Přejít na výpis diskuzí
Tituly z GOG budou podporovat Windows 8
26.11.2012 | Aleš Smutný
37 příspěvků
-
Hm, Haegemonii asi na Win8 neportnou, když nefunguje ve Win7, co? ^^
-
Ja si pockam na win9 az se pouci z vlastnich chyb- idealne rozdeli system pro dotykove a nedotykove, cemuz se micro zatim brani zuby nehty. Ja bych stejne chtel porad mys a monitor svysuvnym- vyklopnym druhym monitorem dotykovym. Proste jeste jeden obdelnikovej v uhlu cca 45 stupnu, aby se po nem dobre jezdilo a pred nim klavesnici. Pro me ideal. S tim, ze by byl odpojitelnej, kdyz chci cist pred spanim v posteli nebo jdu na hajzl
-
Nevím co má hysterie kolem "8" znamenat. Já se naučil dvě zkratky Win-I a Win-S a pohodička. Metro když nechci nevidím, navíc jsem zjistil že se dá z metra dostat rovnou do nabídky odebrat program. Nemluvě o tom že ihned po nainstalování windows 8 mi počítač kompletně funguje, nemusel jsem stahovat ovladače. Měl jsem vistu za těch 750Kč to stálo, jen mě štve že to není 64bit systém. vistu už bych nechtěl. Tečka.
-
-
32bit mas proto, ze jsi asi mel 32bit Visty, ze kterych byl proveden upgrade a ono to stahne stejnou instalacku ... nicmene muzes sam stahnout x64 instalacku win8 a nainstalovat ji ... klic, ktery jsi pri upgradu dostal ma fungovat na x86 i x64 verzi ...
-
No tak z Visty to je dobry upgrade, o tom zadna a jen za 750Kc mit nejnovejsi legalni OS. Ale ze sedmicek bych tam neupgradoval ani za nic. Na desktopu to vetsine lidi neprinese oproti W7 vubec nic, jen kraviny co nechteji (metro atp.)
-
-
Když se tu rozjela tahle debata, tak taky prosím o radu. Na svém dosluhujícím kompu používám XP, v nejbližším cca půl roce plánuju komp nový a samozřejmě i s novým systémem. Mám teda jít do win 8 nebo raději 7? Vyzkoušené nemám ani jedno.
-
-
win8 - rychlejsi, ted v akci levny, opraveno zase par chybicek z win 7, dotazeny funkce, lepsi sprava pameti, procesu atd ... jedina zmena, ktere se nekteri boji je ta, ze Start je "fullscreen" ... po tydnu si clovek zvykne a ve vysledku mi pripada dokonce prehlednejsi ... a kdyby, tak jsou reseni, ktera simuluji Start puvodni ...
-
tak si vyzkousej oboje nez nejakej koupis. co clovek to nazor. Zacal bych 8 a kdyz budes prskat, tak se vratis k 7. Moje sedmicky jsem si ja nastavil tak, ze vypadaji skoro jak 98. Rikam proto, ze nekdo nadava a nevyhovuje mu defaultni nastaveni sedmicek, ale da se to upravit a budes to mit jak v XP. Osobne nejak- nejsem programator- nevidim rozdil. Podoba se to jak vejce vejci. No metro je prvni trochu zmena a lidi prskaji nez si zvyknou a presteluji mozek. Stejne se nakonec vsichni jako uzivatele prizpusobime. Ja bych si osobne osmicky urcite na novym komplu vyzkousel, uz ze zvedavosti
-
-
Jak v XP? Až mě někdo zbaví stupidit, jako "centrum sdílení a sítí" (nebo jak se to v češtině jmenuje) pokaždé, když chci jen změnit IP, budu dotyčnému vděčný a dostane sušenku. To samé s Win7 verzí nastavování rozlišení a "přizpůsobení". Oh, a pochopitelně Ribbon, mor všech mých oblíbených UI. Oh, a nezapomeňme absenci msbackup... a to většinu problémů, které nezmiňuji samozřejmě řeší Classic Shell.
-
-
Na novej počítač samozřejmě že 8. Kdo chce, Metro se dá obejít a pak ti osmičky přinesou drobná vylepšení, které majitelé 7 sice nebolí, ale jinak potěší :) Jako lepší správa paměti, rychlejší start, mnohem lepší obnova systému, atd.
-
-
Ano, rychlejší start po čerstvé instalaci. :D
-
-
73 dnů, start po ránu do prohlížeče cca 35sec, do prihlášení cca 15s, záleží na BIOSU spíš, který mi to trochu brzdí, win se načte tak za 6sec na vítací screen.
Někdy se samozřejmě načítá i minutu něco, ale to u všeho někdy se to seká jako vše ostatní.
-
-
Hlavně konečně jednoduché vypnutí programů po spuštění. V 7 to podle mě mělo dávno být *10*
-
-
-
8 jsou zbytečný bez dotykovýho displaye. Pak nepřináší nic tak zajímavýho, aby si je člověk pořizoval. (Pro hnidopichy, zkoušela jsem je)
-
Fajn, deset let používám XPčka a teď chci konečně koupit nový OS (bo už nespustím AC3, novýho Hitmana,...atd) a vy tu píšete, že se 8ky nevyplatí. Můžete mi rozumně vysvětlit, proč bych neměl jít rovnou do Win 8 ? Neřeším cenu a Metro(dá se vypnout).
-
-
Nenech se zbytečně odradit lidma, kteří to nikdy nevyzkoušeli a ani nechtěli pochopit nebo se tomu přizpůsobit. Největší problém bude si zvyknout na pravé vyjížděcí menu, ale není to těžké. Možná pokud častou používáš nabídku start a neumíš pracovat s vyhledáváním, ale na to je program pro starou nabídku že. Pokud tě to stojí těch pár stovek, určitě bych to koupil. Moc problémů jsem zatím s osmičkama neměl. Je to o zvyku jen.
-
SI kapku zhulen nebo na koksu nebo si par mesicu nestravil na planete zemi... metro se neda vypnout....(to by byl MS proti sobe) Nevyplati jen ty co maji dotykovou obrazovku... a za par tydnu te to zacne sr*t jak se ti do vseho sere metro atd.. + ovladaní
-
Ale vyplatí. Nevyplatí se to jen tomu, kdo má 7mičky. Pro něj 8 na desktopu nepřináší nic zajímavého a vyplatí se mu počkat, jak bude vypadat další verze Win.
-
-
Škoda že já nebudu podporovat w8
-
-
tak tak, ten krizeny humus si muzou nechat. zkousel jsem s tim fungovat 2 mesice a jaky to balzam, kdyz jsem nahodil zpet sedmicky.
-
proč ? Ja jsem přešel z Xp na osmičky a pohoda .
-
-
Presne tak. A Start menu uz neriesim. Prechod z XP sa (cenovo) oplati.
-
normálně používám linux (Lubuntu 12.04), Windows XP si instaluju čas od času když mám neodvratitelnou chuť si zahrát nějakou hru, kterou pod Wine na linuxu nespustím... nemám nejmenší výčitky svědomí z toho, že používám pirátskou verzi, neboť platit dva litry za nějakou verzi Windows systému jen kvůli tomu, abych mohl hrát hry, když vše ostatní mají jiné systémy zadarmo, mi přijde přitažené za vlasy
-
-
To asi nikdo normální ...
-
-
Blbost. Z XP sa to naozaj oplati. Zo sedmicky nie.
-
-
-
neviem co tu trepete win8 mi pohode spusta vsetky gog hry bez problemov
-
-
hehehe, ty ses ale trapnej c*racek *4*
-
-
A kdo chce osmičky?
Nejdřív by si měli konečně zajistit podporu sedmiček u všech her a udělat něco s kvalitou audiostop; 96kbps OGG je žalostně málo na rok 2012, navíc jsou tracky u některých her očividně špatně ripnutý, viz třeba Blood. -
-
Jde o to, jestli jsou vůbec ve hře v lepší kvalitě.
-
-
Tak nevím jestli si děláš srandu nebo jen patříš k mladším hráčům. (anebo ke starším pirátům, pirátský verze tehdy byly vždycky o audiostopy osekaný) *3*
Pokud nepamatuješ:
V 90 letech bývaly hry na CD někdy řešený tak, že krom datový části obsahovaly ještě audiostopy zpravidla s hudbou, která se běžně přehrávala při hře. Dělalo se to hlavně kvůli značně omezenýmu výkonu tehdejších počítačů. Takže se pak běžně dalo takový CD vzít, šoupnout do normálního CD přehrávače, přeskočit na druhou stopu (první byla vždy data) a měls tak vlastně i CD soundtrack v ceně.
Například to bylo u , Spellcross, Settlers 2, Descent 2 (mimochodem to byl jeden z nejlepších soundracků co jsem kdy u hry slyšel, opravdu nářez), Shadow Warrior, Blood, Heroes of Might and Magic 1+2, Stíny na Rivou, Magic Carpet 2 (namluvený zadání misí) a mraky dalších.
Některý z těch her měli dokonce takový dvojí řešení hudby tj. kvalitní hudbu v audiostopách a navíc jejich zprzněnou datovou verzi v MIDI formátu a šlo mezi tím v nastavení přepínat, to bylo třeba u Shadow warriora nebo právě Blooda.
Zkrátka bych rád za svý peníze dostal plnou kvalitu která byla u originálních CD (třeba ve WAV nebo FLAC) a ne jen sprostej rip v nízký kvalitě, leč tohle nějak GOG nechce pochopit. -
-
No nevím, proč zrovna tohle vyčítáš GOGu, pochybuju, že mají k dispozici hudbu v dobré kvalitě a z nějakého důvodu si řeknou "kašlem na to, jenom to překopeme do ogg v mrzké kvalitě, jim to bude stačit". Pes bude zakopaný spíš někde jinde. Díky GOGu můžeš být rád, že si tyhle staré hry vůbec zahraješ, a to bez problému. Krom toho ti nic nebrání si soundtrack ve vyšší kvalitě někde stáhnout a nebo, pokud jsi ten starší zkušený hráč, a originál na CD máš doma, tak co ti brání si ty tracky ripnout ve vysoké kvalitě?
-
-
No právě že mi nebrání vůbec nic.
Na warezu (například tracker Underground gamers je v tomhle ohledu k nezaplacení) se dá s trochou snahy sehnat téměř cokoliv v původní kvalitě tj. 1:1 image disket a 1:1 image CD a to včetně naskenovaných krabic a manuálů. O to víc mě pak zaráží, že ten kdo to prodává není schopen dodat produkt v původní kvalitě, že by neměli od autorů her k dispozici tracky v plný kvalitě je prostě nesmysl.
A být za to rád rozhodně nemusím,
DOSový hry si taky umím rozjet přes DOSbox, ty wokenní hry co tam mají se dají zpravidla rozjet skrz různý neofiální patche, plus mají u mě akorát za to, že odstraňujou i ty ochrany, který svýho času znemožňovali ty hry spouštět v 64bitových Windows (třeba Fahrenheit), ale takových je tam jen pár. -
-
Jen tak OT: existuje nějaká aplikace, která umožní nainstalovat 32bit aplikaci na 64bit systém? neviděl si někdy něco?
-
-
-
hlavně to bylo u Motoraceru a Red Alertu :) Mohu potvrdit, skutečně to bylo tak, jak píše Horst, jednoduše jsi CD vložil do rádia, přeskočil data track a již to svištělo.
-
-
-
-
Ono nikdo W8 podporovat nechce... *1* Stejně tomu nic nebrání a jede to de facto na W7, takže vlastně proč? Kompatibilita je zachována.
Škoda, že si Windows za tímto "trendem"(?) budou pořád stát. *7*