Přejít na výpis diskuzí
Ubisoft zkouší filmové hry, chystá adaptací Expendables 2
30.6.2012 | Petr Poláček
42 příspěvků
-
Kromě Lego adaptací filmu mi zatím veškeré hry podle filmů, seriálů přišli naprosto stupidní, kdy se snažili "vytřískat" peníze na značce daného filmu. Vyjímku asi tvoří RTS Battle for MiddleEarth, která se povedla. Ale ty TPS ze světa LOTRA zase byly tragické.
-
-
Aliens vs Predator - oba dva díly perfektní
The Thing
Terminator: Future Shock
to jen tak namátkou. -
-
...Tron, GoldenEye, the Warriors, Back to the Future, Ghostbusters... je ich naozaj dosť.
-
Ale AvP je dělané podle hry, ne opačně.
-
-
avp1-2 v základoch vychádza predovšetkým z filmovej predlohy (alien/aliens/predator) a z komixovej predlohy i keď ich background siaha ešte ďalej do minulosti.
-
-
To máš pravdu:)V té hře lze najít spoustu náznaků z filmů. Ale myslím, že pisatel nad námi myslel přímo film AvP a ten vychází až ze zmíněné hry. Ne opačně:)
-
-
Opravdu jsem nemyslel film AvP, který je jednak úplně na nic, a druhak samotná hra vyšla daleko dřív, než byl natočen film. :) A zrovna AvP 2 patří mezi mé nejoblíbenější fps vůbec.
-
Nepochybně při vzniku hry Alien vs Predator vyšli z filmu, dokonce ze dvou filmů, tedy Alien a Predator. Takže zde není pochyb o filmových předlohách a původní hry byly více něž kvalitní. *3*
-
nemyslím si to ... a film AvP vychádza z komixov, nie z hier.
-
-
-
-
-
Ale vždyť má pravdu. Hry podle filmů jsou více méně propadáky parazitující na úspěchu filmu. Většinou malý rozpočet, jen a by se hra stihla a pak to tak dopadá. Samozřejmě čest vyjímkam (legáči, star wars atd.) A když zase někdo udělá film podle hry, máme tu stejnou situaci, čest vyjímkám *3*
-
-
Ono je to právě naopak, hry na rychlo podle filmu nejsou parazité k filmu, ale podporou filmu. Tedy marketingový tah na podporu filmu (jakási reklama), ale souhlasím, že to má co dělat s výdělkem z filmu. Proto jde často o rychlokvašky, mají omezený rozpočet, dobu vývoje atd. Protože musí podpořit film ve správné době a zároveň film nevysát finančně.
Hra tedy není primárně pro hráče her, ale pro fanoušky filmu a jako taková se hráči her nemusí zamlouvat. Jako hráč her, mohu konstatovat, že se mi také mnoho uspěchaných titulu na podporu filmu nezamlouvá, avšak najdou se i projekty, které vycházejí z filmové předlohy, ale jsou to samostatné projekty a to jsou hry, ktere nejsou uspěchané a často jsou kvalitní (Ridick, SW hry, Alien vs Predator, ale například i Batman vychází z předlohy filmů a komixů. Určitě by se našli další.)
-
-
a co blade runner *5*
-
-
Bohužel z roku 1997 jsem tuto adaptaci nehrál.
-
-
První Riddick byl taky fajn. Možná lepší než film .)
-
-
Pravda. Na tu jsem zapoměl. Ale na tu spíše zapoměla i hráčská komunita, protože byla těžká:)
-
-
už len hry podľa Star Wars stačia na to aby to čo si napísal vyznelo trochu smiešne... dobrých hier podľa filmov je dosť.
-
-
Nevybavuje se mi ze světa SW hra, který by byla podle filmu. Tedy pokud jsem nezapoměl, to se omlouvám.....
-
-
Nic proti, ale mně osobně přijdou stupidní všechny hry, které mají v názvu LEGO.
-
Phantom Menace byl suprovej
-
Nebyly náhodou ty skákačky na NES a SNES podle filmu?
-
Vzpomínám si že byla podle Episody I a III
-
-
Star Wars: Episode 3 Revenge of the Sith dostalo průměrně 4,5/10
-
-
Co to to znamená "podle filmů" ?
Tahle hra nekopíruje události filmu, pouze si půjčuje filmové universum a zapadá chronologicky. Analogii by jsme našli třeba v KotOR, který si také půjčuje universum a zapadá chronologicky (4000 let před Galactic Empire). A hra se povedla a nejen proto hry na náměty filmů nelze strčit do jednoho pytle. Je nutné rozlišit tituly, které slouží pouze jako marketingový tah na podporu filmu a tituly, které jsou určeny pro hráče a s filmem mají sice společné téma, ale je jim věnována patřičná péče a finance, protože v druhém případě jde o tituly, které si na sebe musí vydělat a neslouží pouze jako marketingová položka výdajů na podporu filmu, jde většinou o kvalitnější projekty (Ridick, SW hry, Alien vs Predator, Batman, a další).
-
-
-
-
-
-
Zde je třeba rozlišit , jde-li o hru podporující film, či hru jako samostatný projekt.
Hra podporující film má omezený rozpočet, délku vývoje a je celkově vyvíjena jako krátkodobá reklama na podporu tržeb z filmu. Ve výsledku jde o produkt víceméně nekvalitní.
Kdežto existuje další varianta, kde jde o samostatně stojící projekt, který si sám na sebe musí vydělat, není omezen datem premiéry filmu, nízkým rozpočtem a je mu věnována péče odpovídající péči věnované jakékoliv jiné kvalitní hře (zapomeňme teď na prohřešky herních studií- neúspěšné projekty , ty se totiž netýkají jen her podle filmů, ale her celkově).
Kam tato hra spadá, by měl posoudit každý sám.
Konkrétně k dané hře.
Ta se zatím jeví přesně tak, jak by se dalo čekat, jde přeci o hru inspirovanou filmem, který vychází z tradice akčních trháků let minulých, které si s realitou servítky nebraly. Takže řešit detaily jako - fakt, že Stallonemu na screenu neuletí čepice, je vyloženě hledání chyb tam, kde se ty samé chyby staly nedílnou součástí žánru a to dávno předtím než se mnozí čtenáři tohoto webu vůbec narodili. *5* -
-
Velmi pěkně řečeno a souhlasím. Mohla by to být třeba podobná šílenost jako Just Cause 2. Tam se taky na realitu nehrálo a hra to byla podle recenzí hodně dobrá. Mohla by to být velmi dobrá hra, nebo taky velká kravina. Ale to je u všech her stejné.
Jsem moc rád, že jsem ještě stihnul porevoluční filmový boom, kdy se do kin dostávaly zpětně filmy jako Komando, Terminátor, Barbar Conan nebo Rambo (škoda že do kin nedali i dvojku). Kéž by někoho napadlo znovu uvést tyhle staré pecky do kina *14*
-
-
A jeje....
-
Z hlediska rychlosti volného pádu není možné aby měl ten baret pořád na hlavě:D Leda by jej vyráběli novou technologií. První screen a už fail
-
ubisoft je stejně velké zlo jako EA....kde jsou doby, kdy dělali špičkové hry a mně plesalo srdce pokaždé, když jsem jejich loga viděl na monitoru
-
-
od tý doby odešlo spousta dobrejch lidí a přibylo hodně židů..
-
-
ještě začni skandovat "wir mussen die juden ausrotten" *7*
-
-
myslel to obrazně tak, že ubisoft, EA a všechny větší marketingový společnosti myslej jen na to, jak ždímat z něčeho prachy
-
-
-
-
X-men Origins: Wolwerine byla taky hodně slušná hra podle filmu. Z tohodle mám ale trochu strach, když ani nechtějí ukázat nějakej trailer *2*
-
Už to vidím, jak to ničí Battlefield a Call of duty v počtu zabitých a v množství zničených budov, strojů a vůbec půlky planety
-
-
Někdo tu snad neviděl "Nejkrvavější film všech dob" ? BF a CoD už jsou dávno překonané v počtu zabitých *15*
http://www.youtube.com/watch?v=35mMcYV_myY
(ach ta nostalgie) -
radšej si zahrám totálnu arkádu ktorá si na nič nehrá ako prehypovanú cod akciu hrajúcu si na realitu. Osobne by som si želal hru kde by som si konečne mohola zahrať za Harleya Toppera *1* ... ale Lundgren musí stačiť *5*
-
jestli tam budeme moct hrát za Chucka Norrise, tak to bude nejlepší střílečka vůbec :D
-
-
možná tak leda na konzoli ChuckNorris360
-
-
-
You are Terminated...In your dreams *14*
-
Tohle je naprosto blbuvzdorný námět na hru.
-
na filmovou predlohu se maji vyklaslat .... radsi at udelaji dvojku k puvodnimu expendable http://www.youtube.com/watch?v=IklK710NfQg ve dvou to byla ultimatni parba :))