-
Je to pecka. Konečně zase pořádná SP kampaň kvalitou někde na úrovni GoW. Hratelnost podobná jedničce (tam asi není moc co popisovat) i když s pár novými typy nepřátel, kteří hráči velmi zatopí. Skvěle vyvážený stealth a survival, kde počítáte každý náboj a nepřátelé nejsou předvídatelní jako v jiných hrách a musíte se přizpůsobovat měnící se situaci. Atmosféra, která by se dala krájet. A příběh o kus vejš než v jedničce a jeden z mála, který nevykresluje boj dobro vs zlo černobíle (stylem "tyhle je ok střílet, protože jsou červení na minimapě"). Ale těžko zabíhat do detaliů bez spolerů - já jsem rád, že jsem do toho šel úplně "naslepo" a mohl se nechat několikrát překvapit.
-
Troufám si tvrdit, že kdyby si to recenzenti platili sami, tak z toho nejsou tak na větvi. LoU považuji za jednu z nejlepších her, co jsem hrál. Ale nikdy ji nedohraji podruhé. Nebaví mě to. Tady bude ten samý případ.
-
-
To je pravda. První díl byl to první, co jsem hrál na PS4 a konzoli celkově a žádná pecka to nebyla. Na další pokusy jsem u toho vydržel max 2 hodiny. Je to prázdný a strašně monotónní. Proto si tohle radši koupím až časem za 500,-
-
Pff. Requiem za sen nepotřebuji vidět nikdy po druhé, to samé Barry Lyndon, Vesmírná Odysea atd. a přesto jsou to desítky a pořád to mám v hlavě. Tohle je úplně prázdný argument, pokud to nebudeš chtít hrát podruhé, ale poprvé sis to užil na 10, tak je to prostě 10 a je úplně jedno kolik to stojí a jestli to chceš/nechceš hrát podruhé.
Problém je, že já to měl problém vůbec dohrát, to je ale úplně jiná pisnička.
-
-
U filmů je to více individuální. Problém čistě lineární hry je, že tam prostě není nic navíc a že znám lidi, co to dohráli i 5krát. A ne v průběhu let, ale v jednom roce.
Pro mě jsou 10/10 hry, co si zapnu aspoň ještě jednou a dohraji je. Moc jich není, ale jsou. ToU je skvělá hra, ale nemá pro mě znovuhratelnost, proto ji nikdy nemůžu dát 10/10.
-
-
Nezávidím ti. Doufám, že to zvládneš, že už jsi si vsugeroval průzer hry, co průšvih být nemůže. (subjektivní pohled na určitý počet lidí, co jim ne tak nebo tak hra nesedne vydávány tou skupinou za průzer,..) Pevně věřím, že ta hra je taková, jakou ji chtěli a zase si najde lidi, co si ten korydorek, kde již neviděli každéj druhéj cm2 uzijou do sytosti, i kdyby měli na cestě objevit věci, co se iim osobně nepozdavaji. To taky tvoří součást vlastního názoru.
Moc se těším, až sám budu vědět, co mě osobně nastvalo, ne něco, co nastvalo YouTubera a já tento weak point jak obce musel aktivně převzít. 🤷♂️
-
-
Narážím na to, že pokud něco dostanu zadarmo, nebudu tak kritický jako když za to vyhodím 1 500:) To s nějakými leaky atd. nemá nic společného.
-
-
Jj. Samozřejmě. Já bych to viděl, že vždycky jsou faktory, jen jsou malinko jiné a člověk by měl vědět, jakym stylem se promítají do recenze, což by měli jako součást produktu.
1) recenzent - bere nejakou výplatu a hodnot hru s nějakou cenovkou tedy cenovou kategorii, kde není nutnost prorecenzenta, do hodnocení primixovat bod 2.
2) nerecenzetn - bere nějakou výplatu a hodnotí hru s nějakou cenovkou, kdy extra prwpocitva osobně viděnou hodnotu např te 1000ky
V podstatě si rozdělite role a tu hodnotu 1000ky si přebere sám, ale recenzent takto jede teoreticky vždy podle "identickeho" mustru, si myslím, beru to já.
-
-
Však uvidíme:) Koupit se to dá vždycky. PS jsem taky kupoval až v roce 2018 a nic mi nikam neuteklo a pořád mám dost restů z tého generace her a konzole, takže LoU II třeba za 5 let na PS5 (i když se mi vzhledově absolutně nelíbí).
-
-
Také se mi nelíbí. Připadá mi jak Robertek, ale vzhled u mě není mandatory pro konzoli. Nebudu se s ní promenadovat na bazénu, nebo v tom jezdit.. 😁
-
-
Reakce na příspěvek:
To sice ne, ale i když Xko je Xko, tak raději mít takovou skladnou nenápadnou "ošklivku" než něco, co je jako Alien PC z roku 2002.
-
-
Reakce na příspěvek:
Jj chápu. Já už se docela těším, jak mi novej ps5 budou návštěvy urážet. 😁 Well. Pokrcim rameny a řeknu, "jo je to skaredy. Chceš si sáhnout?"
A taky bych nemohl věci diskutovat, pomlouvat a vymezovat se, říct co je a co není pro mou osobu přitažlivé , kdyby vychazel jen utopicky design, který by se prostě líbil všem. I skarede věci mohou být užitečné, mít své místo a plnit svou úlohu velmi dobře.
Neměl bych jak najít, kdo jsem.
-
-
Reakce na příspěvek:
Spíše se bojím ceny. USA 799 dollarů a u nás tak 999 dollarů:-D A i když dají mírně nad 15k, tak raději budu investovat do nové karty. A za další 3-4 roky koupit. Jenom doufám, že vychytali chlazení:)
-
-
Reakce na příspěvek:
Myslím, že je dost pravděpodobně, že startovací cena bude dost nadstřelená. Podobný osud potkalo i přechozí generace konzolí, kdy prvních 6 měsíců se většina koncových prodejců vykašlala na "doporučenou" cenu a dost to nadstřelili.
Ale to nebyl problém jenom tuzemských prodejců, potýkalo se s tím spousta zemí.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tak dohráno. Ohledně hodnocení... Za devět. Osm a půl by bylo málo. Legrační je, že klady a zápory hry vidím naprosto opačně, než většina. Na střední obtížnost, kterou jsem si zvolil, jsem rozhodně neměl nějakou nouzi o výbavu a střelivo. Všude se toho válí kvanta, takže spíš mě štvalo, že už není co vyrábět a přitom "ten hadr chci sakra sebrat." To samé nepřátelé. Ten kusanec v nemocnici je tvrďas, ale to je prakticky jediný. Chvilku zabere, než si člověk najde postup třeba na psy, ale pak už jde vše jak po másle a poslední hodiny hry už byly až příliš jednoduché.
Naopak velice vysoko hodnotím příběh. Ne proto, že by byl nějak inovativní ve své podstatě. Ale donutí vás se opravdu zamyslet. Proč je ta a ta postava taková? Tady už budeme spoilerovat.Hraní za Abby bylo perfektní. Většina her je jednoduchá, ty jsi dobrý, ten je špatný. Přesunutí na druhou stranu, kdy najednou vnímáš, že ta postava taky ztratila toho nejbližšího, přátele, domov... A přesto nechala Ellie dvakrát jít. Takže v samotném závěru jsem takřka nadával na obrazovku, ať se to na Ellie konečně vykašle! :o) Úplný závěr je mistrovský. Nejen, že Ellie přišla o Dinu, ale to zjištění, že už nemůže hrát, že ztratila honbou za pomstu všechno, že už si nezahraje písničku od Joella, to je... Tak nádherně hnusně smutné. :o)
No, rád bych to napsal lépe, ale jsem teď čerstvě plný dojmů. Hru určitě doporučuji. Je to skvělý zážitek. Ne, nejedná se o nejlepší hru všech dob.
-
Tak za mě bohužel velké zklamání. Z mého pohledu se rozhodně nejedná o desítkovou hru, na to příběh trpí naprosto otřesným tempem a roztříštěností jak dějovou i emocionální (flashback ve flashbacku považuji za ukázkovou scénáristickou nemohoucnost). Komentáře o tom že to tak tvůrci zamýšleli u mě neobstojí. První hra podobné lapsy neobsahovala. Ano, byl to přímočarý a jednoduchý příběh o starym mrzoutovi a hubatý holce, ale vynikly tak výborné herecké výkony představitelů. Zde mám jen pocit prázdnoty pod vrstvou opravdu nádherné grafiky...to je ale na tom nakonec to nejsmutnější. Trojku už snad raději ne, děkuji.
-
Já chápu, že recenze her mají být hlavně technického rázu a s novou generací příběhově založených her po vás najednou chce hráč, abyste se stali i filmovým kritikem - což je samozřejmě v mnoha ohledech nereálné. Tak aspoň se držte toho, co umíte a vyhněte se recenzování příběhové složky pokud nerozumíte ani základním pojmům, literatuře, stavbě příběhů, scenáristice nebo vám je za těžko použít selský rozum. :-(K praktikám SONY: jak to že dva dny před vydáním hry bylo na PS shopu už 981 recenzí a všechny byly 10/10... a ani se nedivím.
Je to propadák.
Bála jsem se odchodu jejich hlavní scénáristky, a bohužel je to obrovsky poznat. Navíc na některých místech je vidět i čistě politická propaganda. Zaspali dobu. Postavy jsou nudné a nezajímavé. Chování postav stupidní a nelogické.
(První, co měla od všech slyšet, především dospělých postav, je že pomsta nic nevyřeší, ... ale to se nehodilo do krámu. Navíc silný obrat u velmi protáhlé a pomalé hry - což ubíjí - nastane v druhé půlce, kterou ani nikdo nemohl recenzovat, když MUSÍTE hrát za antagonistu a VŠE projít od znovu. Navíc s ní jste skoro 10 hodin!!! A musíte za ní vymlátit duši z ELIE... NE NEZÁLEŽELOMI NA ABIE. A ANO ND VÍM, ŽE TO JE ČLOVĚK - jen je to tak nesnesitelný psychopat. Navíc všechny ty nucené "pózy" kdy se nás snažíte přesvědčit, že ona je vlastně dobrý člověk a trpěla ztrátou otce... Který normální člověk 4 roky bez ustání plánuje masochistickou vraždu?! Mohli se místo She-halkovy věnovat více rozvíjení příběhů důležitých vedlejších postav okolo Ellie a Abie věnosta 1-2 hodky.Místo toho máme spoustu vedlejších postav, které trpíme v příběhu, protože jsou to Ellieini přátele... nebo je bez emocí sledujeme. Když odejdou, ani to s námi nehne. Lhali i o tom, že nás nedonutí zabít psa... je to tam naskriptovaný kurnik!A také jsem si všimla, že soustu trailerů pozměnili, aby Joel byl více přítomen. Což je dle mně klamání zákazníka. Stejně jako tvrzení, že budeme hrát jen za jednu postavu.
Příběh 0/10 Postavy 1/10 za flashbacky Grafika 9/10 Hratelnost 7/10 za nudnost a repetitivnost Hudba 9/10
Celkově 5/10 Konec příběhu
-2/10 vysloveně výsměch celého našeho úsilí
-
-
souhlasim s většinou až na tu grafiku ? 9/10 ? tos to hrala na ps5 ?
na ps4 pro, ve 4k hdr je hra v realu v 720p a to odscalovaných 80% softwarem resharpnutý a totalně promrdaný filmic grainem aby to to nebyl minecraft
samozdřejme je to naschvál aby to Ps4 polklo ale plnou sílu toho enginu a nerozmazaný nezrnitý detaily budou až na PS 5
-
-
Pominiem hru, tá je fantastická, ale že nik neocenil podnadpisy recenzie kompletne pocucané z textov WWW, je ozajstná tragédia.
-
Pro konzolisty 10/10.Pro mě odkojeného PC ta 7/5.Ani z prvního dílu jsem nebyl tak vytržený.Kvalitní to ano, ale něco unikátního to ne.
-
-
Dvojka mi zatím přijde lepší než jednička. Jak hratelností (v zásadě stejná, ale přijde mi líp vybalovancovaná), tak i příběhem, který na začátku vypadá podobně (obyčejná road trip se spoustou překážek po cestě), ale pak se to rozjede trošku víc než v jedničce. Sice to není revoluční hra, ale oproti jedničce je to slušná evoluce a je to o kus dál.
-
Mě to bavilo ale to co píšeš mam úplně přesně u Horizonu, všude 9/10 nebo 10/10 jedna z údajně nejlepších her na PS4 a já to jednou dohrál a už jsem se k tomu nevrátil a to k tomu mam i to DLC. A některý lidi to hráli na 100% a ještě New Game+ . Pro mě tomu něco chybí... open world s vesničkama jak přes kopírák, nezajímavý side questy a zbytečný nezajímavý konverzace s NPC.
-
-
Takze takova pecka aby nekdo koupil konzoli kvuli Last of US 1 a 2 to asi nebude :) I ten pribeh pusobi, ze tohle uz tu x krat bylo :)
-
-
Konecne PC hrac, takze mam letet hned pro tu konzoli PS4 a nebo jit pak spat pred ten kram pro PS5? :))
-
-
Asi takhle základní hru jsem dohrál....tak na 5 dechů.Chvilku to trvalo a nebylo to obtížností ani délkou.Datadisk jsem načnul ale nebyl se schopný dokopat to hrát dál.Hry to jsou určitě kvalitní a někdy v budoucnu 2. zkusim...
-
-
Ja to jeste zvazim, casu bude dost, hodne dobrej impulz by byla i ta kompatibilita s PS4 zpetne. Hraci co nemaji PS vubec, budou chtit treba i nektere starsi tituly zahrat, nez jim vyjdou nektere exkulzivni hry pro PS5. Pisu zamerne ze jasne exkulzivni, nebot kdo ma doma poradne PC, tak asi to pusti tam pokud to je :)
-
-
-
No ale 7 z 5 je lepšie hodnotenie ako 10 z 10, tak som rada že aj PC hráči hodnotia tak vysoko
-
-
Ale o to tu přeci nejde.Vzhledem k tomu, že dokážete zaslat reakci na můj příspěvek, tak předpokládám, že jste se i dovtípala, že tam mělo být 7,5.Jinak ano příběh, vztahy mezi postavami super.Dá se říci, že je to přenesení Hollywoodu na obrazovky konzole a ano 1. díl mi přišel jako interaktivní film.Řešení vztahů a hra samotná velmi nadrpůměrná ale jako odkojeného PC mě to neodstřelilo jako recenzenty.
-
-
To není moc objektivní hodnocení "Já jsem PC hráč. Já jsem zvyklý na jiný typ her. Proto hodnotím hru slabým hodnocením".
Bohužel u lidí platí univerzální pravidlo: čím více něco hraješ, sleduješ nebo posloucháš, tím více se ti to bude líbit.
Mám kamaráda který 18 let v kuse hraje jenom FIFU. Z té hry je už tak zblblý, že se ničím jiným nedokáže zabavit. (např. zkusí si pustit nějakou "novou" hru a a po 30 minutách to vypne s komentářem, že to není tak dobré jako FIFA).
-
-
-
-
Stejně jako The Last of us 10/10 nejlepší hra opět na konci éry konzole... ale stejně když to někomu nesedne tak spadne na 5-7/10 stejně jako třeba první díl tudíž není to automaticky pro každého.
-
-
Já vám nevím. Jedničku jsem nedohrál, i když mě vcelku bavila. I tak jsem si dvojku pořídil. Jelikož mě jednička vcelku bavila, počítal jsem, že mírná evoluce by pro mě mohla hru pozvednout na nový level. Jako jo i ne. Musím vyzdvihnout grafiku (samozřejmě na možnosti PS4). Některé modely postav jsou dechberoucí. Okolí jak kdy. Hratelnost jako v jedničce, určitě nic, z čeho by si jakýkoliv zkušený hráč sednul na zadek. Co mě ale fakt sere, je až nemístně umělá koridorovitost. A to i tam, kde by nemusela být. Je to i herně matoucí. Jsou místa, kde prostě musíte podlézt, i když z logiky věci by v pohodě šly i přelézt. Na jiném místě stejná věc (třeba auta) přelézt jdou. To fakt nikomu nevadí? To mi přijde jako velký herní relikt. Ne ta koridorovitost jako taková, to příběhové hry mnohdy potřebují. Ale proč mě někde herní design nutí používat ty méně logické varianty, když z pohledu ovládání a rozumu by mě to vedlo úplně jinak? Jednička byla takových 7/10. Dvojka po pěti hodinách možná 7,5. Zkusím to i dohrát. Výjimečná hra to určitě ale není. Možná v rámci platformy.
-
Diky za recenzi, jde citit, ze tahle hra asi necha malokoho chladnym.