Přejít na výpis diskuzí
Sundberg: „Co s hackery? Dejte jim práci a lepší PC hry!“
25.3.2011 | Aleš Smutný
38 příspěvků
-
Osobně si myslim, že ten dlouhý vývoj neni způsoben tim že hru ladí k dokonalosti, spíš hlavně těmi prostředky, nic je nikam netlačí a peněz je dost, ale fandové často dlouhý vývoj vysvětlují lazením k dokonalosti což je si myslim trochu vedle, a za nic nedělání je určitě neplatí, to ano.
-
Ja iba vyrok z red dwarf: "What a guy!" *1*
-
Oni maji tu vyhodu, ze si muzou dovolit dlouhy vyvoej. Nevidim duvod, proc by bylo naivni myslet si, ze hru "ladi". Prece jenom cas jsou penize a to plati pro vsechny, takze se mi nezda, ze by je platili za nic nedelani.
-
Ma kukuc jako Michael Madsen, neprijde vam? :)
-
na game.co.uk su ceny uplne super. Ja som dal za BC2 po dvoch mesiacoch od vydania 24GBP a nehovorim o tom kolko som na tom uz stravil. Maju tam vzdy super ceny nie hned ale staci si trosku pockat 2-3 mesiace a cena je vzdy niekde okolo 20-25 GBP a to si nemyslim ze je taka dlha doba na to si pockat. A to nehovorim o tom ze raz za cas tam maju kvalitnu pol rocnu hru za 9,99GBP :D
-
no Diablo 3 už je ve vývoji 7 let, než vyjde bude to 8, teda snad jen 8, Starcraft 2 vyšel po tušim 6 nebo 7 letech, byla tam nějaká menší pauza a přeskupení sil na jiný projekt, Warcraft 3 trval ještě pouhý cca 4roky, takže Blizzard má fakt hooodně dlouhý termíny.
Maji prostředky a můžou si dovolit dělat pomalu, ale jsem taky toho názoru, že to o firmě leccos vypovídá, je naivní si myslet, že hru dělaji dlouho protože "ladí" aby byla super : ) -
pochybuju ze blizz vyviji hru 8 let a jestli ano, tak je v hernim svete neco hodne prohnileho a efektivita a pracovitost zamestnancu, je oproti ostatnim profesim nulova
-
S tímto názorem docela souhlasím. Střílečky mají dnes někdy až příšernou hratelnost, protože byly primárně vytvářeny na konzole.
Při hraní třeba takového Mass Effect fakt naříkám, jak jsem omezen v pohybu a jak je i samotné střílení přes port pořád cítit konzolovým ovládáním. A to ani nemluvím o Dead Space 2, které jsem viděl v pohybu a byla to hrůza.
Schválně by mně zajímalo, jak je na tom Crysis 2. Viděl jsem několik předváděček a vývojáři dávali redaktorům možnost zahrát si demo na XBOXu. -
Já si naopak myslím že pc vs konzole má pravdu. FPS nebude nikdy na konzolích tak jak na PC. Naopak různé akční hry nebo mlátičky zase budou lepší na konzolích. Třeba God of War.
-
urcite ma jeho naozr vacsi vahu ako tvoje komenty.
a samozrejme ze konzolove hry su pre ine publikum ako tie pre pc. to ze su ludia co hraju aj na konzoliach aj na PC nic nemeni na veci.
A podla skusenosti si myslim ze, ked niekto zacne hrat na konzoli, jeho naroky na hry sa podstatne znizuju a na pc uz hra vacsinou len traposiny. alebo s cheatmi, alebo nieco podobne. -
To je síce fakt ale to ,že aj tie 2 kvalitné gamesky ťa vyjdú najmenej 40 eu a aj to len za predpoklad ,že sú to už kúsky staršie a trochu zlacnené(nové gamesky majú vždy ceny od 30 EU vyššie).
Nehovoriac o nedostatku demo verzií z ktorých by si si aspoň ako taký názor mohol utvoriť. Jo máme síce recenzie ale aj tie v poslednej dobe melú dosť mimo misu aka narážka na Dragon Age 2. Teda až taká prdel to nebude... -
Spousta :)
Akorát těch dobrých, které si dnes pamatujeme je jen pár desítek.
A Ufo nebylo komerční? Pamatuji si, že jsem si ho kupoval za nějakých 1500. Ty sis ho nekupoval? -
Tohle je sice spásná a často zmiňovaná myšlenka, ale v jádru je to úplná hloupost, kdyby všichni dělali hry jako Blizzard, tak si za ten rok moc her nezahraješ a bude se zase nadávat, že neni co hrát a že se loudaj, protože vývojářů zase neni tolik. Nehledě na to, že vývoj jako Blizzard si opravdu jen tak někdo dovolit nemůže, tzn. 8 a více let dělat hru, kdo by to platil? nebo pak hráči za tu hru zaplatí třeba 3000-4000, možná víc? Člověk si to nesmí představovat jak Hurvnínek válku, takhle to nikdy fungovat nebude.
-
Ked ide o cistu komerciu, tak nech sa nestazuju na piratov :D Ak chcu byt finance podporovani moralnymi a cestnymi ludmi nech nevidaju milion B titulov ale raz za cas AAA titul.
Ked si pozrieme zaciatky 90tych rokov, kolko hier vychadzalo?
Si pamatam ze take stare dobre UFO enemy unknown som hraval aj par rokov ! Teraz pri komercii skoncim uz pri recenzii a niekedy ani tam nie :D -
Ono to je tak, že pokud je člověk aspoň trochu morální(normální), rozumný a vydělávajicí, tak si hru koupí už jen proto, aby podpořil vývojáře. Nemusí utrácet peníze za 150 her naráz, ale třeba jen jednu za měsíc nebo 2. Je to jednoduché. Kvůli práci nemám na hraní moc času a proto mi jedna hry vydrží i na 3 měsíce a déle.
Poz.: Kvalitní hry vycházejí, jen se nesmíte koukat na stránky komerčních vývojářů. -
ten pan ma pravdu...v dnesni dobe je piratstvi pouze o moralce a vydavatele jako by to porad nechapali a svymi protipiratskymi resenimi, miru piratstvi naopak zvysuji
-
Ano, nejlepší by bylo vydávat sra*ku 2x doroka :) Můžeme být rádi za Blizzard etc. Který na otázku kdy vyjde hra odpoví - "When its done" :) Tahle filozofie je např. pro EA neznámý pojem, proč by taky tomu mělo být jinak když jde o čistou komerci.
-
Nech spolocnosti nevydavaju kazdorocne serie hluposti (ano presne tak EA a ich *** hry, a mnoho podobnych)
Ale nech spravia jednu a poriadnu hru !! vid Blizzard (pripadne iny)! Nerobi hry jak na beziacom pase, ale ked uz nejaku spravi tak poriadnu.
Nemam vela penazi, a ked uz ich investujem tak do niecoho poriadneho! Ved si nebudem predsa kupovat kazdorocne vydavany kram.
Ale ved co, oni sa nad takymto pohladom asi nepozeraju :(