Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sympaťáci :)... konečně to nebudou jen přebarvený Řekové jako v Rome I, kde byli tak nějak do počtu..
    • Makedonci rozhodne neboli len prefarbeni Greci, mali omnoho silnejsiu jazdu nez Greci, ti zase boli silni v pechote vdaka Spartan Hoplites
  • Magister_Peditum
    Už zbývá jen 5 hratelných frakcí... Viděl bych to na Galy, Germány, Peršany, Egypťany a Seleukovce.
    • Perzia v tomto období nebola samostatný politický útvar.
      • Magister_Peditum
        To nebyla (alespoň ne hned v době začátku kampaně ve hře) , ale v Rome TW byla, takže bych se řídil spíš tím.
        • Ak myslíš Partov, tak ťa chcem upozorniť. Parti (Parthians) nie sú Peržania. Sú to 2 rozdielne etnické skupiny, ktoré patria do Iránskej jazykovej skupiny. Tam patria aj Médi, Skýti, Aláni, Sarmati a ďaľší.
    • Seleukovci a Peršané zároveň, hmm já bych spíše tipnul nějakou západní frakci. Přeci jen by tam byli Galové chudáci moc osamocení :D
      • V původním RTW byli Britové,tak třeba ti *3*
        • Britoni
      • Magister_Peditum
        Tak ze západních to buď budou keltové z Iberského poloostrova nebo keltové z Britských ostrovů.
  • A co kdyby tam hodili třebas Huny? Ty měli poměrně značný dopad na celý starověký svět, resp. na pád západní římské říše ...
    • Na Huny a jiné národy asi narázíme v DLC nbo v datadisku - ono, kampaň začíná 270 před Kristem, takže se to trochu komplikuje :)
  • Ale proč jen osm národů ?
    • lukas.trneny
      protože potom příjde DLC s dalším 8 *4*
  • Mám dotaz - na jak velkým území bude možno hrát?
    • Tuto na games.cz sa raz písalo, že mapa by mala byť väčšia ako v pôvodnom RTW. Mapa by sa mala rozšíriť viac na východ.
    • korok
      Hádal bych stejné nebo o malinko větší jako v původním Rome TW.
  • Točte to sem :D
  • Někde jsem četl, že mapa v Rome II má být větší než mapa v Rome I, převážně má být rozšířena směrem na východ a prý se podle vývojářů dočkáme i "exotických národů". Vůbec bych se tedy nedivil, kdyby jednou z hratelných frakcí byli třeba Indové (Maurjové). :)
    • Za mě tedy tip: Římané, Kartáginci, Makedonci (ti jsou jistí), Germáni, Galové, Egypťané, Peršané, Indové/Maurjové.
      Uvidíme :)
      • A znova. Peržania neboli nezávislý národ v tomto obdobi. Peržania sa osamostatnili až v roku 224 n. l., čo je mimo časový rozsah RTW, ktorý pravdepodobne skončí tesne po prelome letopočtu.
        • Magister_Peditum
          Vzhledem k tomu, že frakce "Persia" v Rome TW byla, tak si tipnu, že tam bude opět a historická akurátnost na tom moc nezmění. Samozřejmě, teoreticky by šlo udělat event, kdy by se tam Parthové zjevili až pár let po začátku hry, ale nemyslím si, že se tak stane.
          • A znova. "Persia" v hre nebola (už niekoľko rokov som to nehral, takže sa môžem mýliť, ale google, zdá sa, potvrdzuje moje tvrdenie). V hre bola "Parthia". Parti (Parthians) and Peržania (Persians) nie sú to isté. Parti sa považovali za "duchovných" nástupcov Achaimenovcov, no sami Peržania neboli. Ich vzťahy by som prirovnal k Franskej ríše Karola Veľkého a jeho potomkov, ktorí sa hlásili byť nástupcovia Rímskej ríše, no sami Rímania neboli.
  • je to furt jedno a to samý, akorát s lepší grafikou
  • Špatně vloženy ma to reagovat na

Magister_Peditum tiscali.cz
    Už zbývá jen 5 hratelných frakcí... Viděl bych to na Galy, Germány, Peršany, Egypťany a Seleukovce.
  • Mě vždycky hlavně fascinovalo že měl každý voják na štítu jiný symbol.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit