Přejít na výpis diskuzí
Ubisoft: „Hráči chtějí každý rok Assassin's Creed, ale není to snadné“
31.3.2014 | Aleš Smutný
125 příspěvků
-
Mě to každoroční vydávání nijak nepobuřuje. Žádný díl mi zatím nepřišel jako narychlo splácaná a přeskinovaná kopírka. Gameplay je sice hodně podobný, ale takhle se prostě AC hraje (jde vlastně o takový vlastní AC-subžánr) a změnou žánru by z toho byla úplně jiná hra.
Tím neříkám, že by všechny díly byly perfektní. AC3 byla mizerná a AC4 jsem asi i ze zklamání z trojky a kvůli neatraktivnímu prostředí nehrál. Oznámení Unity mě ale docela nadchlo. Klidně ať si vydávají jednu AC hru rok co rok - pokud mě zaujme prostředí a recenze mě úplně neodradí, tak si to jednou za čas koupím.
Škoda jen, že se v gameplayi stále více upřednostňuje akční přístup. V AC2 jsem postupoval převážně stealthově a k soubojím jsem se uchýlil jen když se to nepovedlo. Měl jsem dojem, že můžu spousty situací řešit dvěma způsoby, ale další díly hráče více a více tlačí k soubojům a trojka, to už je úplnej masomlejnek... -
-
Chm ... tak schvalne ... vezmemez trebas black flag ... takze to mame 10 ... mozna 12? Pribehovych ukolu, kazdy tak na ... 1/2 hodky kdyz se stim budes crcat? A k tomu samozrejme hromagu zcela nesmyslnyho generickyho balastu typu zbirani totemu za ktery stejne nic zajimavyho nedostanes ... pleneni prazdnych beden ... a nutne vylepsovani lode (to jen proto, abys to neodehral mezi obedem a kafem).
Takovejch "her" ti i velmi podprumerny studio zbouchne do roka i nekolik ...
Navic obtiznost veskera zadna, klidne muzes doslova vyhladit cely mesto, tvoje postava je defakto nesmrtelna ... tedy az na ty vzacnejsi chvilky, kdy mas za ukol neco udelat potichu. Jestli tomu rikas vlastni subzanr (tedy hopsacka po baracich od nesmyslu k nesmyslu) ...
A pritom to prave v tomto pripade mohla byt velmi pekna piratska hra ... kdyby ... z toho vyhodili presne tyhle hovadiny a pritlacili na logicky zaclenenym obsahu. Nevim trebas nic o tom, ze by dobach nejvetsi piratsky expanze bylo v karibiku 100lidi na kazdym km ... naopak, lode se musely hledat, bylo treba ziskat informace kdy co kde vypluje, kam ... jestli s doprovodem nebo bez .... a tohle v ty hre zcela chybi -
-
Podobný postoj můžeš aplikovat na každý žánr. FPS, je jen o tom že chodíš a myškou klikáš na lidi/věci co mají umřít. V závodních hrách jen správně dávkuješ plyn a vyhýbáš se překážkám s cílem dojet první. Všechno to jsou neustále se opakující činnosti, ale stejně u nich několik hodin vydržíš.
No a městské (nebo otevřené) akce jsou zase o exploraci světa, hledání věcí no a bohužel i o opakování různých činností. Pokud tě to ale nebaví, nemusíš většinou nic z toho dělat a sjet jen příběhovou kampaň.
Neřekl bych, že uvěřitelné a živě působící otevřené prostředí by zmáklo kdejaké "podprůměrné studio". Jestli ano, tak kde ty hry jsou? Jako jediná hra, která by zapadala do toho samého "subžánru" jako AC mi přijde The Saboteur.
S malou obtížností souhlasím - to je fakt blbé. Mě by víc vyhovovalo zaměření na stealth. Prostě to udělat nějak po Hitmanovsku. Souboje by mohly být o dost obtížnější aby se jich člověk bál a třeba by se snažil s otevřeného konfliktu zdrhnout. AC3 byl v tomhle naprosto tragický. Nepřátelé byli strašně naspeedovaní, začali po hráči jít za každou blbost a zdrhnout jim po střechách bylo skoro nemožný. Mnohem jednoduší a rychlejší bylo se jim postavit a rozsekat třeba i 20+ vojáků v centru města a potom odkráčet... fakt strašné.
BF jsem nehrál. -
-
Jenze v tom fps nemusim 100x zabit stejnyho panaka na stejnym miste a 1000x videt stejnou animaci ... abych misto pistole dostal kulomet. V zavodni hre taky vetsinou nemusis vochcat vsechny patniky u silnic, abys dostal lepsi motor/auto.
-
-
-
-
...
-
na Assassin's Creed tady všichni nadávají, na Call of Duty, na Battlefield... tak kdo si potom ty hry kupuje?
-
-
Ti co se nemají potřebu vyjadřovat v diskuzích, čili odhadem tak 95% současného trhu.
-
-
prostě zbytek stáda,klasika...
-
-
hloupost...
-
-
-
-
tahle serie mi vubec nevadi...kdo chce,tak koupi...kdo nechce,kupovat nemusi...
nektere dily jsou povedene,nektere zase mene,ale stale plati,ze za penize se dostane dost zabavy...
snad jen treti dil s tim indianem byl opravdu horsi...
jsem zvedav na dalsi dil...mohli by udelat zmenu v soubojich a jeste to zasadit do japonska/prahy a chrochtal bych blahem :) -
Jsem fandou celé série, ale upřímně mi poslední dva díly (mluvím teď o III a IV) opravdu nesedly. Na AC sérii se mi vždy nejvíc líbilo poměrně věrně zpracované město a vždycky jsem AC přirovnával spíše k městské akci než k brouzdání sedmi moří. Vadilo mi, že města v ACIII a ACIV vypadala, tak jak vypadala a kompenzací mělo být naprosto divný skákání po stromech (tolik pravoúhlých větví jako v ACIII snad nikde nenajdete). Proto se mi zamlouvá, jakým směrem jde Unity a proto bych Comet nejradši neviděl. AC už za sebou má tolik dílů, že by návrat ke kořenům opravdu neuškodil. *1*
-
Pokud to bude tak jak to bylo dosavadne, at si vychazi ve stejne kvalite klidne 5-6her AC... i male zlepseni bude vitane. Koneckoncu to jeste bude (jen jestli) chvily trvat nez se to zajede jako COD tomuto to trvalo docela dlouho.
-
to zas budou padat rozumy. Určitě se zas objeví nějaký rafinovaný příspěvek o tom jak jsou všichni hráči které AC baví jen ofce a jediný kdo tomu rozumí je nějaký anonymek na diskuzi.
-
-
Tak hlavne, ze Ty tady nejsi anonymne a ze nehrajes, jak tomu celymu rozumis :D Sasku
-
-
Názor jedné z mých fangirls vždy potěší, bohužel jsi přesně tím anonymkem o kterém jsem mluvil. Hloupější narychlo vymyšlenou přezdívku jsi ani vymyslet nemohl. Jinak já jsem tolerantní diskutující, slušně vyjadřující své světácké názory. Že zdejší hráčská (j)elita neumí přijmout fakt že Ubisoft ví co si jeho fanoušci přejí a že se najdou lidé, kteří mají AC sérii rádi není naštěstí můj problémek. báááj *14*
-
-
-_-
-
Zapalene mi odepisusej.. Ale me to je cely uplne sumak, ja se jen bavim Tebou :D
-
-
-
to tady prece nehrozí, když ctenari zvolili AC za hru roku (skoro). tady jsou ctenari težkej mainstream
-
-
přesně o tom mluvím *7*
-
-
-
se jim nedivim kdyz to lidi kupuji ve velkem teda presneji "lidi". Vubec mi to nevadi BF,COD,AC jsou jako magnety ktere stahnou svoje procenta "hracu" ostatni se hram vyhnou a resi rozumejsi hry i kdyz jich dneska neni tak moc. deti a fanboy zvoli AC hrou roku tzn maji kupni prevahu. ja to EA preju at si takove lidi rejzuje, je mi lito rodicu kteri davaji prachy na takove blbosti aby meli doma klid. Nastesti se tomu da lehce vyhnout coz treba u facebooku jde obtizneji a obtizneji. Pokud chcete neco komentovat ci poslat dotaz vetsinou vas odkazou na nejakej fbook. Ucet jsem nikdy nemel a doufam ze jeste par let proklouznu pred siti. naproti tomu EA dela hry ktere si nikdo kupovat nemusi. Veskerej hejt tvori mensina ktera by se o to nemela vubec zajimat. I kdyby AC byl kvalitni stealth jako ze neni, nevim proc na to nadavat kdyz vas hra nebavi... kazdej ma rad jiny zanr a jine hranice. Taky nenadavam na piraty v karabiku protoze je to delan e na absolutne jinou cilovku. psat hejt proti pohadce je na hranici mentalni poruchy u starsich lidi. deti chapu to je jejich svet a jejich zakony:D
-
Nechápu ty fanoušky, co tohle ještě obhajují. Prostě každý rok remake v jiném prostředí a sypte peníze, příští rok budete dělat totéž třeba v Číně nebo v Rusku. Já jen, že když by se jim ukázalo peněženkami, zač je toho loket, tak by si dali práci a udělali by pořádnou novou hru. Ale takto, oni si čůrají ke stěně vlastního baráku.
K pr vyjádřením Ubisoftu jen jeden velký facepalm. Tohle vypouštět z huby není rozumné ani pro jejich dobro.