Přejít na výpis diskuzí
Ubisoft kritizuje DRM, platící zákazníky už nechce trestat
20.6.2014 | Eva Grillová
171 příspěvků
-
Rád bych si některé hry od Ubi koupil a zahrál, ale dokud mi budou cpát ochrany a vir uplay zároveň se steamem tak mají smůlu, ze o tom budou jen mluvit si pověst nezlepší. Až dají nějakou hru na GOG uvěřím.
-
Problém je, že se všechny velké firmy snaží kopírovat Valve a Steam. Bohužel si ale neuvědomují, že na to už je dávno pozdě. Steam je ohromně zaběhlá platforma, která navíc funguje. Já o Steam nepřemýšlím ani jako o DRM, ale o službě, která má svá pozitiva a negativa. V mém případě pozitiva jasně převažují nad negativy.
Prosté kopírování v dnešní době nefunguje. Origin či Uplay by museli nabídnout něco, co Steam nemá a musely by fungovat stejně ne-li lépe než Steam a to ani u jedné neplatí. EA se to snažili zvrátit tím, že jejich hry lze digitálně koupit jen tam a na Steamu ne. Všichni můžou ale vidět, že jim je to naprosto k ničemu.
No a ten výkřik do tmy od Ubi snad ani nepotřebuje komentář. Zase někdo objevil něco nového, co se vědělo už léta letoucí. Za tohle ode mě potlesk Ubi nesklidí. Moc dobře si pamatuji, jak si všichni klepali na čelo, když CD Projekt oznámil NO DRM u Zaklínače. Najednou to začínají všichni razit. Ubohé. -
A co se týče cloudu, je to užitečná věc, ale pokud jsou takové savy spjaty se špatnou službou, raději je budu mít na disku sám.
-
-
jo je to parada treba o XBOX LIVE tam si ukladas singl player hry a po case si reknes tak ted se me nechce hrat online tak nebudu chvilku platit.. a dam si ten singl.. jeee jaktoze se nemuzu dostat na cloud pro savy? jo aha ja nemam zaplacene livko.. no parada.. takze tech par megabajtu na savy jsou jen pro platici.. ale to ze jinde nabizi microshit nekolik gigabajtu zadarmo kazdemu prostrednictvim skydrive (na kterem to beztak bezi) to je jedno.. jsem odsouzen jako uzivatel konzole k placeni :D FU takovemu cloudu.. :)
-
Když se mi nedávno odpálil HDD tak se mi ten 99% času zbytečný cloud celkem hodil *1*
-
Imho jak pro koho ... já chápu proč si někdo uloží savy na cloud, ale já s jedním PC to třeba vůbec na nic nepotřebuju ... takže když to je dobrovolná možnost, tak ať to tam klidně je. Ale já radši budu mít všechno u sebe na PC ... problém s místem nemám a na žádném jiném PC, nebo na jiném místě nehraju.
-
-
Já to vidím stejně. Savy, které si chci nechat a neztratit je, mám na flashce a pro jisotu ještě na harddisku.
-
-
Nedávno jsem bratranci zálohoal hry, protože si pořizoval nový počítač. Bylo to jen asi 10 her a savy měli 5 různých cest. Docela by se mi líbilo, kdyby byl jednotný přístup kam hry ukládají savy (preferoval bych, kdyby to bylo do své instalační složky, ale pochopil bych, kdyby vznikla složka "Uložené hry" někdo pod uživatelským účtem (ostatně mám za to, že existuje). Bohužel různých dobách byl postup různý a služby jako Steam jsou v tomhle poměrně uživatelsky přívětivé.
Steam by se mi vážně líbil, kdyby nebyla nutnost ho spouštět s každou hrou (a kdyby člověk mohl hry vlastnit i poté, co zruší účet na Steamu, protože nesouhlasí se změnou podmínek). Myslím, že gog by se v tomhle mohl ještě hodně zlepšit, protože (klidne offline) správce uložených her a snadnější/automatická aktualizace her by hodně lidem vyhovovala.
-
-
Tak já mám nejraději kombinaci lokálního a cloudového uložení.
-
-
-
Vždy je nejlepší nějaký kompromis. Když hraju single, tak nechci být tak penalizován, jako kdybych byl připojený na multiplayer a jeho funkce Tam je DRM protihodnota, abych mohl hrát s ostaními a na obranu účtů atd. Ale v singlu to jinak nemá smysl. Kašlu na achievementy, soc. žebříčky a podobně věci, samostatně chci jen hrát. A ochrany jako Uplay nebo Origin to takto nědělají a proto je nemám moc rád. Steam mi nikdy nědělal takové nesnáze. Je to taky ochrana, ale ne tak agresivní nebo spíše striktní. Mám AC I a říkám si, jak je ta hra krásná, bez zbytečností, které mnohdy dokážou majitele odradit už jen od instalace - a někdy ta instalace nemusí být ani zdárně dokončena, že? :)
Hry s takovým DRM raději oželím, i když bych si ji s chutí koupil a pak zahrál. Snad to bude brát za ten dobrý konec pro kupující co nejvíce vývojářů. -
"Řešením je podle něj dělat lepší hry a kolem nich vystavět dobré služby. Protože hru možná ukrást lze, ale službu ne. Pokud bude online služba pro provoz hry klíčová, mají piráti smůlu." - hahaha.
A ne, ukradnout Diablo III si nelze. Sorry, ale titulek moc neodpovídá obsahu článku.. -
Takze zrusej uplay? A na vsechno vydaj patch kterej ho odpare?
-
-
Já myslím, že tě zmátl nadpis, znamená to, že DRM budou říkat služba a narozdíl od pirátů budeš moci mít savy uložené v cloudu místo u sebe na disku, budeš moci sdílet achievemnty na facebooku a vůbec to bude uživatelsky přívětivější UPlay.
-
-
neboj, zas takovej naivista nejsem ... osobne bych ovsem privital fungujici hru misto cloudu ... a fuckbook mam tak jako tak filtrovanej uz na firewallu ...
-
-
-
Já se spíš obávám toho, že poselství CD Projektu nepochopili a rozhodně se nebojím toho, že by šli otevřeně s kůží na trh. Spíš vsázím na to, že (koneckonců tak to na mě působí i z článku) to potáhnout směrem always online a to DRM se nám budou snažit schovat do fíčur... A pak budou následovat průsery, omluvy, tak to je a se s tím smiř stanoviska. A třeba jednou v roce 2036 příjdou na to, že když nebudou dělat koniny a nebudou se snažit dělat hry v týmu, kde je 16 píkrů co nosí kafe na jednoho vývojáře (co jede na 20%), tak si budou moct dovolit dělat kvalitní hry a vydávat je bez DRM...
-
-
podle toho jak jdou teď tak spíš zadlávaj hry hromadou online nesmyslů z featur co byli dřív SP only viz.: běluhy , kálovský konvoje, sociáln truhly i celá minihra s manažování lodí v AC4
-
-
Jedno ako druhé. Keď si zaplatím za hru, špeciálne za hru so single playerom, tak chcem mať možnosť ju celú hrať, preskúmať a objavovať. Nie čakať na sociálne eventy a musieť mať priateľov s rovnakou hrou, aby sa mi sprístupnili niektoré prvky a už vôbec nie do toho zapájať mobily, tabletky a sociálne sieťky.
-
Takže to máme jeden prokouklý tríček, kterým se Ubi snažil vyžehlit zpackanou PC verzi WD... Co tam máme dál? Nic proti Blizzu nemám, ale že by nutností always-online u Diabla nějak upouštěl od DRM? Uplay asi taky zůstane, takže o čem se tu vlastně bavíme?
-
Jo a pravděpodobně v tom vidím snahu odpoutat zrak od Watch Dogs kauzy.