani byli přímo na jejich žádost. Koneckonců maj všichni s Rusama svý zkušenosti, který nejsou dvakrát pozitivní,
-
Asi máš pravdu, včera jsem zkoušel betu. Chtěl jsem jenom trošku omrknout, jak se to vypadá, a tak jsem se trochu prošel a zapad do hospody. Vypadalo to, že všechno funguje dobře, ale v jednom momentě začala bejt AI bez zjevnýho důvodu nepřátelská. Je pravda, že mi hra nabídla spoustu možností, jak konflikt řešit (ale neprošel jsem charisma checkem, a tak jsem mu tu hlavu o auto nakonec omlátit musel), ale primárně k němu vůbec nemělo dojít. A taky nevim, jestli se to děje jenom mně, nebo je to obecnej problém, ale můj avatar odmítá reagovat na pokyn k běhu.
-
Tyvole, tak tohle už je hardcore. Nechtěl bys nám rovnou postavit letní tábor v Dachau?
-
Mně spíš přijde jako Cibulka s těmi svými ruskými agenty pod postelí a tak. *1*
-
"proc maji usa po svete 150 posadek a rusko do 5?" - Protože Rusáci by si to nemohli dovolit i kdyby je někdo ve své zemi chtěl?
-
Může mi někdo říct, proč sem přišel Vrobel aka Drizzt blít svoje popěvky? :D
-
Problém se zabedněnci jako jsi ty je v tom, že i když ti někdo ty tvoje bláboly a lži vyvrátí, což ani neni tak těžké, stejně to nebudeš akceptovat a neuznáš že má druhá strana pravdu, ty totiž pravdu slyšet nechceš, jem potvrzení svých bludů
-
Bob ma vzdycky pravdu, to uz se neda nic delat. Asi je na case zformovat 1.galakticke imperium.
-
Je docela ironie, že v diskusi o hře s názvem Realpolitiks se handrkují dva tábory o to, kdo je na světové scéně ten "špatný". *15*