Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dosť veľký vplyv na ovládanie z interiéru vozidla ma v TDU2 aj to, že sa kamera otáča v smere jazdy, to znamená, že keď zatočíte volantom doľava, kamera (oči jazdca) sa pomaly pootočia vľavo, vážny problém ale prichádza vtedy keď chcete auto vyrovnať, volant zatočíte do prirodzenej polohy a kamera sa prudko a v okamžiku vyrovná, čo má neskutočne zlý vplyv na pocit z riadenia a zatáčania.
    Kôli tejto vlastnosti je zatáčanie neskutočne neznesitelné, váš mozog totiž reaguje na prudkú zmenu kamery a zdá sa vám potom, že auto zatáča veľmi prudko, neplynulo a sekane...

To je to v 0:30 krásne vidieť...
    http://www.youtube.com/watch?v=eLnNnqbm3Mw

Je to možno len maličkosť, ale na ovládanie to má neskutočne negatívny vplyv. Som si istý, že keby tento neduh opravili, tak by bolo ovládanie z interiéru oveľa lepšie.
    • Jo tak to chápu,tohle je otravný ve všech hrých kde to je (to otáčení kamery) kamera by podle mě měla být pevná (přednastavené pohledy,z vozu,mimo vůz) a pak ještě volně ovladatelná ale nikdy vázaná na hlavu jezdce..
      • Máš pravdu, ale toto bolo aj v TDU1 a tam mi to vôbec nevadilo, predoče tam sa tá kamera otáčala dosť pomaly a plynulo, tam si to skoro ani nepocítil, tu to jednoducho sekne do stredu obrazovky.
        Znie to možno ako prkotina, ale ak mám pravdu povedať, toto je asi jedna z hlavných vecí čo mi vadia na TDU2 pretože sa to kôli tomu jednoducho ovláda hrozne, viem si predstaviť, že keby to tam nebolo tak je ovládanie oveľa lepšie.
  • Ahoj lidi zahrál jsem si pc verzi a musím říct že naštvaně říkám fuuuuj *10*
    Hra co by vypadá po grafice dobře ale co se týka jizdních vlastností tak to je jedna valká bačkora .
    Ano auto se na silnici opravdu tak chová pokud nejedete volnou jizdou rovně tak si auto dělá co chce a vubec neposlouchá ( ovládání katastrofa ) je vidět že vyvojáři od prvního dílu jsou jen hloupé loutky a vubec se nesnaží udělat kvalitní jizdní zážitek ( jako má např Grid starší řady Nfs Pro streat atd ... )
    Hra mi připadá jako jednička - propadák kdy si ji raději každý stáhne z internetu zjistí že hratelnost není žádná odinstaluje a šlus .
    Co se týka konečného vyádření : Hra je zajímavá ale řízení bourá celej jízdí model a zážitek celkově díky tomu je hra nehratelné a rychle opravu moc rychle naštve což je škoda protože hra má dost velký potenciál .
    brianmike2
    • Vidno ze si jeden z tych debiiilkov ktory vyskusali cracklu verziu na 5 minut...
      Tato hra nie je zjavne urcena pre teba chod si hrat hot pursuit alebo ostatne sunty.
      A chcel by som vediet kto pise taketo prispevky?Kolko mas rokov? 12?A jazdil si uz na nejakom aute ?Co ty prosim ta vies ako sa ma auto chovat a kde...Realitu alebo dobry fyzikalni model hladaj v simulatoroch alebo na trati.Tato hra je arcade racing pre tych co chsu mat krasne auta a paradni zapad slnka pred ocami...tato hra je o feelingu ak ta to nechytilo tak chod inde a nekritizuj.
      Kamos co nehra racing gamesi si to dnes kupil a uplne ho to dostalo...driftuje,offroaduje a vsetko v pohode.A to hra na klavesnici...
  • Na Steame to uz je dostupne, sice za 50eciek, ale co uz.
  • sice jde hlavne o auta ale projizdet "mrtvym mestem" bez lidi a s trochou nudny AI? TDU 1 jsem hral a projel celej ostrov a porad stejna silnice, priroda, mesta, vsechno. K cemu mit volnost pohybu kdyz je tech tisic kilaku vsude na jedno brdo? Je tohle lepsi?
    • Na jednom ostrově to asi bude všude vypadat podobně... A co detaily jako vlnící se tráva do větru, za vypnutýho motoru když si stáhneš okýnka (v případě TDU2 střechu) slyšís zvuky přírody :D, poletující lístky spadené ze stromů, letadla a ptáci na obloze, lodě na moři... Zvuk příboje :D Navíc tady bude i DEN/NOC, déšt, offroad cesty, nutnsot tankování paliva.Nevím čím bych to ještě vylepšil.... Nebo spíš pokazil.
      Nevšiml jsem si v jiné závodní arkádě že by se procházeli pánové s pejskama po ulicích.. ? :)
      Čím bys chtěl vylepšovat havajský pláže, hory? Co se týče města toho mám z dlouholetých seríí NFS plnou... Jde především o to co koho baví. Další věc co oceňuju je delší vývoj než jeden rok, vypuštění bety a vnímání ohlasů hráčů atd. Nečekám nic dokonalýho, vylepšené TDU 1 mě nasytí doplna *4*
      • jj, dik za odpoved. Mas pravdu, TDU ma samozrejme svoje kouzlo a ty limity jsou jak pises. Mou vysnenou hrou by bylo spojit gta (mafii), tdu, rpg prvky, realismus atd. A po vsech strankach by to muselo byt dokonaly a dotazeny. To by bylo unlimited. Toho se ale nikdy nedockam...
        • Ale nakonec, se to jezdí docela dobře, mám naježděné asi 4 hodiny, trochu jsem si hrál s těma pádlama. Důležité je mít režim na sport! Tam se to dá docela dobře řídit! Při stejných páčkách ale nastaavení na hardcore je to skoro neovladatelné! Nakonec jsem si zvykl a začal jsem si všímati jiných aaspoektů hry. V současné době by ode mě hra dostala 69%
          • sakra těch chyb... aaspoektu :D
      • Já bych to taky ocenil. Ano novinek je, ty tu máš vypsané, ale ten jízdní model. Mě nevadí arkáda. Rád si zajezdím NFS underground, stejně jako rfactor,. I TDU 1 si občas rád zajedu, ptz ten jízní model byl ještě jakž takž! Ale jízdní model se od BETY nezměnil a jestli, tak k horšímu. Vždyť tohle ani nerozpozná můj volant (logitech driving force ex, slyšel jsem že nepozná ani logitech MOMO), BETA ho poznala. Tak fakt nevím co od BETY zlepšili. Tohle by zvládl kdokoliv za půl roku tam dát den a noc offroady a počasí.
        • Mám stejnej volant, ale teď pro Xbox, doufám že stím problém nebude... ://///
    • Preto je hra stavana na multiplayer!Je to predsa v nazvu MMO Racing....Tak co ta trapi nejaka stupidna AI ktora je mimochodom skoro vsade tupa len maju cheaty k dispozicii.Mna ani v TDU nezujimalo AI a toboz ma nebude ani v TDU 2.Pride my box tento tyzden ale uz som vyskusal betu a taktiez tie cierne verzie na nete (ano nemozem sa dockat ale k pravde patri ze som jeden z tych co dali preorder :D).Takze uidim ako v online mode dopadne hra...Zatial zo singla nemam zlsa mi hra, a nemam problem ani s arcadovym jazdnim modelom aj ked hram na hardcore mode ,manual shift a volantom.Je to zabava.Hra je urcena pre masy a tak vyzera aj fyzika, arkadovo ale zas ruku na srdce Hot Pursuit bol total arcade, TDU2 zas taky nie je. Napr. s Brerou dost zapasim a s Lanciu Delta vsetko v pohode...

Je to o priateloch, kluboch a zapasmi medzi hracmi nie o SP, to je len pridana hodnota...
      • Tak.

Kkt: budeš mít xbox, Ps nebo PC verzi?
        • Jsem si te pridal....na xfiru :D
          A jo PC :D
  • Vtipně napsáno :) Chápu že některým lidem jizdní model nemusí voňět, já jsem strávil v TDU 1 cca 170 h a to převážně v mutliplayeru a považuju TDU1 za přelomovou záležitost.
    A to že nechytíte pad/volant doruky a hned dělá každé auto přesně to co chcete je pro mě obrovským plusem než naopak.
    V TDU každé auto musíte poznat, jedno je poddajné, druhé zase vůbec. Vždy se ale musíte podřídit vy :P Navíc žádné NOS, žádné turba a další ptákoviny. Tísice KM volnýho pohybu bez loadingu... Projížďky po ostrovech s kamarády považuju za top multiplayer zážitek ve světe arkádových závodních her..
    Tohle je arkáda přesně podle mýho gusta a nemůžu se dočkat na západ slunce někde na vyhlídce s kamárády, kteří taky potřebujou řev V8 k životu :)

*for haters: žádnou hru nepomlouvám, do hničeho nikoho se netrefuju (tak dejte pokoj :D)
    • Vis vono by to melo logiku co pises kdyby... Ja mam rad vyzvy a RBR parim dosud moc rad. Jenomze prizpusobovat se jizdnimu modelu kery v principu ignoruje prirozeny pocit z jizdy je divny. Ja mam z toho pocit jakoby meli auta TDU natvrdo zaply vsemozny vychytavky jako ABS kere za kazdou cenu drzi vuz na silnici a pak az situace prekroci hranici kerou jsou schopny zvladnout se stane vuz neovladatelny. A to je spatny. Zavodeni je o tom ze ridic ma auto pod kontrolou i ve vyraznym smyku kery umi zvladnout. To je vyzva. Ja nepovazuji za vyzvu zvladnuti virtualnich klacku hazenych vyvojari pod nohy jako dusledek jejich neumetelstvi. Simulacni mod mi totiz spise pripada jako umele zhorseni jizdnich vlastnosti nez blizsi posun k realne fyzice.
      • http://www.xfire.com/video/2fad1/ - TDU 1 - Ferrari enzo (arkadovy model), Volant, manual, manualni spojka.

Zcela pod kontrolou :) (videi je tam vic)

Nepříjde to ale v první hodině hry. Navíc 50% úspěchu je to že musíž znát ty cesty, tratě...
        Vidím to možná z jinýho pohledu, v té době jsem byl členem mezinárodního online racing tymu a brali jsme to dost vážně i se spoustou hodin tréninku..Je ale fakt že postupem času z každé klásy vyšlo jedno, max 2 nejlepší auta který se v MP používali téměř výhradně..
        Bavilo mě ale sednout snad kromě Saleen S7 do všeho a bavil jsem se :) Třeba Farboud Supercharged prohrábl i při 250 km/h když jsi předřazoval na 6tku :D A opravdu ses musel hodně snažit udržet některý auta na cestě, třeba jsem divnej ale já to beru jao výzvu :)
        • Hmm. To video je na temer rovne trati. A kdyby byl pohled zvenku bylo by krasne videt jak se to auto chova neprirozene.
          Ja myslel technicky pasaze. TDU1 jsem normalne dohral okruh kolem ostrova jsem vyhral vicekrat. Takze podle tvoji logiky jsem tu kontrolu nad autem mel. Problem byl v tom ze jsem ani pocas jizdy ani po projezdu cilem necitil pocit z dobre jizdy. Proste jsem absolvoval zavod abych se posunul dale. To je cely.
          • Jj, chápu. V tom případě bych po TDU asi nesahal.

Nicméně opravdu to respektuju, třeba z NFS dostávám epileptický záchvaty už po 5 minutách a je jedno jestli hraju posledni dil, predposledni, predpred :D Takže tomu rozumím.

Mě ta hra prostě sedla už v prvopočátku.
        • omg ten pravopis :D (ostuda)
    • A skutečně ty V8 řvou? V bětě spousta aut zněla jako kuchyňskej robot, změnili to? Stejně tak jízdní model. Že se člověk musí učit je pozitivní, to souhlasím. Otázka je, jestli se musím učit, protože je znát pár stovek koní pod kapotou, nebo proto, že auta divně plavou a člověk nemůže ze začátku vědět, s čím na něj zrovna v zatáčce bafnou. V bětě to vypadalo spíš na druhou jmenovanou možnost. A prosím, jednu velice důležitou otázku. Naprosto klíčová věc - doprava. Vykresluje se protisměr na nějakou rozumnou vzdálenost, nebo je to stále - vidím kilometr dopředu, 100m baf jsem tu, žlutej taxík? Zrychlují auta s vámi (autobusy jezdící 130 po městě)? Stále brzdí ze stovky na 5 metrech?

Ta doprava byla v betě ukrutná, neodpustilelná a strašná. Spousty krabic na silnici s jediným účelem - naštvat vás. Je to prosím lepší? To bude u mě rozhodovat, jestli vzít nebo nebrat. Díky *4*
      • Popravdě, nevím. Svůj našláplej komp jsem vyměnil za NTB na kterým jsem betu sotva rozjel alespoň na omak... Takže dohlednost... netuším. Zvuky aut taky..

Ale vypíchnul jsi to věcně.. Jde o to že na PC verzi bylo v průběhu času spoustu custom engine soundů k jednotlivým autům a dali se do hry dostat opravdu autentické a řvoucí motory... Třeba u engine soundu pro Lamborghini Gallardo sem mel husi kuzi. Mas ale pravdu nebyly to puvodni zvuky ze hry, ktere asi nebudou na urovni jiných her. Další nedokonalost, která ale pro mě nic neznamená, nehodnotím hru podle jednotlivých aspektů ale jako celek (pořád v rámci arkády) a z tohodle pohledu mi TDU přijde bez konkurence.

Co se AI týče těžko říct, v jedničče mi nevadila a pokud to ve dvojce nijak radikálně neměnili pak nemám problém. Počkej si na plnou, mrkni na recenzi, zkus si to u kamaráda a uvidíš.

Já už jen čekám na kash :)
        • Aha, škoda. Třeba někdo jinej kdo hraje poradí? Stejně bych do toho nešel hned ze začátku. Už teď vím, že se mi ta hra bude v dost věcech protivit, ale večerní projížďky po Ibize si asi odpustit nedokážu, takže počkám na rozumnou cenovku. Jestli ale i ta doprava ztroskotá, tak otáčím o 180° a díky nechci. To by mě připravilo o to poslední, na co se těším.
        • *budu mít Xbox verzi. Takže asi nepjde nasypat vlastní muzika a vytvořit si vlastní rádio stanice, nepůjdou tam nacpat lepší zvuky aut ale co už...
  • Čau. Mám menší problém s vyladěním řízení, protože ať dělám co dělám auto je stále neovladatelné a v každé zatáčce dostanu smyk. Nemohl by mi někdo poradit dobré nastavení řízení. Případně může poslat i foto nastavení na bekcham@seznam.cz
    Byl bych velice rád za každou radu.
    • Možná to máš na simulaci a bez TCS atd ? Zkus si pohrát s nastavením fyz. modelu.
  • Zdravim . Mam problem .. pri spuštění hry se mi ojeví hlaška : Your system does not meet the minimum requirements

Not enough system memory!
    Minimum Requirements 2gb

mam pc: AmD Athlon X2 4200+, 1gb Ram , Geforce GTX 460 1gb , Hdd 250GB

nevíte nekdo co stim ? jak obejit to aby se hra spustila ? nebo musim pořidit jeste aspon 1gb ram ? ? diky za radu *10*
    • k tomu pc ... odesla mi grafika tak sem koupil cena=výkon tak se nad tim nemusis usmivat... ja sem zadal o radu ne o výsměch
      • to nebyl výsměch.. jen ses měl nechat poradit od někoho, protože sis koupil moc silnou grafiku oproti jiným kompenentům.. jedině, že by ses chystal dokoupit i vše ostatní, protože takhle ti je ta grafika k ničemu..
      • Hm, to byla chyba, měl si koupit rovnou ramky + procesor. 1GB ramek je málo a GTX 460 v kombinaci s Athlonem 4200+ je taky k ničemu, tu grafiku ten procesor brzdí. Já mám v druhém PC taky toho Athlona, 2GB ram a 7300GT grafiku.
        • no takže TDU 2 s 1gb RAM nerozjedu ? a jeste k tomu pc .. kupoval jsem ho asi pred 4-5 lety takze to neni zadna novinka . Ale me nejde o sestavu , jde mi o to rozjet TDU2
          • Odpověděl sis sám.

"Not enough system memory!
            Minimum Requirements 2gb"

Česky - nedostatek systémové paměti. Minimálně požadováno 2 GB. Kup novej procesor a ramky. Ta grafika je hodně silná, ale nemůže fungovat v takovým počítači naplno. Jsme ve vlákně o autech, tak si představ - McLaren F1 s převodovkou ze Škody 120. Těch 390 za hodinu prostě nepojede, nemůže.
    • jsem se pousmál nad tím co máš za grafiku oproti velikosti ram a procesoru.. ta grafika vůbec nevyužije svůj potenciál..
    • smejki
      prosim tě, kup si ramku
  • Prosim Vas ako to mate vy s tym casom v hre ked spustite hru? Ja mam odohrate nejake 2 hodiny... Aj vymate herny cas vzdy pri spusteni rovnaky? Ja mam vzdy 14:10...
  • Vcera jsem hrál dvě hodiny a sice by to chtelo vyladit citlivost volantu, ale jízdní model mi přijde lepší a vyváženější oproti jedničce, kterou jsem měl jinak dost rád a hrál i MP. Auta už neskáčou jak bez tlumičů a předělali model silnic, takže už neletíte do příkopu, když nezvládnete zatáčku. Ručka i kontra funguje a drifty s offroadama jsou jedna radost. Ano není to simulace, ale poloarkáda a já takové rád.
    Uvidíme jak vylepší MP, tentokrát s koupí spěchat nebudu, dokud nebude info jak to běhá v MP, jednička v tomhle byla slabá.

Jediné s čím v článku souhlasím je ta část o simsech :-D
  • Ahojte chalani. Aj vy mate vzdy po spusteni hry herny cas 14:10? Aj ked hru vypnete pocas noci alebo dazda? Vzdy ked hru znova spustim zacinam cez den o tom istom case za pekneho pocasia...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit