Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Casto len samotne testovacie oddelenie ma viacej programatorov ako cele vyvojove studio grafikov.
  • Warhorse?
  • Pracuju v game dev firmě, přesčasy jsou naprosto standartní věc a jejich neplacení mi přijde, že je ještě standartnější. Na druhou stranu mám takovej plat, že mě to moc netrápí. Pokud bych ovšem nedostal zaplaceno, tak další měsíc mě tu nikdo neuvidí.

    Já prodávám svojí práci, za kterou si beru odměnu. Nezaplatíš, nedodám práci.
  • No bydlím v Kolíně - středočeský kraj a je to tu podobné. Sháním již od prosince nové zaměstnaní a je to bída. Práce by byla ale peníze nejsou. Všichni si myslí že jako CAD konstruktér senior budu dělat za 30 hrubého.
  • V tom případě bych zauvažoval o změně bydliště....
  • Tak v Moravskoslezském kraji pořád platí "Támhle jsou dveře a za nimi čekají zástupy, co by chtěly vaši pozici" a je to tak celý můj život co si pamatuji.
  • Je otázka co čekat že udělají. Francie i Británie měla dost čerstvě v paměti WWI, která znamenala ránu jak společenskou, tak ekonomickou. Nikdo z nich do toho nechtěl jít. Sice německo porušovalo Versailské smlouvy, ale nebyla žádná mezinárodní páka (kromě války). Navíc díky nim prakticky WWII vznikla. Nebýt díky nim německo v takové ekonomické a diplomatické situaci, asi by malíře pokojů s knírkem nezvolili. Nehledě na fakt, že Polsko napadl i Stalin, takže tam to bylo kapku složitější. Kdyby tam UK+FR skutečně zasáhla, tak by to bylo asi hodně zajímavé, ale pochybuji, že by stihli vybavit expediční síly a poslat je tam přes moře dřív než by Polsko padlo. V minchově šlo navíc o Sudety, což se prezentovalo jako německá oblast, takže zvhledem k tomu, že předtím byl anšlus Rakouska a většina německy mluvících lidí byla pro říši, tak to nepsůbilo divně. To samé protektorát. ČSR existovala cca 20 let, předtím jsme byli pár set let pod Rakouskem. Lidí na našem území, které to táhlo k německu bylo stále hodně (proto také vzniklo ČSR a ne ČR), takže to venku takový odpor nevyvolalo. Dneska se na ty události člověk kouká úplně jinak, ale v kontextu doby to dávalo smysl, že nedělali "nic" - připravovali se na obranou válku.
  • "(dost casto jsou to sami designeri)" dalsi konina. pletes si "outsourcing" s vyvojem her. nestrilej od pasu kraviny tady, chodej sem i deti, pak to poslou dal a budou za hlupaky jako ty.
  • coze? programatoru samozrejme na hre pracuje nejvic ty skriptere (coz je mimochodem spatny oznaceni pro programatora). napriklad v BI je to vic nez polovina. kdo si myslis ze to tem grafikum vsechno rozhybe? :D proboha, proc pises o necem o cem nemas vubec paru?
  • To jsou žvásty zase...
  • Já ve Francii pracuji a musím oponovat, situace je vinou socialisty zavedených OBROVSKÝCH odvodů za zaměstnance (za 1 euro pro hrubého pro zaměstnance 1 euro státu za sociální a zdravotní) stále špatná, nová místa nevznikají a o stávající se zaměstnanci bojí. Práce přes čas je běžná a u technických pozic se neplatí. Před nějakou dobou došlo u několika firem dokonce k sebevraždám z přepracování (mimo jiné u Renaultu).
  • Tohle by zaměstnavatel zkusil jeden měsíc a koncem druhého už by mu ležela výpověď na stole. Obecně je moc práce a málo lidí. Nejen v IT, ale snad ve všech možných i nemožných oborech. Argumentace zaměstnavatelů typu, "Támhle jsou dveře a za nimi čekají zástupy, co by chtěly vaši pozici", je velice úsměvná. Nikdo nikde nestojí. Lidi nejsou. Firmy si navzájem přetahují zaměstnance a jsou ochotny nebo nuceny zvedat mzdu. Alespoň tady u nás.
  • No, programatoru na hrach pracuje minium. Vetsina jsou grafici, designeri, skripteri (dost casto jsou to sami designeri), zvukari, .... A taky kdyz programator chce pracovat pouze v oboru 3D grafiky, tak nema tolik moznosti, oproti nam, kterym je jedno, jestli budem vyvijet autonomni systemy pro auta a nebo bankovni a pokladni systemy.
  • Jj tohle znám a taky vyvíjím. Slibovali ale místo stávky jsem se jim na to rovnou z hodiny na hodinu vy****
  • zaty
    No já jako vývojář pracuju. Pravda, nevyvíjím hry, ale v dnešní době je tak brutální nedostatek programátorů a IT specialistů obecně, že každý z IT, kdo se sebou nechá takhle orat, musí být fakt divný. Za 10+ let v oboru, ať už jako zaměstnanec, tak OSVČ, se mi nikdy nikdo nedovolil zaplatit pozdě, nebo nezaplatit přesčasy a prémie. Všichni totiž ví, že hned za dveřmi číhá smečka headhunterů :)
    Pravda, několikrát jsem podal výpověď sám, když nebyla ochota adekvátně zvýšit mzdu, ale to je v dnešní době normální.
  • Vždyť je to pomalu jejich národní sport, hned za házením flinty do žita a věšením bílých vlajek *5*
  • Treba sa vedieť ozvať a keď to nepomôže, tak ísť za lepším. Poznám kopu ľudí, čo zatnú zuby a nechajú sa zdierať roky. Nedá sa s nimi už baviť, zatrpknutosť už je príliš zažratá.
  • WhySoSad
    Tady přece nejde o to pro koho pracuješ. Neříkej mi, že pokud jim po změně pracovní pozice klesl plat až pod zákonný minimum, tak to byl vysněnej vývojářskej job s královským platem. Nebo na co tím narážíš? Že je to normální praktika?
  • A zkousels pracovat jako herni vyvojar velke firmy, nebo jen blbe zvanis?
  • Lukyz
    Já teda netuším jaká je nezaměstnanost v daném regionu Francie, ale nechat se 15m tahat za fusekly s naivní nadějí v lepší zítřky mi přijde jako šílenost. *8* Tady prostě musí prásknout dveřmi, jít za lepším a popř. se soudit o náhradu škody dle pracovní smlouvy. Copak i kdyby se dohodli na nějakém kompromisu do budoucna, tak byste pod takovým vedením chtěl někdo pracovat?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit