Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zastaralost te hry je pekelna a to nejenom technicky. Navic pribeh nedava smysl.

  • frank.horigan

    Jo máš pravdu, hudba tam byla vždy dobrá.. Ale jinak to ze mě vyčpělo.  Když jsem bloudil po Morrowindu, huba byla otevřená údivem. Bylo to něco, co jsem ještě nikdy neviděl.

    Oblivion už měl jen pěknou grafiku a Skyrim byl zase opravdu fajn. No a pak přišel Zaklínač 3 a donesl dospělost, syrovost a reálno.

    Bethesda byla v prachu ze kterého se už nepostaví. ElderScrolls 6 nikdy nevyjde, věř mi. Je to stejný případ, jako Half-life3.

    Očekávání ultra ortodoxních fanoušků jsou tak velká a nereálná, že jak Todd Howard, tak Gabe Newell raději počkají až všichni vymřou než aby vydali pokračování něčeho, co nikdy nepřekonají. Vědí, že nikdy nemohou vyhrát. U Bethesdy to platí dvojnádob.

  • Derp_1337

    Hele, asi máš problém s pochopením psaného textu. 

    Ta první část textu je obecná. Napsal jsem všeobecně "ta nejlepší hra". Nikdy jsem netvrdil, že mluvím o BG3. 

    A už vůbec jsem neřekl, že zrovna "writing od Larianu" je mistrovské dílo. Níž jsem jenom napsal, že BG3 je někde úplně jinde než Starfield a to je asi tak všechno.

  • Jo, prostředí je celkem fajn (dokud se neokouká) a přestřelky v nulové gravitaci jsou asi tím jediným, čím se povedlo žánr obohatit v pozitivním slova smyslu.

  • Tenurri

    Jo, já třeba tu jejich atmosféru elder scrolls her mám fakt ráda. Není to žádný vrchol, ani top kvalita...ale cítím se v tom velmi komfortně a dokážu tam utopit mraky času, aniž bych se vůbec nějak pohla v příběhu. Elder scrolls soundtrack má u mě taky svoje speciální místo.

    Proto se stále těším na další elder scrolls, protože i kdyby to bylo stejné jako skyrim, jen zasazené jinam, tak asi budu spokojená :D...Jde mi o svět, lore a tu atmosféru, která je dle mého pro tuhle sérii docela unikátní.

    Fallout série už na mě takto třeba nepůsobí a Starfield...no, škoda mluvit.

  • frank.horigan

    """No..mě v bethesda hrách nejvíc bavil průzkum světa a objevování všeho možného - myslím si, že to byla silná stránka jejich her"""

    To ano, souhlasím, ale bavíme se o dobách Morrowindu, Oblivionu (první průssser) a Skyrimu- což je asi jejich takový vrchol...

    Pokud dnes koukneš na Zeldu: Tears of the Kingdom a srovnáš ve smyslu objevování světa se Starfieldem..  Tak nevíš jestli se máš smát nebo brečet.

    Po 30letech jsem myslel, že mě ve hrách už nic moc nepřekvapí a Nintendo mě vyvedlo z omylu.   

  • Tenurri

    No..mě v bethesda hrách nejvíc bavil průzkum světa a objevování všeho možného - myslím si, že to byla silná stránka jejich her...jen tak se toulat světem, vylepšovat svoji postavu, objevovat menší příběhy. Na každém rohu bylo "něco". To ve starfieldu není. Cestování vesmírem je matoucí a nezábavné. POI se neustále opakují, fauna a flora taky.

    Některé úkolové linky byly fajn..třeba ta od Vanguardů mě docela bavila. Hlavní linka mi přišla vyloženě hrozná a ty svatyně...naprosto otravná a nudná minihra. Ve skyrimu byly alespoň součástí dungeonů. Jsem z nich tak extrémně otrávená, že už to dál ani neplním...

    DLC mám, ale ještě jsem se k tomu nedostala, nemám na to dostatečný level...a po tom, co teď hraju Cyberpunk a dohrávám Phantom Liberty, tak je velmi, velmi, velmi těžké se ke Starfieldu vůbec vrátit.

    Při posledním pokusu jsem jen 10 minut přemýšlela jak se dostat na jinou planetu a jak na ní vůbec přístát :D...

  • Writing od Larianu mistrovské dílo? A JÁ že jsem pobavil?

    Tak to dopadá, když má člověk kontakt jen s "mistrovskými díly" na poli videoher a v životě nepřečetl nic, co není na monitoru.

  • Inquisitor

    A mě Starfield celkem baví. Sem tam si dám na hodinku pár misí. Líbí se mi jak je zpracované prostředí, přestřelky v nulové gravitaci.

  • Starfield mi přijde dokonce jako krok zpět. Vrátili se k hromadě malých lokací, mezi kterými se musí používat fast travel. A to dokonce méně příjemný než u těch nejstarších Bethesdích RPGček. Celé kouzlo toho, že můžeš procházet krajinou jak se ti zlíbí v TES a Falloutech, je pryč. Pro cestování vesmírem se měli trochu inspirovat v Elite: Dangerous a když už chtěli mít tisíc planet, mohli procedurálně vygenerovat víc než jen malé fixní lokace. V podstatě veškerý možný pokrok, který to žánru mohli dát, v podstatě ignorovali.

  • Derp_1337

    " tak třeba příběh, dialogy a "writing" obecně jsou podle mě průměrné u obou her"

    Co na to říct? I ta nejlepší hra si vždycky najde nějaké vyjímečné jedince, kterým se nelíbí. Pro všechny ostatní to je mistrovské dílo.


    A osobně se musím smát, že někdo dokázal napsat takovou blbost, že BG3 je stejně průměrné jako Starfield v dialozích, příběhu a či stylu vyprávění. Pobavil jsi. 😂

  • Keď som vo velkolepom scifi narazil na tu istú jaskyňu tri planéty po sebe, pochopil som, ze tu o velkoleposti nemôže byť ani reči :(

  • Hidden

    Ono tak obecne vsechno se vsim, nejen po technologicke strance. Myslel jsem tim hlavne jak jsou vystavene questy a pribeh - casto jsem si rikal proc nemuzu udelat nebo odpovedet to ci ono (a davalo to smysl v kontextu ukolu) a ze jsem obvykle krome par pripadu ani nemel nejakou iluzi volby. Dialogy mi pribeh nijak zvlast neprodavaly (neurazily, ale ani nenadchly) a tak dale. Ve srovnani se zminovanym BG3 jsem se citil hodne svazany a omezovany, ve srovnani treba s Cyberpunk/Phantom Liberty dej a spad pusobil hodne unyle, ve srovnani s Red Dead Redemption 2 svet nebyl zrovna zivouci a celkove muj dojem byl, ze je to proste bethesdi hra tak, jak je vzdycky delaji. Coz samozrejme neni automaticky spatne, ale uz mi to subjektivne prestava v dnesni dobe stacit a cekal bych vetsi inovace a pokrok. Pritom Starfield zasazenim, tematem a podobne je hra presne pro me.

  • Nevím, jestli lze srovnávat Starfield s BG3, v čem by podle tebe měla být Bethesda staromódní? Myslíš v technologiích? To asi určitě, ale pak bych srovnával Starfield spíš s něčím jako Star Citizen. A tam to pro Bethesdu opravdu dopadá hodně mizerně.

    Pokud myslíš umělecky, tak třeba příběh, dialogy a "writing" obecně jsou podle mě průměrné u obou her, ale víc mi vyhovuje serióznější, "dospělejší" Starfield než lehce zoomerská BG3 s marvelovským banterem a komiksovýim postavami.

  • Hidden

    On Shattered Space neni horsi nez jine veci Bethesdy, takze kdo je s urovni jejich ostatni produkce spokojen, nebude zklaman ani jim. Problem je v tom, ze se Bethesda nikam neposouva (a nebo posouva, ale strasne pomalu) a kdyz se pak clovek vrati k jejich hram treba po Baldur's Gate 3, jedno jestli ke Starfield nebo starsim kouskum,  tak bolestne zjistuje, jak moc je Betshesda v nekterych vecech strasne pozadu a staromodni.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit