Přejít na výpis diskuzí
Tormentum: Dark Sorrow - recenze gigerovské adventury
12.3.2015 | Vilém Koubek
46 příspěvků
-
To vypadá kur*vsky dobře. *5* Nemá něco společného s Planescape Torment?
-
-
Možná drobet atmosféra v určitých fázích... Ale jinak ne. Je to svébytný, neutěšený vesmír. Planescape byl barvitější (ve smyslu různých světů/lokací). Tormentum je POUZE zmar *4*
-
-
Možná by stálo za zmínku, že hra má problém s optimalizací. Hrál jsem demo a hra neběží plynule, obraz se dost trhá. Co jsem na steamu četl, dělá to i v plné hře, kde jsou propady na 15 fps. Není to moc příjemný, snad to napraví patch, protože jinak je to hlavně po výtvarný stránce opravdu pěkný.
-
-
Hru jsem hrál a dohrál na staré šunce naprosto bez problémů.
-
Asi jak u koho. Alespoň mě běželo demo v pohodě i na té mojí bramboře, na které hraji. Uvidíme jak si povede plná hra..
-
Napraví.*
Promiň, bije to do očí.
-
-
Nadherna hra totalne prebila nudne dlc k evil within ktere sem hral predtim, slape bez problemu
-
neni to moc gigerovske spis takovy kyc
-
Tak to tady čtu, recenzi a diskusi, a nevěřím svým očím.
Tormentum jsem hrál 3/4 hodiny, jsem odhadem v půlce, co jsem tak koukal po netu. Tolik k délce hry.
Hra vypadá a hraje se jako průměrná flashovka, kterých se po netu válí tucty. Je delší než flashovky, ale kratší než jakákoli skutečná adventura.
Vlastně se mi trochu příčí vůbec tomu říkat adventura - je to prostě série puzzlů volně propojená prostředím, ale historicky se to tak používá, co nadělám. Za těch 11 Euro na stramu to ani náhodou nestojí, bohužel. -
Mrzí mě, že je hra tak krátká. Dohráno za necelé 4 hodiny. Ale vizuál je to nádherný, fakt perfektně udělaná hra. Výtky krom délky a té plovoucí kamery nemám, problémy s fps jsem neměl, povedlo se jim to.
-
Jestli se tohle umění zakládá na tom, že je všude hromada kostí a koster a mrtvol.. tak nevím jakou invenci do díla přináší pan "umělec". to je jak metal, obsah je jasnej předem, stejně jako tady kosti, a pak jde jen o techniku. nechápu, že se tohle v současnosti ještě uživí.
-
-
"To je jak metal, obsah je jasnej předem, stejně jako tady kosti, a pak jde jen o techniku." - popravdě? Nemám slov... *12*
-
-
Říkám si, ještě, že jsem uměním nepolíben, protože tohle v mých očích vypadá hodně kýčovitě. Z popisu jsem se málem pro hru nadchl, obrázky mě rychle vrátili zpět do šedé reality. Na druhou stranu, já se zasekl u Moneta a dál to u mě nejede:)
-
-
Najdi si definici slova kýč. Doporučuju knížku od Tomáše Kulky - Umění a kýč.
-
-
Byt to na konzole, to by bylo hate na kratkost a propady framerate, ale kdyz to na konzole neni, je to ok :-).
-
-
Být to na konzole, tak to stojí 60euro.
-
-
cela ta grafika a vizual je skor parodia na gigera a jemu podobnych, akoby to obkreslovalo male dieta. hroza (ale nie v dobrom slova zmysle)
-
-
no mě se to třeba tohle zpracování líbí víc jak předloha
-
-
na poku veci nahadzame Oil Paint filter a bude to much art.... lame
-
to zname len to ze nemas vkus, nie ze je to objektivne lepsie
-
-
Definuj "vkus"
-
-
preco ja ? to slovo ma uz svoju definiciu, staci si to najst v slovniku ty genius, ale ak nedokazes ani to tak nech sa paci: 1. schopnosť rozoznávať krásu
-
-
budem radsej definovat teba:
Receptive aphasia
People with receptive aphasia are unable to understand language in its written form. -
Definuj "krásu"
-
-
-
aha pro to to po světě všude recenze chválí za art a dostává to v průměru 9/10
-
-
prosim ta, priemerna znamka vsade je 6 ty vymyselnik. skoro si nas dostal
-
-
-
-