Syberia Remastered – recenze nezapomenutelné adventury v moderním kabátě
-
No, já mám rád originální Syberii, ale tenhle remaster se přiliš nepovedl. Pro mě to úplně ztratilo tu původní atmosféru. A hodně to u mě zabíjí i to převedení do 3D a volné chození, které je evidentně dělané hlavně na zalíbení se konzolistům.
-
Jestli to studiu přinese peníze na to, aby udělali regulérní pětku, na kterou závěr čtyřky odkazuje, tak ať si remasterujou co chtějí. Otázkou je, jak by se s tím bez Sokala popasovali.
-
Mě fascinuje, že zrovna tohle má být nezapomenutelná adventura. Uznávám, že příběh i vizuál měli něco do sebe, ale hratelnost, to je přímo děs.
Vtiskla se mi nezapomenutelně do paměti jen jako hra, která velmi ráda plýtvala vaším časem, ať už pomaloučkou animací a pohybem, častým vynuceným přebíháním množstvím prázdných lokací a spoustou nelogických puzzlů. Do toho trochu odfláknutě působící dialogy a jeden velmi iritující robot, kterýho jsem ke konci měl už sto chutí rozebrat na šroubky. Už ten začátek kdy chodíte od dveří ke dveřím jen abyste se konečně dostali do hotelu dost napovídá.
-
-
Ta hra mala svoje technicke chyby, ale myslim si, ze je to umelecke dielo s velmi specifickou atmosferou. Keby som mal zobrat niekoho kto kritizuje hry ako nejaku zabavu pre deti a primitivov, ktora vyraba buducich recidivistov, tak by som mu dal do ruky prave Syberiu.
-
Taky nejsem velký fanda. Z podobných her mám mnohem radši The Longest Journey. U Syberie mi vadilo velké množství prázdných obrazovek, které se musejí probíhat, otravné postavy (v podstatě všechny) a ani hlavní hrdinku jsem si neoblíbil. Taky jsem tam zakysával častěji než v TLJ, i když pro většinu je to asi jednodušší hra s méně předměty a méně interaktivními body.
BTW, do toho hotelu Kate vejde ještě v intru a hrát začínáš v recepci, ne?
-
-
To je možný, detaily si už nepamatuju, ale pamatuju, že bylo třeba někde nazačátku najít najít nějakou důležitou budovu přičemž všude v okolí bylo plno budov s dveřma a tak nezbylo než prozkoumat je postupně všechny. Kate si tam pomaloučku chodila od jedněch ke druhým a vždycky jen zjistila, že to není to co hledá. :D
-
-
Další člověk, co nepřišel na to, že dvojklikem myší Kate běhala :-) A to celkem svižně. Ta hra je samozřejmě absolutní klenot. Syberia, Broken Sword a The Longest Journey je svatá trojice.
-
-
Ano😎
-
-
-
Vyzerá to "famózne" a konečne si to zahrám, ale. Neodolal som, a kúpil som Syberiu VR, pretože "pán boh dal, a motyka vystrelila", spravili to s českou lokalizáciou, a samozrejme škrípem zubami nad grafikou, pretože ten Quest 3, toho vela neutiahne... A kto vie, či bude aj PCVR verzia..."nicméne" vyskúšam aj Syberia Remastered pre porovnanie, pretože tu sa do toho nikomu nechce...
-
Viem, ze ta hra je uz “stara” a vela ludi ju dohralo mnohokrat (ja tiez), ale ten uvod recenzie, kde je prezradena cela pointa pribehu asi byt nemusel…
-
-
Určitě je jednodušší v recenzi něco popisovat než hodnotit a dělat nějaké abstrakce.
Škoda, že to ještě občas takhle autoři dělají.
Na druhou stranu je to remaster.
-
Není tam nic, co by se hráč nedozvěděl asi v prvních 10 - 15 min hry, takže bych to osobně nepovažoval za spoiler 🤷🏻♂️ Navíc si myslím, že zrovna u první Syberie je cílem hlavně ta cesta.
-
-
Mne islo hlavne o ten rozmer pribehu, kde postupne prichadza k zmene hodnot v kontraste tych postupne sa odkryvajucich telefonatov atd az to nejak vyvrcholi
-
-