Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak jsem to dohrál, koridor, skripty, zastarala grafika, nuda. 4,5/10 fanoušci vetrelce si muzou pricist jeden bod
    • To záleží na tom na jakejch hrách člověk vyrostl. Pokud považuje za vrchol dnešní hry s autohealem a rádoby otevřenym světem tak mu tohle asi nic neřiká. Ta hra je určená spíš pro ty co vzpomínaj na starý dobrý časy kdy byl herní průmysl ještě zdravej, takže tak do roku 2004.
      Pokud někdo vyrostl na klasickejch hrách z konce 90. let až do toho roku 2004 tak ho Alien: Isolation pravděpodobně zaujme.
      • Navíc ta úžasný grafika která neni zmršená dnešníma cool efektama to je jak návrat do doby Doom3, FarCry, Half Life 2 a dalších nesmrtelnejch her. Za grafiku dávam jednoznačně plus, žádný rozmazaný blitky jako ve většině dnešních her. A díky bohatýmu nastavení jdou všechny ty moderní pitomosti zakázat, takže je pak radost to hrát když tam neni motion blur, DoF a podobný kraviny. Navíc to nastavení FOVu, já ty vývojáře miluju. *1*
        • Akorát videa vypadaj na dnešní dobu občas trochu komicky, ale viděl jsem i horší.
    • nevidel i to ani z rychliku, sasek :D
  • Mato1987
    Ja stále zvažujem kúpu, niektorí píšu, že je hra dobrá a že sa za tie prachy oplatí a niektorí píšu, že je to nuda a pomerne rychlo nastane sterotyp. Asi si teda počkám nejaký ten mesiac, keď to pôjde cenovo nižšie a potom to vyskúšam.
  • Vysla uz prakticky vcera, nie dnes :D
    Ale osobne mozem tuto hru len doporucit, ak si niekto nevie stale predstavit o co tam asi moze ist, ako sa to vobec hra, tak ja by som to prirovnal kludne k prvemu Dead Space, mate k dispozii mapu, zbierate rozne surovniny, za tie si vytvarate rozne predmety, trebars lekarnicky, cize tam nie je ani autoheal.
    Atmosfera je uplne perfektna, tej hre za tri hodiny hrania nemam co vytknut, uvod hry je presne taky, aky ho tu kazdy v diskusii pred vydanim ocakaval, pravy Alienovsky, pomaly a tajuplny.
    Grafika je potom uplne nadherna, mam vsetko na max, ale uplne vsetko, nic viac uz nejde zapnut a hra sa hybe v krasnych zosynchronizovanych 60 snimkoch.
    Naorcnejsia je viac na grafiku, nez na cpu, ten je vytazeny na max. 40% vacsinu casu je to okolo 20 az 35% (i5 2500k) grafika je potom vytazena od 40 po 70% vacsinu casu (GTX 780). Nato jak ta hra krasne vyzera je podla mna dost dobre optimalizovana, pride mi trochu slabsi antialiasing, ale mozno je to mojim monitorom Full HD na 27" uz je trochu citit,
    a samozrejme musim spomenut zvuky, tie su vazne podarene, pocut aj take zvuky, ako suchanie o stenu Ripleyovej, alebo ten pisklavy zvuk, co robia tenisky v telocvicni, ked sa prudko posunie do strany.
    Technicky je ta hra skoro az dokonala, hratelnostne mi pride dokonala tiez, ale ako vravim, som stale na zaciatku, Aliena som uz stretol! a dufam, ze ho uz znovu nestrenem *1*
    Mimochodom, Alien je na G2A za necelych 26 eur, neni nad cim premyslat!
    Osobne recenzie uz necitam pred hranim hry, aspon nie hranim takto ocakavanej hry, clovek aj tak dopredu tusil, ze to nemozu tak zmrvit, ako zmrvili Colonial Marines.
    Navyse si tak vytvorite na hru vlastny nazor, po precitani recenzii a komentarov si podvedomo clovek vsugeruje nazor inych a potom to nasledne premieta do hry a nemusi ho ocarit tak, ako by to bolo, keby do nej ide naslepo. Ja som ziadnu necital a vcera sa mi pri hrani nezavrela tri hodiny huba.
  • Keyz
    Vypadá to zatím slušně. Vetřelec využívá celkem fikaně šachty atd. Když mě uviděl, s nějakou zbraní skočil do šachty a snažil vylézt za zády,

    Snad A.I nebude podvádět... Jinak je komické nastavené grafiky v základu. Je zapnutý nějaký debilní filtr, který přidává "filmové zrnění" *15* To je strašná sr*ka. Prostě to bude více filmové, díky vadám.
  • Zatím jsem teprve ve druhé kapitole, vetřelce jsem ještě neviděl, ale je to úžasná atmosférická hra. Uvidíme jak to bude působit po dohrání. Že jsem hru stáhnul a neplatil (jako minimálně 95% zdejších diskutujících) asi nemusím dodávat.
    • ja som si hru kupil, uz asi pred tyzdnom, samozrejme, ze to stahuju zase konzolisti, aby si to na PC vyskusali a potom si to na svojej milovanej konzolke kupili a potom,ze na PC sa pirati...dementi..
      Akoze 26 euro stoji hra, to je fakt strasna palka, kvoli takymto, jak si ty, sa nabuduce mozu na Alien hru vykaslat.
  • Nebudu! Neubudu to hrát! Nebudu měnit plíny kvůli 10ti hodinové záležitosti!
    • Keyz
      Je to jen hra. Tohle se řekni a hotovo. Nechápu jak se někdo může reálně bát ve hře anebo ve filmu. Jasně lekačky platí, protože to nečekáš a soustředíš se, ale bát se? Nějaké napětí ano ale prostě bát se? To strašný, když se nechá člověk takto lehce ovlivnit.

      Například někteří lidé v kině.
      • Princip je v tom, že se lidé bojí právě toho leknutí. Každý jsme ale jinak nastaveni a máme práh fantazie, strachu a kontroly stresu jinde.
      • To byla, ale nadsázka a vtip s odkazem na slavné video Luboš - Lakatoš *1*
        Jinak se takových her moc nebojím, s jedinou čestnou výjimkou AvP za mariňáka. Asi mám trauma z dětství, kdy mě to otec nutil dohrát *1*
        • Keyz
          To jsme neviděl mrknu na to :)

          Hh. Jo AvP za mariňáka, tam jsem také sral. To musím přiznat. Od té doby jsme odolnější. A tam to bylo HC, zrovna to byla snad jedna z prvních her, které jsem hrál takto hororové.
          Ale bylo to super, střílet podle toho radaru do neznáma, protože se bojíš a do toho ty skřeky vetřelců.
          • Hanzales
            Asi nás ten první avp tehdy procvičil no :) Alespoň tan facehugger mně shodil poprvé ze židle (a to už jsem se bál před tím... ten ťapkavý zvuk a ticho....)
            Od té doby jsem taky nějak odolnější :) Ale u tohohle Isolation díky bohu ten strach uchopil zase někdo šikovný a pracuje s tím napětím hráče fakt zkušeně. Já jsem rád, že to není jen o lekacích momentech ale notně to staví na celkové atmosféře a výpravě.Luxus :)
            Jinak musím ještě dodat, že první dvě hodky u Isolation jsem zažil krásné pocity strachu i když bylo jasné, že tam ta mrcha tak brzo asi nezaútočí, ale když jsem ho pak viděl a věděl že už tam někde je, rapidně jsem změnil gameplay na ještě plíživější a připosr*nější s občasnými přeběhy a neustálým koukáním se všude kolem a hlavně za kdejakým zvukem, který se v prostředí šíří taky velmi zajímavě :)
            • C-BEAM
              ja mám stále v živej pamäti demo na AVP1 ktoré som sa nielenže bál hrať ale ja som sa ho bál dokonca i spustiť ! taký som bol po*era. Bola za tým trauma z detstva keď som pozeral jeden z Alien filmov, už ani neviem ktorý to bol keďže som ho pozeral s rukou cez oči.
            • Keyz
              Jo, to napětí je zde super. Víš, že tam někde je šmejd musíš to nějak řešit. Lepší jak lekačky. Celou dobu napjatě řešíš kudy přejít a pořád nevíš, kdy to nebezpečí potkáš :)

              Snad ta AI opravu nebude dělat nějaké podvody. Jako v Outlast, kde se borce vždy teleportoval do lokace kde byl zrovna hráč. A radost z krátkého útěku neměla smysl. Vždy, šel tam kde jsem byl.
  • Nemůžu si pomoct, ale na mě to ze všech recenzí a potažmo videí působí jen jako slabší odvar Outlastu přeskinovaného do Alien univerza.
    • Strasne, ale strasne sa mylis!
    • taky mi to tak zprvu přišlo ale Alien má naprosto úžasnou atmosféru o které se Outlastu může nechat jen zdát..
  • C-BEAM
    s podporou Oculusu to vyzerá nádejne, hra je vraj pomerne prístupná v tomto smere a možno sa dočkáme aj neoficiálneho OR patchu, takže som fakt zvedavý. Ja si jednoducho potrebujem vyskúšať ako sa cítil Dallas v tmavej ventilačnej šachte s mimozemskou formou života vynárajúcou sa z tmy v odleskoch svetla plameňometu.
    • Včera jsem viděl záběry i z toho DLC Nostromo. V těch šachtách to je masakr a super je, že si můžeš i vybrat postavu.
  • na Sectore to dostalo 9/10 a ludia v diskusii co to hraju su vcelku dost nadseni, tak som zvedavy.Zrejme je to to, co sme chceli.
    • Ta reklama je už vážně trapná *6*
    • Ve všemožných zahraničních recenzích to právě dostává +- průměrné hodnocení, no uvidíme...
      • Ristoro
        Průměr je 50/100. Tohle má na Metacritics 80/100 a od hráčů taky. To je daleko od průměru. Že dnešní recenzenti a hráči nepoužívají celou stupnici, to je druhá věc.
      • Lehce nadprůměrné hodnocení to dostalo jen u IGNorant, kteří si to spletli s cod a bylo to pro ně moc dlouhý a těžký, a u Gamestopu (škoda slov). Jinak zatím metascore solidních 8/10, hodně devítek (např. PC Gamer 93%) a na českém eurogameru a zingu 9/10.
        • No já myslím, že ona pravda bude někde mezi. Jako hra z Alien univerza to bude jistě nadprůměrný titul (ono v podstatě není s čím srovnávat, poslední kvalitní byl AvP 1/2), ovšem bez přihlédnutí k tomuto to bude jen další průměrná hororová hra s několika lekačkami.
        • jenze lidi to jeste nedohrali a uz tomu davaj klidne 10/10.
          IGN to narozdil od nich dohralo, takze asi muzou lepe posoudit jestli hra po par hodinach neztrati kouzlo, jestli je to tak jak IGN tvrdi, ze 20 hodin delas furt to samy a ze po 5 hodinach ta hra ztrati kouzlo, pak jejich hodnoceni naprosto chapu.
          • Já jsem jinak počítal jen recenze od novinářů na tom metacritic.
            • aha, ale Kopu ne
          • recenzent na IGN si dal hard mod a potom nariekal a strhol body za narocnost... alebo sa stazuje na "nevypocitalnu AI" ... no comment ... su aj ine veci, staci si precitat komentare ludi, co to uz hraju pod tou recenziou, ktore sa z jej autora z 99% vysmievaju resp. s nim jasne nesuhlasia a urobit si nazor na doveryhodnost tej recenzie.
            • rikal pouze ze nedoporucuje si to davat na hard. ale spatny hodnoceni tomu dal z jinejch duvodu, rikal ze napred byla ta hra fakt super ale pak uz se to jen opakuje, furt se schovavas do stejnej sacht a skrini.
              Jako nechci moc branit autora recenze protoze jsem to sam nehral a nemuzu posoudit, ale ty problemy co tam vyjmenovaval zneli smysluplne.
              Ale rikam pockejme tyden - ja predpokladam ze to hodnoceni na metacritic jeste spadne, ale kdo vi treba ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit