Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • alladjex
    Aniž bych chtěl někoho urážet, opravdu nerozumím, co je na týhle tématice tak zajímavý. Her s ní vychází podle mě hodně. I třeba Last of Us na mě působí trochu zombíkoidně. Jediný co mě napadá, je že v zombií hře nikdo od protivníků nečeká žádnou inteligenci, takže to je snazší naprogramovat.

    Osobně mě ještě vadí to, že vlastně hra je pořád jen depresivní, protože většinou jde o nějakou globální katastrofu, kterou stejně nejde vyřešit, takže vlastně člověk nemá šanci. Ale to je jen subjektivní pocit, který jsem nabyl například z filmů Rezident Evil nevím kolik (který jsem ani nedokoukal). Ale fakt to nemyslím zle, jen tomu prostě nerozumím, co na týhle tématice lidi baví.
    • Tak bez hrat Hello Kitty ty p i c o. Tvuj nazor je kazdymu u satanova oka.
      • alladjex
        Dík za typ Krasavce. Na jaký si momentálně úrovni? Typuju, že na moc vysoký ještě ne ... ;]
        Až to dohraješ napiš čtenářskou recenzy. Od lidí jako ty se má svět ještě hodně co učit.
      • vlastik.plaminek
        Už jsem teda slyšel a četl hodně pojmenování, ale satanovo oko vidím prvně. Dík za rozšíření slovní zásoby. *1*
    • ZvacA
      Jak si naznačil kolego, je to subjektivní a přesvědčovat někoho o ničem jiném je na pytel. Domnívám se, že stejně jako se někdo zajímá o duchařinky a podobný srandičky, marťany a podobný srandičky, historii a podobný srandičky, vojnu a nebo dává přednost té a té hudbě a mnoho dalších srandiček, tak stejně tak panuje i zájem o zombies. :)

      Ale asi jde o tu celou filosofii. Zkrátka vyjma čistýho faktu, že člověka filmy, knihy, hry na podobný téma prostě nějak baví od mala, za sebe můžu říct, že zájem o zombie tématiku je jednak součástí většího zájmu o biologické vědy a podobně, byť samozřejmě je to fiktivní sféra, ale problému se může dotýkat i z té teoretické stránky, a jednak je to i ten zájem o koncepty krizových scénářů, postapo situace a podobný. Takže, alespoň v mém případě, to není primárně o nutnosti mlácení trubkou torza s vyhuleným pohledem, jako spíše o zbudování komplexního obrazu nastupující krize a jejího konceptu, kdy zombies mohou hrát jednu z rolí - od vypuknutí infekce, která měla nějakou přičinu, přes počáteční střety ozbrojených sil i chování celé společnosti, až po jednání jednotlivců i skupin v takové situaci. Zpracování do hry je jen z jednou platforem, kde se to uvede do pohybu, přičemž samozřejmě hlavně je to o celé zpracované hororové a depresivní atmosféře a jak to působí ruku v ruce s celkovou hratelností a nápadem, a kde se navíc pojí klasické herní výzvy a tak dál. Viz první díly Biohazardu (Resi), i když tam je ta problematika řešená ve vetším měřítku než jen prostřednictvím zombies. Tím je třeba říct, že člověk si to zpracování vybírá a nevříská automaticky u všeho s nadšením jen tím, že tam chodí rozpadající se pantáta. Například hry jako Left 4 dead nejsou ve své podstatě špatnými záležitostmi, koneckonců slušná multiplayerová věc na vyblbnutí, ovšem se zombies jako kulisou, než s nějakým aktivním prvkem do příběhu a univerza.
  • Tahle hra zní jako něco, co mělo vyjít tehdy někdy v roce 2007 pod názvem Dead Island. Tak snad se jim to tentokrát povede jak si to představovali :). Mám chuť předobjednat.
    • Taky se těším a doufám že hra dopadne dobře.
  • oktavius66
    Nemohu si pomoci ! Strašně mi ty obrázky připomínají takovou směs FAR CRY 3 akorát se Zombíky ve městě. Dokonce i ty ruce vypadají jako od Jasona Brodyho *15* .To by se mi líbilo. Ale mohu si nechat zdát. Vypadá to jako DEAD ISLAND, ale o hóóódně lepší *14* ! Zombie vypadají i lépe. Doufám, že to bude bomba ! Kvalitních zombie titulů není mnoho. Nejlepší Zombie hru co jsem hrál je DEAD ISLAND. Oba dva díly. Tak doufejme v další krvavou survival jízdu ! Mohlo by to být ještě strašidelné a nemělo by to chybu *3* . Ještě není
    venku ani trailer ani Gameplay a už přemýšlím o předobjednání na PS4 *1* ...
  • Zacinam se stavat Techland fanboiem :-D.
    Uz nekolik jejich her me sakra bavilo.
  • Hmm, a to už dělají tu středověkou rubačku. Ale tu jsem zapoměl jak se jmenuje.
    • ales.smutny
      http://games.tiscali.cz/hellraid-15172
      • Ah, to je ono. Tak už dělají dark fantasy Dead Island.

        A teď nově i vylepšenej Dead Island. Ale zombie mi už přijdou extra ohrané.
  • Paul_cz
    Techland jsou machři už od dob Chrome. CoJ jsou vynikající, stejně tak DI. Tohle určitě bude taky super, od Mirrors Edge tu pořádná first person freerunning hra nebyla.
  • Whoossain
    Zombíků není nikdy dost...
    • Ale je, ovšem kvalitních opravdu ne... :(
  • Tak proč ne. Předchozí díly se jim povedly, a screeny vypadaj pěkně..
    • neřekl bych pěkně, ale spíš úplně stejně jak DI. Ale uvidíme no.
  • Jak to v tom Techlandu všechno stíhaj hej? Ale jsem rád, jejich hry mě baví, takže jen tak dál a hlavně ať neztrácej na kvalitě.
    • oktavius66
      jedno je jisté. Určitě jich bude dost *15* . Teď zase vydají Call of Juarez: Gunslinger a předtím ještě vydali Dead Island: Repdite. Mám je rád, protože jejich hry mě opravdu baví ! To neříkám u každé hry tuto větu...
    • Někde jsem snad četl, že Techland je dosti velká firma, snad si dobře pamatuju i číslo 500 lidí. Takže asi takhle to stíhaji no... :D Jestli to je ale pravdivý číslo, to nepovim.
      • Na wiki je 231, bohužel taky nepovim, zda-li je to pravdivý číslo. ^^
  • Radioaktivni_surikata
    Zombie jsou teď populární, o tom žádná, na druhou stranu kolik zombie her, co stojí za to, tady máme? Left4Dead, super hra, ale je to koridor. The Walking Dead? Dobrá adventura. Jenže dál? Pro někoho perfektní, pro mě zabugovanej a komunitou zkaženej DayZ (ne, fakt mě nebaví chcípat pod kulkou snipera ležícího půl kilometru v křoví, kterej nedělá kromě kosení ostatních nic smysluplnějšího ať si říká o reálnosti a bůh ví čem dalším kdo chce co chce). Z otevřenýho světa je tu ještě Dead Island. Jenže ten je ruku na srdce tak nějak neslanej nemastnej a repetetivní, reps. mě nikdy nepohltil, ale zobal jsem ho sem tam trochu. A pak je tu tuna odpadu, jako je The Walking Dead: survival instinct, nějaký zombie módy v CoD, úděsný WarZ. A ještě poněkud mimo mísu (neznamená nudný) Plant vs. Zombies, nějaký zombie autíčka a nádherná 2D Dead Light.

    Suma sumárum, já bych se za pořádnou, technologicky moderní zombie survival hru s velkým otevřeným světem vůbec nezlobil. Hratelnou, tak akorát akční, s únosnou mírou bugů a klidně i odlazeným coopem.
    • Chomaco
      http://projectzomboid.com/ Tohle !
    • Ahoj, tihle devs http://www.thedeadlinger.com/ delaji dle vseho dalsi kvalitni titul - mam zakoupeno tzn. hraju posledni alfu a bavi vic nez cos zminoval - doporucuju pac osobne se tesim na kazd novy build
      • Vypadá to zajímavě, ale asi si počkám až na betu nebo plnou verzi.
    • God-of-War
      Je tu jeste Dead Nations, ale to je PS 3 exluzivni:).. Je to jedna z nejlepsich zombie kosicek;).
      • oktavius66
        jj u toho jsem se také příjemně bavil *3* . Měl jsem nejvíce rád Assault Rifle. Ách, jak já zbožňoval jsem ty nabíhající hordy těch nenažranců ! Na té dálnici to byl celkem záhul, ale byla to dobrá hra to se musí nechat ! *3*
      • Protože je to PS3 exkluzivka, že jo?
        • náhodou je to fakt bžunda
    • a co ještě Dead Rising 2 ??? To taky není špatná smažba
    • JohnyTheZik
      Jeste bych do toho asi zahrnul ZombiiU, i kdyz si to na PC nezahraju :)..

      Mne prijde i trochu smutny to, ze zombici jsou ve vetsine hrach vlastne jen skrabajici prisery. Mit nejakej normalni open world s kousnutim = smrt, treba i tim co-opem, tak to bude super. Problem je asi spis v tom, ze je hrozne tezky udelat takovou hru, kde by bylo porad co delat, nebo hledat, a kde by se casem nestalo, ze si postavim super baracek, kde uz me vlastne zadnej zombie neohrozi, protoze to pak omrzi hrozne rychle. To by potrebovalo neustaly updaty a tedy vpodstate MMO. Nejbliz tomu ma asi to Day-Z, ale to by potrebovala sakra hodne doladit..

      (Podle me! :D)
    • Zkus se podívat na State of decay. Vychází teď někdy na xbox arcade, pak by mělo i na PC.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit