Přejít na výpis diskuzí
Take On Helicopters - dojmy z preview verze
2.10.2011 | Tomáš Jung
34 příspěvků
-
Tak na tenhle simulátor se fakt těším... *14*
-
Len dufam, ze v BI zapracuju na specifikach aerodynamiky vrtulnikov, ako je visenie s/bez vplyvu zeme, autorotacia, vzlet a pristatie lietadlovym sposobom, rozdiel v smere otacania nosneho rotora americkych a ruskych vrtulnikov a stym spojeny opacny reakcny moment apod. Asi by som chcel privela. Preto je simulator vrtulnika taka vzacnost. BTW vyska letu vrtulnika je do 300-500 m nad terenom a moze vzlietat z akejkolvek vhodnej plochy, teda detailna grafika je dolezita. Ked chcem lietat v stratosfere, kupim si Lock On.
-
-
Pri hrani me detail terenu nepripadal uplne spatny. Na obrazku se zamerite na kazdy maly bod, ale priletu to tak nevnimate. Je treba brat ohledna HW narocnost terenu u tak velke mapy. Ale jak jsem psal, uvidime v plne verzi.
-
-
konecne po dlhej dobe nieco naozaj zaujimave a originalne. Hra ktora nema konkurenciu uz teraz a pri ktorej sa clovek urcite nieco nove a zaujimave nauci a dozvie...
-
Helipotvory, hurá!
Konečne zase niečo zaujímavé a hlavne nemusím byť týždne zavŕtaný manuáloch, ako v DCS, na to fakt nemám čas... Snáď to bude tak dobré, ako to vyzerá *5* -
-
Jenom jestli na to máte buňky (-:
-
-
Neboj, Rise of Flight je moja momentálna modla a to tiež nie je žiadna arkáda *3*
-
-
-
Teda ty textury terénu jsou fakt dost špatný. :/ První co mě napadne pri letu nad městem je začít krosit v nízký výšce mezi budovama. Snad budou ve finále lepší.
-
Me by docela zajimalo jak se to bude ovladat. Na klavesnici+mys to asi nebude nic moc,
tak mozna na joysticku? Nebo lepe nejaky ten XBOX ovladac? I kdyz to bude pouze na PC. -
-
Jasné, že Joystick...
-
-
"Při plném plynu zvednete cyklickou páku, čímž se mění nastavení úhlu náběhu rotorů"
Autor se viditelně vyzná. Pokud vzápětí píše, že pocit z chování vrtulníku je příjemně podobný skutečnosti, může to znamenat cokoliv. -
-
Příjemně podobný znamená, že to není nepříjemně realistické :). Opravdový vrtulník sebou v letu neustále hází, je třeba ho stále rovnat, pohrávat si s plynem i cyklickou pákou... tady například vrtulník oproti skutečnosti sedí ve vzduchu více stabilně, nerozčilují vás termické proudy, turbulence větru mezi budovami apod. Každopádně finální verdikt bude až v recenzi.
-
-
si vrtulnikem nikdy neletel ne? ja jo a rozhodne to vubec nahazi coz mne docela prekvapilo sedel jsem vedle pilota a nebylo to tim ze by neustale musel neco vyrovnavat letelo to krasne plynule a lehce, pravda venku nebyl zadny vychr, ale zadne byt sebemensi hazeni jsem nepocitoval
-
Cyklika je knipel. To, co si nazval cyklikou, je kolektiv a meni sa nim uhol nastavenia listov nosneho rotora. Myslim, ze to mal na mysli UNYAX. Co sa tyka letu vrtulnika, ja (po niekolkych 100 hod. stravenych vo vrtulniku) vacsinou nemam ten pocit, ze by sebou vrtulnik neustale hadzal apod. Aerodynamika a konstrukcia vrtulnikov su mimoriadne zlozite, ale aspon nejaky ten zaklad je treba si nastudovat pred takymto vyjadrovanim. Mozno som vsak na vrtulniky precitlively.
-
-
Hm, splést si cykliku s kolektivem je hodně velký fail, ale Tomáš není jediný, mě se to plete furt *1* Nevím jak ostatní vrtulníky, ale Mi-24 má stabilizaci řízení pomocí autopilota. Kdysi v L+K psal ing. Špaček jaké dokážou dělat rusové psí kusy, když se jim podaří vyhodit gyra ze závěsů, to pak prý se čtyřiadvacítkou lze udělat i přemet :) Předpokládám že stabilizace u ostatních moderních vrtulníků to bude podobná. Možná myslel nějakého Robinsona, to je takový ultralight.
-
-
Heh, presne tak! Ale jsem uprimne rad, ze si toho meho preklepu nekdo vsimnul a je tak videt, ze sem chodi zkuseni letci a diskuze bude mit smysl. Ano, spravne, ma byt paka kolektivu. Jen pro uplnost, vypis z webu - Vrtulník má tyto kanály řízení : kolektiv pro zvýšení nebo snížení tahu (stoupání-klesání), nožní řízení pro otáčení vrtulníku kolem svislé osy, cyklické řízení pro nastavení rotoru do jakéhokoliv směru (dopředný let, bočení a couvání) a přípusť motoru (pokud nemáte regulátor).
-
-
Nejde jen o ten kolektiv. "čímž se mění nastavení úhlu náběhu rotorů" je taky dost divné. Mění se úhel náběhu listů. A ne rotorů, nýbrž jednoho rotoru.
-
V zasade je to tak.....U Mi-24 je to trochu zlozitejsie:tzv autopilot je pocas letu prakticky zapnuty stale (pomaha riadeniu tym, ze vylucuje chyby pilota alebo poryvy vetra). Let s vypnutym alebo pokazenym AP je menej stabilny (ako na lodi) a pilot sa viac namaka. Vyskovy kanal, stabilizacia rychlosti a kurzu (MARŠRUT) stabilizuje horizontalny priamociary let (pilot moze kludne zlozit ruky z pak). A rezim visenie ma rovnaku funkciu ako v predchadzajucej vete. Takze spominane psie kusky sa kludne mozu robit i so zapnutym autopilotom.
-
-
-
Take jsem si chtel trochu rypnout ale ono to neni ani tak rypani jako holy fakt a spravne nazvoslovi obzvlaste pokud se jedna o zasadni veci je dulezite dodrzovat.Je to paka kolektivu, pro stoupani a klesani, kniplem se ridi cyklika pro bocni naklon a dopredny let.
-
-
A čo chyby, čo chyby, bolo tam moc chýb? *4* Teda jako jasné, že to nie je final, ale chápeš, či nás nečaká rok verejného betatestu, ako v prípade Army...
-
-
-
Viac ako textury ma sklamalo, ze cockpit nebude plne klikatelny. Asi by to bolo pri tom mnozstve strojov tazke, ale aspon jeden, dva by takto urobene mohli byt. Skoda, ale aj tak drzim palce k dobremu vysledku pri takomto narocnom pocine.
-
-
Komunita si bez problemu muze udelat addony kde budou v kokpitu stovky klikatelnych spinacu, tlacitek, pacek ... :)
-
-
RPG? No dobře, vylepšování vrtulníku.. Jenom doufám, že tam nebudou nějáké "skilly" a tak podobně, protože ty se u simulátoru odehrávají v reálu - prostě se zlepšujete. Doufám, že TOH dožene DSC Black Shark s civilními vrtulníky *14*
-
Na tuto hru sa tiez velmi tesim, len nech finalna verzia neni zabugovana. Urcite si tuto hru kupim.