Přejít na výpis diskuzí
Trailer na State of Decay přináší další zombie
22.8.2012 | Aleš Smutný
52 příspěvků
-
DayZ jsem nehral, ale hra typu zabedni se v supermarketu s kamošem a uvidime co bude dal, zni dobře. Obzvlašt když vim že o ulici vedle odolávaj další tři hráči hordám přišerek v kostele a mezi tím všudy přítomní zlodějíčci.
-
Ať už konečně někdo udělá zombie RTS s RPG prvky a - budování základny, pěstování plodin ale i rabování okolí. Žádné budování über armády ale spíš postupné zachraňování přeživších a budování safehouseu, resp. hra kde je každá jednotka osobnost a její ztráta zamrzí.
-
-
Skus si počkat na Dead State. Mělo by se jednat o tahové RPG s možností budování základny, hledání přeživších, rabování a tak podobně. Na youtube by měla být nějaká videa. Boje bych tam podle videí přirovnal spíš k fallout tactics.
-
A co třeba The WarZ? TO vypadá zajímavě a snad by to tak mohlo bejt :-)
-
Suhlas, akurat by som to obratil ...openworld RPG s silnymi RTS prvkami (ako si opisal nizsie) by ma bavilo viac nez RTS limitovana mapami/levelmi (ako FO tactics) a pojatie ako mala CIV by asi v tejto tematike neslo moc dobre previest.
-
-
Obě možnosti jsou dobré. RTS by mohla být variace na Světovou váklu Z od Maxe Brookse - průřez konfliktem až do cliché happy endu. Ale přiznávám, že openoworld RPG s RTS prvky by bylo asi doopravdy lepší.
-
-
-
Ok, že hráči vědomě nevidí hlubší mechaniky her jako je DayZ je ještě pochopitelné, ale že herní novináři nejsou schopní pochopit, že zombie NEJSOU pojícím prvkem těchhle her. Je to dynamika přežívání proti nezničitelné a neustále přítomné hrozbě, nejenom na principu útoku, ale i obrany a údržby, čili spojení hráče s prostředím tak, že mu reálně záleží na jeho herní postavě. Přestaňte se strefovat do zombií a uvědomte si, že je to prostě nejstravitelnější setting pro tyhle hry (ano, taky bych byl rád, kdyby se někomu podařilo prorazit s jiným settingem, ale fakt že se tak neděje taky o něčem vypovídá) a zkuste třeba analyzovat současný trh. Proč jsou tyhle hry teď tak populární? Jak je možný, že tohle následuje po éře lineárních skrpitovaných stříleček typu CoD? Jak to navazuje na novou vlnu indie her, jak moc je v tom důležitý multiplayer? atd...
-
Zombíci sami o sobě nejsou až takovej problém. Spíš mě vadí že autoři málokdy přijdou s vlastníma nápadama a vezmou tu zobmie tématiku se všim, co už z ní lidi znaj a viděli milionkrát. Ať jde o vzhled zombií, zasazení, zbraně, herní mechanismy...
-
Vyjde toho tři frdele a to je dobře, aspoň bude z čeho vybírat.
-
A máme tu nový herní žánr, přirovnal bych to k dotě, další moba hry taky nejsou kopírka a lidi je hrajou
-
Vypada to dobre, hodne se mi libi idea opevnovani budov a vyprav za potravou atd. Porad doufam,ze neco takoveho bude v DayZ,ale ne jako podzemni instance.
-
... to jsem si rikal pred spustenim, ale ono se to tvari tak, ze to budu chtit zkusit
-
Gdi to vijde *16*
-
* you're 3x
-
-
Njn... ted na to koukam a chytam se za hlavu...
-