Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ten art má parádně tajemnou atmosféru.
  • člověče nežere, pouze vyjadřuji svůj názor na to že se mi nelíbí, jako protinázor k tomu jak z těchhle her někteří lidé učůrávají, aby to bylo v rovnováze, jin a jang a tak :) rovněž se vymezuji proti tomu, že jsou tyto hry v mých očích nadhodnocovány (vím že hodnocení je subjektivní, ale kdybych psal recenze já, desítku tomu nedám ani náhodou) a protože to chápu jako jistou formu umění (přechod od realismu k abstrakci, každý taky nejásal jak je akční malba geniální) tak tomu věštím i podobný konec (žánr se naplní a zanikne)

    - odpověď na vlákno které jste z neznámého důvodu smazali
    • ucho
      mě třeba nebaví fotbal, ale nechodím si stoupnout před fotbalový stadion a necpu lidem, které ten fotbal baví, jak je to nudná hra. prostě co mě nebaví a co se mi nelíbí, to ignoruju. žádné jing a jang se nekoná :) zníš skoro, jako bys měl něco proti tomu, že se někomu líbí něco, co tobě ne.
      • fotbal je nudna hra, proto taky fanouškove na stadionu radši všechno rozbijeji protože se nudi
      • No vidíš, je to tvůj názor, nikdo tě za něj kamenovat nebude, nijak se neliší od mého názoru že nemám rád indie hry, oba máme na ten svůj názor právo a možnost vyjádřit ho na internetovém fóru.

        A ano, asi jsem staromódní, ale hodnotit hry jenom na základě hratelnosti a zcela při tom ignorovat technické aspekty her se mi nelíbí, u pokecu u piva je mi to jedno, u stránek co se aspoň snaží občas tvářit jako místo kde se objevují objektivní rezenze mi to vadí, jak k tomu pak přijdou hry co si na grafice dají záležet, proč se třeba Dark Souls 2 vyčítá že má odbytou grafiku a indie peckám se nevyčítá že nemají žádnou, je to fér? *3*
        • janchor
          Pokud má "indie pecka" odbytou grafiku a je to pro kvality daný hry podstatnej faktor, logicky se to vyčte.

          Problém je ve skutečnosti v tom, že lidi jako ty vidí jednoduchou / retro grafiku a automaticky ji vnímají jako špatnou, odbytou nebo dokonce "žádnou". Kvalitu výtvarnýho zpracování přitom nedělá počet polygonů, barev nebo rozlišení textur. Jak už tady ostatně nad náma padlo, zrovna úvodní obrázek z Obra Dinn má zajímavou atmosféru a v kontextu toho, že jde o hru od autora výborně stylizovaný Papers, Please, působí i takhle triviální naťuknutí slibně. S tebou to nedělá nic, to je v pořádku. Ale není v pořádku svý estetický kritéria cpát ostatním jako jediný možný.
        • GlaDOS
          Už jsem to tu v diskuzích jednou psal, ale to nestačí. Takže znovu. Když si koupím hru od velkého studia za plnou cenu, očekávám adekvátní kvalitu jak hratelnosti, tak grafiky. Když si koupím za 10 dolarů hru od jednoho člověka, co ji naprogramoval, vytvořil grafiku a dal dohromady hudbu, nemůžu očekávat špičkové 3D zpracování. Pokud očekávám a pak si stěžuji, jsem hlupák.

          Takže tvrdíš, že pixel art znamená odbytou grafiku? To je naprostá hloupost. Zkus strávit několik hodin animováním pixel artu a uvidíš, kolik s tím je práce. A pokud nevíš nic o teorii barev či neznáš základní pravidla animování, výsledek bude stát za prd. Prostě je tu velká množina znalostí, kterou potřebuješ, ať už děláš grafiku v nízkém či vysokém rozlišení. Tyhle znalosti se za pár dní nenaučíš.

          Pokud se bavíme konkrétně o Obra Dinn, ta hra je ve 3D a k docílení požadovaného efektu bude muset autor naprogramovat několik shaderů. Což rozhodně nezvládne jen tak někdo s prstem v nose.
        • ucho
          Dark Souls 2 se vyčítá odbytá grafika hlavně proto, že předtím byla hra prezentována s jinou, lepší grafikou. A to pak řada lidí nepřekousne. Dark Souls 2 zde dostalo 10/10, takže to s tím vyčítáním grafiky tak vážné nebude, nemyslíš? A mimochodem pixelart není odbytá grafika, je to jen jiný druh grafiky, kdy i ten může být špatný nebo dobrý. Stavíš se teď do role, kdy o objektivitě dokážeš rozhodnout jen ty, že jen ty máš pravdu...
    • místní cenzura evidentně nepřipouští jakýkoliv názor nad rámec "indie je to nejlepší co kdy lidstvo potkalo" *1*
  • Koncept se mi zamlouvá. Těším se na první trailer.
  • Mato1987
    pixelart sa nejako rozmohol v poslednej dobe...ako huby po daždi, ale aj tak nič neprekoná skvelý fez, ktorý mal okrem špičkového spracovania aj parádny soundtrack :)
    • a dost sileneho tvurce, doslova
      • Mato1987
        to je druhá vec :D hra je to ale parádna
  • No jo, tak každej nemůže být pořád kreativní. Asi si vysloužil šanci udělat si svůj simulátor chození a čtení. Tak ať nám aspoň napíše něco zajímavýho.
  • kulhy_parici_spici
    Už si k tomu představuji nějakou parádní indicky laděnou hudbu. Těším se též – PP jsem hltal. :)
    • VonHayek
      Sice to není zrovna hororová hudba, ale Charanjit Singh a jeho indický proto-acidhouse remix indických klasik by se mi ve hře líbil moc. *4*

      https://www.youtube.com/watch?v=conwt8Dy27Y&list=PL92EAAE3CD9D40C57

      Alespoň by se o něm dozvědělo více lidí...
      • wow ! :D
  • Tak tomu uz z ty "retrografiky" definitivne hrablo...
  • Nezbývá nic jiného, než držet palce a těšit se na výsledek. V tohoto chlapíka mám prozatím docela silnou důvěru, tak ji snad nepošlape.
    • Chim
      Tak na to s taťkou nějak dohlédněte, ať to pak stojí za to.
    • kickasl
      S Tvojí podporou nemůže selhat!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit