Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • yeniczek

Kuci, problem bude asi hlavne u vas. A s prodeji se fakt neni cemu divit, vzhledem k tomu, co se okolo te hry strhlo za nesmysl, kdyz vysla.

• yeniczek

Je (a to mam Days Gone rad), ale vzhledem k pouziti slova "hykat" si to hrani mozna muzes rovnou odpustit...

• Peca

Jednička i s technickými problémy za mě super, dvojka drží dech a taky rozhodně stojí za to. Ještě o fous lepší kontrasty hrůzy a krásy které jsou spojené do velmi zajimavého mixu. 

Jedná se spíš o slow burn vyprávění s dlouhými konverzacemi ale atmosféra je prostě nezaměnitelná. Naprosto miluju jak si autoři hrají s mlčením. Kolikrát toho řekne více, než tisíc slov. 

Asi třikrát mi to spadlo, někde jsem četl že nové nVidia ovladače dělají problémy i na 4xxx řadě, nevím. 

• Derp_1337

Asi jsi měl smůlu. Spousta lidí to má bez problémů, asi dost záleží na konfiguraci PC. Na Steamu momentálně 88% pozitivních recenzí.

• On není ani tak moc špatný jako spíš příšerný, nebo "příšerný".  A já hňup nedal na vlastní zkušenost a začal to hrát hned.  Spadlo to asi 3x po pár hodinách. Nic tragického, mohl jsem pokračovat tam kde jsem skončil. Po čtvrté chci skončit, klikám na exit to desktop OK a nic. Jednou dvakrát..., uložit nejde, hlavní menu nejde, Alt-F4 nejde. Takže Ctrl-Alt-Del, systém vytuhl na půl minuty. Výsledek? hodina postupu v trapu. Chci hrát dál, long story short, přišel jsem o celý den. Takže za mě jedna velká nula.

• Sierra117

Vyznělo to tak z kontextu :-)

• Derp_1337

Jo, DF moc nadšení nejsou. Ale zase to není tak, že by ten port byl špatný. Oni jen prostě očekávali vyšší výkon.

• Mě se hra již jednou kousla. Začalo to tím, že nešlo přes Tab otevřít vybavení batohu. 

• jindra.veliky

A jak si přišel na to, že to beru jako negativum?

• Veskoslav

Ono není koridor jako koridor. Ale spousta her s koridorem ala slepé 20 cm místo...

• Já chvíli hrál první část a musím napsat,  že něco tak nudného,  jsem dlouho nehrál, prakticky děláte pořad dokola totéž, ale kdyby to bylo alespoň trochu zábavné ... ne fakt nejsem cilovka 

• Martin27

Přesně tak. Ty gigantický světy plný hovadin se mi už slušně zajídají a poslední dobou si spíš vybírám koridorovky nebo alespoň hry s polootevřenou mapou, jaká byla např v Silent Hill 2. Bohužel takových her je docela málo. Poslední otevřenej svět, kterej mě fakt bavil, bylo RDR2 a možná Cyberpunk (ten tak napůl)

• Sierra117

Opravdu je v dnešní době plné prázdnejch a nekonečnejch otevřenejch světů, termín "koridorovka" brán jako negativum? :-)

• Veskoslav

Ono hlavně obě hlavní postavy se přetahují, kdo bude mít sympatie srovnatelné s trpaslíkem nakaženého syfilisem...Z Ellie se stal masový vrah s IQ bahna a Abby, ať už měla jakýkoliv motiv, byla prostě tragická už od začátku. A když obě hratelné postavy způsobují, že to člověka odrazuje od hraní, někde se to projevit musí. A projevilo. Na prodejích.

• Veskoslav

Právě pro ten vztah "otce" a dcery. Ano, je to prostý koridor, to 100%. Má i své mouchy a limitace dané i tím, že to původně vyšlo už na PS3.

Ale celkově ten příběhm prostředí, budování toho daného vztahu z toho udělalo nadprůměrnou hru byť jsem ji dohrál jenom jednou.

Ale druhý díl? Jo, i po letech pořád je na poličce a myslím, že už navždy u toho bude svítit nedohráno, protože ani jedna z hlavních postav neměla moje sympatie, spíše naopak....

• BohumilCisar

Jedna z her, u které jsem nikdy nepochopil ty desítkové hodnocení. Technicky je to nádhera, souboje jsou zábavné, příběh je ovšem neuvěřitelně nudný a plný postav, které jsou sympatické asi jako šutr v botě. Celé vyznění hlavní myšlenky hry je hloupoučké v kontextu toho, že od začátku do konce někoho mordujeme. A jako třešnička na dortu je to prošpikované woke prvky, na kterých si Druckman tak ujíždí. Metacritic hodnocení recenzenti 93 vs hráči 5.8 mluví za vše. 

• Morraw

Tak Steam hlásí, že se optimalizace povedla. Konečně si budu moci udělat obrázek, jestli je ta série fakt tak dobrá, jak fanoušci hýkají, a jestli to je lepší než Days Gone.

• Taky jsem nikdy nepochopil, odkud se bere ten obdiv jedničky, nebylo to nic převratného ani novátorského, filmové koridorovky byly už dřív, třeba Uncharted. Asi se lidem líbil ten vztah otec/dcera mezi Joelem a Ellie, který ovšem ve dvojce není. Asi proto dvojka prodala jen polovinu jedničky.

• jindra.veliky

Asi vezmu, až mě omrzí Shadows, ale jednička je pro mě normální 7/10 koridorovka. Jde vypnout HUD? Chovaji se nepřátele jinak na vyšší obtížnost? 

• Lukyz

Na jaké sestavě byla hra testována? Digital Foundry z portu moc nadšeni nejsou a mají pro to docela dost opodstatněných argumentů. Sice to není takovej prů..švih jako od Iron Galaxy, ale laťka byla opravdu dost nízko.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit