Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Black_Hand
    ted dle kolegy, ktery za zabyva agentni simulaci uz peknou radku let: upocitas. jen programatori sim city neumi vytvaret multiagentni systemy...
  • Black_Hand
    to presne myslim. ze navic byli tak liny, ze normalni rust populace jeste prifukuji...ale jenom pro GUI. tak nejak pozapomeli na to, ze musi preskalovat takovy veci jako nezamestnanost atd., ktera pak dosahuje hodne pochybnych vysin :).
  • Za 10 let sem neměl důvod opustit Sim City 4
  • Myslím si, že vydavatelé hry by měli být vůbec štastní, že jim ta hra funguje, natož aby se do toho ještě vrtaly datadisky. *7*
  • napodobne, i když ja tech spatnych hernich investic v posledni dobe udelal vic
  • hezka stavebnice to je až z toho nekdy spravi simulaci možna to znova nainstaluju
  • smejki
    copa že násobí bázi agentů, to bych ještě dával, ale že se od toho přifouknutého čísla neodvozují žádné další simulace, to je pro mě la bomba. *1*
  • smejki
    agent-based simulaci o takovém rozměru neupočítáš, za to dám bačkorku do ohně.
    Není náhoda že i na těhle malejch mapách ta hra lže a simuluje jen cca max. 15 000 obyvatel a to indikované číslo 100 000 je výsledkem (s)prostého násobení skutečnosti.
  • smejki
    SC4 je jednoznačně nejlepší. u SC3 mě štvou tři věci
    - nelze stavět na křivém terénu, přestože většina map má terén křivý. zarovnaný terásky vypadaj blbě. SC4 tohle nemá, byť nelze stavět na úplně strmých kopcích
    - všechno je pouze statistika. žádná speciální budova nemá akční rádius působnosti, nebo gradient nebo něco podobného.
    z toho plyne poslední bod
    - lze vymyslet samonosnou buňku zón a speciálních budov a tu jen rozkopírovat po mapě a utvořit tak jednolitě působící úspěšné město. V SC4 tohle možné není, kór ne na nehomogenních mapách (homogenní = placka bez vody nebo jen s málem))

navíc má SC4 vzdušnější design
  • smejki
    klasické projevy "oversimulation". Zbytečně složitý systém, který nefunguje dobře do tý doby, dokud nesimuluješ každej atom světa. Přitom náhrada obyčejným statistickým vzorcem (jako ve všech předchozích SC) má výsledky spolehlivé a výpočet pro celé město máš za tisícinu sekundy bez ohledu na počet obyvatel města. Tady držíš v paměti celou jednu entitu (agenta), které počítáš pathing k jinejm entitám, snažíš se zohledňovat organizaci entit stejných typů, přičemž všechny tyto entity mohou ovlivňovat fungování všech jiných entit různých typů. Upřímně mě udivuje, že takoví matadoři byli schopní se vydat touhle cestou. Upřímně se vůbec nedivím tomu, že celý systém je navržen jako lživá zástěrka špatného fungování hry, která má v hráči budovat dojem, že on může za to, že město tak hezky funguje a roste a že na jeho akcích záleží.

Té hře by zvětšení místa nepomohlo. Pomohlo by jedině kompletní opuštění základní premisy, že agent-based simulace je super nápad v budovatelské strategii o rozměru stovek tisíc agentů. navíc roměr měst je jasně navázanej na designovej záměr specializace měst. Zvětšením měst bys akorát udělal polovinu fičur zbytečnou.
  • Naposledy jsem měl Simcity 3000. Parádní hra, prostě Simcity. Ačkoliv mám rád budovatelské strategie, přestal jsem si Simcity kupovat. Nevím proč. Od té doby mě asi nejvíc zaujala hra City Life. Když oznámili nové Simcity ve kterém se hraje online, to mi vůbec nevadilo, ba naopak. Je to výborný nápad. Navštěvovat města kamarádů, chlubit se, radit si, obchodovat. Funguje to celkem dobře, na to nemám žádnou námitku. Ale už mě opravdu nebaví ta umělá inteligence (spíš debilita). Jak tu psal někdo pode mnou. Řada popelářských vozů jede a všechen odpad odveze ten první. Ti ostatní se jen tak projíždějí. Proč sakra Hasiči jezdí tou nejdelší možnou cestou k požárům? U hasičské stanice jsem přistavěl garáž pro speciální vůz na průmyslové požáry. Nakonec k němu opravdu došlo, jenže z nějakého důvodu ten vůz ani nevyjel z garáže, takže celá továrna vybuchla. Asi si stáhnu Simcity 4...
  • ja bych se neradoval ... jen jsem nakoukl do prvni stranky... a cely dotaznik mi prijde ve smyslu: co mame udelat aby jste si ke zkazene hre koupily datadisk za co nehoraznou cenu...
    takze nakonec se mozna dockame vekych map vyskovych budouv ... ale otazka zni proc EA (maxis) konecne nevida (nevyrobi) funkcni full verzi simcity?? pro zakazniky co si ji sdomenim ze kupuji simcity uz poridily???
  • Black_Hand
    proc se divite? vzdyt v kodu nasli funkci, ktera umele prifukuje pocet obyvatel spolu s tim jak roste jejich prirozeny, opravdovy pocet obyvatel. to cislo neodpovida tomu kolik je opravdu ve meste simu. byla to reakce na to, ze si lide v bete stezovali na maly mesta. ponekud zoufala reakce, ale co se da delat.
  • hele podle mě to zvětšení města asi jen tak nepůjde..podle mě,co jsem tak pochopil z toho konceptu, chtějí, aby měl uživatel více měst a ty města zaměřený na hazard, parky apod..takže když by zvětšily města, museli by překopat ten smysltoho propojení. Jen názor.
  • Jojo simcity..po dlouhý době nejhorší investice do hry,co jsem udělal. Hezký barevný pozlátko to jo,ale ostatní...
  • Ghost47
    Myslím, že tím chtěl říct, že to sice má 100 000 obyvatel, ale zabírá to plochu menší vesnice a ani ty baráky neodpovídají tomu, kolik lidí tam má žít... že prostě ve čtyřce šlo postavit něco jako New York, zatímco tady, když se člověk dostane na maximální hustotu osídlení, tak má něco jako kousek Manhattanu uprostřed polí *1*
  • Doporučuji ti dvakrát číst a jednou psát , popř. si najdi co znamená slovo vizuálně na googlu či jiném slovníku:)
  • kickasl
    vesnice s 100 tis. obyvatelí... nejvetsi ceske mesto ma milion obyvatel(zhruba), opravdu to nikomu neprijde divne? nebylo by 100 tis. obyvatel spise mesto? protoze jestli ne tak to kde ziju uz se neda oznacit ani jako mala vesnice
  • Největší průšvih je ta ai. Pathing všech autobusů a popelářů, hasičů a policajtů je humus. Pokud člověk nezačne město se 100 000 000, tak nemá šanci jakkoliv budovat infrastrukturu atd. Maxis prostě vydal šmejd, a místo oprav důležitých mechanik přidává hezké barevné domečky a jiné zvěrstvo za dolárky.

Té hře by pomohlo pouze zvětšení místa pro budování a hlavně oprava toho AI, nic jiného. Jsem myslel že vyletím z kůže, když jsme viděl jak 10 popelářů jezdí dům od domu za sebou a jen první sbírá odpadky a ostatní za ním jedou k tomu samému domu. Nebo když hasiči hasí spáleniště vedle dvou hořících domů a pak nasednou a jedou nazpět na stanici přes celé město :-)
  • "...a dokonce i vedení EA jakoby se v poslední době [link]praštilo do hlavy[/link] a začalo ve vztahu ke komunitě činit pozitivní kroky.."
    Proč je prosím ve větě odkaz na alibistickou snahu M$ zachránit si krk po jejich hokuspokusech s pověstí firmy? Jak to souvisí s vedením EA?

A nepraštil se nikdo a nikde, jednak EA má otřesnou pověst a tak bch se nedivil kdyby se snažil nenápadně žehlit (pochopitelně co nejlevněji) a druhak celý dotazník (pokud to není podvrh) je za minimální náklady provedený průzkum trhu, o jaká placená DLC by teoreticky byl největší zájem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit