Přejít na výpis diskuzí
Update do Guild Wars 2 nepřidá obsah, ale překope herní systémy
21.3.2014 | Adam Homola
21 příspěvků
-
Na GW2 mě nejvíce nesedlo to, co jsem původně bral jako jednu z největších výhod. A to je absence tzv. "svaté trojice" (tank/léčitel/bojovník). Říkali jsme si: To to bude fajn, že když budeme chtít vyrazit do žaláře, tak nebudeme muset čekat až se zrovna najde nějaký tank nebo léčitel. Jenomže jak to pak v praxi vypadalo? Obrovskej chaos. Když jsme ve čtyřech vyrazili do soukromé instance, ta tak ten boj velmi často spočíval v opakovaném dobíhání do probíhajícího boje po smrti. Možná jsme jen nepochopili princip tohoto nového modelu a plně nevyužili jednotlivé vlastnosti našich avatarů.
Při "svaté trojici" tank byl vybaven tak, aby něco vydržel, léčitel tak, aby byl schopen udržet tanka naživu a bojovník na to, aby potvora lehla dřív než léčiteli dojde mana.
Někdy mám chuť se vrátit do wowka, protože, ať se to některým líbí nebo ne, tak wowko je hra, která tenhle aspekt hraní má pořát nejlepší ze všech. -
-
Souhlasím. Tak sem se na GW2 tesil kvuli absence svate trojice a vysledek me zklamal. Jak rikas, proste chaos. A ve vysledku absolutne zadna zabava, ale frustrace. WoW uz taky neni co byval v tomhle ohledu, takze nedoporucuju.
-
Hraju GW2 s pauzami už od startu a právě tenhle chaos vzniklý z absence holy trinity mi také strašně vadí společně s absencí dungeon dropu nahrazeném grindem tokenů.
-
Chápu, ale zkusil jsem třeba po GW2 zase svatou trojici a normálně mě to vůbec nebavilo. Někdy se podívejte na videa od uživatele Brazil z guildy DnT, speedruny nebo i hry s pugem. Proč tam není tank a healer, odpovědi najdete tam. *3*
-
-
GW2 jsem nikdy nehral nejak me nechytnul ten koncept a gw1 jsem jen zkousel. Pro me je offline skilling jako u EVE absolutne vyhovujici vzhledem k tomu ze nemam cas a casual pristup k pribehu u wow s moznosti hrat to na jake urovni chces dostatecny. kdyby tu byla hra jako starwars galaxies urcite bych sel do ni ale bohuzel tu ted neni. mam pocit ze vsechno od wow dolu je strasne podobne kde inovace lidi nebavi viz warhammer nebo the secret world online (ps obe mam "mel jsem" rad")
-
-
a to mam na wow rad muzu po praci u toho vypnout hlavu soustredit se na danou roly tanka nebo lecitele, kazdej vi co ma delat a jak nekdo rika ze mackas 3 tlacitka skillu tak uz to davno neplati ja mam napechovane vsechny action bary vetsinou toho pouzivam hodne a jeste bych ocenil jeden action bar navic pro macra. to ze si nekdo udela macro na danou sekvenci mackanio je jeho minus a me by to ve hre vadilo. Navic wow se hodne zmenilo questy konkuruji nekterym offline rpg kde az na tu mmo grafiku a stylizaci je hutny pribeh nejake cut sceny a plneni. hodne lidi na to kasle a jen se diva co ma kde vzit + donest ale to je zase jenom jejich minus i to hra umoznuje. WoW je na svoji velikost dost levne a oproti jinym hram tam nahrajes desitky hodin nekdo stovky nekdo tisice coz je jen v malo kterem rpg. par lidi na wow nadava par lidi se to snazi zkopirovat a ostatni to hrajou pac nic snad krom EVE co by melo tolik pece, pridaval se furt novej obsah menila se dynamicky krajina a bavilo te to nekolik mesicu az let po dosazeni konecneho levlu proste neni
-
-
hra se navic s pandama zpristupnila i obcasnemu hraci v podobe odlehcenych LFR neboli public raidu tzn i kdyz u toho nesedis nonstop tak si vyzkousis celej obsah co je v te dane dobe dostupny + pokud u toho nekdy sedi nonstop chodi obsah co je vlastne stejny ale vetsi vyzva, presnost kde se ani jedna chyba neodpousti. to je jejich volba ktera by me asi nebavila ale to ze ted muzu zabit finnal bose datace i kdyz hraju o sobotach je super. clovek se docka rozuzleni a ne jako pred par lety v pulce pribehu zjistit ze to musis hrat 7hodin dene s detma na TS jinak si jen do poctu
-
-
-
Je dobre že si uvedomili, že living story updatov už bolo dosť. GW2 potrebuje svieži vietor do plachiet a snáď prekopanie herných princípov bude tým vetrom. Takýto update už mohol prísť skôr ale radšej neskôr ako nikdy. Môžno keby ešte pridali nejaký lepší PVE end obsah a nemusia to byť zrovna raidy. Neviem či tie guild misie naplnili očakávania. Ale klobúk dole, že sa o to starajú bez mesačných poplatkov a nejakých výraznejších mikrotransakcií.
-
"Jediné omezení platí na souboje a PvP boje, během kterých traity refundovat nelze." --- Tak tohle už by chtělo ale hodně mocný skill *1* *1*
-
Spravne to jsi nepochopil:-) Navic velice brzy po startu bylo dobihani po smrti znemozneno, protoze to byl defakto exploit.
-
-
A jak tedy je správný herní koncept? Když se potvorák zaměří na mě, tak začnu utíkat a ostatní do něho řežou? Až se zaměří na někoho jiného, tak zase utíká on?
-
-
To zalezi proti cemu jdes, nekdy je treba dodgnout telegraf, skocit za nej, pouzit block nebo blind atd. Vpodstate kazdy boss ma jinou mechaniku kterou se je treba naucit. Vtip je v tom ze lidi nejak po vsech tech wowkach nejsou schopni pochopit ze ten mob ma i jinou mechaniku nez jit po tom kdo ma nejvetsi agro a proto jim to pripada jako chaos a porad dokola umiraj.
Dukaz toho jsou v GW2 speedruny, kdy se mimo ocividne co nejvetsi rychlosti chodi vsichni v maximalne squishy gearu aby meli logicky co nejvetsi dmg. Tyto speed runy jsou mozne jen diky tomu ze hrac zna presne mechaniku daneho moba a vi co ma v tu chvili delat aby prezil (a ze by jinak prezil tak max 3 rany). Jsou i hraci kteri chodi 5 man dungy solo zase diky dokonale znalosti mechanik. -
-
Jestli hra umožňuje projít samotnému jednomu hráči dungeon, který je určena pro skupinu lidí, pak je v té hře něco špatně.
-
-
-
-
48 hodin BAN za nápis "hipsters.cz", děláte si ze mě kozy?
Vás to snad uráží či co? stačí mi vteřinový pohled na Petra Poláčka a ten jeho Apple noťas oblepený trendy nálepkama a hadry co má na sobě a ty hranatý brejle s tlustejma černejma obroučkama a je jasnej, jen si myslím že není za co se stydět tak proč se tomu bránit, nedej bože kvůli tomu někoho banovat když napíše to co stejně každý vidí ,,,,. *2* -
ko23 tak ber to zase z jine stranky a to ze full set na urcite urovni ma kazdej a jde tam o skill a o clasu zejo i kdyz bych urcite ocenil ve wow absolutne vyrovnane bojiste lvl i Ilvl. kdyz toi slo u instanci tak proc ne pro pvp zejo ale wow je hodne o grindu armoru a je to v podstate hlavni motiv jit dal takze to chapu
-
-
zejo
-
-
pěkná hra to je, bohužel mechanizmy sou slabší. Každá zbraň jiný skilly to se mě vubec nelibi. Pak pvp kde me to hodi hned 80 to je zlo...radeji 10-19, 20-29. Málo skillů i když to mě zase tak nevadí. No ruku na srdce jednodušší mmo snad ani není :D a bude to ještě jednodušší. Wow effect se vytratil rychleji jak prachy z kapsy ;)
-
-
Třeba Defiance je mnohem jednodušší mmo než GW2. K dispozici je jedna speciální abilita, dvě zbraně, granát, sebeléčení a pár volitelných pasivních modifikací.
-
Hehe ... v jedné větě jste si schopen protiřečit, napíšete že vám nevyhovuje že každá zbraň má u každého povolání jiný skillset a zároveň jste si schopen stěžovat na málo skillů :D.
A PvP myslím je také daleko lepší a vyváženější když jsou na tom všichni stejně, ne se někde nechat zabíjet týpkama ve full Gladiator Setech ... mávám WoW. Takhle je PvP alespoň o skillu hráče a ne o tom kolik hodin v tom utopil aby nagrindil na ten Gladiator set :).
Jinak, GW hraju stále už od vydání a pokud je s kým hrát je to stále zábava, nedávno jsem zkusil po dlouhé době nainstalovat WoWko a zjistil jsem že se mi soubojový systém vůbec nelíbí, je moc pasivní, už jsem si nějak moc zvyknul a aktivnější přístup k boji :). -
-
Mne se nelibi, ze ma kazda zbran jiné skilly a ze to člověka nuti třeba i v boji menit zbrane. Co se poctu skillu tyce, tak to je vazne bida, ikdyz si muzes prehazovat ty zbrane, tak je porad tech skillu strasne malo a krome uskakovani tam vlastne nic světoborného není.
-
Ve WoW mají alespoň dostatečně zmáknutý balance class a více druhů pvp arén to se o GW říct nedá.
-
-