Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw
    Stáhnul jsem Postal a z poličky pro jistotu oprášil Alien Shooter. Dnešní večer ve znamení top down *5*

EDIT a Recruits jsou taky super!
  • Daniell605
    Strašně moc mě pobavil recenzent *1* Bezduché zabíjení se mu vyloženě příčí, zabíjet prosící civilisty je "špatné" atd. ale jakmile hrajete za modrého panáčka a střílíte panáčky červené, je to v pořádku, hned to není bezduché zabíjení ale zabíjíte ty "špatné" a špatní lidé umřít můžou jakýmkoli způsobem. Sniper Elite, Painkiller, Killzone, všude střílíte buď nácisty, hellgasty nebo démony, všichni jsou zlý a je to v pořádku jim ustřelovat hlavy. To že ten nacista tam třeba stát nechce a má doma taky rodinu popř děti a byl donucen jít hlídat určené stanoviště, to už nikoho nezajímá, je označen červenou barvu a to znamená že ustřelit mu hlavu neni nehumální *5*
    • jenže do postavy nacisty si můžeš personifikovat někoho, pro koho by byla čest podříznou žida, do maminky s kočárkem na ulici si nic moc špatnýho promítnout nemůžeš

takhle bysme se nikam nedostali, nakonec i takový Deer Hunter by byla zvrácenost, zastřelit březí nevinné zvíře, hledající si bezpečné místo k vrhu mladých
      • Daniell605
        Naopak, nacista může být 20 letý chlapec, který stojí tam kde stojí jen z jediného důvodu a tím je rozkaz který dostal a který kdyby nesplnil -> byl by zabit.
        Těhotná žena může být neurotická ženská hltající všemožné prášky a prochlastávající všechny peníze namísto aby nakrmila děcko, těhotná ženská může být dokonce stejná ženská která po porodu utopí svoje dítě v záchodové míse... Koho by jsi potom zastřelil raději ?
      • Daniell605
        Pokud chceš moralizovat už i ve hrách nebo ve filmech, tak ANO, i Deer hunter je zvrácenost stejně jako reálné lovení zvěře pro "trofej" . Jediné co jsem chtěl podotknout bylo že pokud někdo zabije někoho aniž by měl hlad, je to zvrácené, to že řekneš : Ale on ho zabil ve válce to mělo smysl narozdíl od zastřelení těhotné ženy, tak si nevidíš jaksi do huby, stačí si položit otázku proč vznikají války..Kvůli penězům? taky.. kvůli moci někoho jiného popř jinejch sraček? taky.. je tedy v pořádku zastřelit muže kvůli moci nebo profitu někoho koho většina ani nezná osobně? Nepřijde mi.. ste zmagořený ze systému který hlásá že zabíjet ty špatné kteří jdou proti společnosti je dobré, dokonce tě za to odmění bůh a půjdeš do nebe, ale nevinné ty přece nezabíjíme.. jenže v dnešní době je pojem nevinný dost nejasný pojem, čarodejnice před pár rokama nazpátek byli taky nevinné těhotné ženy, které ale systém tehdejší doby označil za vyvrhele a nepřítele společnosti, tudíž lidé jako vy si řekli: jo upálit čarodejnici / nácka je naprosto normální věc, ubít obyčejného obchodníka je ZLOČIN *16*
    • Je vidět, že už nedokážeš rozlišovat mezi tím koho zabíjíš. Zabíjet démony bereš na stejném morálním statutu jako zabíjení třeba těhotné ženy? Wow jinak ano, líbilo by se mě abych měl na výběr jako v Metal Gear zda budu nebo nebudu zabíjet nepřátele ale né v každé hře to jde. Jinak ano, bezduché zabíjení bez špetky vtipu nebo nadsázky je...jen bezduché zabíjení a nevím proč bych to měl podoporvat nebo proč by to vůbec mělo vznikat. Jinak odůvodní? Sniper Elite-válka co víc chceš jedna strane vs druhá. Painkiller- prostřílíš si cestu srz peklo aby jsi mohl změnit svoji minulost (aspoň pokud si to tak pamatuju) Killzone- zase válka.
      • Daniell605
        Tudíž jsi mi vlastně odpověděl že zabíjení ve válce je naprosto morální záležitost *3*
        Morální a hlavně s jasným důvodem --> vítězství jedné strany nad druhou.. Vítězství které stojí miliony životů.
        Takže uděláme 2 hry kde se budou dělat dvě věci : střílet a samozřejmě zabíjet. V obou hrách bude stejný protagonista se stejným AK. Avšak do jedné hry do pozadí vložíme válku a jednoduchý příběh, tato hra bude hra číslo 2 : Nepřátelská strana bojuje za jiného boha než je ten váš. Pobijte je.. Chceš mi říct, že hra č. 1 je bezduchá krvelačná monstróznost a hra č. 2 AAA titul podobný např. COD, vcelku přijatelná hra nevymikající se standardu a tudíž naprosto v pořádku?? Tohle jsi mi chtěl sdělit od začátku? *8*
    • del0
      Pěkný pokus, bohužel i v tý válce kde jsou "špatní" všichni se rozlišuje mezi zabitím nácka a civilisty. Je to hlavně o tom, jaký je kontext a samotná pointa hry. Pokud jen o vraždění kolemjdoucích, tak to působé zvráceně. Tohle je prostě lacinná sázka na kartu kontroverze, jakých tu už bylo několik. Za mě nothing to see here.
  • Na tohle jsou určo paragrafy, tak je možný, že jim to i zakážou distribuovat.
    • Typický liberál - your rights end where my feelings begin.
    • CrocoRay
      V Australii to 100% nevydají. Nevím, jak je na tom USA apod., kde to záleží individuálně, ale u nás to určitě koupit půjde, pokud nenastanou nějaké jiné problémy ve vývoji a hra vyjde.
    • Mato1987
      Manhunt, Postal, GTA séria, Hotline Miami, Soldier of Fortune, tých príkladov je mnoho, rôzne internetové entity a iné dementné subjekty sa snažili dať stopku týmto hrám, no podarilo sa to iba mizernému zlomku zúfalcov. Myslím si, že paragrafy sú na toto prikrátke, apropo veď je to len hra.
  • C-BEAM
    Postal1 bol super, toto vyzerá takisto dobre. Pokial sa vedecky nepreukáže, že hry tohoto typu podporujú násilie tak nevidím dôvod na akúkoľvek hystériu. Skôr si myslím, že tieto hry môžu byť vhodným ventilom pre násilné povahy.
  • tak zakazniky si urcite najde a az zas vyjde nejakej "chytrej" clanek jak nekdo nekoho zabil kvuli pocitacove hre reknu si neco, jineho nez obvykle "njn maj pravdu"
  • CrocoRay
    Tak článek jsem si přečetl celý, a i když jsem doposud o hře neslyšel (nejspíš už nemám takový přehled), tak mě docela zaujala. Jasně, je to naprosto jednoduchá zápletka a dalo by se říct i klišé, se kterým přišel už první díl Postalu a ten parodický zase tolik nebyl. To spíše až dvojka si z toho začala dělat více srandu. Jedničku mi tahle hra taky i dost připomíná a shodou okolností byl první Postal mojí první hrou, kterou jsem si na PC zahrál. Izometrické zpracování, chopíte se nějakého šílence. Jen tady je to lehce vysvětlené, zatímco v Postalovi jste prostě nafasovali nějakého úchyláka, ocitli se před domkem se samopalem, začli masakrovat a zbytek okolností jste si mohli jen domýšlet. Jen při nahrávacích obrazovkách tam byly, tuším, nějaké texty, že země touží po krvi apod. :-)

Ale přestože se tady jedná o jednoduchou hru, tak mě zaujala především svým černobílým grafickým zpracováním, které jen dokresluje ponurou atmosféru a trailer, kde hlavní záporák (či hrdina) vypadá celkem drsně. A když si člověk vezme, jak málo takových kontroverzních her poslední dobou vychází, tak proč toho nevyužít a nevžít se do role pořádného narušeného masového vraha, kterému už prostě došla trpělivost, pochopil, že na tenhle svět tolik nepatří a rozhodl se svůj vztek vyventilovat tím, že aspoň brokovnicí vyvrtá díru do hlavy těm spokojeným lidem okolo, kteří si svůj poslední den plánovali určitě nějak jinak *1*

Jinak v článku vidím takové rozporuplné pocity a i takové mám já na tento článek :-) Na jednu stranu autor píše, že je tato hra nechutná, hloupá a na druhou stranu zase tvrdí, že není problém, když taková hra vyjde. Ale svým způsobem to chápu, když někoho tahle hra nebere, ale zároveň si nechce poštvat ty, kterým se tahle hra zamlouvá. Jen možná mají pravdu kolegové pode mnou, že článek o této hře mohl napsat někdo jiný, protože mě taky určité typy her neberou a tak by můj postoj mohl být trochu zkreslený. Ale je to jen můj názor :-)
  • Caincz
    Brutalita mi nevadí, pokud není samoúčelná. Ten trailer je na zvracení právě tím, jak se za každou cenu snaží šokovat, jak si pšonci řekli, že kontroverze prodává, tak si podle mě banda uhrovitých nerdů bastlí hru o věcech, ze kterých by se v reálu pochcali, stejně jako většina místních pošahanců, co tady tvrdí, jak se nemůžou dočkat, až ubodají civilistu prosícího o život. Jasně, je to hra, bla bla...no a co? Nevadí mi antihrdinové, pokud jsou dobře napsaní a vykreslení, např. Punisher. Anonymní dredař do střílí plačící ženskou do hlavy není prostě hrdina, nechápu, proč bych něco takovýho měl chtít "zkoušet" ve hře, nevidím v tom nic na odreagování, nic zábavnýho, nic inspirativního. Podotýkám, že jsem viděl x gore filmů, hry jako třeba taková Hotline Miami nebo i starej dobrej Manhunt mi vůbec nevadí. Vadí mi samoúčelnost a hloupost. A taky mi přijde, že blahobytná západní společnost, zvyklá sledovat násilí leda z obrazovky z tepla domova, už je pěkně zdegenerovaná.
    • Velmi dobře, lépe bych to nenapsal.
    • Mato1987
      Ja práve teraz hrajem už asi tretí deň the evil within, a človeče ja som sa ti do hry tak zažral, že ti mám také nejaké nepopísatelné nutkanie zobraň kušu zo skrine, namontovať si na ňu výbušný šíp a ísť do nejakej nemocnice, najlepšie štátnej samozrejme, vystrielať zopár strašidiel a všakovakých iných oblúd. Medzi tým si ale ešte zúžím viečka na očiach aby som mal to správne aspect ratio a predovšetkým si odomnknem cez developer konzolu framerate a IDEM jednoducho NA TO !
      Akože soráč, ale prosím Ťa, nesúď MA.
      Vrele som ti ďakovala.
    • CrocoRay
      Kámo, moc to prožíváš. Nevím, ale přijde mi, že z tvého příspěvku čiší obrovská nenávist, když musíš urážet i místní komunitu, že by se pochcali, kdyby něco takového viděli. Jasně, že oni si to taky chtějí jen zahrát ve hře a realita je úplně něco jiného. A ten, kdo něco takového plánuje se ti určitě nebude vyjadřovat v místní diskuzi a machrovat, aby ho zavřeli do cvokhausu, než by něco takového zvládl provést. Kromě toho nemyslím, že tahle hra může někomu ublížit. A násilné povahy nepotřebují násilné hry jako spouštěč. Ti si poradí i bez nich.
      • Caincz
        Že by se z uvedených věcí někdo pochcal, není urážka, ale konstatování faktu. A pochcal bych se z toho i já, protože to je běžná reakce, když něco takového v reálu vidíš. Pokud si to někdo nemyslí a holedbá se, jak je to přece normální, tak podle mě neni v pořádku. Ale to je můj názor v diskuzi a samozřejmě, ať si každý hraje, co se mu zamane. Každé zboží má svého kupce, jen si říkám, jak bych někomu, kdo hry nehraje, vysvětlil, proč hraju právě tohle a proč hry nejsou pokleslá zábava pro psychopaty, ale ani to není moje starost :) Dál k tomu nemám co říct.
    • Je to jen jedna hra z milionu, ty zapadni spolecnosti.
      • Caincz
        Ta poslední věta nebyla jen o téhle jedné konkrétní hře.
  • Uz vidim ten bordel okolo. Ale to ze sa taketo veci deju na tejto planete kazdy den, ci uz voci civilistom alebo zvieratam to uz nejaky zasrany k0 k0 t co si len nahana hlasy vo volbach riesti nebude ze?
  • firebug
    Poláci se trefují do černého, neboť se jejich herní debut dočká značné mediální pozornosti, ať již jeho kvality budou jakékoliv.
    Jinak mě osobně hra (nebo spíše to video) nijak výrazně nepobuřuje a pokud redakce vážně nebude moci sehnat recenzenta, klidně se o to pokusím :-) Jsem zastáncem tvůrčí svobody a oproti některým perverznostem ze světa filmu, je tohle ještě docela čajíček.
    Na druhou stranu si na Hatred zase smlsne spousta "novodobých herních puristů" a hlavně bulvárních médií, které hrám -OBECNĚ- budou opět přisuzovat veškerou zkaženost dnešního světa. Ovšemže životní postoje jimi ovlivnitelných lidí, by mi mohly být celkem ukradené, zase jde ale o docela početnou masu a jak známo, masa si dokáže vyřvat všelico (třeba zpřísnění ratingu, či dokonce přijetí nových zákonů atp.).
    Když už tedy tvůrci vstoupili do těchto vod, tak ať samotná hra za něco stojí a není to jen samoúčelná úchylárna (čehož se trochu obávám).
  • Mato1987
    Po prečítaní článku som dostal chuť si hru zahrať ešte viacej a hneď som si ju na steame, gogu, gmg, humble inde bundle, pixelart hipster junkie server a všade možne kde sa dá aj predobjednal. Dúfam, že sa tam budú dať zabíť psíčkovia a mačičky a iné nevinné tvory, nepohrdol by som ani plantážnikmi. Autorom hry som na záver poslal aj ďakovný telegram.
    • maros.goc
      uprimne si ma rozosmial :D *3* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší