Přejít na výpis diskuzí
SWTOR představuje vylepšený Legacy systém
22.3.2012 | Aleš Smutný
78 příspěvků
-
EA jsou stejne nejvetsi banda zmrdu, hrat jejich hry ani nema cenu
-
zacal sem se na kousek videa divat a pak sem si uvedomil ze me ta hra uz vubec nezajima :)
-
Co takhle vylepsena optimalizace enginu. *8*
-
-
Optimalizace? Co mas za sunku proboha? :D
-
-
Hledal bych chybu jinde:
http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=317352 -
-
Podle zbezneho zhlednuti to vypada ze ti co maji vic jak doujadrovy procesor trpi problemy s FPS dropem ... trefil jsem se? :)
Ja mam E8400, 8GB, 1 GB DDR5 G46 GTX a vse v pohode ... chipset mam jeste Nvidia ...
Takze jsetli jsem se trefil, tak to bude beh na dlouhe lokte, ikdyz lidi ma EA dost na to aby dokazali spravit chybu v jadru kodu. -
-
Hmm, takže vlastně čím lepší PC máš, tím hůře. Ach, koupě čtyřjádra se některým vymstila.
A podle toho, co tam píše ten týpek to bude běh na opravdu dlouhou trať - tedy předělat engine. Protože nemyslím, že spravování bude stačit. Bude potřeba předělání. -
-
No predelavat to cele snad nebudou muset, pokud maji strukturovany kod (a ja pevne verim ze ano :D ), tak budou muset "pouze" predelat cast ktera pracuje s jadry procesoru :D
Ale jelikoz je to hra se spoustou hracu (navic se jedna o Bioware), tak urcite dostanou tu nejlepsi podporu od Intelu i AMD. Ale stejne to bude trvat ...
-
-
-
-
-
Kdyby potřeboval, tak by byl. ;)
-
-
Ok *7* To je jak s tim hladem v africe... blbci. Kdyby si otevreli lednicku jak ja, tak se muzou najest, je plna jidla. *15*
Ale jinak dobrej pokus.
Sice jsem mel na vetsine planet relativne dobry FPS, ale na nekterych to padalo k nule. Hlavne Balmora?. To bude urcite chyba moji sestavy. -
-
Na low lvl planetach sa to da ukocirovat lepsim hardwarom, na Ilume to pada na 5-10 fps aj na kompoch ktore maju k dispozicii len NASA.
-
-
Takže můj Acer Aspire 7745G je lepší než compy NASA, když na Ilumu (ani nikde jinde) tenhle problém nemám? Wow, tak to jsem bourák *5*
-
-
Oni rozpočet pro NASA docela hodně zkrouhli, takže je to možné *15*
-
To, že ten problém nemáš ty neznamená, že ho nemá spoustu jiných lidí. Projdi si diskuze.
Celý tento argument je špatný. Je to jako by tvůj soused byl vrah, ale ty se s ním kamarádíš, protože tebe přece ještě nezabil.
Asi tak funguje tento úžasný "ale mě to jede" argument...
-
-
-
-
Zkus projít SWtOR fóra, najdeš tam dlouhá témata, kde si spoutu lidí stěžuje, jak se jim hra seká i na velmi silných sestavách.
Asi skutečně bude potřeba optimalizovat. -
-
Maj blbou sestavu (rozumej komponenty nejdou dohormady) ja hraju na nejvyssi detaily na 3 roky starem PC a nezaznamenal jsem jedinej performance drop.
-
-
Jasny, vyhravas vola dne. Ty lidi maji i5-2500K, Nv 580tky a 590tky a stejne nemaji fps. Pak prijde nejakej lulin a rekne ze maji spatnou sestavu.
V bf3 mam 60 fps na ultra detaily. V TORu mi to padalo k nule. To je urcite nekompatibilni sestava. Jenom se problem projevuje v jedne hre. *15* -
-
Tak pak mas mou omluvu za fanboye *2*
-
Uz jsme to poodhalili o neco niz :) Nejspise nekdo comitl do jadra kodu neco co nemel :D
-
pozn.: a to jeste nemluvim o downloaderu, kterej velice rad delal (kolem launche) pri downloadu nekterym lidem chyby a pak stahuje cely 6-10 gigovy party znova.
A druha pozn.: v bete tyhle problemy byly daleko mensi. -
Napr. vsechny I7-xxx maji stejny chipset. GF jsou podle PCIEx standardu. Neni mozny aby jeden clovek s X58 a Gf580 mel dropy a druhej ne. Dnes s kompatibilitou HW problemy absoltune nejsou, pokud nejde o nacpani stare GF do nove desky a obracene. Reseni jsou dve. Bud je chyba softwarova a nekdo ma proste rozkopany winy. A nebo je chyba ve hre. A vzhledem k tomu ze vsechno ostatni funguje na 100% tak me ani tak silny argument jako "kdybys tomu rozumel" *15* nepresvedci abych si myslel ze chyba je v HW.
-
Kdyby jsi vedel neco o HW a vyvoji her, tak by jsi takovy nesmysl nemohl napsat, jelikoz by jsi vedel ze tohle se opravdu stava ...
Moje vyhoda je ze mam radic desky jeste od Nvidie a kartu Nvidia (tedy radic optimalizovany pro praci s touto kartou ... sice se nedostanu do zavratnych vysek s FPS, ale nemam zadny drop a stale se udrzuji na nejvyssi detaily okolo 40 FPS (oko vidi 25, de facto 30 bohate staci) ...
-
-
tim, ze neumozni nejaky rozumny fps na uplne tech nejvetsich sunkach (i za cenu drasticky orezany grafiky) se pripravuji o cast prodeju hlavne casual hracum, na ktere je ta hra asi (po me zkusenosti) primarne cilena...je to jejich rozhodnuti.. ja problem s fps taky nemam :)
-
-
-
-
Nejsou schopni opravit závažnější bugy od vydání hry, nějakou optimalizaci nečekej.
-
Ta prý bude těžká. Četl jsem pár rozborů od pár lidí na Bioware fóru, že prý by úprava enginu zabrala opravdu dlouho.
-
-
No nevím jestli zrovna systém „dědictví“(legacy) na který je defakto celý patch zaměřen je nejlepší volba pro SWTOR ano vývojáři chtějí dosáhnout toho, aby hráč měl co možná nejvíce altů, jenomže když to vezmete z laického hlediska, tak systém expení altíků si může dovolit hra, která má pořádný end game, který zabaví na delší dobu hraním různé typy hráčů, každý preferuje malinko něco jiného a alti jsou jen jakýmsi doplňkem, kdežto BW se systémem legacy a expení altů chce udělat víceméně jako hlavní náplň této hry. Což je velice špatně .
Za sebe mohu říci, že mám 2 x 50 a 2 x 13 lvl a když jsem expil druhou postavu na 50, tak jsem se již snažil co možná nejrychleji dostat přes hlavní Q linii na další planetu, nějaké mazlení v podobě vedlejších Q a už vůbec ne dělaní Q skupinových, zde již nemůže být žádna řeč, prostě mě to nebavilo a 2 ani nebylo pomalu s kým group Q dělat, jelikož populace se planetách pohybovala okolo 20 – 30 hráčů, nebudu –li počítat první 2 začáteční planety.
Ono hra jako taková není špatná, ale je prostě nedodělaná v mnoha směrech, craftění špatné spíše neobtíž, Ilum bez komentáře, aukce a ekonomika velice prachbídné, PvP slabé, World PvP žádné, PvE obsah pro 50 lvly strašně slabý 2 operace a tím padla finito vymalováno.
Na fleetu je 200 lidí a není s kým zajít do dungeonu, takže dungeon finder zde opravdu chybí neskutečným způsobem (údajně má zakomponován být v 1.3). A když do toho přičtete nestabilní systém a bugy tak je vymalováno.
A tak bych mohl pokračovat, ale já neskládám flintu do žita svět SW je mi daleko bližší než neustále protěžovaní obři a trpaslíci. Pořád věřím, že každý patch posune hru zase o kousek dále. No uvidíme brzy v 1.2 následně 1.3 -
-
Na Goluud Corridor, imperium je nasa gilda jedina, ktora vobec chodi operations, pokial sa nam nechce, tak sa ani wz nedeju.....a namiesto server transfer alebo server merge vymyslaju legacy.
-
To mas este stastie, vacsina serverov je rada, ked je 30 ludi na fleete, z toho 5 lvl 50.
-
-
Na tomhle celou dobu dělali ? Tohle mě rozhodně nepřiměje znovu se vrátit do hry. *7*
-
-
dej si facku, pročti si, co bude v patchi 1,2, dej si znovu facku, a pak si pořádně rozmysli, co tu napíšeš...
-
-
Ringwraith preco neurazas takychto ludi, ale iba tych, ktory maju padne pro-swtor argumenty, pripadne ludi ktory si hru uzivaju aj napriek jej chybam? *1*
-
-
Protože ten člověk už má -10 a pokaždé se mi nechce poukazovat na očividné, v tomto případě fakt, že Mordieu je blb.
A ty jo, já nevím, jestli to tak někdy znělo, ale já nikdy neříkal, že si hru nemůžeš užít i přes její chyby. To MMO, jehož CBT teď hraju má taky chyby a přesto mě baví.
Jen se mi nelíbilo, že někteří se na SWtOR dívali jako na bezchybný zázrak, kterým určitě není.
A nechci nic začínat, ale neviděl jsem moc pro-SWtOR argumentů kromě "hra mě baví" nebo specifičtěji "příběh mě baví". A jak jsi sám řekl, hra tě může bavit i když má chyby. -
-
tak jako pardon, ale když napíše ten člověk takovou hovadinu, tak co čekáte? já osobně mám z toho legacy systému taky rozporuplné pocity, především proto, že nemám žádného alta a taky ani zatím nechci, takže netuším, jak mě to zvýhodní, ale tak snad vím, že v patchi 1.2 je spoustu změn a změn k lepšímu, spoustu nového contentu atd. a když někdo napíše takovou blbost, že legacy systém je to jediné, co dělali, tak snad nemůžete očekávat, že s ním může být normální řeč...
-
Ringo, a není snad to "hra mě baví" to nejdůležitější? *3*
PS: nechceš to risknout a napsat další článek dojmů z Tery? Sice tě kolikrát nemůžu vystát, ale ten tvůj článek byl super. -
-
Ringo: tak o tom že má SW:TOR chyby snad nepochybuje nikdo, kdo má v sobě krapet zdravého rozumu. Ony chyby jsou už tak nějak součástí každé videohry, u nových MMO ani nemluvě.
Škoda hozené flinty do obilí, ale hlavně že tě hra baví. Třeba se tam někdy potkáme a já ti konečně srovnám virtuální ciferník za to co jsi psal o SW:TOR. Fanboy RAGE *16*.
jk *15* -
To zcela jistě je. Ale v mých očích je důležité i vidět věci tak jak jsou. A "SWtOR je bezchybný" podle mě není "vidění věcí tak jak jsou".
Mě osobně třeba taky hodně bavil WH40K: Space Marine, ale umím si přiznat, že to byla jen krátká koridorová vymlacovačka.
Jinak omlouvám se, o hře, kterou zmiňuješ už nic psát nebudu. A samozřejmě i v ní vidím několik chyb. Ale baví mě. A to je to nejdůležitější. *3*
-
-
-
-
-
-
Pozdě... Bohužel... Smutné je to, že tahle hra měla na to být prvním konkurentem WoWu, holt smůla... Trochu mě štve, že sem byl donucen koupit gamecard abych vůbec mohl začít hrát, protože Visu mi to prostě nevzalo, bejval by mi ten měsíc stačil... Single výbornej, ale MMO, ani omylem... Ve stávající podobě nekonkurenceschopné WoWu...
PS: Vyhozených pěnez nelituju, jako Single s relaxačním mulťákem bych to doporučil, jako MMO nikoli a pro člověka co je znechucen/unaven WoWem je tohle špatná volba...
PPS: Evropská komunita na dvou realmech se kterými sem měl tu čest katastrofální - tedy rovna WoWu dnes... -
-
2 Xor: Rozhodně problém není v naší kartě, nikdy se mi nestalo, že by mi nebyla povolena platba přes inet (WoW, Steam, zahraniční eshopy), až u EA... Nikomu si nepomohl... A koho to zajímá, já nejsem z Uzbekistánu, ale z Evropy, krom toho EA avizovalo, že bude možné platit jakoukoli kartou a až následně začli zákazníci zjišťovat, že tomu tak není. Pokud Visu povolej v Německu a v CZ ne, tak ať táhnou... A pokud nepovolej ani Paypal, tak ať táhnou dvojnásob...
-
Presne tak, akorat ja trochu nastvanej jsem, protoze mesic zdarma by mi pokryl veskery hrani (a na tri mesice tam zabavy opravdu neni - ty dve operace jsem dojel pouze na hc, ale full rakatu mam) kartu mi to nevzalo at jsem delal co chtel (a pritom v jinych onlinovkach bez problemu) takze nezbylo nez zaplatit dva mesice, nasledne delat alta, coz bylo celkem ok - ale ten posledni mesic jsem proste uz nehral... Proc proboha ty zakladni veci, jako moznost upravit interface, nejaky moznosti upravy vzhledu apod. nebyly k mani uz pri startu mi rozum nebere... mozna, ze do kazdy onlinovky je to pridavano postupne, nevim, ale kdyz uz to vsechny maji jak muzou riskovat to nemit? *1*
No urcite pocitam, ze se do hry vratim (kdyz uz jsem to zaplatil), ale az v okamziku kdy tam bude neco k delani (novy pribeh, planety a cca 5 operaci), a vzhledem k tomu jakou rychlosti ty updaty delaji, to nebude driv nez za rok.. Ano Bioware, touhle hrou jste me nastvali, za tri mesicni poplatky jste nabidli obsahu tak na mesic (pak uz jen repetitivni opakovani toho samyho) a na dalsi hry si budu davat sakra pozor, zadny predobjednavky jako u DA2, nebo nedej boze u SWTORu (a to jeste i velkoryse pro kamose, holt jsem duverivej idi.t) -
-
Mno ona byla moznost misto karty zadat paypal ucet, tak sem to udelal ja ;) jinak me swtor vydrzelo na 2 tydny, ani ten mesic sem nepotreboval ;D
-
No promiň, ale jak je chyba BioWare, že ty nejsi schopnej si zařídit placení kreditkou přes internet?
-
-
Je to jednoznacne moje chyba, a ja jsem Bioware vdecny (opravdu hodne) za toto pouceni.. ty hry prestavaji byt pro me... nestacim na ne a ani moje kreditka :) ( nebude tak zle, vsak uz kdosi pripravuje BG3 ? a EVE a Rift porad funguji i s mou kartou..)
-
-
Možná blbá otázka, ale můžeš s tvojí kartou na PayPal? S tím to taky jde platit. Jenom do budoucna, až se zase půjdeš podívat do jedné předaleké galaxie, jak píšeš*3*.
BG3 zatím pouze ve stádiu úvah. Uvidí se až jak to dopadne s těma BG EE. Podle jejich prodeje a přijetí se bude rozhodovat o práci na BG3. -
-
Panove ... problem je ve vasi karte, za prve, ta karta pokud chcete platit visou, musi byt embusovana a musi mit aktivni platby pres internet a za druhe ... nesmi to byt debetni karta ... musi se jednat o klasickou platebni kartu (debet na uctu si muzete zridit dodatecne).
Doufam ze jsem vam pomohl :)
P.S.: Nekde to funguje proto, ze nemaji takove naroky na platce, ale jaksi se EA moc nedivim ze nechce povolit debetni karty. Prece jenom se nebudou chtit soudit s nekym napr. s Uzbekistanu. -
.
-
O problému s PayPalem jsem neměl tušení. Já jsem nastavoval platbu hned při early accessu, zadal jsem tam svůj PayPal účet a stále mi to z něj normálně odchází.
-
Bohuzel je pravda, ze problemy s placenim postihly mnoho hracu (vcetne me). Kartu mi to nevzalo, pritom jsem nikdy nemel s online platbami problem, a paypal sice zezacatku fungoval, ale pak moznost platit pres paypal jaksi zahadne zmizela a ani po desitkach mailu vymenenych se supportem se mi nepovedlo je donutit k tomu, aby to opravili. Ano, customer support je u teto hry uplne otresny (nejlepsi je, kdyz vam napisou, ze to nejde resit pres email a musite zavolat na call support..... kde cekate hodinu ve fronte a platite za to hrozne penize a ve vysledku to stejne nevyresi.. krasa, ze?). Musim rict, ze uz take moc nehraji, proste me to omrzelo... Vsechen ten dabing a tak, je to krasne pri prvnim pruchodu, pri druhem uz je to spis otravne. Aaale... asi si to jeste nekdy pustim ;), ten prvni pruchod byl opravdu perfektni...
-
Jak PayPalem, tak Visa debetní kartou nešlo platit a kvůli jedný hře nebudu s bankou řešit alternativy. Stačí si přečíst hromady diskusí přesně o tom...
PS: A můžu ti říct, že kdyby to šlo, tak bych ihned hru vzal a chtěl zpět peníze. Zbytek (zrušení acc atd.) ať si zařídí stupidové z EA... Jediný co se mi support snažil namluvit je, že mám zablokované internetové platby kartou nebo že na ní nemám money (což byl samozřejmě nesmysl), dál to neřešili... Až později sem na nějakém foru nalezl, že údajně Visa neni v CZ podporovaná...
PPS: Každopádně je to hnus, že v dnešní době ti nedovolej po nákupu ihned hrát...
-
-
-
-
-
-
Vypadá to slibně
-
No uvidime ten system legacy vypada slibne, ted jeste oprava enginu a bugu, jeste vice obsahu pro 50 lvly nez slibuji a samo lepsi variabilitu v PvP coz system prenaseni skilu defakto castecne umozni ale traba misto 3 alespon 6 WZ no a pak budu spokojen :-))
-
Uz teraz je to v pvp Stun Wars, po tomto patchi bude mt kazda postava k dispozicii dalsich 100 stun/slow abilit, no parada, warzony budu uz len o tom, kto koho udrzi dlhsie v nehybnosti.
-
-
tak to je hloupost. na hráče mohou působit maximálně dva za sebou stuny, přičemž druhý spustí resolve na dost dlouhou dobu. nehledě na to, že každá classa má podle mě taky spoustu pasivních abilit, které zmírňují efekt stunu (snížení délky, dmg, získání focus atd.). já se naopak setkávám v pvp s tím, že vždy, když chci použít stun, je hráč vůči němu imunní. rozhodně je to menší bída, jak ve wowku, kde tě roguna a lock můžou ufearovat ustunovat a usapovat na klidně až dvacet vteřin.
-
-
A kdy opraví engine, dementní chyby, textury, věci, které si hráči přejí a sloučí servery, aby se na všechno nečekalo 5 let? V dalším století?