Twin Mirror – recenze zklamání od tvůrců Life is Strange
-
CHtěl jsi napsat malé děti a pochybuji že by jim to te film nějak extra zkazilo, když ani neví o čem je :D Bez znalosti kontextu.
-
Jo to už se četlo proč tady nemůže být ten starý žlutý šifrovaný text z minulého designu je mi záhadou, v mnohém by to pomohlo.
-
Life is strange2 pro geje ? :D kdes na to přišel lol.
-
Ani jedna navíc není nic moc zachránit Chloe nebo zničit město ? Vymíti rakovinu nebo Mít světový mír? Vrátit Ti rodinu a nebo pejska? vždyt je to všechno jen iluze hráčovy volby lol.
-
Ty dva filmy nebo ty horší... "další díly " v tom je rozdíl ( i když to byly spin offy stále ale prequelové)
-
Já si přečetl u Force awakens že zemře Han SOLO no a světe div se nervadilo mi to páč jsem ani neveděl kdo to je tehdy.
-
Tak třeba kdybych teď svému (hypotetickému) synovi doporučoval Star Wars, tak mu rozhodně doporučím prequely vynechat, protože bych ho měl určitě moc rád a nechtěl bych, aby trpěl u těch srágor.
-
Pokud v dnešní době někdo neviděl SW, tak se snad dívá od epizody I, takže konec v epizodě V pak není žádné překvapení. 😉
-
Takže podtrženo sečteno nemáš tento žánr rád a proto by jej neměl mít rád vůbec nikdo.
Pochopil jsem to správně?
Neber to jako urážku, ale vždycky když někde čtu "jako hráč vyžaduju výzvu a běda každému, kdo mi ji nedá", tak si říkám "co si proboha ten člověk kompenzuje"? Já osobně chci aby byla hra jednoduchá, ba přímo co nejjednodušší. Ale proboha, nikdy bych své preference nepovažoval za etalon dobrého vkusu.
LiS říkej klidně interaktivní film namísto adventura. Já s tím dokážu v klidu žít.
-
no čo je na tom zlé? to, že je to len interaktívny film a nie hra :) mňa nezaujíma, že teba nadchol príbeh či hudba, to mi je ukradnuté, pre mňa ako hráča je dôležitá hrateľnosť a výzva, ktorú mi tá hrateľnosť ponúka...hry, ktoré stavajú len na príbehu a hrateľnosť je minimálna, to je pre mňa proste zlá hra... môže mať aj oskarový príbeh, no stále to bude len slabá hra ...ja hry nehrávam, aby som sa díval na cutscény, ale aby som hru hral, prekonával prekážky, riešil rébusy, mával interakciu s prostredím, predmetami a rôznymi objektami
...ja za hrateľnosť určite nepovažujem kliknutie na objekty v prostredí, ktoré mi ukazuje hra, pričom k tomu postava niečo povie a hra sa následne posunie ďalej :) preto to volám pseudoadventúra, pretože sa to snaží pôsobiť ako adventúra, no v skutočnosti je na adventúru veľmi plytká, ba až primitívna :)
a prečo to musím súdiť podľa merítok správnych adventúr? pretože je tá hra označovaná ako adventúra :) to je dôvod :)
a prečo by som takúto "hru" neodsudzoval? ja budem odsudzovať všetko, čo nemám rád a je mi absolútne jedno, či to niekto má rád :) pre mňa je to nezmysel, úbohý prd, primitívnosť, ktorá ničí skutočný žáner adventúr svojou blbosťou, primitivizmom a snahou zahodiť všetko, čo skutočné adventúry robí dobré, v mene masíveho zaujatia malých dievčatiek a nekompetentných dospelých chlapov
takéto úbohé hry svojho času chŕlilo Telltale s ich nezmyselnými epizodickými sériami, Quantic Dream - hoci tí aspoň na rovinu hovorili, že ide len o interaktívne filmy, či DONTNOD, ktoré dokáže vykresľovať úžasne atmosférické hry, no po stránke hrateľnosti sú to veľmi slabé počiny
-
No já nevím. I dneska jsou lidé (např. třeba mladé děti), kteří ještě neviděli třeba Star Wars. Kdyby mi někdo vyzradil překvapení na konci Empire Strikes Back, tak bych byl fakt hodně nasranej. Nějak mi přijde zbytečné se jim nevyvarovávat. Je pravda, že hlavně bych se tomu vyvaroval u velkých, kultovních titulů (ať už her, filmů nebo knih), a nevím jestli bych zrovna tam zařadil LiS.
-
Nechápu, co je špatně na tom, že to je podle tebe pseudoadventura...to přece neznamená, že to musí být špatná hra. Nevím přesně, jak se správná adventura pozná, asi nejsem "správný hráč adventur", ale LiS jsem si náramně užil díky emotivnímu příběhu, námětu, stylizaci, skvostnému hudebnímu podkresu... což jsou vlastnosti, které u typu her, u kterých si chci jen po večerech odfrknout po dlouhém dni, uvítám daleko raději než "vymakanou hratelnost".
To je stejné jak kritika her od Quanticu, že jsou to pouze interaktivní filmy...no a? Však je to taky žánr jako každý jiný, navíc ne zrovna častý, tak proč bych to hned musel měřit podle měřítek "správné adventury" a označit tím pádem za špatnou hru. Chápu, že každý má nároky jiné, ale přece kvůli tomu automaticky nebudu hru odsuzovat.
-
Já jsem na klasických adventurách vyrůstal a LiS bych do tohohle žánru nepočítal vůbec, přesto souhlasím s příspěvkem páně filosofa téměř na 100% s tím, že pokračování mi přišlo o dost slabší, ale LiS jednička patří k těm hrám co si budu pamatovat s láskou dokud mi bude paměť sloužit.
-
príbeh je vždy len jeden aspekt vo videohre ..hrateľnosť LiS je ťažko podpriemerná, nudná, pre skutočných hráčov adventúr bezduchá až priam neexistujúca.... ako adventúry sú LiS slabé hry ako čaj, tak ako všetky adventúry od DONTNOD....sú to, ako som povedal, pseudoadventúry
-
Sice nejsem žena ani gay (žel), ale oba dva díly LiS jsem si užil, pobrečel si u nich a nebojím se je zařadit na piedestal těch nejvýraznějších videoherních příběhů, které jsem měl tu čest za nějakých 30 let, co se s videoherním médiem setkávám, poznat.
Cítím z tvého komentáře jistou formu strojeného tvrďáctví, které bylo naposledy v módě na začátku 90. let.
-
Tak i Life is Strange je nafouklá bublina. Nějak mi adorování této hry, kde jediná volba co něco skutečně změní je až na samotném konci přijde přehnané...
-
Mhm. A Snape zabije Brumbála.
Je to šest let stará hra...
-
No, když oni vyspoilerují i konec Life is Strange 1 hned v úvodu recenze. :)
-
Tak si to rozoberme:
Remember Me - skvelý nápad umorený v neuveriteľnej linearite a neskutočným množstvom otravných cutscén
Life is Strange - pseudoadventúra pre dievčatá
Vampyr - skvelý nápad ale využitý tak z polovice
Life is Strange 2 - opäť pseudoadventúra, no tentokrát pre gayov
Tell Me Why - atmosféricky silná no stále len pseudoadventúra, tentokrát pre dievčatá a transexuálov
Otázka teda ostáva, či bolo DONTNOD vôbec niekedy vo forme.
-
Jen poznamka pro redakci: Rozmatlavejte text oznaceny jako spoiler vice a nebo ho prekryjte stejnou barvou. Ted je celkem v pohode citelny a tak onen tag nejak uplne nesplnuje svuj ucel.
Jinak diky za recenzi, na Twin Mirror jsem byl i docela zvedav, ale opet si necham zajit chut. LiS zda se zatim nicim ze sve dilny neprekonali.