Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tady někomu chybí nápad .. nuda
  • Tak ty pomluvy vychází bezpochyby z mizerné úrovně výuky historie na základních a středních školách. Sami učitelé a lidé obecně jsou ovlivněny i minulým, silně proarabským režimem, který vše spojené s křesťanstvím potíral. Tam bych viděl toho pudla *3*
  • Díky..No, já zrovna Templářský řád mám také opravdu v oblibě a tak o nich něco málo vím, z dostupných informací prostě šlo o řád který si podobné smýšlení o něm jaké se hodně rozšiřuje určitě nezaslouží.. Ona obvinění díky nimž byly exkomunikováni a potrestáni byla opravdu ubohá a naprosto smyšlená, byl to prostě jen způsob jak se jich zbavit a dostat se k jejich majetku, nic víc.. Žádné důkazy toho že by ona obvinění byla pravdivá neexistují, a proti obviněním stojí i činy Templářů samotných..

Každopádně kdykoliv to jde snažím se napravit mínění o templářích mezi lidmi :D Protože se obávám že když to takhle půjde dál, najdou se lidé kteří tomu že Templáři byli zlo a zasloužili si svůj konec začnou i věřit (a někde tomu už tak bohůžel je).
  • To právě nechápu, Francouzi bych řekl nemají důvod být uraženi, vždyť i samotný templářský řád byl založen právě ve Francii , a veškerý svůj majetek byl získaný poctivým způsobem. Takže proč by měli být uraženi? *4* Naopak, myslím že by měli být rádi že zrovna u nich vznikl takový řád..Pokud by měli být na někoho naštvaní měli by být naštvaní na ono krále a ne Templáře..:)
  • No řekněme že Filip Sličný jim ten jejich (obrovský) majetek a vlastnictví velkého území (nejen) ve Francii záviděl. A vlastně i to, že měli skoro větší moc než on. Takže tak nějak. Možná jsou Francouzi pořád trochu uražení *3*.
  • Hezky si to napsal, teď jsem si o tom nedávno znovu něco přečetl. Mám řád řitířů templu v oblibě a vždy když o nich slyším tak cítím takové vzrušení z tajemna...(možná proto jsem měl rád první Assassins Creed) nevím proč *4*. Nadruhou stranu toho taky hodně pokazili a hlavně jim jejich velká přízeň panovníků i papeže stoupla trošku do hlavy, takže jejich majetek a přízeň se jim staly osoudným. A jak to vlastně bylo... uctívali Baphometa a líbali si zadky při přijímání? *15* Hergot to byly v té době sakra velké důvody pro jejich perzekuci co?
  • Moc děkuji za pochvalu, v tom nedostatku financí je skutečně celý ten důvod, on Filip Sličný byl známý tím rozhazováním a žitím "na vysoké noze", o to víc pak právě toužil po majetku Templářů..

Každopádně prostě nechápu že se Templáři tak často stávají terčem pomluv a podobných "konspiračních" teorií. Hlavně to nechápu u Francouzů že s takvou oblibou Templáře "pomlouvají" i dnes, byť je jisté že předchozí nařčení byla smyšlená a nepravdivá..
  • Výborný článek *3* . On možná Filip ani tak nezáviděl, jako byl spíš "na suchu" s financemi. Ale když se na to podíváme z druhé strany, tak to byl brilantně promyšlený plán, kterým se Francie zbavila mocného řádu a získala silný vliv na papeže, potažmo celé evropské křesťanství.
  • v jadru s tebou souhlasim, ale asi jsi nehral Bloodline champion tady jim zas davam jednicku podrzenou, protoze takhle ja si predstavuju hru ve stylu DOTa, zadny expeni a farmeni itemu, zadne targetovani, rychla akci rezba, kde je za par minut jasno a rozhoduje cisty skill a aim a ne jako u doty, jak dlouho jsi nekde kempil a zabijel creepy
  • Jsem rád že jsi ocenil to co jsem napsal.. To si cením..

Jaká bude ta hra každopádně zatím těžko soudit, nemuselo by to být tak tragické, za předpokladu že by se tvůrci vyvarovali klasických chyb..Uvidíme jak to dopadne nakonec :) Byť další WoW (myšleno úspěšností) z toho určitě nebude..
  • MidnighT91
    Měl jsem za to že prostě byly vražednou armádou pod vedením papeže, kterej pomocí nich šířil křesťanství... Vždicky jsem o nich smýšlel špatně ....... děkuji že jsi mě vyvedl z omylu... Ale ta hra stejně bude propadák...
  • nvm no ja to vidim na SWTOR/Diablo 3 a pak se uvidi :D ale todle mi hodne pripomina hellgate z keryho me bylo po 3ch mesich zle takze nevim :P spis ne
  • Souhlas s tím co píšeš..
  • Pleteš, podívej, zrovna templáři byli víc "ochránci" než bojovníci. A vadí mi když vidím, že se z těmplářů snaží někdo dělat "megazlo" (hodně to dělají Francouzi-ti vlastně mohou nepřímo i za jejich zánik) a bohůžel jim to vychází, když tak vidím názory jako je ten tvůj.

Templáři, to byl mnišský řád, byli to bojovní mniši (tedy opravdu šlo o pravé mnichy, žádní šlechtici, co by se do řádu přidali jen kvůli prestiži a nudě jako se to dělo jinde) .Jako takoví se řídili pevně dannými pravidly, stejně jako mniši třeba dnes. Neútočili na bezbranné, neozbrojené ani civilisty, když bojovali tak jen proto, že nebylo jiné možnosti ..
    Jejich hlavním cílem totiž bylo provázet poutníky, kteří chtěli do svaté země. Byli něco jako dnešní bodyguardi a průvodci (čímž defacto založili moderní turistiku), prostě se starali o bezpečí poutníků, když se přecházelo přes muslimská území kde to bylo pro křesťany hodně nebezpečné.. Dále se starali o nemocné a zraněné.. A jejich činnost byla prostě mnohem víc toho charakteru že pomáhali, boj nebyl jejich prioritou, k tomu se uchylovali jen když nebylo jiné možnosti (třeba při napadení)..Oni prostě nešli do svaté země s tím někoho zabíjet či něco ukrást..Nebyli strůjcem křížových výprav..Templáři jezdili "soukromě" jako skupina, ne pod vlajkou nějakého krále jako to dělali ostatní civilní rytíři..

Jejich pád pak byl zapříčiněn závistí francouzského krále Filipa Sličného který jim záviděl jejich majetek a chtěl se ho zmocnit.. Vymyslel si na ně obvinění, a chtěl dokonce donutit i papeže aby mu jeho obvinění "posvětil", ten mimochodem odmítl a tím si vlastně podepsal ortel smrti protože Filip Sličný ho nwechal následně zavraždit (vlstně možná dokonce dva papeže) a na jejich místo "dostrkal" svého člověka který pak splnil to co on chtěl.. Templáře vyobcovali z církve a jako kacíře i popravovali, jejich majetek pak ukradl onen francouzský král..Celý řád zanikl roku 1312..
  • Hmm další CGI. To bude asi rekordni pocet renderu na jedno MMO. Jen aby jim to stalo za to.
  • však jde přeskočit *6*
  • Si tak nějak zapomněl, že území Levanty patřilo předtím Byzantské říši (nejmocnější křesťanské zemi) kterou muslimové poslali do kolen. A žádné miliony lidí Templáři nepobili *7* *7*
  • Pleteš
  • Jo tak ať jí alespoň ztluměj. *16*
  • PREVENTAN si v životě nekoupím. Jestli si mysleli, že tou reklamou nalákají lidi na výrobek tak opak je pravdou. Vždycky je ta reklama hlasitější jak video, takže vždycky nadskočím, když se spustí, jelikož pokaždé zapomenu, že je tam ta reklama. *16* *16* *16* *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit