Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zagro
    Pořešeno 15m hdmi kabelem a usb prodlužkou s usb hubem na konci. K tomu bezdrátovej X360 ovladač a mini klávesnice s touch padem a není co řešit. Konzole ani podobný wifi úlety bez pořádné kvality obrazu nemá cenu kupovat.
    • sem si delal srandu ze tim zkriplenym ovladacem chteji PC hrani priblizit konzolistum horsim ovladanim her a nasledovat bude mrsic grafiky a ono ejhle je to tu pekne zkomprimovanej obraz pres wifi a plynulych 25fps *1*
    • Zřejmě jsi chtěl napsat "z mého úhlu pohledu nemá cenu kupovat".
      • Zagro
        A z jakýho jinýho?
        • Třeba já to řešil stejně jako ty, ale nakonec sem si pořídil konzoli a už doma deskop nemám vubec, stejně pracuju na OSX a windows nepoužívám...

          V tomhle co si popsal jsem po par týdnech oběvil několik neduh ktere mi nakonec vyřešila konzole

          1. MP hraní k ničemu, s gamepadem proti PC hračum je to o ničem, tzn multak na televizi nepřipadal v uvahu
          2. Rozhraní windows nejde ovladat gamepadem, steam big screen mode to jakš tkas řešil, ale nebylo to stále ono
          3. Potřeba instalovat hry, řešit aktualizace, drivery a všelijaké blbosti..

          Nakonec sem šel na konzoli kde jen vložim hru a hraju neřešim nic jineho...
  • Většina lidi bude Steam link beztak připojovat k AV receiveru, zajimalo by me tedy, jak je na tom zvukově s kvalitním, minimálně sestikanalovym zvukem. Někde jsem totiz zahledl, ze steam link pry prostorovy zvuk nepodporuje. Pokud je to pravda, takové zařízení by bylo úplně na nic.
  • Vinit za to windows je mimo mísu, ty "haptické plošky" by prostě měly fungovat jako běžný touchpad + konfigurovatelná tlačítka, makra (typicky Winkey, AltTab)... Prostě to není odladěné, dodělané, přestože je jasné, že pro tohle ovládací schéma bude lépe uzpůsoben SteamOS.
  • risa2000
    To, že je potřeba občas něco provést na počítači, ze kterého se streamuje, není chyba Windows, ale špatné implementace, ať už ve Steamlinku (Steamu), nebo vlastní hře. Což znamená, že to časem může být lepší, aniž by bylo potřeba Steam OS (pokud ovšem časem Microsoft nezařízne Steam úplně).

    Co mi ve článku chybí, je větší důraz na vlastnosti, které jsou Steamlinku vlastní. Například kvalita obrazu. Jak se kvalita mění, a jaká nastavení to ovlivňují, už tam řečeno není. Už vůbec není zmíněn zvuk. Přitom jsem četl přímo na Steamu reakce od vlastníků, kteří si stěžují na zoufalou kvalitu (která plyne z komprese), o podpoře různých jiných konfigurací, kromě sterea, nemluvě.

    Další vlastnost, která nebyla moc zdůrazněna, že Steamlink nefunguje jen jako "trochu složitější a horší" HDMI kabel, ale že zprostředkovává spojení i v opačném směru, jako hub pro klávesnice, myši a ovladače. Měly k němu jít připojit všechny xboxí a ps gamepady.

    Obecně mi přijde, že toho ve Steamlinku je víc, než autor vůbec nakousl, a je to škoda. Takhle nezbývá, než se vrátit do uživatelských hodnocení na Steamu a udělat si názor sám, přestože na recenzi Steamlinku jsem byl hodně zvědav.
    • Zadna bezdratova technologie nemuze a nikdy nebude fungovat jako jeden kusdrat. Pokud to navic jeste dela kompresi, tak to (naprosto ocekavatelne) musi generovat latenci, a to pomerne nechutne velkou. Coz je o to zabavnejsi, kdyz nekdo vyklada, ze vazne 15ms pozna ...

      Minimalne (a to vazne minimalne) 30 lidem sem rikal, at zapomenou na to, ze pres wifi se budou v TV divat na filmy. Vsichni si koupili TV s wifi (protoze provrtat diru a natahnout kabel je neresitelnej problem) a vsichni prisli s tim, ze jim to cuka/dropoutuje/... aby ne, kdyz kolem je 150 podobnych hejlu a to pasmo je jaksi jen jedno.

      BTW: Existujou krabky, ktery protahnou jak hdmi, tak usb pres ethernetovej kabel. A ani to nefunguje nic moc, specielne ne na hrani, protoze i to generuje nasobne horsi latence.
  • Místo tohohle klumpu mi stačí dlouhej HDMI kabel a prodlužka na USB pro joypad.
    • Tak kdyz to nemusis tahat pres cely byt a bavi te vest vsude milion kabelu, tak proc ne :-)
    • nedavno som sa o to na notebooku pokusal,ale oproti displayu bolo na tv male ale citelne omeskanie.Rychle hry ako NFS su tym padom nehratelne.
  • Still
    Proč si tedy rovnou PC nepropojím s TV jako monitor? Není to jednodušší? *1*
    • Protože manželka, děti, i ve 4+1 jednou dojde na zrušení místnosti s počítačem.
    • Protoze ne kazdy zije v telefonni budce?
      • Still
        Co to s tím má společnýho? (Ano, pochopil jsem jak to myslíš)
  • Tak nikdo normální nemá nastavené upozornění na aktualizaci čehokoliv co je spojené s antivirem. Nebo má uživatel pak "pocit kontroly" nad něčím? Nedejbože nad zabezpečením?
  • Samý nepotřebný nesmysly....
  • Alinor
    Tak nám doma Ježíšek letos nadělil Steam Link i Controler a su z toho teda trochu zklamanej. Jakmile zapnu Steam vyskočí mě zatížení procesoru na na cca 35 procent. A to není zaplá žádná hra. Nějak divně funguje ta hardwarová komprese obrazu, neboco. U nvidia karet doporučují mít zaplý, u amd doporučují mít vyplý. Nějak sem při vypnutí nepocítil nárůst výkonu. Musím to nějak poštelovat, nebo budu moct hrát na velké tv jen hodně starý kousky... *9*
  • zx_spektrum
    Mám zkušenosti se streamováním skrz nVidia Gamestream do Shield Tabletu a pokaždé, když je problém vyžadující myš a klávesnici (konfigurační okno, potvrzovací dialog atp.), snadno si poradím přímo z ovládače (dotyková plocha simuluje myš), v méně častých případech z tabletu když je potřeba skutečně něco napsat nebo klávesová zkratka. Takže není to neřešitelný problém a herní komfort mi to nenarušuje. Za sebe bych doporučil připlatit za Shield Tablet nebo Shield TV, nesrovnatelně širší možnost použití a lépe zvládnuté streamování...
    • napodobne ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit