Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem používal Unity (dělal jsem v tom třeba i bakalářku). Pak jsem přešel na UE4 a vůbec toho nelituju. Pořád si myslím, že Unity je super engine, ale vadí mi nedostatek nástrojů (defaultně není k dispozici třeba vertex painting nebo material editor - je nutno dokoupit 3rd party) a cenově (i před zrušením předplatného) je výhodnější UE4. Na druhou stranu chápu lidi, kteří zůstávají u Unity. Třeba tvorba na mobilní zařízení tam je pořád lepší. Navíc je tam práce víc přimočařejší. Zase je ale zapotřebí podotknout, že UE4 se hodně přiblížil indie vývojářům. Ve výsledku je to o preferencích. Být ale Unity Technologies, tak bych se dost začínál bát, jelikož UE4 jim hodně leze do zelí.
  • Robotron3
    Možná jsem měl upřesnit nahoře, že mi Unity příjde vhodnější pro indie vývojáře, kteří dělají menší až středně velké hry. Něco velkýho, komplexního, na čem pracuje řada lidí několik let, věřim, že větší enginy jako UE jsou vhodnější. Pro menší projekty mi ale Unity přijde perfektní.
  • Máš pravdu, nicméně je třeba si uvědomit, co za možnosti nabízí UE4 a Unity.
    Dle mého názoru se vyplatí vyhrnout si rukávy a zabřednout do UE4.

Například Kerbal Space Program je již na hranici schopností Unity. Vývojáři si v devblogu stěžovali, že čekají na každý update Unity jako na smilování.

A tvořit čistě ve 2D v UE4 samozřejmě nativně přímo v editoru jde.
  • Nechápu otázku.

Možná napoví dokumentace: https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Programming/Development/CompilingProjects/index.html
  • Robotron3
    Určitě export do exe. Jinak by to nemělo moc smysl.
  • Robotron3
    Unity je jednodušší. Hlavní script jazyk používá C# oproti C++ v UE, což je příjemnější. Unity má 2D mód, ve kterém jdou velice snadno dělat 2D a 2.5D hry. Přijde mi to jako vhodnější engine pro export na iOS a Android.
  • wenceslaus
    Myslím že mu nevadí princip, ale že používají slovo "zdarma".

Tj. řeší docela nepodstatnou pitomost.
  • Když nejsi schopný zjistit si požadované informace sám od sebe a potřebuješ přímý link, tak se prosím ani nepokoušej nic vytvářet nebo dokonce programovat.
  • Jde udělat samospustitelný soubor z výsledného snažení (exe)? Nebo je spuštění vytvořeného programu podmíněné instalací enginu ...
  • Ano v čem ? Každý si může zvolit co ho rajcuje....
  • A co sisi myslel ? že můžeš parazitovat zdarma na cizím produktu ?
  • Toto je fakt nářez..
  • jsi hnidopich :)
  • wenceslaus
    V čem?
  • Tak, místo keců teď může každý tvořit. thx Epic
  • Super,navic ikdyz jsem mel zaplaceny jen 1 mesic,tak presto mam v marketplace 30 dolaru *4*
  • Nechci byt hnidopich, ale zcela zdarma je podle me neco, za co nemusim vubec platit, trebas MonoGame. Pokud engine ma stale royalties, tak proste zdarma neni. Navic pokud s tim nekdo pujde na KS, tak platite royalties i z techto penez viz. FAQ na strankach UE.

Ano, UE uz ted nema predplatne, ale zdarma proste neni.
  • Robotron3
    Stejně mi přijde Unity pro indie vývojáře vhodnější. Zůstávám *4*
  • Opravdu chytre... chtelo by to rovnou cilenej link bez jakykoliv otravnych registraci atd...
  • To je teda pomoc !
    *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit