Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po precteni diskuze bych vam Alesi navrhoval priste v nejakem ramecku alespon ramcove vysvetlit, co to takova konkurencni dolozka je, kdy a jak se obvykle uplatnuje a podobne obecne informace k tematu. Clanek predpoklada, ze ctenar vi co to je a minimalne uz nekdy prisel do styku s pracovnepravnim vztahem zamestnanec-zamestnavatel coz si myslim, ze u herniho webu je dost chybny predpoklad...
    • Konkurencni dolozce se venuje predposledni odstavec ... Netusim, jestli tam ten odstavec byl uplne od zacatku, ale urcite tam byl, kdyz jsem ten clanek vcera odpoledne cetl.
      • ales.smutny
        Odstavec tam byl od začátku :) Přiznám se, že lépe to shrnout tak nějak neumím, stejně jsem se musel radit s manželkou - právničkou na přesnější definici...:)
  • blbost, nieco take je neosetritelne, ked sa predsa nieco v nejakej firme naucis a potom ju zmenis logicky budes svoje poznatky vyuzivat aj nadelej a neudes nanovo vymyslat koleso. a navyse THQ ich oficialne zamestna na poziciu "hlavny nasepkavac" co uz je ina pozicia ako mali v Ubi a jeto.
  • Tolik "výhodná" flexibilita je najednou v trapu ? Jinak něco jako konkurenční doložu bych právě hledal spíš v Číně nebo v Severní Koreji.
    • Jak můžeš mít konkurenční doložku v KLDR, když tam neni soukromý sektor *7* *7*
      • http://www.ct24.cz/ekonomika/113665-severni-korea-laka-bohate-investory/
        "Občas je tolerováno"
  • Co se mě týče, klidně se může jít ubisoft bodnout. Udržet si klíčové zaměstnance je úkolem managerů ve všech společnostech. Sice chápu, že situace může být pro ubisoft problematická, ale podobné situace nastaly v minulých letech hned několikrát a nikdy z toho nevžešlo více, než hloupé PR prohlášení.
  • MrSanta
    Konkurenční doložka je ale celkem běžná věc v určitých oborech nebo pro zaměstnance na určitých postech. Kámoška pracovala v jedné bance a když tam skončila, tak asi rok "nesměla" pracovat v jiné bance. Právě kvůli konkurenční doložce.
    Co je mi divné je, že to musí řešit soud. Většinou je to dáno v pracovní smlouvě dost jasně. Myslím, že nemáme všechny potřebné informace k posouzení tohoto případu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit