Přejít na výpis diskuzí
Studená válka je opět v "in" díky Wargame: AirLand Battle
30.5.2013 | Ladislav Loukota
30 příspěvků
-
To bude tím že se jednalo o stejné vývojáře, nicméně říct že ta hra byla úplně stejná je myslím dost přehnané.
-
ani mi nejde o škatulkování, spíš že mi tam něco chybí, ja si strategii bez toho moc neumím predstavit a nevím jestli by me to bavilo. asi ne
-
T-813 normálně jezdila v ČSLA před T-815 a pak souběžně s ní ve velkých počtech, tak klidně ať tam je, mě zarazila ta její panéřovaná budka řidiče. Podobá se budce z RM-70.
-
Zarazila mě Tatrovka u naší chrabré pěchoty, snad by tam měla být V3S, nebo už T-815 a ne ten typ, co tam dali
-
Ne neni tam žádné stavění. Zdroje (peníze) získáváš za obsazené území a zničení jednotky..
-
Řeknu ti to takhle bez pěchoty nemáš šanci..
-
To potřebuješ nějaký škatulky? *3*
-
Steamová skupina pro českou komunitu okolo této hry kdyby měl někdo zájem http://steamcommunity.com/groups/WargameAirlandBattleCZE
-
No, úplně stejný byl její předchůdce R.U.S.E., byť o hodně zjednodušený.
-
já myslim, že na tyhle dvě hry budeme vzpomínat ještě hodně let...snad budou vývojáři pokračovat. Příště bych rád viděl třeba nějaký Izraelský konflikt a taková Afrika by byla taky nesmírně zajímavá.
-
já na nějakou wiky kašlu
taktika boje - to je pro mě způsob vedení střetu s protivníkem na úrovni družstva, nebo třeba jen technika vs. technice...
strategie - to jest vedení operací na prostoru, systém velení a řízení jednotek, jejich složení a (logistická) podpora...
V týhle hře se penízky vydělávají jednoduše: musíte zničit soupřeovi jednotky a nepřijít o ty svoje. Čím jste úspěšnější, tím je konec hry rychlejší, těžko pak postavit T55AM proti M1A1 Abrams -
ano, tanky mají různé pancéřování, jak ale systém vypočítává tabulky bůh ví (protože každá technika má parametrů hromadu). Stejně tak záleží, zdali si koupíš jednotku jen vycvičenou, pokročilou, veterána, elitní...
Pěchota v Europe Escalation hrála roli tak důležitou, jaký byl charakter mapy. Zakopanou pěchotu ve městě dostaneš ven pouze pokud ho dělostřelectvem strovnáš se zemí, běda tankum, kteří se dostanou blízko skrytým pancéřovníkům a raději jsem používal průzkumáky, než menší obrněnou průzkumnou techniku... -
ja jen jestli to potom žánrove je vubec strategie, to mi totiž prijde jako jeden z definičních znaku dokonce i podle wikipedie. Spíš bych to nazval taktickou hrou (RTT)
-
díky a hraje tam roli, jestli je tank zasažen zepředu nebo z boku nebo zezadu? A jak účinná a platná je ve hře pěchota? Vydrží něco, nebo padají jako mouchy a jsou dobří leda tak k vyprovokování a odhalení nepřítele?
-
ano, kdyz ses v lese/trave tak mas lepsi kryti a napriklad na sklade dolu skoro 100 acc
-
nn, jsi general zabejvas se "jen" bojistem. Ekomika tam neni, pokud teda nepocitame to, ze kazda jednotka ma velkou vahu a prijit o ni u klicovych bodu nekdy hodne moc znamena...:)
-
Jak ve hře ovlivňuje jednotky terén? Dokáží se vojáci krýt třeba v lese, nebo ve vysoké trávě apod?
-
kasli na zkousky, todle stoji zato..jestli te bavila Escalace, tak todle je tak 5x lepsi
-
jsou tam nejake zdroje, ekonomika a pod.?
-
když už, tak teprve bude