-
I staré Fallouty vypadají lépe než tohle... Ale jinak to může být fajn. Já osobně zůstanu u restoration projectu.
-
Když jsem tuhle strašnost hrál, tak jsem si uvědomil, jak strašně jsem rád, že jsme se zbavili iso rpg her. Jeden z nejlepších kroků pro herní populaci, co mohla nastat. V těchto hrách se absolutně nemusí řešti level-desing, největší zbraň současných 3D her a u level- desingu se musí prostě přemýšlet, ISO hry na všechno serouu a řeší jenom hloupou nostalgii.
SMRT ISO! -
-
Mezinárodní organizace pro standardizaci už vydala RPG standard?
-
je mi tě líto. Nejspíš patříš k těm později narozeným, a tak jsi pořádné RPG v životě ani nezažil. Zažil jsi akorát povrchní akční rádoby-RPG posledních let. Od roku 2000 bylo jen pár ozvěn kvalitních starých dobrých časů - Drakensang: The Dark Eye, NWN2, Risen 1, Dragon Age 1, Arx Fatalis - ale to se ti nejspíš vyhnulo obloukem. Hry jako Wizardry 8, Albion nebo Chrono Trigger už si nedokážeš ani představit, protože takové už se vůbec nedělají. Vůbec nechápeš, že je rozdíl mezi hloubkou a grafikou, pro tebe tyto dvě věci nejspíš splývají. Takže dál hrej své akční hry, o kterých si myslíš, že jsou RPGčka.
Pokud chceš pochopit, o čem byly RPGčka dřív, tak doporučuju ty výše jmenované - Drakensang, Dragon Age 1, NWN2 - protože to je tak všechno, co od roku 2000 vyšlo. Jinak RPG žánr zcela vymizel a byl nahrazený tzv. akčníma RPG -
-
No tak hlavně že třeba Arx Fatalis je hra z vlastního pohledu :)
Drakensang, Dragon Age (nejblbější příklad návratu ke klasickým RPG za posledních 15 let!) a NWN 2 jsou akční jako prase, tak nechápu, proč jmenuješ zrovna ty. Že bys v tom měl sám trochu bordel?
Je rozdíl mezi hloubkou v hnusné grafice a hloubkou v pěkné grafice. To druhé je tak nějak hlubší, není-liž pravda? Většina her z let 96 až 99, tedy zlaté éry RPG má mnohem hezčí grafiku než tohle, mnohem lepší rozhraní než tohle, mnohem lepší systém než tohle, mnohem lepší všechno než tohle...
Tohle je moderní pseudo-oldschool indie odpad. Radši si půjdu zahrát po třinácté Fallout 1 nebo 2, případně Barldurs Gate, Albion nebo Torment, než jen spustit Underrail. -
-
Nikdo ti ten underrail nenuti chudacku ...tak si bez zahrat po 13. Fallouta 1 a neotravuj.
-
Protože právě NWN2, DA a Drakensang jsou jediné RPG od dob Baldurů a dalších IE her, které bych označil jako návrat ke kořenům. A akční? Bordel v tom máš spíš ty. Všechny jmenované jsou RPG založené na statistikách, a ne na akčním skillu jako uskakování a kotouly. Pokud v těch hrách nevidíš BG v novější grafice, tak jsi asi slepý. A ta poslední věta dokazuje, že jsi troll.
-
-
-
-
Ne, že by dobrá polovina (a to ještě autorovi recenze fandím) věcí, které kritizuje, nebyla už dávno opravena patchem. Ne, že by recenze chvílemi nepřipomínala spíše hardcore dojmologii, než objektivní zhodnocení. Co si na druhou stranu cením, je snaha o určitou míru nostalgické nezaujatosti, neb to je něco, čehož třeba schopný nejsem.
Nicméně to nic nemění na tom, že po shlédnutí autorova Facebooku si troufnu říct, že je to normální agresivní magor, co nenávidí daleko víc, než ti náckové o kterých furt kvílí. -
Strašná recenze. Politické názory jsou mi od autora celkem jedno i kdyby byly sebeblbější, další novinky fakt nejsou potřeba. Ono asi autorovi tak trochu nedošlo, že pak spousta zaměstnavatelů právě projde FB atd. a podívá se na digitální stopu:) Spíše autor tak trochu zamrzl herně. Ta hra nemá prakticky žádné zásadní chyby a ve svém žánru patří ke špičce. Kdyby se takto tvrdě posuzovali všechny hru v redakci, tak 6/10 tady odpovídá 8/10 u poloviny AAA produkce. Není to žádná indie nemoc nebo pixel art fanouškovství. Ale takto tvrdě hodnotit, to mi přijde dost na palici. Raději nechci pak vidět recenzi na nový Torment, protože nejspíš půjde uplatnit většinu z toho článku.
-
-
Kdyz ti jsou politicke nazory autora jedno proc to vubec zminujes?
Myslis ze zamestnavatel ktery se podiva na jeho Facebook najde neco kvuli cemu by nemel by Jan Vrobel zamestnan protoze ja tam fakt nenasel zadne projevy nenavisti vuci komukoliv.
Autor zamrzl herne protoze od hry ktera je "old school" chce aby hratelnost prenesl do 21. stoleti? -
Když vidím ty mínuska, divím se tomu. Jaká nuzká existence tráví svůj čas na 60 profilech, jen aby tě vymínuskovala? :D
Já bych místo toho radši něco hrál, než dělal ze sebe ubožáka. -
-
Divná existence jsi ty, pokud si myslíš, že k tomu musí mít šedesát profilů nedejbože to dělat ručně. Vzdělávej se. Poroučím se
-
-
To měl být vtípek, jinak bych tam nedával toho smajlíka. Ty jsi nepochopil co jsem psal.
-
-
-
tady máš ty divnásku recenzi z 21. února. Jaktože to není bezchybná hra. Vysvětli mi to?
http://www.brashgames.co.uk/2016/02/21/underrail-review/ -
-
Já někde tvrdím, že nemá chyby?:) Nauč se číst a chápat psaný text. Moc fajn, že sem dáváš recenzi a? Pořád je pro mě přednější počet spokojených lidí na Gogu (dle komentářů) a Steamu dle recenzí než nějaká recenze.
-
-
-
-
Ale tak pro Drizzta dobrý *5*
-
-
Co je dobré pro Kolaloku, je dobré i pro zákon.
-
-
Ostudná recenze...jako číslo je subjektivní, ale ten obsah *11*
Vypadá to, že si to redaktor stáhnul neopatchoval pak ho během první hodiny hraní 10x zabili protože šel někam kam ještě neměl tak to vypnul a na hajzlíku napsal na svém ajfounu recenzi při vykonávání potřeby.,,,ale teď vážně:
+ atmosféra systém boje celkově perky crafting
- font(nevím jestli není už opraven nehrál jsem tak 3 měsíce možná dýl) ale fakt se to blbě čte.-Mapa -Svět by mohl víc vtáhnout, myslím třeba serepetičky jako vtipné reklamy,letáky ,artworky, atd ale chápu, že rozpočetnebyl nicmoc.
- zapamatovatelné a propracované postavy
nahrál jsem tak 30 hodin(early acces za 10 euro *5* ) a pak jsem si řekl, že počkám na plnou. Tak uvidíme až se k tomu dostanu. EA Hodnotím 7/10.
nejdřív sem rozehral stealth/traps/unarmed/dodge build hodne jsem stunoval, ale chtelo to hodne pripravy pred fightem takto nekdy bylo zdlouhave, ale metodou save/load porazite skoro kohokoliv *1* *1*.
Druhou hru jsem rozehrál STR/PSI char takze obourucni kladivo a plná plátová zbroj a k tomu všechno PSI. Žádna příprava proste brutalní síla a výdrž. A i tim, že to byla moje druhá hra tak jsem procházel hrou naprosto v pohodě. Ale celkově je(byl) tento build hodně silnej. Doporučuju na začátek.Napsal bych toho víc ale nebaví mě to furt po sobě opravovat :-D -
Výborně. Konečně někdo, kdo nerecenzuje s nostalgickými brýlemi. Podobnou známku si mělo odnésti i Pillars. Proboha nostalgie jenom nestačí. Doom 1 by byl v současnosti taky neskonalá sračkaa....
-
-
sám jsi v současnosti neskonalá sračkaa
-
Pokaždý mě pobaví, když si někdo myslí, že když použije slovo nostalgie (o jehož významu očividně nemá ponetí) na cokoliv, co je staré, nebo používá staré mechanism/postupy, tak to funguje jako zaklínadlo a udělá to z toho automaticky něco horšího a pak není třeba používat věcnou argumentaci nebo konstruktivní kritiku. Velmi ubohé. *15*
-
Niet Doomu, nehras sucasne sraccky, takze podakuj sa sraccke z minulosti, pretoze bez nich si neuzijes COD.
Tak isto Pillars je jednou slusnou hrou, nehovorim, ze je naj RPG co som vzivote hral, ale nazvat hru sracckou, je vrchol neucty a demencie.
Vidim, ze aj ty si jeden z tych, co uznava jedine graficku podobu hry, co je absolutne chybne. Pekna grafika je plus, co hre len prospeje, ale ked mas peknu grafiku bez nicoho co by si v hre robil, prip. mas repetitivne akcie, ktore do hodiny omrzia a znudia hranie neskutocne, tak si nemyslim, ze grafika hru urobi lepsou. Este si asi dost mlady, prejde niekolko rokov a zistis, ze potrebujes toho ovela viac ako grafiku. Ver mi stane sa to. -
-
česky by to nešlo? Co jsem pochopil, že si myslíš, že jsi starší než já, což je docela zajímavá myšlenka, ale nechám tě přitom ty dospěláku.
-
-
Nevim jestli jsi starsi, nez on, ale moc rozumu si nepobral.
-
-
-
-
Recenze se mi líbí už proto, že konečně na games vnáší objektivnější pohled na všechny tyhle retro pokusy. Hry typu Fallout představovaly ve své době technickou špičku a je naivní si namlouvat, že kdyby např. Black Isle mohli v roce 1997 udělat hru s grafikou Risenu 3, nevyužili by toho. Nad grafikou Falloutu, stejně jako Baldurs Gate, Tormentu atd., jsme ve své době jásali, a není důvod, dělat z ní po 20 letech nějakou přednost. Kdo tu dobu nezažil a zpětně oslavuje "zlatou dobu", kdy bylo všechno lepší, podobá se klučinovi, který se narodil v roce 1995, ale pořád mele o tom, jak byly "vosumdesátky" super (a jsou takové případy).
-
-
Hra nedostala 6/10 kvuli grafice. Myslim ze jsi tu recenzi uplne nepochopil a mel by sis ji precist jeste jednou.
-
-
Souhlasím s váma oběma, že to úplně nesedí - jen jsem chtěl vypíchnout, že snad konečně indie/retro/pixelart srágory pomalu přestávají dostávat hodnocení automaticky nadsazená o tři body. Když to takhle půjde dál, do dvou let se může tahle vlna úplně přehnat a bude od ní pokoj. Vyjadřuju názor a naději, ne přesné stanovisko k Underrail.
-
-
No vidis a ja doufam ze vlna pixelatych indie her hned tak neprejde a nevidim jedinej duvod proc by mela prechazet. Brani ti to snad v hrani her s peknou 3D grafikou?
-
-
Už jsem to vysvětloval mockrát. V principu mi vadí to, že řada talentovaných vývojářů (např. Vincke), místo toho, aby udělali kvalitní AAA+ hru (např. Divinity 3) tak radši udělají indie hru, která je technicky zastaralá (např. Original Sin). Čili ve výsledku to znamená odliv talentovaných lidí z AAA+ titulů do technicky zastaralých her. To k tomu - žurnalistický komunismus, Gamergate, gamejamy, pixelart a vůbec celý "antigaming" - to je vedlejší. V této souvislosti mě mrzí, že talentovaní lidé typu Vincke se nakonec pohodlně zaparkují ve hrách na úrovni roku 2005, což je podle mě mrhání jejich talentem. Podle mě se hry vyvíjejí (i technicky) a je škoda, na ten vývoj rezignovat.
Můj přístup může vyznívat nenávistně, protože se snažím vyvážit (přeřvat) ten všeobecný aplaus, který sklízejí hry typu Undertale nebo právě Original Sin. Tak píšu důrazně. -
-
DRASŤA: Ano, pokud do ní odejde můj oblíbený kuchař a přestane vařit jídlo, které mi chutná. Pak budu za zavření té restaurace, aby se kuchař musel vrátit zpátky a začít znovu vařit jídlo, které mi chutná. Je mi jasné, že to není úplně fér vůči kuchaři, ale nikdo ho nenutil, být kuchař - a to už se dostáváme do té gamergate, SJW atd. problematiky.
Bohužel jsme odscrollovali hrozně dozadu, ale určitě se nad tímto tématem zase někdy setkáme. Třeba až Vincke vydá Original Sin 2 namísto Divinity 3 ;-) -
Takze chces zavrit restauraci ve ktery ti nechutna i kdyz jini se v ni naji opravdu z s chuti? A to ne protoze je jeji kuchyne mene chutna nebo kvalitni ale ze nesedi tobe? Neni to neco ekvivalent herniho veganstvi?
-
To je právě ono. Mě nezajímá, jestli ti lidé dělají hry, které JEopravdu baví. Mě zajímá, jestli dělají hry, které MĚ opravdu baví hrát.
U jídla je mi taky celkem jedno, jestli se to kuchaři dobře vařilo, zajímá mě, jestli mi jídlo chutná, vyhovuje atd.
A to je vlastně dobré shrnutí celé téhle "vlny" - že se vyzdvihují z mého hlediska irelevantní aspekty na úkor toho rozhodujícího - tj. kvality hry. -
Jj vic revu a nenavisti je presne co tvemu nazoru da tu pravou vahu.
To co ty vidis jako odliv talentu vidi je pro ty lidi tvurci svoboda a delani her ktere je opravdu bavi.
Co si predstavujes pod pojmem "zurnalisticky komunismus" a co maji spolecneho Gamersgate, gamejamy a pixelart a proc je to antigaming? :D
A je docela legracni ze zminujes prave GamersGate protoze spousta obvineni ohledne neobjektivni herni novinariny se toci okolo prave darku, reklamnich predmetu a zazitkovych akci ktere plati velci vydavatele novinarum z velkych hernich magazinu a taky tlak na to davat dobre hodnoceni u her pres exkluzivni pristup k velkym titulum v pred jejich vydanim.
-
-
-
a v čem ti ta "vlna" vadí? Když to není tvůj styl, tak to nehraj. Já taky celý segment herního trhu ignoruju, protože mě ty hry neoslovují - třeba sportovní simulátory, většinu survival her a stealth her, většinu stříleček. Prostě akceptuju, že jsou lidi, co ty hry hrají, a že já mezi ně nepatřím. To snad není důvod volat po tom, aby takové hry přestaly existovat. Jejich existence mne nijak neomezuje, vždyť hrát je nemusím.
Já jsem naopak za izometrický revival rád. Užil jsem si PoE, D:OS i Underrail a zcela určitě si zahraju i Numeneru.
-
-
-
Jsi si jistý, že víš, co znamená slovo "objektivní"?
Taky si myslím, že nechápeš, že u těchto her nejde o grafiku a lidé se k nim nevrací kvůli grafice. Je to třeba kvůli taktickým možnostem bojů. Celá herní obrazovka u těchto her je taktická mapa a máš o ní přehled. Z pohled prní osoby ten taktický přehled ztrácíš
A osumdesátky byly super, ještě lepší však byly šedesátky
-