Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Burnout a Need for Speed chystají ultimátní závodní hru s podporou Oculus Rift
11.6.2014 | Ladislav Loukota
7 příspěvků
-
Tohle je přesně to, kvůli čemu by pro mě mělo cenu pořídit si Oculus Rift. Obecně jsem nadával na fakt, že drtivá většina vývojářů pro Rift je chudá na nápad přijít s něčím jiným než s hororem. Už delší dobu pak hledám závodní hru pro Rift, která by nějak vypadala (našel jsem akorát celkem šeredný simulátor formule). Domnívám se, že pro mozek bude daleko snesitelnější právě hra za řidiče, než simulace chůze. Při oněch hororových hrách se jde proti mozku takřka každým pohybem: hráč jde (v reálu sedí), hýbe rukama (v reálu pouze prsty), otáčí celým tělem (v reálu pouze hlavou), navíc jsou ty reakce často velice prudké, obraz se tím rozmazává a mozek dává signál k vyklopení žaludku (v případě lekaček k uvolnění svěrače). To pro mě není dobrá reklama pro Rift. Naopak s řízením auta je to jiné. Dejte kameru z pohledu řidiče a je z půlky po problému. V reálu jsme na jízdu autem ve většině případů zvyklí, hráč sedí ve hře i reálu, pokud má k dipozici volant a pedály, odpadá z části i problém s rozdílným pohybem končetin + rychlost pohybu kamery je limitována zatáčením vozu, případně otáčením těla a hlavy (v závodní hře spíš pouze hlavy v rámci kontroly zrcátek). Neříkám, že to bude dokonalé, stále se bude oblbovat rovnovážné centrum v rámci zrychlení a očekávané odstředivé síly, přesto mi to přijde rozhodně jako daleko lepší zaměření než horory (kvůli popularitě i hráčské základně). Dovedu si představit, že kromě hráčů by za pár let mohli OR se správným softwarem využívat třeba v autoškolách, i kdyby jen na učení podélného parkování...
-
-
jo, tak zrovna taková parkovací "minigame" už na Rift je a je to fakt super! :D a ten felling jako při parkování v reálu je fakt hodně blízkej a bezpochyby se toho časem i autoškoly chytnou ;)
-
-
Criterioni jsou tvůrci NFS Most Wanted (2012), Rivals jsou od Ghost Games.
-
-
Jinak mě teda tenhle mišmaš moc nezaujal, mnohem raději bych viděl nový Burnout...
-
-
Ale jo proč ne, jen se trochu obávám, že při nějaké té otočce vzduchem to sem tam někomu "zariftuje" tak jak nemá(grgh... bléééééééé)
-
Tak nevím jestli je zrovna dobré že by měli odted všecky závodní hry mířit hlavně na 3D... přeci jenom to je ještě nezajeté a nebude to mít každý a hlavně může se ještě některým jedincům se slabším žaludkem dělat velice často blivno a to u adrenalínových závodů platí dvojnásob možná trojnásob. Jinak jsem rád že snad ani ten Burnout nezajde prachem herních dějin... snad...
-
Project CARS a Asseto Corsa už přes půl roku podporují Rift. pCARS si sice momentálně nepořídíte, ale AC je na Steamu jako Early Access.