Streameři obdrželi od vydavatele Black Myth: Wukong kontroverzní pokyny
-
Upřímně, moc se jim nedivím. Po recenzi na ScreenRant, kde jako výslovný nedostatek hry uvedli "nedostatek inkluzivity a diverzity" a srazili kvůli tomu hodnocení, si jen říkám, kam ten herní svět spěje...
-
-
Smutné je, že ve článku zcela chybí přesně ten kontext, o kterém mluvíš. Že by dopadla Sweet Baby choroba i na Games.cz? :)
-
-
-
Zcela v pořádku. Mediální šikana ze strany "lepšolidských" organizací směrem ke studiu byla a je, tedy nedivím se, že se studio snaží předejít další zcela nemístné moralizaci. Bude tu i článek o tom, jak si Ubisoft kupuje recenzenty v rámci Outlaws, diktuje délku videorecenze a zakazuje politickou agitku, podobně, jako BM:W? :))
-
-
Dříve se říkalo "Němec se bez návodu (rozkazu?) ani nevy..."
Dnes by se spíše hodilo "Čiňan se bez kádrové příručky ani...".
Upřímně, je mi 100x milejší německá varianta něž tebou prosazovaná čínská...
-
-
Ehhh, takže dvojí metr je v pořádku? 🥹🥲 Za mě není příliš dobře ani jeden ze scénářů, jak se mi nelíbí přístup vývojářů Wukongu (ačkoliv chápu co je k tomu vede), tak se mi stejnou měrou nelíbí přístup Ubisoftu (navíc jsem o tom do teď neměl tušení... že by to média tolik nechtěla rozmazávat ačkoliv na Wukongu si s chutí smlsnou? 😄).
-
-
Nevím nic o situaci Ubi. Reaguji jen na tento článek 🙂
-
-
-
-
Co je na tom kontroverzního?
Prostě napsali, netahejte do toho ideologie, politiku a jiné nesouvisející věci a soustřeďte se na hru. Strašidelné je, že to museli napsat.
-
-
Not really mate. Trochu rozdíl napsat "No politics" a "No feminism!"
To smrdí vnucováním názorů. -
Taky nemám tyhle kecy rád, ale snad je každého věc, co si řiká na streamu ne? Osobně třeba ani nesleduju lidi, kteří řeší tyto věci, jako politika, covid, LGBT apod. Ale nevidím důvod proč by to řešit nemohli, pokud to budou chtít řešit a pokud tím nebudou porušovat pravidla samotné platformy, kde je ten stream vysílaný. Třeba Twitch je poměrně háklivý na plno věcí. Já na takový stream nepůjdu, ale určitě se někdo najde, kdo by si rád u Wukonga poslechnul nějaký politický názory. :D A rozhodně bych to lidem nezakazoval. Tomu se řiká svoboda. Pokud tím samozřejmně neporušuju svobodu někoho dalšího.
-
-
To je tezke - streamerum davaji kopii hry drive nez ji ma bezny hrac a tak mi pripada fer si nadiktovat nejake podminky. Pokud streamer nesouhlasi, muze je poslat k sipku a streamovat pak hru behem vydani, jako ostatni. Zaroven, na jednu stranu mi podobne zakazy pripadaji az absurdni (a mohou nechtene docilit presne opacneho efektu), ale na stranu druhou chapu, ze vydavatel chce mit early access streamy v nejakem minimalnim standardu, o hre a ne o politice, ostatnich streamerech, vulgarni, atd. Preci jen, pro ne je to predevsim reklama a proto kopie streamerum davaji a tak nutne nestoji o nejake drama a kontroverze.
-
-
Jenomže, když to napíšou na papírek, tak je jim to houby platný. Z právního hlediska. Nemužou si jen tak diktovat.
Pokud například na něco nepodepíšu NDA nebo na to neplatí nějaký embargo, tak si taky o tom můžu mluvit kde chci. A nikdo s tím nic neudělá, i kdyby se postavil na hlavu.
Tak ať tu kopii posílají jenom recenzentům. Ale to jim zase vadí, že úkažou málo. Tak holt něco za něco.
Když se podívám třeba na Agraela, tak ten málokdy při hraní řeší pouze samotnou hru. A má to tak většina streamerů. Baví se o všem možným a hlavně odpovídají divákům. Klidně i na politiku a další věci. Zkrátka na co se ten člověk zeptá. Pokud to ještě pošle v rámci donatu, tak mu přeci nemůžeš neodpovědět (pokud to není pro tebe nějaké citlivé téma, a nebo moc osobní). Pošle ti litra, zeptá se tě na Trumpa, tak zkrátka odpovíš. O tom ty streamy jsou - o nějaké interakci s diváky, jelikož jinak by to mohlo být klidně ze záznamu .
Už vidím, jak každý dotaz zvažuje, aby tím náhodou nepohoršil vývojáře.
-
-
Tak za porušení se s nimi nikdo soudit nebude, pokud nic nepodepsaly. Ale pořád se ten influencer může dostat na nějaký blacklist komu příště hru neposílat a zaleží kdo všechno ten blacklist sdílí. Třeba pak dopadne, že už žádné čínské firmy mu nic pošlou.
Rozhodně mi na tom nepřijde nic kontroverzního.
Ale jinak streamer nemá zakázáno reagovat na politiku a ty další věci obecně. Je tam podmíněno jakým způsobem se o tom nemá bavit. Nemá to probírat tak, aby podněcoval negativní diskuzi.
Takže pokud jde o jednoduchou odpověď tak tu může zodpovědět. A pokud by k tomu měl negativní diskuzi, tak pořád může říct, že si teď nechce kazit hru a může to na streamu probrat až s hraním hry skončí. -
-
Tak většina streamerů si to koupí tak jako tak, aníž by to dostali zdarma. Ta hra je hodně očekávaná a 60€ není velká investice. Sice to nebudou mít před vydáním, ale zase jim pak nikdo nic nediktuje. :-)
-
-
-
-
-
-
Jak se do lesa volá.... 🥲
Bylo jasné že dříve nebo později se i mezi většími studií objeví takové studio kterému bude DEI proti srsti.
Nemám absolutně nic proti tomu když se jakékoliv studio rozhodne mít ve hře LGBT postavy a podobná sociálně-politická témata, mělo by se tak ale rozhodnout studio samo a ne být kontrolováno pofidérní organizací jako je Sweet Baby Inc.
Takže ačkoliv mi to přijde od vývojářů Wukongu trochu dětinské, tak rozumím tomu proč mají tak masivní podporu od hráčů - ačkoliv osobně si myslím že mohli volit smírnější slovní formu než zvolili 🥲
-
Co by clovek ocakaval od Cinanov, zejo. 🤷🏻♂️
-
To, ze sa z herneho priemyslu zacina stavat Hollywood v jeho najhorsej forme nie je vina Cinanov
Ten email s pokynmi je cisty marketing, nic ine. Zistili, ze hraci maju plne zuby politiky a chcu riesit to o com boli hry odjakziva - pribehy, vizual, hudba a hratelnost.
Tak verejne odsudili Sweet Baby Inc. a pokracuju v tom dalej. Podla mnozstva predobjednavok na Steame vyborny tah.
Urcite lepsi, ako ked boli vyvojari Chuchla donuteni zmenit jeho farbu na oranzovu🤦♂️
-
-
Hráči milují kontroverzní politiku, stačí se podívat na to, kolik followerů mají youtubeři, která se zaměřují na hate generation.
-
Hry a politika jsou jedno a totéž. Uvědomte si, že žijeme ve SPOLEČNOSTI, milý diskutére.
-
-
Ako to spolu suvisi? 😂 podla tejto logiky je politika este aj v zeli a kvetaku, lebo zijeme v SPOLOCNOSTI😂
-
-
Samozřejmě že je politika inherentně přítomna i v zelí a květáku. Jen blázen by tvrdil, že není.
-
-
-
-
kym bude mat cina vladne zriadenie ake ma, tak toto mozme ocakavat aj v buducnosti, holt, nie vsade je demokracia a holt nie vsade by demokracia aj bola spravnou volbou.
troska z ineho sudka: moc nechapem ludi co sleduju hranie hier ... tam mi pak pada podstata hier: bavit sa - PRI HRANI danej hry ... (a skor to vidim u mladsich rocnikoch)
ako nie vzdy sa toho drzim aj ja, obcas co to kuknem, ale dokopy je to mozno do hodiny/mesiac, niekedy ani to nie ..
-
-
Přijde mi to jako sledovat trvá fotbal v TV. Prostě se koukám někoho, kdo to hraje tak dobře, jak já nikdy nebudu. A můžu u toho dělat jiné věci, trvá i na chvíli odejít. A nemusím se soustředit a unavovat.
-
Značná část obecenstva sleduje primárně tu osobnost která vysílá, jak když se chodí do divadla na oblíbené herce.
Hra samotná už je jen kořením a určuje děj vysílání.
Též se na to můžeš dívat optikou sportu, fotbal taky většina jen sleduje.
-
-
To taky. Ale třeba dříve byli hry, který bych si sám nezahrál. Třeba hororovky jako Alien: Isolation. Ale bavilo mě na to hrozně koukat, jelikož ten svět vetřelce mám rád a rád jsem se koukal, jak se u toho někdo bojí a já nemusím. :D Ale časem jsem přišel na to, že opravdu je nejlepší si ty hry zahrát sám. Ale občas mám puštěný streamy jen tak při práci jako kulisu, ale jak píšeš, není to už o těch hrách, ale hlavně o tom tvůrci. Jelikož když bych při práci neustále čuměl na iPad vedele stolu, tak bych toho moc neudělal. :D
-
-
Jo, já si to zásadně hraju sám, v minulosti jsem to míval občas jako kulisu při malování, ale ty emotiční výkřiky a často nulová informační hodnota, mě dostala do stavu kdy si radši pustím audioknihu, nebo seriál.
Ale pochopení proto mám, je spousta případů, kdy to dává pro daného člověka smysl.
-
-
-
-
Tak kdo do toho první hodí vidle a pojede postupně všechna DON' TS jak nákupní seznam?