Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tynyczech

Děláte si s tou recenzí srandu? Nazvat ten odpad starými dobrými Settlers? Ekonomika nikde pouze kladen důraz na boj jako skalní fanoušek celej ten díl odsuzují a souhlasím s kolegou hoře počkám na pioneers of pagonia od původního tvůrce Settlers který není zatěžovaný ubisoftem na to rád prispeji ale nové Settlers si určitě nekoupím... Stačíla rádoby beta a za rok nic nezmenili....

• KrPa

ja skoncil u 3/4, na nove si radeji pockam na Pioneers of Pagonia

• Já tohle opravdu nechápu.

Díval jsem se i na pár gameplay videí na youtube. To nikdo z Ubisoftu nikdy nehrál staré Settlery. To nemají přístup na internet, aby se podívali na reakce hráčů? Vždyť od pátého dílu neustále ty samé připomínky a nespokojenost hráčů. A to tenhle poslední díl odložili o jak dlouho?
    Je takový problém, vzít to co fungovalo první díly, a udělat to v moderním kabátku, trochu to osolit a vylepšit... a vydat?

Proč se neustále snaží vymýšlet kolo a ve výsledku ho akorát zprznit?

• On je problém, že "staré Settlery" je dneska docela široký pojem, protože mne nenapadá jiná serie, která by byla v rámci jednotlivých her tak odlišná. Máš tam 1+2 + výroční remake, pak 3+4 která radikálně změnila boj a logistiku, 5 která byla velkým odklonem a zjednodušením ve stylu AoE, 6, která byla super a osobně si myslím, že je dost podceňovaná jenom díky tomu, že někoho napadlo pojmenovat ji settlers, ale do serie vůbec nepatří, svým způsobem předběhla dobu a dnes by byla přijata lépe. 7 která se snaží zpět navázat lehce na 2, ale svým způsobem je to také velmi unikátní mix. Každá hra má svoje fanoušky a odpůrce. Tj. ať vyjde jakákoliv nová hra, tak je jasné, že minimálně polovině komunity se to líbit nebude. Ale je fakt, že to co vydali teď se nemůže líbit nikomu.

• Jevo83

Tak na tejto hre je najviac sokujuce, ze vobec vysla. Settleri inac animacie medzi misiami nikdy nevedeli, vzdy to bola taka infantilne odflaknuta zalezitost. Skusim to uz len z ucty k mojim pc zaciatkom a Serf City. Moje oblubene diely su 2 a 6. 

• Povedzme si úprimne. Táto hra má hodnotenie 4/10 pre nostalgikov a ľudí ako Adam (a ďalší), ktorý so sériou vyrastali a cítia nostalgiu a závan emócie to je 6/10. Bohužiaľ hra je v horšom technickom stave než bola beta pred rokom.  Sama som ju hrala a technické problémy v PvP teda neboli tak rozšírené.  Taktiež, čo je nepochopiteľné hra prešla za rok od bety ešte viac zjednodušením aj keď väčšina kritiky aj na fórach volala po opaku. Autori mali feedback neskutočný. Premárnená príležitosť v zmysle materiál dobrý a keby tomu venovali ešte 2 roky produkcie po vydaní možno a to napíšem znova možno by z toho bol vybrúsený a naleštený kameň diamant určite nie. 

Lenže po vzore HoMaM to spraví ubisoft úplne rovnako. Vývoj hry zareže do pol roka a značka pôjde na odpočinok na dlhú dobu. Tak premýšlam, či by nebolo pre Ubisoft výhodnejšie z hľadiska monetizácie, keby svoje značky odpredala niekomu inému. Vtipné ale je, že úplne rovnako ako pri poslednom Heroes aj tu vývoj mal feedback od komunity a obe dopadli zle. 

Toto je cena za snahu zapáčiť sa všetkým a nenahnevať nikoho. Výsledok 30% Eidam smažák s hranolkami z polotovaru a tatarskou. Neurazí, nenadchne ale rozhodne nie za 60 eur. 

• Bohužel na nových Settlerech je vidět, že přístup UBI k svým starším značkám se od r. 2014 vůbec nezměnil.

Ať už se jedná o Might and Magic X.  nebo HoMaM VII., tak pokaždé šlo hru s velkou odezvou komunity, ale tu se UBI vykašlal a hra vyšla rozbitá a většinou vyšlo jen pár patchů než i podporu UBI během 3-6 měsíců zařízl taky.

Přitom sedmý díl Settlerů přinesl spoustu zajímavých nápadů a drobných  zlepšení, které i přes always online DRM byly hratelnosti ku prospěchu.

• Jevo83

Problem je, ze ta hra bola vo vyvoji strasne dlho, predpokladam, ze tam bolo niekolko restartov. Preto po tych rokoch, ked aj pred rokom dostali nejaky feedback, prekopavat znova cely dizajn uz nebolo financne realne. 

Zlepili to nejak cele dokopy a vydali, aby sa im vratili aspon nejake peniaze, ale uz zjavne v Ubisofte nikto nebol ochotny zafinancovat dalsi cyklus vyvoja.

• Toto ste trafil myslím úplne presne. Potom ale naozaj nechápem logiku dať cenu za 60 eur. Osobne by som to riešila cenou 29,99 alebo 19,99 áno priznanie kapitulácie a v tomto prípade by som si to aj ja kúpila a ešte aj s úsmevom.  Isto sú mnohé žiadosti o refund kvôli cene a síce zarobiť menej ale predať viac. Spraviť atraktívny vnútorný eshop a samozrejme začať pracovať na DLC alebo rovno datadisku.  Takto sériu pochovali obávam sa a je to škoda.  Našťastie som aktuálne pozitívne naladená a dúfam v úspech Pioneers of Pagonia. 

• Jevo83

Tak oni si to este cele vysperkovali tym, ze to predavaju len cez Ubi clienta alebo Epic store.... nerozumiem tomuto ekonomickemu masochizmu. 

• Logicky by som povedala a neprekvapilo by ma, ak to bude jedna z výhovoriek prečo sú nízke predaje pre management. Buď  že Uplay a Epic nemá taký výtlak alebo, že zlý zlý STEAM a spol.

• Jevo83

Alebo nizke predaje cakali a nechali si preto zaplatit od Epicu za docasnu exkluzivitu, aby dostali nejake $$$ naviac 😁

• zx_spektrum

Mě z recenze taky napadlo hodnocení 4/10 a i přes to, že ve verdiktu i recenzi jsou zmíněné "solidní základy", tak z textu to teda necítím... jsou tam "nějaké" základy a celý se to na nich třepe jak chajda v uragánu.

Řekl bych, že to vydali hlavně proto, že je na obzoru mnoho solidní konkurence. V early access je skvěle vypadající Farthest Frontier a vyjde Manor Lords. Za zmínku může pak stát i Land of the Vikings, Foundation či Builders of Greece nebo Kingdoms Reborn.

The Settlers bych už asi nechal spát, kromě 1, 2, 3, 4 a remaku 2 (10th Anniversary) to bylo všechno spíše miss než hit. Nebo to dát těm co maj na svědomí Banished či Farthest Frontier ať se ukážou co umí...

• Bohužel nemůžu říct, že bych byl z 10th anniversary nadšený - asi nejvíc mi na něm vadilo, že vývojáři tehdy prostě jen zvětšili mapy bez nějaké další úpravy, takže mi často došly suroviny dřív, než jsem přešel celou mapu. A taky úplně změnili intro a úvodní část příběhu.

• ChyrenCZ

Shit! Velké zklamání a lituji, že jsem do toho dal peníze 

• Podobným štýlom hrávam v práci knights and merchants, naklikam, po 15 minútach skontrolujem.. :) 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit