Přejít na výpis diskuzí
Tim Willits: „Současný trend honby za hity nelze udržet“
22.9.2011 | Aleš Smutný
22 příspěvků
-
Ono to pomalu vypadá, že vydělávají jen velké AAA tituly s rozpočtem 50-100 milionů amerických dolarů. Jenže musí se brát v potaz fakt, že když tyto velké hry mají takto vysoké náklady, tak se holt musí nutně prodávat v milionových kopiích. Jenže pak jsou tady indie developeři či menší studia, kterým stačí statisícové prodeje a jsou za vodou. Těch je většina a nikdo z nich si ani nestěžuje. Příliš bych to nehrotil.
-
-
No a pak jsou tu projekty firmy mezi. Zářným příkladem toho, že s novou IP je to jeden shot a buď úspěch a nebo poprava jsou Kaos Studios. Víceméně tu pak dostáváme dvě možnosti - AAA hru s opravdu velkou podporou, včetně marketingu a samozřejmě jistou značkou a nebo malý, levný projekt, když to přeženu, dělaný v garáži.
-
no ak by si aj niekto z nich stazoval tak su prilis maly nato aby och bolo pocut.JEdna sa len o malu firmu a jej krach nikoho nezaujima.
-
-
Jen něco ke zmínce zanikajících malých firem. Sice nemám valný přehled o zaniklých firmách a o jejich hrách které do té doby vydaly ale podle zkušeností a co si matně pamatuji, málokdy byla na vinně nezavedená značka jako spíše značná zabugovanost, anti-userfriendly přístup, nesmyslné gameplay pokusy které většinu hráčů vytáčely, atd... a spousty těch firem je škoda.
-
SJaci j
-
kecy. crysis 2 ze se nelisi od call of duty? ja nejsem fanda cod ale stokrat radsi bych si dal jakykoliv dil nez debilni crysis. ani jeden dil sem nedohral. dve hodiny sem upravoval configy a catalysty abych mel perfektni grafiku. a pak sem se dve hodky nudil a smazal to. a to sem damy a panove prvni dil koupil za tezka eura na steamu takze motivace to dohrat tam byla... ja chci hity.. facebookarny a Limba se muzou jit vycpat.
-
-
Debilní crysis? Tohle označení, zvlášť pokud to srovnáváš si COD je docela úsměvné... No jo ale chápu, v crysis ti nevbíhají tuny nepřátel přímo pře zaměřovač a nestačí držet jen LMB. Poslední COD co jsem dohrál bylo Black Ops a to jsem dohrál jen kvuli tomu že to trvalo necelých 5 hodin. To je pro mě dementní hra. Pak sem zkoušel ještě homefront, na který sem se docela těšil, ale ten sem vydržel hrát tak půl hodiny. Prostě hry o ničem...
-
-
Podle mě za to může EA a Activision. Ještě nevím proč, ale já si důvod najdu.
P.S.: Pro autora článku. Poslední slovo v druhém odstavci "risikové"(pozn. uživ., který čte Vaše články). *1* -
-
risiko, museum, fysika atd. archaismy ale vse spravne
-
-
A kdo jim brání ubrat trochu plyn a vytvořit něco méně nákladného. Firma Paradox taky vydává samé ne-áčkové hry, a taky nekrachuje. Pokud je hra dělána poctivě, tak si svého hráče vždycky najde.
-
-
Hráče jo. Dostatečnou základnu hráčů na to, aby se zaplatila bohužel ne. (Ehm... Psychonauts... ehm...)
-
-
Proto Hairy_Ass napsal "něco méně nákladného". Do současnýh her se sypou obrovské prachy, miliony jdou jenom do reklamy, a přitom hra samotná je jen další kopie kopie kopie. Menší rozpočet dává větší možnost experimentování v žánru a hledání nových cest. Problém je v tom, že většina současných vydavatelů (a zřejmě i vývojářů) chce mít tu nejvýdělečnější hru v historii, čehož experimentováním nedosáhnou. Stal se z toho až moc velký business, kde se z drtivé většiny jede na jistotu.
-
-
-
Je to možná smutné, ale pravdu dí ten chlapec.
-
-
No, je to pouze jedna strana věci.Druhá je mamon a nenažranost http://news.branyvnimani.cz/?article_id=11844
-
-
"Proč je takový zájem o RAGE? Protože jsme udělali Dooma, Quaka a Wolfensteina. Nikdo by se o RAGE nestaral, kdyby nebylo od nás!"
Naprosty souhlas, protoze z toho co jsem mel moznost videt, je RAGE naprosto prumerna hra a spis nez jako hru, ji beru jako demo na novy ID engine. *1* -
-
Zatim kazda hra z produkce ID Soft. byla pecka takze o Rage se moc nebojim,to ze nejaky samozvany pubescentni konzoloidni psedoznalec povazuje Rage za tech demo je mi u analu
-
-
Ja od nich nejvic hral Q2 multiplayer a to i na celkem vysoke urovni. Vsechny jejich hry meli sice na tu dobu i solidni single player, ale co si bude nalhavat, na dnesni hry to uz proste nema. Rage mi pripadalo jako mix Falloutu, klasicky strilecky a zavodni hry. Fajn, proc ne, treba to nekoho nadchne, ale z meho pohledu to sokuje pouze jednou veci a to je jejich novy ID engine. Otazka je jestli v dnesni dobe Unreal Enginu, CryEnginu, Frostbajtu a Unity bude mit vubec sanci na nejaky vetsi komercni uspech.
-
-
Moc tady nemudruj a radši si najdi holku *3*
-
Jestli je komercni uspech jedina vec co te zajima tak te velice lituji,ja jsem srdcar a kus meho mladi jsem stravil u her od ID...treba vcera jsem zase uz asi po 20te dohral Doom3....na tenhle kult nebude mit nikdy nikdo!
-
-
Znovu si predctete posledni dve vety. Psal jsem totiz o komercnim uspechu toho enginu, ne o Rage jako hre. U hry me je jeji komercni uspech celkem burt, pokud me bavi, hraju to.
-
-
-
-
ty si to rage uz hral trole?
-
-
ano, na nedavnem gamefestu
-
-