Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MilosB

    I když mám co se týče CA v poslední době naprosto minimální očekávání, opět mě dokázali zklamat a tuhle moji první total war hru a možná i nejoblíbenější naprosto pokazit.

    Správa státu na hlavní mapě byla dle mě v Rome1 daleko zábavnější než v R2, kde sice chápu, že chtěli hráče víc dotlačit k tomu, aby plánoval co kde postaví, ale hrozně mě štvalo, že můžete mít opevnění jen v hlavním městě provincie. To v R1 mi přijde daleko zábavnější, líbí se mi i jak vypadá opevněný přístav. V remasteru ale naprosto nepochopitelně vše zkomplikovali a zvyknout si na stavbu a rekrutování je hrozně neintuitivní. Ani nemluvím o všech těch notifikacích, který prostě byly výrazně jednodušší v původní R1.

    Zmíním tu ještě rodinný strom, který byl v R1 vždycký takový fajn bonus, sledovat jak se postupně rodina rozrůstá a vybírat si následovníka. Tady je to naprostá katastrofa, nepřehlednost, obludnost...párkrát na to kliknete a radši to už nepoužijete. Jediný co hodnotím jako zlepšení je trošku větší přehlednost i statistik postav a zlepšování jejich atributů. U strategické mapy se už ani nebudu vyjadřovat ke zbytečné zdlouhavosti tahů PC a o otravném cupitavém zvuku postav při pohybu...

    Když se dostanu k bitvám, tak tam to je naprosté zklamání. Jako první věc, co si pamatuju když jsem to jako kluk hrál, bylo to, že jsem si vždycky přiblížil vojska a poslouchal jak si pochodují a hrozně mě to fascinovalo. Tady? Zvuk pochodu je skoro vymazaný, vojska prakticky jen běhají v plné zbroji, bitvy jsou tak strašně rychlé a ani si je moc neužijete. Morálka je tu přehnaná, vojska velmi rychle utíkají, zvlášť když zabijete generála (což je velmi jednoduché).

    Pathfinding a celkově chování jednotek je kapitola sama o sobě. Jako jednu změn k lepšímu vývojáři uváději skirmish mode, který má teď lépe fungovat. Ve zkratce: vůbec nefunguje, radši to nechte na manuálu. Taky než jednotka někam doběhne, připraví si oštěp, hodí ho tak je už musíte odvolávat a to zase trvá pár dalších sekund, takže se běžně stává, že vás nepřátelská pěchota dostihne. Kavalerie mi tu taky přijde naprosto OP, kdy i z metru udělají charge a vaši vojáci lítají vzduchem x metrů.

    Zkrátka, co fungovalo, to předělali k horšímu a co nefungovalo a měli opravit, tak to ve hře pořád je. Za mě zklamání, ale od vydání Troyi mě to až tak nepřekvapuje. CA jde cestou arkádovek pro větší masu lidí a to je něco co mě absolutně nezajímá. Zatím tak zůstávám u R2 s modem Divide et Impera. Kdo tenhle mod nezkoušel, tak vřele doporučuju.



  • Marines

    No, mne připadá TW ROME II opravdu nudný a raději hraji staré díly TW. To není soutěž v tom, co je zábavnější, ale jak to baví tebe samotného, ROME II nehodlám nikomu znechucovat, jen mne třeba v tom vadí vložené RPGčko herních postav, TW mám ve spojení s úžasnou přímostí tahu na branku, bez keců a šup na bojiště....  

  • V CA tedy skutečně odhalili svoji kreativitu a dokázali zhoršit technickej stav 17 let starý hry.

  • Tak v TW mam nahrano tisice hodin. Tak si dovolim tvrdit ze serii TW rozumim docela slusne😂 O tom ze je WH2 nudny sem nenapsal ani carku, takze uplne nechapu proc ho sem tahas, ale budiz, budu ti verit ze je zabavny a plny obsahu.

  • Reeki

    Jestli ti prijde TW WH2 se vsemi dlc nudny, tak si tam dej radious mod a uvidis ten rozdil, pokud ani tohle te nebude bavit , tak TW serii naprosto nerozumis a neni urcena pro tebe, tady tento remaster je pravek na vzpominky, ale dnesnim pozadavkum nesaha ani po kotniky. 

  • Docela tvrde hodnoceni, ale Vasek se k tomu stavel docela skepticky od zacatku. A jeho duvody jsou rozhodne relevatni. Ale ja jsem zrovna ten co to ma presne naopak:) Nova generace TW, ktera zapocala prave Rome 2 me absolutne nebere. A teda ne kvuli tomu jak naznacuje recenze, ze bych byl zahlcen hrou, prave naopak, silene se u ni nudim a prijde mi hrozne prazdna a nudna :) Takze za tenhle remaster jsem rad, i kdyz bych jeste radsi Medieval, ale tam se spis obavam bude treti dil😂

  • Timothy

    Asi si to koupím, ale podle screenů to co se mi líbilo na původní verzi, předělali do vzhledu nových total warů, které nemám rád... 

    Hlavně teda vůbec nechápu k čemu je mi na mapě kampaně u správy města informace o tom jaké budovy ve městě jsou, lepší bylo původní zobrazení co ukazovalo jaké budovy můžu postavit.

  • tvrdé hodnocení

  • Neééé 😬. Takže pass a jdu zpět na DEI v Rome 2. To mi sice vystačí dalších x let, ale přeci jen ve mě doutnala jiskřička naděje na svěží vítr. Škoda...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit