Přejít na výpis diskuzí
Týden života s Xbox One: klady a zápory nové konzole
24.12.2013 | Jan Olejník
215 příspěvků
-
Obraz to sú farebné body. Polohu a farbu bodu /pixelu/ ráta shader program na SIMD jednotkách /CU je blok SIMD jednotiek/. Moderné GPU ich maju stovky až tisíce. XBone okolo 770, PS4 okolo 1150, high end PC GPU aj 2000 a viac. Viac SIMD procesorov = viac prežutého shader kódu = lepšia grafika. Identický spôsob tvorby grafiky beží dnes na SIMD jednotkách CELL CPU v PS3ke. A viete čo povedal DICE dev tím pri programovaní BF3 : "dajte nám viac SPE /SIMD/ procákov".
- PS4 GPU však nemá viac len CU /SIMD aka ALU jednotiek/ ale aj viac ROPs /rasterizácia/, Stencils /tiene/, a TMU /textúrovanie/ hadvéru, ACE /GPGPU/ a to o 50 až 100%. Celá grafická renderovacia kaskáda PS4 GPU skutočne je masívne výkonnejšia /do PS4 GPU API a špeci shader jazyka sa radšej ani nebudem púšťať/, amen, viď aj appendix s špecifikáciami úplne dole. -
A najradšej mám tých Pc - násťročných obmedzencov, čo tu neustále trepú hovadiny o pc kráse ich hier,akú má silnú grafiku, aký ma silný procesor, joj pokakam sa.
My hardcore hráči máme aj jedno aj druhé, pretože chceme hrať aj kvalitu čo vychádza iba na Ps3 a grafika je pre nás druhoradá, my sa chceme totižto v prvom rade zabávať a nie čumieť na krásne gýče. -
-
už mi trochu lezie na nervy obmedzovanie výhod PC ako hernej platformy na jej výkon. U mňa je to okrem univerzálnosti a otvorenosti fakt že môžem hrať väčšinu hier starých 10, 15 i 20 rokov, takže mám na výber tisícky hier (rovnako hier zo staršich konzol) ktoré keby som chcel všetky hrať nestačilo by mi na to 10 životov. A samozrejme to, že je tu kvantum hier ktore nie sú cielené na masy a to že hry nemusia vývojári zámerne krypliť (ešte i dnes si spomýnam na konzolovú verziu Rainbow six RS *1* )
-
-
Mě zase sere argument konzolistu, že u konzole je větší komfort při hraní (=kurvení si zad na gauči *1* ).
-
-
komfort má každý taký aký si ho urobí.
-
-
-
Ať si každý hraje na čem chce... mě vyhovuje konzole, bratrovi zase PC... ale zase ty hry co hraje, že by to byly zrovna nějaké graficky dobré hry, to ne... LoL, DOTA 2, Starcraft 2 a podobně to vše vypadá dost podprůměrně...
-
-
Jo no a vsechny vyjmenovane "nejsou exkluzivni, jsou i na konzole" :) Ono je rozdil brat neco jako graficky podprumerne a neco co ani na konzoli nemuzes hrat kvuli stylu hrani.
Jedine s cim bych souhlasil je to, ze kazdemu vyhovuje neco jineho :). -
-
No tak on hraje hry takoveho typu na PC... "Normalni" hry co jsou na xboxu hraje i on na xboxu...
-
-
-
Tipuju to na puboše, co se snaží tvářit dospěle.
Hardcre hráč - kvalita - PS3 - hrát.. No nevím, moc mi to k sobě nejde. -
-
No dalši obmedzenec, ak nevieš o čom sú exkluzivity ps3 tak ti to, nepojede k sobě .
-
-
Asi takhle, PS3 exkluzivity urcite nejsou "hardcore" hry :D ani jedna hra nema uspesny multiplayer, a tunelove singlovky typu Uncharted a podobne mi prijdou naprosto pro kazdeho, i pro cloveka, co k hrani sedne poprve
-
-
Jo a ps3 ma i jine hry, nez proflakly Uncharted. Treba tokyo jungle, demons souls, dead nation, infamous, resistance, heavy rain, littlebigplanet, mgs4, sports champions, tales of xillia, walking with dinosaurus a mnoho dalsách, abych jmenoval rozmanite zanry.
-
Nevim podle ceho posuzujes uspesny multiplayer, ale staci mi, ze ps3 ma kvalitni multiplayer, treba killzone 3, ten je vyborny a hraju ho dodnes.
-
nepíš už prosím ťa svoje bludy, ako som už povedal, ak ich nehráš tak sa o nich nevyjadruj.
Napr. spomínaš tu Uncharted lebo si sa o ňom niekde dopočul. Ale to určite nie je hardcore hra, nato tu máme iné pecky, napr. Demon souls . A keby ste si nevyžobrali Dark souls tak ani o ňom nemáte páru.
Multiplayer ma vôbec nezaujíma, ja si vôbec nepotrebujem dvíhať svoje ego. -
-
Cobol, plz. Uz nebrec.
-
-
-
*1*
-
-
-
-
Tedy nechci nic říkat ale co se týče exkluzivních her tak je na tom Xone dost mizerně. *7*
-
-
A PS4 je na tom lepe? Zatim ani na jednu z nich nejsou oznamene zadne exkluzivni killer tituly.
-
-
Uncharted a novej inFAmous ti nestačí? nebo mám pokračovat : The order 1886. *3*
-
-
InFamous vypada jak hodne barevny prototype
Ja hlavne doufam jak bude vypadat nhl a jetli pujde do budoucna vypnout to modre osvetleni ps ovladace -
Tak z toho co jsi jmenoval, tak must-have je jedine Uncharted, zbytek zatim nic moc.
The order vypadal nadejne po prvnim traileru, ale cim vice o te hre vylezlo ven, tim mene zajimave to nakonec vypada podle me. Ale treba jeste prekvapi, nicmene zatim bych ho za nejaky trhak pro PS4 neoznacoval.
Mno a infamous je podle me kravina, fanousky to jiste ma, ale urcite to neni hra, kvuli ktere si clovek pobezi do obchodu koupit PS4. *3*
A xbox na tom neni o nic lepe. Samozrejme, ze casem se to zmeni a zajimave tituly se objevi, ale zatim nic moc. *4* -
-
Ohledně The Order 1886 moc informací zatim ven nevypustili (popravdě skoro žádný).
Ještě jsem zapomněl zmínit studio Santa Monica(serie GoW) které taky dělá novou NextGen hru.
Mmochodem je InFamous kravina může říct jedině člověk kterej ho nehrál, a ano je to hra kvůli které si lidi budou kupovat konzoli. -
-
InFamous je prvni hra na konzoli, kterou jsem kdy hral, protoze jsem ho k te konzoli dostal. A zaujal me natolik, ze jsem zacal zkouset dalsi tituly a nakonec zacal davat prednost konzolovym verzim multiplatforem.
-
Hate, ten nezmizi ten se musi vymitit...
-
-
-
Quantum Break,Titanfall ,Halo Xbox One a Project: Spark. Mám pokračovat ?
-
-
Jenze ani jeden z nich nevypada nijak zajimave a unikatne. Kvuli Uncharted stoji za to si koupit PS3/4, kvuli temto titulum XBOX ne.
-
Titanfall ne kdyz bude na PC...
-
-
už jsi skončil.PS4 Suck Duck.Dick Because you are Prick
-
-
Uz jsem mel mnohem lepsi napodobovatele. Tohle nema zadnou uroven.
-
-
-
-
-
Tvl to je krám. Ale zase chytří lidí vydělávají na hloupých. To je dobrý.
Protože jaký cvok si koupí krám kde má pouze nějaké titulky co jinde nejsou a navíc ten stroj lze postavit lépe a aby byl i hezčí. A půjde to tam ve stejně ošklivé grafice. Jo myšlení není pro tupce.
Taky speciálně v ČR si tupci kupují stoj který nepojede na 100%. Hodně věcí zde nepůjde a nelze to lehce obejít anebo to nelze obejít vůbec. To taky jinde nehrozí. *1* -
-
celkom trapny trolling..nice try
-
-
ps4 fandove opet ukazali že se neumi chovat, ted pro zmenu napadaji novy xbox one
-
No, no no, Launch ma mozna o chlup lepsi ale problemy jsou vetsi. Nejde holt hned vse mit v jednom celku ze ? Nemusim nic priznavat ale nechtel bych asi konzoli zadnou. )zatim).
-
Za pár dní bude oficiálně v Česku bit.ly/1vujSg5
-
Pc je nejlepsi ma nejlepsi vykon a konzole jsou hnuj a konzolisti chujy co by zaslouzili opichat cernochem do zadku cau
-
-
Myslim, ze cerni budou opichavat tebe, v kriminale. Jsi negramot a ti casto konci ve vezeni, bo je nikdo nezamestna.
-
Celé to zabil ten tvůj "češtyn"... Radši se běž utratit ve jménu lidstva a nerozšiřuj debilní genofond *16*
-
Ještě že jsme jen "chujy"! *1*
-
-
jejdasek : *1*
o linearite tu píšeš iba ty. Čo sa týka herných prvkov vždy ide o mieru. Veľkosti koridorov, velký priestor k taktike, variabilita, to všetko hrá jasne pre C1. V mainstreamovom C2 niekolko minút cutscén trvá len kým sa dostaneš do hry, potom ti hra ako retardovi preberá kontrolu nad avatarom aby ťa naučila niečo čo je každému jasné, k tomu obrovské množstvo predscriptovaných, nudných a predvídatelných situácií, možnosti obleku boli zjednodušené, obtiažnost išla dolu a onrail pasáže ktoré v C2 zabíjajú pocit slobody/slobodnej volby, náročnejší hráč chce mať kontrolu nad vývojom situácie, nenáročný hráč ako ty chce byť hrou ťahaný. O tom to celé je. -
-
No a? Chces rict, ze crysis neni linearni?
Zacinam pochybovat, ze jsi C1 vubec kdy hral :-). C1 melo vetsi plochu, ale C2 mel zase mnohem vetsi vertikalni rozmer, C1 je proti nemu placka. Navic plocha C1 je rozdelane dlouhymi pasy terenu, ktere se nedaji prekrocit, takze v nem vznikali casto pomerne uzke koridory. Cutscenou zacina i C1, stejne tak te C1 uci na zacatku jak se pohybovat a rozhlizet a podobne retardovstiny. Stejne tak C1 cas od casu prebira kontrolu nas avatarem a hraje za tebe. V linearni hre nemas kontrolu nad vyvojem situace a kontrolu nad projitim sandboxove areny mas stejnou, ale lepe zpracovanou. Cele je to o necem jinem a to o ukrivdenosti PC hracu. Dlouho davali konzolistum sezrat, jak je C1 dokonala hra a ze by konzole neco takoveho nezvladly, byla to modla PC hracu a jejich vlajkova lod. A nejadnou prisel Crytek s C2, ktery se z duvodu spatne prodejnosti C1 vyvijel primarne pro konzole. To mnozi povazovali za zradu a Cryteku to nezapomneli dodnes. Zmeny k lepsimu, ke kterym v C2 doslo kvuli lepsi hratelnosti, byly ze strany PC hracu prijaty negativne, byly povazovany za omezeni kvuli konzolim, ktere by nic jako C1 proste nikdy nezvladli. Asi nejvetsi potupou pro PC hrace bylo, ze C1 na tech konzolich nakonec vysel. Tim mimo jine dokazal, ze zmeny ke kterym doslo nebyly ucineny kvuli omezeni konzoli. Proto se na C2 vede hate, prestoze je to po strance hratelnosti lepsi hra, prestoze jeste neni dokonala. Ale Crytek k vyvoji pristupuje poctive a opravil i nedostatky C2 a v C3 tak mame nejlepsi dilo cele serie. Manipulace s oblekem se zjednodusila, ale to je ve prospech veci a lepsiho ovladani a hratelnosti. Naopak nektere veci se naopak ztizily, v C1 muzes s sebou tahat vic zbrani nez v C2 a to je zasadni vyhoda.
-
-
Mam xbox one verzi call of duty 1T a jsem velice spokejen grifika rychlost zpracovani perfektni jen mi nejde z televize do xboxu naladi tv vysilani.