Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to je porad dokola...ty si nekupujes hru, ty si kupujes jen pravo ji hrat. Tvoje je pouze dvd a krabice a navod atd...ale ne digitalni obsah na tom dvd. A ty nemuzes pravo hrat tu hru prodat dalsi osobe.
  • Irisis
    a kdy jsi naposledy hrál COD 3 ? :) nebo nfs: underground 2 ? nebo miliardy jinejch prefabrikátů, který se od roku 2005 lišej +/- číslem a lepší mediální masáží?
  • no moralne snad ne ;]
  • MrSanta
    Ale já to vidím, nesouhlasím s tím a nelíbí se mi to. Jediné co píšu, je, že chápu snahu vydavatele omezit bazarové prodeje. Toť vše.
  • To je právě PR rétorika, kterou chtějí abychom přijali - "první dostane bonus". Divím se, že to nevidíš. Odkdy je hra s veškerými svými funkcemi bonus? Navíc nepochybuj, že v dalším kroku bude znevýhodnění ještě větší, až dojde k zablokování....
  • To je právě PR rétorika, kterou chtějí abychom přijali - "první dostane bonus". Divím se, že to nevidíš. Odkdy je hra s veškerými svými funkcemi bonus? Navíc nepochybuj, že v dalším kroku bude znevýhodnění ještě větší, až dojde k zablokování...
  • MrSanta
    Zkus si přečíst ten článek ještě jednou.
    Nikde se v něm nepíše o zákazu prodeje her do bazaru (i když i takové zhovadilé snahy jsou). SONY zavádí obsah, ke kterému bude mít první majitel přístup zdarma. Majitel hry pořízené z druhé ruky si bude za tento obsah muset připlatit. Když si to bude přát. Hra je hratelná i bez tohoto obsahu. Hra se stále může prodat do bazaru. Případný kupující hry z bazaru, se sám rozhoduje, jestli si tu hru za těchto podmínek koupí, nebo ne.
  • MrSanta
    Všechno co jsi vypsal, snad kromě známek, ztrácí užíváním svou hodnotu. Něco méně, něco více.
    Jakékoliv DVD si můžeš v ČR půjčit ve videopůjčovně. Sice ne za členský poplatek, ale zas tolik peněz to nestojí. Jak je to u vás nevím. Špatně zásobená knihovna ve tvém městě je problém zřizovatele knihovny.
    Kvalita hry podle mě nestárne. Když je ta hra dobrá, tak je dobrá i za deset let. To že je problém ji spustit na nových systémech s tím nemá co dělat.
    Článek se zabývá problémem bazarového prodeje. Na to reaguje SONY (a před ní EA či THQ) tím, že první kupující má ke hře určité bonusy, které si kupující hry z barazu musí přikoupit. Pokud je chce. K základnímu hraní potřebné nejsou.
    U Dragon Age: Origins dostal první kupující formou tohoto bonusu jednu postavu do party a s ní spojený quest. Nic víc. Bez této postavy je hra bez problémů hratelná a nijak výrazně jí to neomezuje. Hru můžeš stále do bazaru prodat a ten kdo si jí koupí, jí může hrát a dohrát.
    Já tento postup neschvaluji. Akorát jsem napsal, že tuto snahu ze strany vydavatele chápu. Chápu, ale nesouhlasím s ní.
    Ono by se to celé dalo postavit opačně - ten, kdo si hru koupí jako první majitel (ne z bazaru) dostane od vydavatele odměnu v podobě toho a toho.
    SONY ti nebrání hru prodat do bazaru. Svojí činností akorát snižuje její hodnotu pro případného zájemce o koupi hry z druhé druky.
  • Ona údajná nepřenositelnost "nevýhradního práva k užívání" je dogma prolobované v rámci autorského zákona, který tak víceméně obchází obchodní zákoník a v neposlední řadě popírá ústavou garantovaná majetková práva občana - spotřebitele. Problém je, že zatím nikdo nešel s vymahatelem podobných licencí do soudního konfliktu.
  • Až na to, že hry morálně zastarávají ještě mnohem rychleji než auta.
  • Aha... bazary nestydatě vydělávají. Vydavatelé chtějí část zisku. Ale co kdyby bazary prodělávaly, myslíš že by vydavatelé pomáhali se ztrátou? Těžko... Celý tenhle požadavek je totiž nemorální. Ten kdo nenese obchodní riziko, nemá nárok na zisk.
  • dufam ze nikdy nekupis a ani nepredas - auto, telkac, monitor, chladnicku, nabytok, obraz, znamky, knihy atd. atd.
    si uplne vytreti :? ked si raz nieco kupim tak je to moje a mozem si s tym robyt co len chcem.
    v amerike ides do kniznice a mozes si pozicat akekolvek DVD za clensky poplatok.. to plati aj pre pocitacove hry. U nas si v kniznici za mesacni poplatok 5ecok mozes citat tak akurat verneovky a este ti chce niekto zakazat predat legalne nadobudnuty majetok !! Tu nejde o par supov ale o princip. Mimochodom aj kvalita hry casom starne. napr uz ti nepojde nainstalovat lebo pouzivas novsi operacny system , grafika uz je zastarala atd. atd. Oni tie firmy ako SONY Xbox . . . . . chcu od teba osobne udaje ale uz sa nestaraju aby ich poriadne ochranili pred nejakymi detskami co otvoje osobne udaje zverejnia na nete...
  • Dneska si hru nemůžeš vyzkoušet když není demo a už jí ani nemůžeš prodat...já nevím ale tohle jen nahrává tomu aby si to lidi stahovali a Firmy to stále nechápou asi to pirátění nebude tak závažné jak se všude píše.
  • Na druhou stranu pravda je, že kdyby auto bez jediné opravy vydrželo 10 miliónů kilometrů a pořád vypadalo a jezdilo jak v den, kdy sis ho koupil, tak budou automobilky taky proti bazarům prskat *3*
  • Bohužel nemají. Tvrdou ralitou je, že vycházejí spíše z dojmů.
  • Kdyz koupim auto tak ho taky hodlam nekdy prodat pokud prestane vyhovovat..
  • Ocelot23
    Já do bazáče prodávám i steam hry tedy jen nepoužitelné disky s krabičkou klidně za 300 :D :D Když je prodavač tak blbej že to vezme..a hráč tak blbej že si to nezjistí... :D
  • Já mám kod na klasickej reptile oblek a podle všeho vypršel, ačkoliv by měl fungovat ještě x let *7*
  • Dle mího názoru je to pěkná s.. Když pominu to že když se mi Ps rozbije a budu muset koupit nový tak hry který jsem si koupil možná pak fungovat nebudou, nebo se jim zase pokazej servery a nějakým zázrakem se mi vymaže profil.. tak Mě nejvíce naštvalo to že jsem si kopil originálku MK9 na 1200,- a nakonec v krabičce ten kod nebyl.. takže online hrat nemůž.. Krabička byla řádně zablombovaná a zabalená a stejně tam nebyl. A prodejce mi to nechtěl vrátit..
  • MrSanta
    No, když si vezmu že bazary na tom nestydatě vydělávají, aniž by se nějak výrazně podílely na vývoji apod, tak se ani nedivím, že to vydavatelům leze krkem.
    Většina věcí běžně prodávaných do bazarů má užíváním sníženou hodnotu. Hra jako taková žádnou hodnotu sníženou nemá. Maximálně oslí uši u manuálu (i když poslední dobou jsou manuály spíš výsměch). A když si někdo koupí bazarovku s poškrábaným nosičem, tak je to, s odpuštěním, id*ot.
    Na druhou stranu si hodně hráčů prodáváním her do bazaru "vydělává" na nákup dalších her. Když žádnou hru do bazaru neprodá, tak si nekoupí tolik nových her. Ale vydavatelé to mají určitě dobře spočítané...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit