Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čau,

    mám zrovna rozehraný původní, starý Mass Effect 1.

    Hraju to na PC na účtu Originu.

    Strávil jsem v něm už hodně hodin a je to velmi zajímavá hra.

    Kdybych chtěl přejít na novou Legendary edici, jde nějak uložit mou současnou pozici, abych nemusel začínat znova?

    Díky

    • Nene, podpora starých savů je jen u 2 a 3. Jednička je upravená, takže ne. Takže ani nedoporučuji dohrát starou jedničku, protože z ní nepřeneseš savy do nové dvojky.

      • Díky za info.

        Myslel jsem že dohraju starou jedničku, pak koupím Legendary Editiona a tam začnu od dvojky.

        To teda takhle nejde?

        • Derp_1337

          Ty uložené pozice nejsou nutností. Pokud je nemáš, tak se tě na začátku ME2 a ME3 hra zeptá na tvoje důležitá rozhodnutí v předchozích dílech.

          Např. se objeví dotaz, jestli jsi přemluvil Wrexe na Virmire a nebo jsi ho nechal zabít. atd. atd. atd.

        • Tak s tim prenesenim jde spis o lepsi pocit, protoze kazdy dil, pokud vim, se te na zacatku na ta rozhodnuti zepta. Takze klidne muzes dohrat jednicku a pak jit na dvojku s novym hrdinou a nastavit si rozhodnuti jaka jsi v jednicce udelal.

          • No to je otázkou. Ono se to zeptá na ty důležitá rozhodnutí. Ale pak tam různě potkáváš nějaké vedlejší NPC co aspoň nějak zmiňují jak jsi jim pomohl / nepomohl s nějakým vedlejšákem. A tohle už tuším bez přenosu pořešené není? Ne že by to mělo nějaký zásadní vliv, protože přijde akorát o nějaký vedlejší dialog. Ale je to u téhle hry škoda.

        • Ne, pokud si chceš převést postup z jedničky. Ze staré jedničky převedeš postup jen do staré dvojky.

          • Aha, nevěděl jsem že lze začít dvojku s postupem z jedničky, díky za info.

            • To je hlavní tahoun této série, to je základ vědět... :'DD

              Všechna rozhodnutí co uděláš, se ti přenáší dál a dál, je to celé jeden velký příběh rozdělený na tři hry :'D Takže si dávej bacha jak se rozhoduješ a co uděláš/neuděláš, protože vše má své následky. Něco co uděláš v jedničce se může projevit třeba až déle ve trojce. A nejde jen o rozhodnutí, ale třeba i maličkosti v jakém pořadí děláš mise a tak. Ta hra má tolik možností všeho... Jen pokud chceš hrát v češtině, tak si ještě na Legendary Edition počkáš.

              • Reakce na příspěvek:

                Jo, je to úžasná hra s rozhodně nejpromakanějším příběhem, co jsem zatím hrál. Všude jsem na ni narážel jako na legendu, tak jsem si řekl že se na to musím podívat.

                A legenda nelhala...

                • Reakce na příspěvek:

                  Jo, jen jak to teď uděláš, když ze staré do nové savy nepřeneseš? A nová zatím není v CZ.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Budu hrát ty původní verze. Už i kvůli češtině, anglicky sice umím, ale těch dialogů je tam tolik, že překlad rozhodně ocením.

                    To jsem si taky neuvědomil, že v Legendary nebude čeština.


                    Ještě jeden dotaz - mám docela slušný stroj, ale ty FPS mi v Mass Effect 1 prostě hrozně dropujou. Nato že je to tak stará hra, tak mě to udivuje.

                    Čím to může být?

                    • jiri.svak

                      Reakce na příspěvek:

                      Doporučuju přečíst si článek, v jehož diskuzi reaguješ.

                      • Reakce na příspěvek:

                        Článek jsem četl, neboj.

                        Tohle byl jiný problém.

                        Už jsem na to přišel, to sekání způsoboval chatovací interface Originu, stačí ho vypnout, a jste na 62 FPS.

                        Třeba to někomu pomůže.

  • namelesswonder

    čaute. vie mi niekto poradit/ odpovedať na otázku, či sú body v paragon/ renegade protichodné a tým myslím to, či sa navzájom rušia? +2 body renegade znamenajú akoby - 2 body paragon? alebo je teoreticky možné do určitej miery vylevelovat obe možnosti? 

    a este: dajú sa s renegade shepardom zachrániť aj quarians aj geth v trojke? 

    dik za akúkoľvek odpoveď. 

    • Pokud si dobře pamatuji, tak se to neruší. Normálně se přidává a oba sloupečky jen rostou. 

      Na druhou otázku nedokáži odpovdět, jel jsem vždy hodného chlapce. 😀

    • Derp_1337

      Ty body nejsou protichúdné. Můžeš vylevelovat obě možnosti.

      Ber to tak, že nějaké dobré skutky nesmažou to, že jsi chladnokrevně někoho zabil. Takže lidi můžou reagovat na obě statistiky. Někdo uslyší na to, že jsi slušný voják a bude tak s tebou jednat. Někdo jiný uslyší drby, že jsi chladnokrevný vrah a bude se tě bát. Někdo další zase uslyší drby, že jsi rozporuplná povaha a někdy děláš nesobecké skutky a někdy zase kráčíš přes mrtvoly.


      Akurát počítej s tím, že nedokážeš vylevelovat obě možnosti na maximum v jedné hře. Ve hře není dostatek "morálních" rozhodnutí, aby jsi dostal obě statistiky na max. Např. jednu statistiku vytáhneš na 100% , ale tu druhou dotáhneš maximálně tak na 70%.

      V Prvním díle se vyplatí mít body v obou statistikách, aby to otevřelo co nejvíce možností v konverzacích. Ale třeba u ME3 se s tím už tolik nemusíš zabývat, protože tvoje celková "reputace" dokáže otevřít většinu konverzací, i když třeba nemáš dostatek paragon/renegade bodů. (jinými slovy jsi tak slavný, že většina postav ti řekne všechno bez ohledu na to, jestli jsi dobrák nebo vrah)


      Doporučení: hrej to, jak uznáš za vhodné. Nerozhoduj se, jenom podle Paragon/Renegade voleb. Spousta lidí poprvé hrála za Paragon a občas nějaké Renegade rozhodnutí a když to šla hrát podruhé, tak přešla plně na "temnou stranu" 😎

      PS: k problematice Geth/Quarians : věř mi, nechceš znát spoilery 😉

      • namelesswonder

        dik za obsirnu odpoveď. pôvodnú trilógiu som odohral presne ako. píšeš za paragona, teraz hram renegade,  ale nie vždy som s tými voľbami Ó. K. chvíľami je totiž renegade shepard pekný kok0t :) 

        v prvom playtrough sa mi obe rasy zachrániť nepodarilo, napriek tomu ze som sa myslím vracal k pekne starým sejvom asi aj opakovane. Niesom si istý,, či tu možnosť nedorobili až následne. Inak som nehral žiadne DLC takže spojlerom sa snažím vyhýbať. 

        • Derp_1337

          Ta možnost zachránit obě rasy je podmíněná určitými rozhodnutími už v ME2. Tali nesmí být vyhoštěna z flotily a když se Tali dohaduje z Legion na palubě Normandy, tak musíš být neutrální a nechat je dojít ke kompromisu (poslat nějaká nedůležitá data Gethské flotile).

          A pak ještě musíš při jednom rozhodnutí v ME3 zachránit nějakého quarianského generála (rozhodnutí jestli zachráníš generála nebo jeho podřízené).


          Jinak jak jsem říkal, hrej jak uznáš za vhodné. Některé opravdu blbé rozhodnutí opravdu nemusíš dělat. Maxnout Renegade statistiky dokážeš i když občas děláš nějaké "dobré" skutky.

        • Vogon

          Na to, abys mohl zachránit obě rasy musíš splnit (myslím) 5 různých podmínek napříč trilogie. Praví gameři ovšem pomůžou ghetům, a pak si vyvolí červený konec trojky. 😎 IYKYK

          • Derp_1337

            Tak reálně těch podmínek nebylo 5, protože úplně KAŽDÝ udělal Loyalty mise pro parťáky. 😉


            A prosím nezmiňuj ten tristní tříbarevný konec. Většina hráčů se snaží zapomenout.🤮

            • Vogon

              Asi jsi mě nepochopil. Uvažuj, co se stane, když pomůžeš jenom Ghetům, a pak si zvolíš ten červený konec? 😎

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Haha

                Jn, snažil jsem se moc nevzpomínat na ten tristní konec 😉

  • Na první fotce máte prohozené Before/After, světlejší verze (a kvalitnější textury) je přeci After verze a ne Before...

  • Zkoušel jsem Remastered verzi a verzi modifikovanou ALOT. Nevím no? Osobně si myslím, že zbytečná práce.

    • LessPh

      Já jsem hrál ME2 před dvěma léty namodovanou s ALOT a ještě dalšími módy jako podpora gamepadu a tak. ME2 vypadalo skvěle, bez nejmenší chybičky. ME2 byl jediný ME, který jsem hrál a dohrál několikrát. ME1 i s módama jsem taky rozehrál před dvěma léty, ale prostě jsem to nemohl hrát, ovládání bylo tumpachové a grafika, i přes módy, stála za starou belu. Ale hlavní důvod proč jsem to přestal hrát byla strašná hratelnost a ovládání.

      Pak jsem zainvestoval do LE a teď jsem téměř na konci jedničky, hratelnost je super, grafika průměr a na ovládání si nemůžu stěžovat, ač není úplně dokonalý.

      60 EUR je dost, ale stojí to za to, než se trápit s módy jako ALOT, který prostě není user friendly a jednou jsem při instalaci tohoto módu, musel stahovat i znovu celý ME, protože se něco pokazilo. Nehledě na chybějící DLC.

      Prostě tohle je trochu refreshlej balík se všemi DLC, který bezproblému funguje a má podporu gamepadu, a já jsem za těch 60 EUR spokojenej, protože konečně snad doženu ME1 a ME3, který mě minuly.

      Jestli se chcete prát s módy a chybějícími DLC, tak to je validní přístup, ale já radši šáhnu po kompletní LE, kde mám klid..

      ME2 patří do mé TOP3 videoher ever.

      • LessPh

        BTW: právě jsem dohrál jedničku a jdu na ME2! :D

    • Vtipný :D :D Zdaleka to není jen o tom... https://www.ign.com/wikis/mass-effect/Legendary_Edition_Changes

    • Derp_1337

      Většina lidí vůbec nepochybovala o tom, že se jednalo o zbytečný remaster od EA. Prostě jenom laciná recyklace starého obsahu.


      Stačí jenom trochu upravit herní engine, zlepšit nasvícení scén a přilepit nálepku "legendary edition" a EA může opět prodávat za plnou cenu...

      • to je jasné, že je to dojení. Toto má podle mého smyslu kupovat jen pro ty, co původní trilogii nehráli. Na druhou stranu pokud se dnes už někdo remake rozhodne udělat, tak to je většinou k horšímu, viz ten hororový remake Gothicu, na kterém pracuje nějaké diletantské studio v Barceloně, které se z toho rozhodlo udělat Assassin's Creed Khorinis (jak píše kdosi v komentáři)

        https://www.youtube.com/watch?v=qvyzjFfxiXo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit