Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kazdy spravny american predsa musi zabit bin ladina! *1*
  • cumpi3
    Hon na Bin Ládina? To z toho udělají pohádku? *1*
    • pohádka je s toho od začiatku
    • a taky se naucite jak se spravne zbavit dukazu
    • Asi to bude to fantasy RPG zasazene do sveta blizkeho vychodu...
  • Já chci hon na Obamu, to bych si to DLC klidně koupil :P
  • Inak ta vec s Binladinom, je to pekne odveci, ked tam nanho vlietlo najeltnejsie komando komandovske preco ho proste nezatkli a nebol normalne vypocuvany, alebo predhodeny pred civilizovany sud ako dobra zapadna kraina ma vo zvyku.
    To ze ho na mieste odprajsli maximalne hovori len o tom ze to bola len nastrcena figurka.
    • Tak oni ho neodpráskli chladnokrevně. Podle popisu vylezl z pokoje a jak byla tma, tak někdo vyhodnotil, že může být nebezpečný a sundal ho, aniž by věděl, kdo to je.

      Nevěřím na konspirace. Al Kaida byla mocná organizace, ale Američani ji skutečně systematicky a důsledně zlikvidovali.
      • DangerousDave
        američania alkaidu dôsledne zlikvidovali ? *1* tu sa teda dozvedáme veci ...

        ako to bolo s Ládinovou smrťou/popravou/samovraždou/náhodným zabitím sa nedozvieme nikdy. Ale rôzne konšpiráčné teórie sú vyslovene smiešne, podľa mňa bol jednoducho zlikvidovaný, jeho zatknutie by rozpútalo lavínu teroristických akcií za jeho oslobodenie, samovražedných útokov, únosov a vyhli sa aj problémom okolo procesu na svojej pôde.

        Jednoducho dali jasný signál, že ak sa niekdo rozhodne vraždiť, oni si ho nájdu a zabijú... bezohľadnu na to ako dĺho to potrvá a kde sa bude shchovávať, nič viac nič menej.
        • Jo, Al Kaida je de facto mrtvá organizace. Byly doby, kdy měla dobré personální i finanční zázemí, ale to je dávno pryč.

          EDIT: Měl jsem předtím na mysli, že ji zlikvidovali jako mezinárodní teroristickou organizaci, ne že každý jeden pantáta, který se k ní hlásí, už je na pravdě Boží (Alláhově teda).
          • DangerousDave
            asi ťa zklamem ale Alkaida ako organizácia ďalej funguje aj vo svojej oslabenej podobe prakticky po celom svete... a o jej finančné zaistenie nemaj vôbec obavy.
            • Nezklameš mě, protože ty skupinky, které si dnes říkají Al Kaida, se se silou a velikostí původní organizace vůbec nemůžou srovnávat. A co se týče financí, platí to samé.
          • http://www.youtube.com/watch?v=cHAwbYpRGkQ

            Tohle mi prislo vcelku zajimave. Treba se to bude libit.
      • Whoossain
        Nevěřím, nevěřím. Oficiální zpráva uváděla půlhodinovou přestřelku na přilehlym pozemku a tuhý boj přímo v objektu, který vyvrcholil dramatickou přestřelkou v ložnici, kde se Osama schovával za přítomnými ženami, které museli příslušníci elitních jednotek rovněž zastřelit. Black Hawk down v oblasti dvorku included!
        • To by mě zajímalo, z jaké oficiální zprávy vycházíš. Vím o tom, že jeden člověk řekl na kameru, že se schovával za živý štít. Ještě ten den to bylo popřeno.
          • Whoossain
            Kamaráde, toho byly plný zprávy včetně fotografií trosek vrtulníku :-) http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/240680-cilem-bylo-bin-ladina-zabit-ne-ho-zajmout-potvrzuje-zdroj-ze-specialnich-sil.html - doporučuju především odstavec "V bin Ladinově úkrytu". Expendables hadra :-)
            • Tak ten vrtulník jsem zrovna nemyslel. Mě spíš zajímá, jak to souvisí s tím, jestli Usáma byl nebo nabyl jen "nastrčená figurka", tudíž že existovala nějaká konspirace (židobolševické spiknutí, ilumináti, nový světový (ne)řád a já nevím co dalšího).
  • odpad. Chci zase držet estégéčko a kosit němčoury v plynový masce!
  • PS3Hrac
    V skoro všech hrách zabijíte ve jménu USA přitom USA je největší zlo si myslí že jsou nějací nadlidi nebo co *15* A vůbec jestli je to s Bin ládinem pravda dneska nevíš čemu věřit *15*
  • cumpi3
    A ještě k muslimům, kteří jsou tu poslední dobou číslo 1. ... Jejich náboženství je zajímavé, ale bohužel jsou to fundamentalisti, kteří se bojí o svou pravdu...a proč jsou tak agresivní?
    1) Jednak proto, že se bojí o svou pravdu 2) agresivita je v arabech prostě zakořeněná a když se všichni spojili pod Koránem, tak mezi sebou již válčit nemohli a byli nuceni svou agresi vybíjet jinak...ale i tak myslím, že ta agrese je někdy přejde...stejně tak jako přešla křesťanství :) koneckoncům, když bylo křesťanství stará jako teď Islám, tak to byla samá křížová výprava :) ... ale nechci je obhajovat, prostě jsem je rok studoval...co mě na nich štve je strašná netolerantnost, čímž myslím např. to, že když má muslim bydlet v Evropě, měl by se přizpůsobit a ne že zastřelí svou dceru, protože jde na diskotéku...co čeká, když to dítě nechá vyrůstat v evropské společnosti? ... já taky po nich nechci, aby si křesťané u nich stavěli kostely...
    A kdo má o islámu a křesťanství nějaké podvědomí, tak ví, že jsou si v mnohém podobné...
    a omlouvám se všem Antimuslimům a muslimům zde *7*
    • To, čo si napísal, sa síce pekne číta, ale z historického hľadiska je to jedna veľká volovina. Korán rozhodne moslimov nezjednocuje ani nikdy nezjednocoval. Ešte predtým než sa moslimovia veselo hlušili s kresťanmi sa moslimovia veselo hlušili s inými moslimami a v tejto Alaho(ne)milej kratoichvíli pokračujú dodnes. Dal by som krk na to, že moslimovia pozabíjali ďaleko viac iných moslimov ako kresťanov a najviac teroristických útokov je taktiež páchaných na ich vlastných súkmeňovcoch.

      Islam má paradoxne jedno zlaté obdobie už za sebou -- a to ešte pred prvou kruciátou do svätej zeme. Islam bol kedysi dokonca liberálnejší ako súdobé kresťanstvo. Zatiaľčo my sme sa tu v Európe lopotili v temnom stredoveku, v islamských krajinách sa darilo filozofii, medicíne, astronómii a ďalším ušľachtilým vedám. Boli to práve arabi, ktorí uchovávali dedičstvo antickej filozofie a od ktorých sa spätným prekladom dostali mnohé vzácne diela Platóna, Aristotela a ďalších späť do kláštorov po Európe. A s nimi mimochodom aj zväzky orientálnych filozofov -- napr známeho Avicennu. Aj v architektúre boli islamské krajiny niekde inde ako my tu na sever od stredozemného mora. Stačí si ísť pozrieť, čo po sebe nechali maurovia na juhu Španielska.

      No a čo sa týka krížových výprav do Palestíny, tiež je nutné podotknúť, že ani križiaci nenašli pri svojom príchode Palestínu jednotnú. V lévante zvádzala boj dynastia Fatimovcov (ktorí boli ku kresťanstvu pomerne benevoletní) s expandujucou ríšou ortodoxnýxh seldžuckých turkov. Práve tento konflikt (a fakt, že seldžukovia 1073 dobyli od Fatimovcov Jeruzalem) sa považuje za jednu z (mnohých) príčin krížových výprav.
    • Jo a samozřejmě Arabové nejsou o nic agresívnější než ostatní národy. *3*
    • Hm, zajímavý.
      1. Arabové i muslimové mezi sebou docela často válčili. Víra jim tedy nebránila stejně jako nikdy nebránila "křesťanům" v masových vraždách. Arabové expandovali mimo svá původní území ani ne tak kvůli víře jako kvůli prosté nutnosti dobývat nová území. Ve svých územích byli totiž docela dost limitováni. Jistě, víra byla také do jisté míry důvodem, ale asi tak jako byla víra důvodem pro expanzi křesťanských států.
      2. Arabové nerovná se muslinové a totéž platí i opačně. *3*
      3. Fundamentalisti se bojí tak maximálně o své postavení a moc. Jejich pravda je jen prostředkem, jak dosáhnout moci. Proč jsou tak agresívní? Důvodů je opravdu mnoho: stín kolonialismu, chudoba, dělení světa na velmoci a ty ostatní, islám (ten přímo vybízí k násilí proti nevěřícím), vnitřní situace a mocenské boje v jednotlivých regionech (právě boje mezi muslimy nezřídka muslimy radikalizuje) atd. atd.
      Islám a křesťanství jsou v samém základu špatné. Bohužel lidé jsou ještě na příliš primitivní úrovni na to, aby se vzdali svých iluzí. Hodnoty lze držet i bez "klasického" náboženství. *3*
      • cumpi3
        2. ano, napsal jsem to blbě, měl jsem na mysli boj mezi muslimy...ti mezi sebou válčit pak nemohli...z toho plyne odpoveď na 1. ... 3. fundamentalisté se opravdu bojí o svou pravdu...kdo se bojí o moc nemusí být přeci fundamentalista, nepleteš si to s feudálem? *8* .... a s tím posledním absolutně nesouhlasím, neboť to křesťanství ani islám špatný ve svém základu není, jen náboženství je často špatně interpretováno, či naopak příliš doslovně...
        • Náboženství není nic jiného než snůška interpretací nějaké univerzální pravdy. Protože tuhle interpretaci dělají zásadně jen lidé, je zde obrovské riziko, že jsou zcela chybné. A protože je to už opravdu dlouho od vzniku řečených náboženství, řada významů "prvotního náboženství" se už dávno posunula a nejspíše se opět interpetuje špatně.

          Vedle toho, primárním cílem mnoha náboženství bylo a je shrnout určité hodnoty a ty pak tradicí dále udržovat při životě. Dříve se totiž věřilo, že hodnoty nelze uchovat jinak než skrze nějakou náboženskou tradici. Náboženství tedy bylo nutnou součástí naší civilizace. Později se ovšem ukázalo, že lze vybudovat i víru v hodnoty jinak než skrze tradiční náboženství. Víra v demokracii je jedním z příkladů - jde o souhrn hodnot, které se zakládají na víře, avšak nezakládají se na tradičním náboženství.

          Konec přednášky. Sry za ty kecy všem, kteří sem přišli diskutovat o hrách. *4*
          • cumpi3
            No vidíš...takže za špatnou interpretaci mohou lidé? A náboženství ti má pomoci pochopit a říct, jak vlastně správně žít...a s tou demokracií, WTF? To je prostě druh vlády, stejně tak jako byla dříve království, knížectví...nejde tedy o demokracii, ale o změnu lidského myšlení, kteří na vše koukají jinak než dřív...a neviděl bych v tom nějakou výhru...stačí se podívat, jak hluboce padáme
            • Cahir
              Z.Z.: "Vedle toho, primárním cílem mnoha náboženství bylo a je shrnout určité hodnoty a ty pak tradicí dále udržovat při životě. Dříve se totiž věřilo, že hodnoty nelze uchovat jinak než skrze nějakou náboženskou tradici." Tak to bych úplně neřekl. Náboženství se vztahuje k mnohem původnějším lidským otázkám: Co se to kolem mě děje? Proč se děje to, co se děje? Jaký je smysl života? Kdo mě stvořil? Existuje život po životě? Jak se to má se světem? Atd. atd. Tradice a náboženství mohou klidně stát odděleně a často to tak je.

              Srovnávat náboženství a státní zřízení mi taky nepřijde úplně šťastné, ale v podstatě máš pravdu v tom, že v obou případech se vyskytuje soubor nějakých hodnot a z nich vyplývajících pravidel.

              Osobně náboženství nesnáším a považuji ho za přežitek. Morálka, víra ve světový řád, případně víra ve stvořitele, se naprosto obejdou bez tisíce let starých žvástů o milosrdném Bohu, jeho synovi i o sličných pannách...
            • Demokracie není jen druh vlády.. nic není "jen".. prostuduj si k tomu něco. Intelekt na to nejspíše máš vhodný. *3*
    • Cahir
      Takže jestli jsem tě správně pochopil, tak ty tvrdíš, že existuje etnická skupina, která se vyznačuje větší vrozenou agresivitou než ostatní? Tohle nemá daleko do žvástů o nadřazených a podřadných rasách, příteli...
      • cumpi3
        Co to píšeš za blábol? Co to má co společnýho s nadřezeností a podřezeností? Prostě to tak je! To je jako bych nemohl napsat, že mongolové byli kočovný národ a žili vykořisťováním jiných území...A nebo bych nemohl napsat, že Japonci jsou zpravidla menšího vzrůstu a mají jinou kulturu...a že černí jsou černí a bílí jsou bílí....To jsou prostě fakta! Ale nikoho nenadřazuji...navíc taky píši, že i křesťané byli ve dost často agresivní! A tím asi nemyslím muslimy...
        • Cahir
          Takže lidské vlastnosti srovnáváš s barvou kůže či vzrůstem? A prostě to tak je? Máš to čím podložit? Odkazování na dějiny nevypovídá o ničem jiném než o vlivu kultury na vývoj jedince, nikoliv a vrozených dispozicích. Tvrdit o někom, že je agresivní, primitivní, chytrý atd. pouze v závislosti na jeho etnické příslušnosti, nemá daleko do výroků, které tvrdí, že je určité etnikum v něčem lepší/horší než jiné. Což nikdy nebylo přesvědčivě dokázáno a taková tvrzení se hodí maximálně do pseudo výzkumů nacistické propagandy... Tím samozřejmě netvrdím, že jsi nacista! Tím tvrdím jen to, že tvoje výroky jsou zjednodušené generalizování a to je kořenem pro budoucí žvásty o nadřazených rasách.
          • Magister_Peditum
            Ony "pseudo výzkumy nacistické propagandy" ve skutečnosti položily základy moderní genetice...
          • Zase meleš hlouposti! Napsal jsem, že je v nich zakořeněná agresivita, neřekl jsem ale, že to mají zakořeněné od přírody...takže čteš víc, než píši... *3*
            • Cahir
              Tak to se pak omlouvám...
      • Pravdu díš. +1000
    • Magister_Peditum
      Komu se omlouváš, vždyť máš stejné názory, jako většina zde. Ať se vykašlou na projevy islámského radikalismu a kukaj se začlenit do naší společnosti. To je celé. *15*
      • Magister_Peditum
        No, tak někdo by je asi chtěl rovnou vyhnat, podle těch mínusů. *15*
    • Podívej jsem muslim a tvůj koment mne potěšil ale k té diskotéce to jsou fanatici jako ten maniak který 6.6.2006 přestíral bombu v letadle.V káždém náboženství jsou fanatici.
      PS:Budhistům to přeji ti jsou mírumilovní
      • cumpi3
        No jistě, to je extrém! Je hloupost si myslet, že každý je vrah a maniak, jak nám tvrdí média
  • Whoossain
    To jako, že se tam budu moct v noci vplížit do baráku a flusnout mu jednu mezi oči, když vykoukne ze dveří ložnice?
    • To je hodně naivní pohled. Za tím vším stály životy informátorů, nekonečná a náročná práce rozvědky, týdny plánování a výcviku. To jen tobě to přijde z rádia jako hra. EA si ale s ničim takovim lámat hlavu nebude.
      • Whoossain
        Ano, je pravda že trvalo dlouho, než Ladina a jeho lidi vycvičili a určitě to stálo i nějaký životy informátorů... Oh wait...tys asi myslel něco jinýho, co?
      • šak to mohli rozmasakrovať bezpiloťákmi, tak ako vždy, nie?
    • a potom ten pohreb v mori "ako si viera vyžaduje". To DLC bude bomba!
  • Ježiši zase tady bude doktor s těma kecama o Muslimech, ach jo.
  • zlatej smejd z vesmiru...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit