Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prostředí je moc pěkné, ale bože, jak já nenávidím tu asijkou stylizaci postav. Ženský tam vypadají jako levné děvy z maškarního a chlapi, jako by zrovna vylezli z Modré ústřice. A ty "pokémoni" taky stojí za to.
    • Kdyz nemas rad vizualni JRPG tak proc se o ne vubec zajimas? Nebo jen tak klidne zakladas ohynek?
      • zajímám se o všechny hry a vždycky zalituju, když vyjde, nebo má vyjít něco zajímavého a oni tomu hodí podobu asijských úchyláren - tzn., že jinak zajímavá hra je pro mě nehratelná... viz třeba GW2. Nikdy nepochopím, jak takový grafický styl může někomu líbit. Teda pochopím, že se to líbí asijatům, kteří jsou prostě dost odlišní (myslím hlavně korejce a japonce - byl jsem v japonsku 2 měsíce, takže o tom něco málo vím), ale že se to líbí evropanům? *8*
        • EuroSamurai
          To seš teda velmi omezenej když to nepochopíš .
          Někdo by ti měl dát lekci tolerance nejlíp železnou tyčí.
          • LOL, podívej, jak ses ztrapnil. Chceš někomu dávat lekci tolerance kovovou tyčí? *1* U mě máš +1 za pobavení. *3*
            • EuroSamurai
              Netolerovat lidi který netolerujou cizí neškodný a správný věci je v pořádku protože takový netolerantní ignoranti sou plevel .
              Zloději se taky netolerujou protože sou špatný .
          • Tak nasilni preci byt nemusime, ne? Ale je pravda, ze omezenost je svina.
            • EuroSamurai
              Vzhledem k tomu že tak bude svět o něco hezčí místo tak bych to tak černě neviděl.
            • Ale nemyslis, ze se timto jednanim snizujes na jejich uroven? To je preci take docela hloupe.
            • EuroSamurai
              Musíme ignoranty a arogantní hlupáky jinak nepřesvědčíš.
        • Aha ... takze japonsky graficky styl je pro tebe uchylarna, hm? Ty budes asi dobre limitovan. No nic, preziju ze mi internetovy avatar Z.Z. nadva do uchylu. Protoze mne se graficky styl JRPG her libi, rozhodne o mnoho vic nez valna vetsina ultra-super-realisticky-koulervouci grafika Zapadnich RPG her (ale i her obecne). Vis, ono jde hlavne o to, ze JRPG (a RPG obecne) jsou takove interaktivni pohadky. Takze k nim podle meho nazoru patri stylizovana grafika o mnoho vic nez fotorealisticke vzezreni.

          PS: To te slechti, zes byl v Japonsku 2 mesice. Ale netvrd mi prostimte, zes pochopil jejich celou kulturu za tak kratkou dobu. To je dosti nepravdepodobne ...
          • Tyhle reakce jsem čekal. *4* Nauč se číst. 1. Psal jsem, že je něco úchylárna, ne že jsi úch*l. V tom je rozdíl. Nedovolil bych si urážet někoho, koho neznám. 2. Nepsal jsem, že jsem pochopil japonskou kulturu, jen že o ní něco málo vím - teda asi víc, než třeba uklízečka z tesca. A já mám rád tu starší japonskou kulturu. A všechny hry jsou takové interaktivní pohádky. A fakt nepochopím, jak se někdo může vžít do postavičky malovaný holčičky s copánkama, obrovskýma očima a namalovaným obličejem jak z perlovky.
            • EuroSamurai
              Po tom co si napsal se mi nák nechce věřit že znáš naký japonský hry a že víš něco o japonský kultuře.
            • Tak to by ses mel naucit hodne rychle chapat, protoze tu jsou lidi, kterym se to libi. Jak uz jsem rekl, mne se treba muzou nelibit hry, ve kterych maji protagoniste bicepsy vetsi nez moje stehna, a ktere vetsinou slouzi jako zdroj levneho testosteronu, ale chapu ze nekomu se tento styl proste libi. Nebudu ho proto odsuzovat a nadavat mu do uchylaren.

              K tvemu prvnimu bodu ... kdyz neco nazves uchylarnou, neznamena to take ze ti, kterym se dana vec libi, jsou uchylove? Kdyz rekneme A, priznejme si, ze zakonite musi prijit i B. Nebo se snad pletu?

              A copak myslis "starsi japonskou kulturu?" To by mne vazne zajimalo.
  • FF XIII je parádní hra, mám dohráno za cca 85 hod. a bylo to skvělé. Podle prvních hodin se hra vůbec nedá posuzovat. Chce to alespoň 20 h, aby se hra ukázala v plné kráse.
    Díky FF XIII jsem si pořídila i starší kousky /FF X, FFXII/. Je to sice odlišné hraní, ale má to také své kouzlo.
    Kdo má možnost hrát i na konzoli Wii, neměl by si nechat ujít Xenoblade Chronicles.
    • eh FF X je zrovna jeden z mych nejmin oblibenych dilu. Proste Tidus je postava, kterou nemam rad. A mic jako nejsilnejsi zbran ve hre? To o pravdu ne, kapitane!

      Pokud chces starsi final fantasy, jdi treba do zkus cokoliv treba FF II (Nes), FF IV, V, VI, VII, VIII, a IX

      Jojo, Xenoblade mi ted oznamili v USA. Jeste aby vysla Pandora's tower a The Last Story.
      • No, já mám ve FF X nejradši Lulu. Tiduse taky dvakrát nemusím, ale je to podobná postava jako např. Jester v Rougue Galaxy /PS2/ a i v Xenoblade Chronicles je hl. postava mladý kluk. Rozhodující je pro mě hratelnost a kouzlo světa,který vývojáři vytvořili. Pak je celkem jedno jestli je nějaká postava méně sympatická. Často se mi stane, že třeba někdo mi ze začátku hry nesedí, ale pozdějí si bez něj hru neumím představit. Např. Sahz ve FF XIII., když dovedl své schopnosti na maximum, byl v boji nepostradatelný.
        Co říkáš filmu FF VII. Advent Children ?
        PS. Xenoblade už jsem kupovala v JRC i s přibaleným gamepadem asi před měsícem.
        • Ono nejde ani tak o to, ze Tidus je mlady kluk, ale o to, ze se chova nesmyslne. Navic ten svet mne proste nechytl. Bohuzel. Advent Children mam docela rad, protoze v porovnani s ostatnimi FF VII spin-offy a puvodnim FF filmem je celkem kvalitni dilo. Bojove sceny jsou celkem dobre, bohuzel je skoda, ze tam neni moc rozvoje postav. Kazdopadne porad lepsi nez Crisis Core a Dirge of Cerberus.
  • no s uvodem clanku rozhodne nesouhlasim s vyjimkou uncharted se na to tesim vic nez na cokoliv z tohoto roku... s FF 13 jasem ztravil 130hod :-) i nejhorsi dinosaur nja Grand Pulse padl.... :-) nemuzete od hry vice chtit nez par hodin dlouhe dnesni hry... v unoru to bude jeste soul calibur 5 to bude hezky unor :-)
    • zipp
      Já furt čekám kdy bude FF s jap dab. a eng titulkama, protože v FF 13, byla třeba vanille na zabití, ale v jap. by to i s tim hlasem znělo dle mě daleko líp.
      • oin.odin
        ďakujem bože nie som jedni kto neznáša tu anglickú vanille ...
      • ales.smutny
        Osobně mi ani jedna postava ve FFXIII nevadila, ale je to na pováženou, když vezmeme, že měli k dispozici i BR, kam se japonské audio mohlo v klidu vejít.... Když pak člověk vedle toho postaví Lost Odyssey, je to o něčem jiném...
      • Trochu jsem ti zabrouzdal po netu, a ocividne kdyz hru importnes z Ciny, tak mas moznost anglickych menu a titulku, a Japonskeho dabingu. otazkou je, zda se ti chce takto slozite importovat.
    • Nezapomen, ze na zacatku pristiho roku vychazi i Ni No Kuni na PS3, a zbytek her z Project Rainfall v Evrope.

      Jinak, koukam ze jsi FF13 hral. Uz mi tu odpovidalo par lidi, vcetne pana Smutneho, ale stejne mi to neda. Hral jsi predchozi FFs? Jak bys to porovnal? Ja se ocividne nedostal z treningove sekce hry, takze nemuzu soudit. Ale docela bych to zase zkusil, abych nebyl ochuzeny o dej v XIII-2
      • Tak hral jsem samozrejmě všechny díly už od FF7 ..starší ne... srovnává se to težce ..ff se nějak vyvíjelo... v kazdém případě mě vzpomínkově nejvíc bavilo FF8 a pak FF10 nejméně ze všech FF10-2 tuším že to byla... hral jsem i FF11 on-line a ta mě bavila nejvíc ale to je něco zcela jiného...FF14 jsem zatím jen testoval a čekám až to předělají... FF13 mě bavila s tím že prostě tu japonskou pohádku 20-30 hodin odehrajete a pak hrajete o něco volněji..mám raději více volnosti tak proto se těším na tento díl více...bojový systém nepatří k nejlepším série (zdá se mi takový moc zjednodušený) ale ještě se dá narozdíl od 10-2 ..to bylo opravdu špatné... měj se
  • DarkHawk
    Vypadá to pěkně. A až zmizí ty souboje na tahy, tak to beru.
  • Hmm ... tak a ted mam dilema ... zacit znovu hrat FF xiii abych mel solidni zaklad pro pribeh ff xiii-2? Nebo To proste nechat byt a vrhnout se rovnou na ff xiii-2?
    • Hlavně se vyhýbej netu... 15.12 to je venku v Japonsku a spoilery budou všude.

      Kdyby to tady byla nějak očekáváná pecka mezi většinou, tak to tady taky spoileruju mezi řádky...
      • Zadny spoilery nechcu :) pekne si pockam az si ji budu moct zahrat sam. Tys hral puvodni xiii? Nebo lepe, dohral jsi ho? Stoji to za to? Ja to hral jen zbezne, nejake 2 hodinky. Ale nechytlo mne to. xiii-2 ale vypada o moc lepe, tak bych do ni sel.
        • ales.smutny
          FF XIII začne být plně hrou se všemi prvky cca po 10-12 hodinách...teprv pak se pořádně projeví všechny charaktery a tak. Celkově hra může zabrat tak 30-60 hodin, podle toho jak moc se člověk zdržuje s vedlejšími úkoly.

          A na hrej jsem jí dával 9/10, jakmile člověk pronikne do soubojového systému a zjistí, že ač třeba Shahz vypadá směšně, je celkem tragickou postavou, dostane hra grády.
        • Osobně bohužel ne.

          Ale sehnal jsem dost názorů.
          Fanoušci starých FF to většinou nemají rádi a ti, co s XIII začli mají.

          A taky že asi prvních 15-20 hodin jsou jeden velký tutoriál než se hra rozjede...
          • Aha, tak tady je ten problem. Ja se vlastne nikdy nedostal pres tutorial ... tak tomu dam jeste sanci. Ale jen kvuli xiii-2. Ale to az potom, co dohraju Ethernal Sonata.
            • Kurna praca ... Eternal Sonata to mela byt. to h se mi tam nejak vloudilo, potvora
  • Hezké, ale přijde mi, že se zbytečne moc snažili, aby hra byla různorodá a zajímavá. To je dneska k ničemu.

    Měli to celý hodit do zasněžených hor a zašedlých kobek a hráči by se po tom mohli utlouct.
    • Lawliet
      říkáš že snaha vložená do hry bude nazmar? dovolím si nesouhlasit
      -1
    • NonSuch
      ouch! :DDD
    • Copak? Léčíš si komplex ?
      • Proč?

        A komplex? Bože to je trapas. Někdo napíše nějakou věc a první na co se nějakej někdo/nikdo zmůže je brečet "komplex"... taková univerzální odpověď na všecko, co?

        Někdo napíše něco, co se mi nelíbí -> je to zakomplexovanej troll... že ano?
        • Zrovna Ty, evidentně jo. *11*
  • keigi
    Výtvarně je to nádhera. Škoda, že na výtvarnou stylizaci AAA hry dost kašlou.
  • Miluju JRPG, uvítal bych remake Legend of Dragoon.
    • hitokage
      Mně by stačilo vydání na PSN i mimo Japonsko.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit