Přejít na výpis diskuzí
Test Xbox One X - jaká je nejvýkonnější konzole současnosti?
7.11.2017 | Jan Olejník
153 příspěvků
-
Quantum dot krasavce? Ano, má sytý barvy a některý modely hodně svítěj, ale proč se hypuje Samsung Q řady v článku? Konkrétně řada 2017 za ty peníze, který se prodává má zdaleka nejhorší backlight management, resp. local dimming(jsou naprosto viditelný rozsvícený vertikál. nebo horizontál pásy) a tudíž špatnou černou v HDR ( bavíme se o HDR high endu - Samsung Q, OLEDS 17` všech značek, Sony Z a XE93) Rozhodně nedoporučuju kupovat 2017 Samsung Q.
-
-
Kdy bude HDR a 4K standard? Tak za 5 let? Do tý doby do toho rozhodně investovat nebudu. Další generace konzolí ho stejně ještě při stabilních FPS, ještě nedá ani náhodou takže mi ten hype ohledně xb1 x 4K přijde fakt úsměvnej.
-
-
Nevím, jestli se tady na to už někdo neptal, ale zajímalo by mě, jak je na tom s hlučností při plném zatížení
-
Konzole je papírově fajn, ale bohužel teprve za 2 roky uvidíme, jestli na ní vyjdou nějaké zajímavé hry a jestli ji má smysl kupovat. Bohužel s exluzivními hrami je u Micro$oftu katastrofální situace, to už radši PS4 Pro.
-
-
Za dva roky Sony oznámí PS5, následně na to Phil ohlásí konec Xbox divize a MS ukončí pod telefonech i konzolové odvětví. S velkou pompou ohlásí zaměření na PC, a že pomocí PC budou konkurovat Sony a Nintendu. Následně vydá MS nový operační systém Windows-Xbox TXTX a exkluzivně na něm vyjde Age of Empires Remake Remaster, pak ohlásí spoustu nových titulů, ze kterých se bohužel žádný neuskuteční, protože se vývoj her prodloužil a hry nevypadaly jako v původním konceptu, následně velký Phil odletí do Japonska(opět) shánět herní vývojáře, aby vytvořili japonské hry pro ještě v té době neoznámenou konzoli. Phil Oznamuje Xbox New Era...
-
-
Kruci, já bych to tak koupil....kdyby na tom bylo co hrát. (jedu PC+PS4pro)
-
Ono ve výsledku ten výkon stejně nejvíce pozorujeme v exkluzivitách.
Když se koukneme na AC https://www.youtube.com/watch?v=fhnjzfl8Wiw, tak je nepatrně Xbox lepší, když koukneme na CoD https://www.youtube.com/watch?v=Jbl6rjtfpdU, tak je lepší o něco PS4, navíc jsou to minimální rozdíly.
Na druhou stranu, když se podíváme na Horizon vs. AC https://www.youtube.com/watch?v=ylYS3ATLu3s, tak je to obrovský rozdíl ve prospěch Horizon. -
-
Ta fyzika vegetace je hrozná. To už měl snad lepší první Crysis.
Mimochodem, ve 0:20+.... není nějaká zkamenělá? Žádnej pohyb očí, mimika, nic...
-
-
Tahle mělo vypadat PS4 Pro. Jinak škoda, konzole bez her je neprodejná
-
Výborný článek, díky.
-
Fakt super mít ultra našlapanou konzoli a hrát na ní.. Youtube? Netflix? Vše co Xbox nabízí si můžu vklidu zahrát na PC, na co jejich konzoli? Je k ničemu. Teď vyjdou nejlepší bomby na PS4 a tuhle konzoli si já nemůžu vynachválit. (hraju na PC a PS4)
-
-
pokud hrajes na pc tak vlastne hrajes na custom xboxu, bro. :D
-
Na co jejich konzoli? No asi to zní divně, ale existují i hráči, kteří chtějí hrát radši na konzoli, jak na PC a v poměru cena/výkon jim ten Xbox One X přijde jako lepší volba. Proč potom zmiňuješ PS4, jehož hry nejspíš nebudou zajímat někoho, kdo se zajímá o Xbox, je mi pak záhadou. Nejspíš nějaký druh nediagnostikované úchylky?
-
-
Již to tady zaznělo od komemtujících několikrát, takže se budu trochu opakovat. Xko je pro běžného hráče s běžným rozpočtem zbytečná konzole, která postrádá onen známý zlatý střed v poměru cena a výkon. Neexistuje jediný titul, který by potenicál Xka využil naplno a pokud s tím Microsoft kvapem něco neudělá, pak uběhnou 2-3 roky a Sony přijde se zbrusu novou konzolí, která je zase přeskočí. Nejsem analytik ani odborník na konzole, ale ve vydání tohodle našlapaného kusu hardware zkrátka nevidím jediný důvod snad kromě toho, že Microsoft chtěl do světa zakřičet "Máme nejvýkonnější konzoli na světě!", přičemž zapomíná dodat, že na ní nemají potřebný software. Kvalitní hardware je jenom tak dobrý, jak dobrý je software a tomu se tady nedostává. Hry jsou většinou multiplatformní a není tak důvod si kvůli nim kupovat extra hardware. Microsoft má s exkluzivita dlouholetý problém a to se rozhodně nevyřeší tím, že se vydá lepší konzole. Vylepšování dosavadních her pomocí patchů je nešťastné řešení, nebo v lepším případě polovičaté řešení. Podívejte se na 4K update pro Titanfall 2 a zjistíte, že hra po něm vypadá hůře - horší filtrování textur, navíc v nižším rozlišení a má problémy s framerate oproti PS4 Pro. Současné konzole PS4/Pro nebo XOne/S naprosto dostačují a Xko je jen takový high-end pro pár nadšenců. Jsem hodně zvědavý na prodeje, ale obávám se, že ty budou dost mizerné.
-
-
Je vidět že opravdu odborník nejsi, plácáš akorát nesmysly. Konzole je všude vyprodaná, takže o ní zájem asi bude.
-
-
no to dost zalezi kolik kusu bylo vyrobeno/dostupnych k prodeji *3*
-
-
to bylo na pana odborníka - forpsi-wyh-s611171
-
-
-
nejsem sice fanousekk xboxu, ale tady se ho musim v par vecech zastat.
1) cena/vykon (pokud si myslel HW stranku) je naopak u Xka docela solidni. je to skutecne dobre udelanej kus HW za dobrou cenu.
2) ta konzole vyznam ma. predevsim pro hrace, kteri nehrajina PC a nemaji PS4 ani Xone. akorat si musi zodpovedet, zda daji prednost o neco lepsi grafice (XoX) nebo radsi sirsimu vyberu her (PS4). dokonce i pro nektere majitele puvodniho Xone ma vyznam. pro ty co uz nechteji dostavat nejhure vypadajici a bezici hry ze vsech platforem. a ani nemusim zminovat BR 4h prehravac pro filmy.
3) titanfall 2 ma na Xbox X ocividne zmrsenej patch (coz bude s nejvetsi pravdepodobnosti opraveno). nikdo prece nemuze verit, ze objektivne silnejsi HW bude zvladat hru hure. -
nazornej priklad, kam to vymejvani mozku vede
"Microsoft má s exkluzivita dlouholetý problém"
konzole nevznikly, aby se na ne mohly delat exkluzivni tituly
"exkluzivitu" vymysleli loupeznici (nejspis sony, ale nevim, kdo byl prvni), aby konzole vubec nekdo kupoval -
-
podle me prvni byl gameboy a po nem pak desitky konzoli, ktere meli pouze exkluzivity...
si zmatenej, nebo trollujes. -
-
ten odpad z handheldu nikdo nikde jinde nechtel, to je asi jako by dnes nekdo povazoval za exkluzivitu nejakou mobilni hricku, co spichli dva studentici nekde v garazi, takovych je 12 do tuctu
to byla z nouze ctnost, nic jako placena exkluzivita loupezivou sony dnes -
-
Jasně. Pokemon byl na gameboyích před 20 lety, do teď ten návykovej grind kopíruje většina AAA her a až na výjimky se jim to pořád nedaří. Znouzectnost.
-
-
-
-
-
Jedna otázka k HDR.... Četl jsem že pokud chcete aby HDR fungovalo správně tak musíte konzoly a tv propojit HDMI kabelem co HDR podporuje... Je to pravda ? Jinak jsem přešel z ps4 na Ps4Pro a spokojenost... kupoval sem podle her... a xbox nic zajímavého nenabídl... když chci něco v early tak si to mohu zahrát na notebooku...
-
-
Ano kabel by mel mit urcitou kvalitu, ne vsechny levne kabely toto museji zvladnout.
Jaka je tvoje zkusenost s hlucnosti Pro? Osobne jsem dost zklamany... Oproti xbox one x velky rozdil. -
-
No ani ne kvalitu (cena, značka) jako spíše specifikaci 2.0a, která začala HDR podporovat.
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_1.4
Musíš vzít ten co má 2.0a a doporučujou "Premium Certified kábl", aby byla jistotka. -
já jsem spokojený, mám ho ve stěně pod tv a pohoda, mám destiny 2 edici ... jen tedy pokud si člověk koupí ps4pro nebo hádám i xbox one x tak bych čekal že tam ten hdmi kabel bude když už to je k hraní v HDR a "4k" a ne že si ho člověk musí za 500 ještě koupit.. Hlavně že to člověk musí hledat na googlu protože žádná recenze to neuvádí...
-
-
Kvalitní kabel v balení je u obou konzolí, pokud si ho v balení neměl tak tě někdo pěkně natáhl.
-
Osobne mam obe dve konzole a oba dva kabely ktere jsou soucasti HDR podporuji.Problem muze nastat pokud clovek pouzije nejaky erarni kabel od apple tv ci jinych bazmeku... *3*
Nevim co je na tom pravdy, ale dle informaci z podcastu hpod je kabel pribaleny k microsofti konzoli v hodnote cca 1500... u PRO jsem byl prekvapen kvalitou kabelaze a samotnym balenim... hodne Spartanske :)
-
-
-
myslim ze jo, ono neni HDMI kabel jako HDMI kabel. dokonce starsi verze neumi 4k@60fps. nevim jakej standard se ted prodava, jestli je uz bezne ten kterej to vse zvlada. zkus pogooglit pro jistotu.
-